Last news in Fakti

19 Март, 2019 19:40 2 315 13

Фандъкова отказа да приеме ремонта до СУ

  • йорданка фандъкова-
  • ремонт-
  • градинка

Абсурдно е твърдението, че в този вид градините „Кристал“, „Св. Климент Охридски“ и части от тротоарите по ул. „Московска“ и бул. „Васил Левски“ са „напълно готови“

Кметът на София Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта на градинката "Свети Климент Охридски". Причината е, че изпълнителите не са отстранили установените дефекти.

Пред медии кметът заяви, че в Столична община е получено писмо от фирмата изпълнител с искане проектът да бъде приет.

"Спирам строителните дейности в зоната около пл. „Ал. Невски“, докато изпълнителя на ремонта „ПСТ Груп“ не отстрани некачествено извършени дейности, констатирани многократно. До отстраняване на забележките не спира да тече срока за изпълнение на договора. Надявам се, че това ще накара изпълнителя най-накрая да си свърши качествено работа и да мобилизира нужния ресурс от работници.

Абсурдно е твърдението, че в този вид градините „Кристал“, „Св. Климент Охридски“ и части от тротоарите по ул. „Московска“ и бул. „Васил Левски“ са „напълно готови“. А отказът да се отстранят установените дефекти е недопустим. Категорично няма да подпишем Акт 15 за приемане на обектите в този вид, както иска изпълнителят.

Затова задействаме чл. 12 от договора, който гласи, че възложителят и надзорът имат право при констатиране на некачествено извършени работи да спрат извършването на СМР до отстраняване на нарушението. Отстраняването на нарушенията е за сметка на изпълнителя и не води до спиране на срока за изпълнение на договора, като не може да служи за основание за удължаването му.
Докато не се отстранят всички забележки, Акт 15 няма да бъде подписан.

Строителната площадка за тази зона беше открита на 2 юни. Срокът за изпълнение по договор е 365 календарни дни. До момента обектът е спиран за 49 дни през зимните месеци, като изпълнителят има претенции за още 17 дни, които се проверяват.

Припомням, че при неспазване на срока по договор изпълнителят дължи неустойка от 178 хил. лв. на ден, с максимален размер на глобата – 3,577 млн. лв. Допълнително при некачествено изпълнение санкцията за изпълнителя е 894 хил. лв.

С много усилия сме защитили за цялостни ремонти на централната градска част на София с европейски средства по ОП „Региони в растеж“ и няма да допуснем те да бъдат давани за лошо свършена работа", заяви Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобаяши

    28 3 Отговор
    Сле 10 години крадене рели да се прави на свестна преди изборите
  • 2 Трънчо

    30 1 Отговор
    Фандупкова да беше направила един подземен паркинг в центъра, ей така за цвят и мандатът и е вързан в кърпа, а тя нищо горката
  • 3 Антон

    26 0 Отговор
    Кажете какво се случва с графа, покажеъе снимки. Там ремонта продължава . Днеска карам по солунска и греда, точно преди графа поради ремонта солунска е затворена и задължитлено завой на ляво. Ама така е , София се напълни със селтаци и селтаците си избраха селянка за кмет.
  • 4 vvvvv

    17 1 Отговор
    Сети се предизборно. А като получаваше ресто от строителите, всичко беше ОК. Унищожаването на центъра продължава с безумните и проекти и харчене на пари за глупости.
  • 5 Хк+йххххйххх

    14 0 Отговор
    Преддизборно. Тя е приела до сега в годините назад много обекти които не са на ред. Но ги прие. Те са десетки. Защо ги прие преди. И кой ще и потърси сметка че ги е приела без те да отговарят на стандарта за строителство.
  • 6 Външният вид

    15 1 Отговор
    И снимката говори много, лъскаво черно, модерни, горделиви, елегантни, фалшиви, безсърдечни, бездуховни, липса на усещане за това как живеят хората, които не са престъпници и схемаджии и далавераджии. Липса на съвест и морал.
  • 7 МАКС

    10 0 Отговор
    Такива крадливи политици НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА.
  • 8 Гошо

    5 0 Отговор
    ТЯ приема обекта малееееей те тва е кмет!?! А как журналистите са разбрали за приема и кои са поканени за PR а? Че и главния художник се пъчи до нея!
  • 9 СЕФТЕ

    8 0 Отговор
    Да делите кражбите с фирмите изпълнители...
  • 10 Данче, къде са ни парите?

    3 0 Отговор
    Идват избори и софиянци все по-често питат, къде отидоха парите от данъците? Много милиарди! Май мушмуроците на Данчето излапаха сиренцето!
  • 11 Архитекта

    3 0 Отговор
    Г-жа Фандъкова да отиде на 30м от Московска 33 и да види по ул.Московско в отсечката от Париж до Дунав как е изпълнена паважната настилка!? Дупки и вълни. А се правеше зимата. Там големият специалист ЗдрЗдр да "занули" паветата!
  • 12 Архитекта

    2 0 Отговор
    Г-жа Фандъкова да отиде на 30м от Московска 33 и да види по ул.Московско в отсечката от Париж до Дунав как е изпълнена паважната настилка!? Дупки и вълни. А се правеше зимата. Там големият специалист ЗдрЗдр да "занули" паветата!
  • 13 Тпетрофф

    2 0 Отговор
    г-н златна акция ще прати трима вуйчовци с чукове да наместят некачествения материал и поредния бутафорен ремонт ще бъде платен .. А Учителката си асфалтира улицата до нейния блок, така че едва ли и пука
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове