14 Март, 2019 20:11 2 222 20

Светльо Витков пуска свежа евролиста

  • глас народен-
  • светльо витков

Водач на евролистата на партията ще бъде Венета Маджистрели, която беше в листата на партията и на предишните евроизбори, а втори - Ален Попович

Светльо Витков пуска свежа евролиста - 1

ПП "Глас народен" се явява самостоятелно на изборите за Европейски парламент.

Водач на евролистата на партията ще бъде Венета Маджистрели, която беше в листата на партията и на предишните евроизбори, а втори - Ален Попович.

На пресконференция лидерът на партията Светльо Витков и общинският съветник в СОС Венцислав Мицов представиха двамата кандидати за представители на България в ЕП. В самото начало Витков подчерта, че на вота "Глас народен" изпраща преди всичко млади, образовани, успели, нормални и подготвени хора, а не партийни лидери или бюрократи.

Водачът в листата Венета Маджистрели е съветник по европейски въпроси в политическата формация на Витков. В кратка визитка за себе си тя посочи, че активно се занимава с управлението на малки и средни предприятия, както и с рамковата програма на ЕС "Хоризонт 2020", в частност комуникация и експлоатация по проектите на програмата.

По думите ѝ членството на България в ЕС е едно от най-сериозните постижения в модерната история на страната ни. В момента обаче ЕС е изправен пред огромни предизвикателства, посочи тя, визирайки икономическата криза от 2007 година, Брекзит, мигрантските потоци, тероризма, геополитическото напрежение от изток и запад. "Не толкова беше подложена под съмнение самата европейска идея, колкото пътя, който трябва да извървим за решаването на тези проблеми", обясни водачът в листата.

Маджистрели сподели, че нейните приоритети и възгледи са малко, но постижими, както и че има експертиза в тези сфери. Тя се обяви за изсветляване на законодателния процес в ЕС, за законодателна инициатива на ЕП, както и за повече работа към синхронизиране на антикорупционните мерки на държавите членки в съюза.

Според нея новият парламент със сигурност ще бъде по-фрагментиран. Затова и "Глас народен" водят разговори с партията на Луиджи Ди Майо "5 звезди". Двете партии имали много общи виждания, а България и Италия - доста общи точки като това, че държавите са външна граница на ЕС.

В заключение водачът на листата обясни, че се обявява за затварянето на сградата на ЕП в Страсбург. По този начин щели да се спестяват 200 милиона евро годишно.

Маджистрели също така сподели, че ако бъде избрана, ще дарява част от заплатата си като евродепутат за ин витро процедури в България.

За news.bg Маджистрели коментира промените в Изборния кодекс и преференция вот. По думите ѝ изборите за ЕП са най-мажоритарните избори след президентските, а промените на управляващите представляват абсолютно погазване както на демократичните принципи, така и на възприетите от Венецианската конвенция такива.

"Това е чисто политическа поръчка за една застраховка за водещите листите", допълни тя.

Вторият в листата - Ален Попович - посочи, че е част от партията на Витков от самото начало. По думите му той е ангажиран с дигитализирането на процесите в политиката и дигитален маркетинг.

С оглед на компетенциите си той се обяви за повишаване на дигиталната грамотност в обществото, както и за повече внимание в сферата на защитата на личните данни и иновациите.

"Все повече големи технологични компании избират България като център за отваряне на своите локални офиси в ЕС, защото даваме добра среда. Време вече насочим вниманието си и да привличаме все повече технологични компании. Имаме потенциала, имаме и човешкия ресурс, така че България да бъде едно място в ЕС, в което да се централизират тези процеси и да сме една страна отворена към иновациите и страната, създаваща иновациите", посочи той.

На въпрос за news.bg Попович коментира, че "Глас народен" е една от първите политически партии, която повдига въпроса за електронното гласуване. "Както във всяко едно внедряване на нови технологии имаме една липса на дигитална грамотност от избирателите. Прекалено много се говори за това как ще се направят електронни избори, как ще се направи електронното гласуване, какви ще са проблемите около защитаването на информацията, а не за хората", заяви той, като допълни, че машинното гласуване няма да подобри изборните процеси, защото не ги дигитализира.

Председателят на партията Светльо Витков в заключение обясни, че партията е решила да даде различен от статуквото избор на гражданите. И двамата показали, че са почтени, честни и доказали се. "Имаме достойни кандидати и за това се явяваме сами", допълни Витков.

За news.bg Витков коментира дали партията е водила преговори с други политически сили за общо явяване на евровота. По думите му други формации са имали желанието да преговарят с "Глас народен".

Витков: "Ние научихме скоро своя урок, естествено по най-тежкия начин, и на тези избори ще се явим сами, както предполагам и на следващите, които са за местна власт. Те са малко по-различни избори. Дали сме право на всяка една структура ако реши, че има достатъчно сила и общи политики и принципи с други организации на местно ниво, без, разбира се ГЕРБ, БСП и ДПС, да участват заедно. Но това се случва с разрешението на ръководството на партията."

Все пак лидерът обясни, че имало и други политически формации, които са искали да бъдат подкрепени от "Глас народен", но партията имала достатъчно силни кандидатури, така че да се яви сама.

Витков акцентира върху това, че хората в управлението на местно и държавно ниво не трябва да се застояват повече от 2 мандата, защото се сраствали с управлението и ставали част от статуквото. Той даде пример с положението в Столична община - нещо, което не се виждало отвън.

На въпрос защо в България не може да се случи това "силно дясно обединение" Витков отсече:

"В България нищо силно не може да се получи, нито като обединение, нито в дясно, нито в ляво, нито извънземно. Има 2 неща. Първо, със стари курви нов бардак не се прави, най-брутално казано. Второ, егото на повечето лидери е такова, че когато усетят самодостатъчност, те се капсулират."

Според него в България трябва повече политическа хигиена. Обединение можело да има само тогава, когато всичките онези, които са участвали в управлението в една или друга форма, отстъпят и се включат нови, чисти хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент на ГЕРП

    18 3 Отговор
    Витков е зет на генерал о.з. Бригадир Аспарухов.

    Коментиран от #3

  • 2 Гост2

    26 2 Отговор
    Този за какво точно ще се бори,може би да завърши строежа на къщата, която строи с предната субсидия?
  • 3 97гмдвт

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Агент на ГЕРП":

    И също така е син на Мими Виткова, нали? О, свещена простота...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Истината

    30 3 Отговор
    Освен че прибра милиони субсидии какво направи друго ....ами едно голямо нищо...поредния боклук наредил се на опашката да граби народа

    Коментиран от #6

  • 6 ДДимитърдд

    24 1 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Партийка глас народен е всъщност на щерката на генерала от тоталитарната и репресивна ДС служба, която е била и е на пряко подчинение на КГБ бригадир Аспарухов, които каза за поста главен секретар на МВР Бойко Борисов, че той си е заслужил поста. Като бодигард на Генадий Зюганов генерален секретар на руската комунистическа партия и човека охранител на Бай Тошо. Последният комунистически лидер, които е предложил на два пъти България да стане 16 република на съветска Русия. Първият път при Хрушчов, а вторият път при Брежнев. С които предложения, той и неговото Политбюро са станали най големите предатели на България в цялата и история. Глас народен е всъщност червена структура, която е създадена да отклонява гласове и да спечелят пари от партийните субсидии. Номера е дали ще има избиратели които да клъвнат на номерата на другарите. Враг номер едно на България и българите винаги са били БСП, на 2 място са ДПС и тн.

    Коментиран от #8, #11

  • 7 ДДимитърдд

    7 1 Отговор
    Партийка глас народен е всъщност на щерката на генерала от тоталитарната и репресивна ДС служба, която е била и е на пряко подчинение на КГБ бригадир Аспарухов, които каза за поста главен секретар на МВР Бойко Борисов, че той си е заслужил поста. Като бодигард на Генадий Зюганов генерален секретар на руската комунистическа партия и човека охранител на Бай Тошо. Последният комунистически лидер, които е предложил на два пъти България да стане 16 република на съветска Русия. Първият път при Хрушчов, а вторият път при Брежнев. С които предложения, той и неговото Политбюро са станали най големите предатели на България в цялата и история. Глас народен е всъщност червена структура, която е създадена да отклонява гласове и да спечелят пари от партийните субсидии. Номера е дали ще има избиратели които да клъвнат на номерата на другарите. Враг номер едно на България и българите винаги са били БСП, на 2 място са ДПС и тн.
  • 8 Ало, ало:

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "ДДимитърдд":

    Изброй и другите, ако обичаш.
  • 9 Порно

    15 0 Отговор
    А българи в листата ще има ли ?
  • 10 Бюрек

    20 1 Отговор
    Къде беле Светльо Витков орез изминалите години? Какво направи за България той лично оли мякой от шутовете му за България? Защо трябва да го пращам в Брюксел със заплата 40 000 лв. на месец? Защото е мн. умен ли или е красив?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 месара

    7 1 Отговор
    айде на опашката за народна пара! партии, партии,....... не могат да съберат по 1, 2 % ама на избори се явяват - да лапат едни пари!
  • 14 onq s konq

    9 1 Отговор
    целта е да прехвърли 1% като на миналите избори и да хапне едни 800 000лв.
  • 15 БГ идиот

    0 7 Отговор
    Това момче щъ опрай България !
  • 16 Бай Иван

    1 4 Отговор
    БРАВО СВЕТЛЬО само така. БРАВО !!!!!!!!!!
  • 17 Ю Кортес

    8 0 Отговор
    Прави по 1-1.5 милиона на всеки избори и си ги слага в джоба.винаги е имало тарикати и балъци
  • 18 Дядото

    3 0 Отговор
    Трика на големите лапачи на народна пара е..., когато някоя по голяма организация или общност стане по остра и хаплива към тях, да им предложат съдействие да станат партийка която, като да се нареди на опашката за паричките на балъшкия народ!! Лаещо куче се укротява с кокал!! Така се подтискат гражданските организации да не излизат по площадите и да не привлекат огромна недоволна опозиция, която да развали РАХАТЛЪКА НА ГОЛЕМИТЕ ПАРТИИ!! Българите сме си предателско племе!!!
  • 19 От Пирдоп

    1 0 Отговор
    А Мицов каде е?
  • 20 889

    0 0 Отговор
    Вие не знаете какво искате.Направете партия и вземете субсидия но сте тъпи мързеливи и никому неизвестни.Не щете Герб.ДПС.СДСТО ИЗЧЕРЗНА,гласувайте за БСП,за да пратите отново Станишев в Брюксел щото много е направил за България,Не щете и ВМРО.Къв х.... искате
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове