Last news in Fakti

20 Март, 2019 08:29 7 980 25

Горивата отново поскъпват

  • горива-
  • бензин-
  • дизел

Само за седмица дизелът и бензинът поскъпнаха с 3 стотинки за литър

Горивата отново поскъпват - 1

Цените на горивата отново тръгнаха нагоре. Само за седмица дизелът и бензинът поскъпнаха с 3 стотинки за литър. На този фон страните износителки на петрол отложиха решението за увеличаване на добива, съобщи бТВ.

Цената на суровия петрол достигна най-високите си нива от четири месеца насам, а това бързо се усеща и у нас. Литър от най-масовия бензин А95 е поскъпнал с около 9 стотинки и в момента цената варира между 1,92 лв. и 2,14 лв. Поскъпването е факт и при дизела. За месец цената на литър е скочила с 9 стотинки и варира от малко над 2 лв. до 2,34 лв.

По-скъпите горива са повече от лоша новина за Светослав Данев. Занимава се с транспорт. Колите му изминават поне 3000 километра на месец.

Цената на едро се е вдигнала средно с 8-9 стотинки в последните два месеца, изчисляват в една от малките бензиностанции.

За поскъпването допринасят ограниченият добив и санкциите срещу Иран и Венецуела. Цената на барел суров петрол от сорт „Брент” достигна 67 долара, а анализаторите очакват тенденцията нагоре да се запази, но без шокови нива.

От Петролната и газова асоциация не се ангажираха с прогноза за цената на дребно у нас - увеличението щяло да е стотинки. По-големият проблем за тях остават разбивките в касовите бележки, които изискват нов софтуер.

Антимонополната комисия вече се обяви против разбивките, чака се позицията на финансовото министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ту нагоре ту надолу

    37 3 Отговор
    Фиксирайте цената на 10 лева и край .Стресирате хората като 4 те сезона тъпаци такива.
  • 3 ГЕРБ

    44 3 Отговор
    ХАЙДЕ С ЖИЛЕТКИТЕ НА ПЛОЩАДА

    Коментиран от #5

  • 4 ваща м...

    33 2 Отговор
    Бързо вдигайте! Бензин, нафта, керосин и аналгин! Квото може, абе направо всичко!
  • 5 БРЕГ

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ":

    Нама да стане имам много работа.
  • 6 Ачо

    46 9 Отговор
    Ганьо взима пенсия колкото за 3 резервоара бензин. Живее на пълна мизерия, но и 5 лева да е бензина, само ще псува, че от него нищо не зависи, ще си продаде таралясника и ще ходи пеша. Ганьо не е французин, той е уникален екземпляр.

    Коментиран от #9

  • 7 гощо

    28 5 Отговор
    Нещо не чувам за протести този път?!?! Май са били платени предишните?!?! Гледам народа си кара и сипва от скъпото гориво
  • 8 Гост

    20 6 Отговор
    И понеже горивата са скъпи, всички са се качили по колите и задръствания навсякъде. Преди 15 години горивата бяха евтини и нямаше такива задръствания....
  • 9 Мордекай

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ачо":

    Ганьо си ползва колата като чадър , и до кенефа иска да ходи с нея

    Коментиран от #17

  • 10 sadisty

    18 2 Отговор
    шефа на борисов , златев реши да изкара още някой лев отгоре
  • 11 Zax

    27 1 Отговор
    Тиквата спаси кожата зимата ама дали тоя път няма да му е за последно. Пък и избори идват... Лошо Седларов, лошо!
  • 12 Бащата на Иванчо

    9 0 Отговор
    Значи пак ще поскъпне и ракията...
  • 13 Истина зла

    29 5 Отговор
    Най бедната и окрадена държава в Европа с най скъпите цени ! Не само на бензина ! На всичко ! Благодарим ви Герберски крадци !
  • 14 Чочо

    15 1 Отговор
    Ако със заплатата си не можеш да купиш 400 л. брнзин, купи си жълта жилетка и излизай!
  • 15 Лукойл вън от България

    16 0 Отговор
    Естествено, идва лято, потреблението почва да се покачва и боклука Златев трябва да изкара набързо няколко милки от богатия Българин!
  • 16 Хайл

    16 0 Отговор
    Докато занимават народа с апартаментите на цв.цв кво казал ердоган,за брекзит за какво да не вдигнат горивата тихомълком...и не е вярно че е с 9 ст а с около 15 ст за месец насам- февруари зареждах на 1,85 сега е 2,00 на една и съща бензиностанция....бой трябва да има МНОГО БОЙ иначе ще си разиграват коня
  • 17 Дано бастуна

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мордекай":

    Верно е колкото и да вдигат цените на горивата и 5лв дастане литъра не съм забелязал някой да си е продал колата .Колите постоянно се увеличават семействата могат и с една кола но си купуват по две три и после реват че било скъпо...

    Коментиран от #19

  • 18 Еййй не ме слушате

    12 0 Отговор
    Колко пъти ще ви казвам да вървите и палите бензиностанциите. Нито мутрите ще карат нито ние точка ---->.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Протест

    7 2 Отговор
    Май, пак ще излизаме на блокада... ми се струва...
  • 21 ТРОПЧО

    4 1 Отговор
    ПрОБВАТ НИ БРАТЯ КАТО ВСИЧКО ДРУГО КАТО ПЕНСИИТЕ И КУП ДРУГИ НЕЩА ЩО СИ ТЪРПИТЕ ИЗЛИЗАИТЕ ПО УЛИЦИТЕ НЕ ЗАРЕЖДАИТЕ БОИКОТИРАИТЕ СПИМ ЛИ НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ТЪИ ЛИ САМО ЩМАТКИ ОСТАНАХМЕ В ТАЗ БЪЛГАРИЯ СЪБУДЕТЕ СЕ НЕ ЧАКАИТЕ НЯКОИ ДА НИ ПОМОГНЕ НИИ ТРЯБВА ДА СИ ПОМОГНЕМ ИНАЧЕ НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКА С ТОВА ГЕРБ УПРАВЛЕНИЕ САМО СЕ ТОПИМ И ТЕ НИ ПУЩАТ САМО МОХИ И СЛУХОВЕ И НИ ГЛЕДАТ СИИРА СЕГА С СДС ЩЕ СЕ КОАЛИРАТ АМАН ОТ ДОЛНИЦИ ТОВА СДС СА БИВШИ ДОЛНИ ДОНОСНИЦИ ПО ЛОШИ И ОТ КУМУНИСТИ ТЕ ЗА ТОВА НЕ СЪТВОРИХА НИЩО ТЕ СА ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО САМО РАЗГРАБИХА ДЪРЖАВАТА И ТВА Е
  • 22 Само минавам

    11 0 Отговор
    Бензина и хляба не са скъпи. Заплатите са в пъти по ниски от където и да било в Европа. Вдигнат горивата-протести, вдигнат парното-протести, тука проблема идва от ниските заплати в държавата а никой не стачкува за това. Защо?
  • 23 Булшитс

    4 0 Отговор
    Ще обличаме жълтите жилетки
  • 24 ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Цървула":

    Без значение от коя партия са "народните избранници" , до 1 са от комунистическо потекло. Същото важи и за "бизнеса".
  • 25 енерго про

    0 0 Отговор
    крадци бил петрола 67д. той беше и150д. тогава бензина беше2.50-2.70 гадове
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове