21 Март, 2019 19:20 5 207 70

Президентът: Оневиняването на Цветанов е гарантирано, ще мине с морална присъда

  • румен радев-
  • цветан цветанов

Няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва „по беззъбия закон, наложен от самия него“, убеден е Румен Радев

Президентът: Оневиняването на Цветанов е гарантирано, ще мине с морална присъда - 1
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев коментира разразилия се имотен скандал с апартаменти на трима от членовете на управляващата партия ГЕРБ - Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

„Случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността", заяви президентът пред журналисти в Кюстендил.

Радев не скри, че само преди два месеца, на годишния си отчет, е призовал Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта.

Президентът: Оневиняването на Цветанов е гарантирано, ще мине с морална присъда

„Много ясно казах, че ако това не се случи, търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона“, сподели той.

По думите на президента няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да го разследва „по беззъбия закон, наложен от самия него“.

„Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. И затова поредното, според мен, гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралните присъди на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква“, добави държавният глава.

Бързо последва и отговорът на Цветан Цветанов:

„След като Румен Радев вече взима страна, всеки може да си направи сметка, два месеца преди изборите, каква е основната опорна точка, по която ще се движат нашите политически опоненти. Неформалният лидер на БСП трябва да заеме позиция, както го направи и уважаваната от мен Корнелия Нинова“, заяви Цветанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

Президентът: Оневиняването на Цветанов е гарантирано, ще мине с морална присъда

Той категорично отрече новото му жилище да е закупено на преференциална цена, по-ниска от пазарната. Попитан дали има информация дали политици от опозицията имат подобни луксозни жилища, той отговори: „Предполагам. Нито знам, нито ме интересува“.

„Всичко, което съм направил, съм го направил в съответствие с българското законодателство“, категоричен е Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП

    91 23 Отговор
    Всички в Герб са крадци

    Коментиран от #10, #12, #22

  • 2 Гост

    87 18 Отговор
    ОСТАВКА

    Коментиран от #33

  • 3 Ужас

    61 15 Отговор
    Ясно е и на най-върлите им привърженици на герчерастите!!
  • 4 Ха сега бе

    82 18 Отговор
    ГЕРБ - ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА
  • 5 Сера Стата

    74 17 Отговор
    Цвъки и Боко Тиквата на съд!!!

    Коментиран от #34

  • 6 Цветан Цветанов съм

    59 14 Отговор
    Хахахаха пишете си тука аз съм си в джакузито в скъпия апартамент и си пия шампанското Moet за 200 лв и съм не досегаем ...

    Коментиран от #48

  • 7 Зъбчо

    25 56 Отговор
    Ушатия фелдфебел бил много акълия.
  • 8 висок

    32 87 Отговор
    Неуважаеми РРадев. Ти на каква цена си купи апартамента в София и на каква го изповяда!!! Нинова, Бойчев, Ташко, Милийончева.... на каква цена си купиха апартаментите и каква цена декларираха пред нотариуса! А Деса- любовницата ти как лапаше по две заплати за да си вдига краката като ти се прииска? Не може падение като теб да дава морални оценки!

    Коментиран от #50

  • 9 тотална герберастия

    68 13 Отговор
    "Тук живеят добри хора" надпис от фасадата с буквите на общежитието на ГЕРБ на ул. Латинка ! Не може да им се отрече, че нямат брутално нагло чувство за хумор !

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ники

    26 3 Отговор

    До коментар #9 от "тотална герберастия":

    Това е толкова вулгарно колкото надписа ARBEIT MACHT FREI сещаш се къде.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Asdfggg

    30 1 Отговор
    Хампарцумян и той.
  • 14 Све

    23 4 Отговор
    ТОВА СЕ НАРИЧА КОРУПЦИЯ В ЦЯЛ СВЯТ
  • 15 Ххх

    16 6 Отговор

    До коментар #12 от "El comandante":

    Марешки е спрял да ти дава хапчета
  • 16 Българин

    22 36 Отговор
    Нелепо и смешно е мръсна руска подлога и национален предател да говори за морал.
  • 17 Български По Хелзинкски Комитет

    24 3 Отговор
    КОЙ НАПРАВИ УЛ."ЛАТИНКА" ЕДНОПОСОЧНА В ДЕНЯ НА АКТ 16 НА БЛОКА НА ЦВЕТАНОВ. Предполагаме,че са децата на тия дето убиха Буров.
  • 18 Запознат

    42 11 Отговор
    Всички са едни и същи, самозабравили се дебили, но в случая, Радев е прав. Гледам ги, слушам ги и се учудвам, колко трябва да си нагъл, за да излезеш и да твърдиш, че черното е бяло.

    Коментиран от #26

  • 19 Реалист

    20 38 Отговор
    Уважението на хората към гумен гадев пада със скороста на самолет със спрял двигател. Само че потника с коремните тоя път няма пара-шут и си остава САМО ШУТ. Жалко е да му гледаш напъните да си заслужи някакво уважение пред ГУНДЯЕВ, РЕШЕТНИКОВ И СИЕ...

    Коментиран от #23, #35, #46, #65, #67

  • 20 боцмана

    26 8 Отговор
    Обзалагам се с всички ,че след надлежна и прецизна работа на органите на властта , антикорупционна комисия , прокуратура и т.н. , тези всичките маскари ще излязат чисти като сълзи , с перфектни и законни покупки и заменки и честно придобити жилища.
  • 21 Kcaniba

    18 29 Отговор
    Самолетния шофьор пак се изказа неподготвен, бе фърчипляктор тъп! шапка празна! оневинява се виновен, а в случая ти ли определяш че Цветанов е виновен? Е няма да се научат червените червеи да си затварят гагата и да мислят.
  • 22 Димитърд

    21 11 Отговор

    До коментар #1 от "БСП":

    Ти откъде знаеш и какви доказателства имаш? Или просто повтаряш като папагал лъжите на президента Радев и неговата шефка Нинова. Научете се да знаете кога ви лъжат. БСП си е една патологична партия на лъжата и измамата. Те нямат нито едно почтено и честно правителство до днес. Ние българите винаги сме били мамени, ограбвани и лъгани от руската партия БСП.

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ДДимитърдд

    17 11 Отговор
    Когато се касае за Цветанов, комисията е една, когато се касае за имотните облаги на депутатите от БСП, Нинова, заместника и Кирил Добрев, Жаблянов, Бойчев които са се облагодетствали и са купили евтини, големи и хубави жилища и къщи комисията е друга. А другаря президент Радев мълчи за жилищните облаги на депутатите от БСП това не е ли крайно непочтено. Ами ако БСП бяха на власт щяхме ли да разберем за далаверите на депутатите им?
  • 25 Димитър

    16 7 Отговор

    До коментар #22 от "Димитърд":

    Комунистите много ги бива да правят компромати,а за техните далавери за милиони си мълчат.Сега пак са подхванали партизанска кампания за спечелване на власта и за ограбване на държавата, ама и този път няма да ги огрее.

    Коментиран от #28

  • 26 Димитърдд

    14 13 Отговор

    До коментар #18 от "Запознат":

    За кое е прав, че плюе по Герб, а мълчи за имотните далавери на Нинова, заместника и олигарх Кирил Добрев, Жаблянов Бойчев и тн все изгодни и евтини жилищни далавери са въртели. Защо мълчи за тях, ами неговите многобройни гафове. Ами лобирането за шведските грипени или ще се правиме на ощипани моми.

    Коментиран от #31, #44

  • 27 ДА ПИТАМ НЕЩО

    16 8 Отговор
    Те БСП лидерите всички живеят под наем или на палатки,да ги съжали човек,а тоя парашутиста да не се изказва предизборно
  • 28 Запознат

    12 7 Отговор

    До коментар #25 от "Димитър":

    Не се карайте, ами гледайте по глобално случващото се. Казваш за компроматите, да обаче по миналата седмица, гробаджийте преебаха хората, които захранваха черните им касички. Оня изцъкления от Бургас, другия дето го взел на стоп и др. Освобождават се от самозабравилу се кметове, дето явно не снасят, под предлог, че ще светкат сини лампи. Пълен ташак. Това са подмомолни битки за спечелване на малкото останали в избирателните списъци. Вече започнаха да казват, кой с какви проценти ще е. Всички са едни и същи. Сценарии, просто едни милионери/милиардери се карат с други, кой да е начело на паричните потоци и комисии, така че да не влязат в затвора. След изборите, всичко ще е мирно и тихо.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Джудже

    15 9 Отговор
    На Цветанов са му се подпалили гуменките от толкова търчане до Америка и обратно, а нашите соросоидчета духат да му ги загасят, че да не му пламне и новото апартаментче :-)))
  • 31 Запознат

    9 5 Отговор

    До коментар #26 от "Димитърдд":

    Кой за какво лобира, ми дреме. Факт е обаче, че ние ще ги платим, нали така. Турция колко самолети има, ами Гърция? Ние с нашите 8самолета,мислиш ли че нещо ще направим, ако налетят 10тина чужди, като имай предвид, че ако започне война, тя ще е само с ракети. Ние едни бежанци не можем да спрем. Армия не остана ей. Както и да е, това е друга тема. Да се върнем на първата. Както винаги пиша, всички са едни и същи. Защо ти и аз не придобихме ЦУМ или Пловдивския панаир, а са на Гергов. Защо на тоя свинар, платиха място в центъра на Варна, и платено от кмета на гроб? Не сме достойни ли? Защо ти или аз не купихме тец Варна? Защо ти или аз не взехме Булгартабак или някоя от международните ни фирми, Бга Балкан, Техноимпорт, Кремиковци? Всичко е прах, фарс, пародия. Не защитавам никой. Виждам доста неща и събирам две и две. И аз това казвам, като тоя е взел, защо не изкарат и другите, защо не изкарат, кой взе завод баба Вида, Чавдар в Ботевград, ЗММ в София, ЗАГ Георги Иванов? Оня ден минавам покрай Илиенци. Там имаше завод за ел.двигатели и него го събарят. Нали не си мислиш, че го е взел някой случаен. Само г-н Калашников ще оправи нещата. Ама, ней се. Много са силни. Много. И много пари имат. Сполай ти и не се ядосвай.
  • 32 Повръщащия

    14 10 Отговор
    Комунистическата марионетка си получи речта и излезе да я изпее.
  • 33 старото

    15 12 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    оставка на Фатмака-кой плати ремонта на президентския автомобилслед като фатмаковица го блъсна в насрещното движение??? Толкова ,ли е беден Фатмака че да откаже да плати щетите на пострадалия автомобил??? А и този каун плати ,ли обезщетение на инвалида ,който беше блъснат на кръговото в Хасково от Фатмака старши?
  • 34 старото

    13 9 Отговор

    До коментар #5 от "Сера Стата":

    Фатмаковица на съд заради "скритото " атопроизшествие с автомобила на Фатмака. В тази държава до кога ще се крият престъпленията на роднините на Фатмака ???
  • 35 старото

    13 10 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    реалист,че как няма да се напъва фатмака пред руския генерал Решетников-нали той го назначи за "президент" на нещастната ни България- Срам и позор за Кора Ментата и фатмака за това гъзоблизане на Решетников! Тези червени политици срам и съвест нямат,ли???

    Коментиран от #43, #68

  • 36 Р. Овч.

    8 5 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дали

    11 7 Отговор
    И честният Радев ще е извън схемата на ефтините апартаменти? Не вярвам!
  • 39 Кокъл

    8 6 Отговор
    КРАДИ си Цветанов,няма кой да те пипне,нели се сещаш на фразата,не сме народ а мърша,споко всичко ще заглъхне за няколко дни.
  • 40 Абе свашке,

    5 2 Отговор
    Пуста свашке, айде да си трайчо, косурете що ги имамо сал нии да си знаймо... та така шофьоре! Гредата си виж!
  • 41 лаура

    2 7 Отговор
    БРАВО ЦВ. МАШИНА СИ.
  • 42 Лявото измести темата за афери

    11 1 Отговор
    Защо изведнъж оставихте темите с кражбите от милиардери и милионерки
    на СОЦА и Прехода,а се захванахте с ,,апартаменти". Пука им на журналистите, но Народа дали е съгласен ? Тема с продължение след ИЗБОРИТЕ !
  • 43 О-бустан

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "старото":

    Да отдадем заслужена почит и на Елена- камата на Корнито. Че нали са кажи-речи д.пе и гащи я !
  • 44 Пуста завист

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "Димитърдд":

    Трябва ИМПИЙЧМЪНТ веднага след изборите !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ИМПИЙЧМЪНТ

    8 4 Отговор
    Въздухара да каже за заплатата придобивките и постовете на които е уредил любовницата си жената на другия главоч многознайко от БСП
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 кольо

    8 5 Отговор
    А бе фатмак.Ма ти не си само фатмак,ти си бил иТъпа СЕЛСКА ПРЪЧКА.Вижте му физиономията какво задоволство излъчва.Елементарно ,което трябваше да направиш /за твой авторитет/зада докажеш, че си наясно с законодателството,е че трябваше да изчакаш отговорните органи да се произнесат по казоса Цветанов,а не предваритеино да лаеш в тип шефката ти Курнела.Ти разбра ли сега ,че сам си сра в устата.Съмнявам се,доказл си до сега че си достатъчно тъп зада го разбереш.Не случайно беше намерен точно такъв ,като Кирето, ограничен и тъп ,но много подходящ за таая работа.
  • 52 петър

    8 4 Отговор
    Тази чумава партия БСП/проследете в миналото/не са минали избори и да не извадят компромати/и пак проверете имало ли е нещо вярно от тях/,няма да припомням,хората ги знаят .Само ше кажа това:Тази партия е работила и работи на принципа "НАПАДЕНИЕТО Е НАЙ–ДОБРАТА ОТБРАНА",нападение с компромати разбира се .По този начин ето отклоняват атаките с/у тях и карат противника да отиде в отбранителна позиция,като това се прави в най-подходящия момент -изборите.Ето така се печели,така тези интриганти се опитва да прикрият собствените си отвратителни кражби и далавери.Още по-жалко е че фатмака показа ниво на едва завършил първокурсник,бързайки да се докаже в слугинаш на Нинова ,той си вкара поредния фатмашки автогол.Тук яко удари тъпомера,за кой ли път.

    Коментиран от #54

  • 53 До Кольо

    5 4 Отговор
    Момче виж си правописа и мисълта в изреченията ,ами те са като на Цв.Цв.
  • 54 Велин

    4 6 Отговор

    До коментар #52 от "петър":

    Бойко и Цецо, Вашите любимци да не би да не са били членове на същата тази партия!?!? Дали не са се ползвали от облагите на БКП!? Само питам.

    Коментиран от #63

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Историк

    7 4 Отговор
    Плазмодий като Радев, който е много далеч от морала не може да бъде морален ментор и да говори за морал. А за Цветанов ки има компетентни органи, има и избиратели, които ще решат дали да му гласуват доверие. С предварителните се категорични оценки клоун, назначен за президент за пореден път взима страна, което според длъжността си не би трябвало да прави. Но какво може да се очаква от същество свикнала да получава и изпълнява заповеди.
  • 57 Парашут

    7 3 Отговор
    Голям шушон тоя въздухар каквото му наредят Импексова и Решетников това говори
  • 58 боярышник

    5 2 Отговор
    Никога повече"бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт. Да живее България!
  • 59 боярышник

    6 3 Отговор
    Никога повече"бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт. Да живее България!
  • 60 боярышник

    5 3 Отговор
    Никога повече"бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт. Да живее България!
  • 61 боярышник

    6 3 Отговор
    Никога повече"бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт. Да живее България!
  • 62 боярышник

    6 2 Отговор
    Никога повече"бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт. Да живее България!
  • 63 ДА ПИТАМ НЕЩО

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "Велин":

    Да били са членове на БКП и Бойко Цецо, само че е ония тоталитарни години членуването в партията (майка) за служители на МВР (пожарникари)и учители беше задължително....само ти отговарям
  • 64 Чоу

    5 2 Отговор
    Квичът комунистите, паника ги е обзела.
  • 65 Хрис

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    Изписано е на челото ти пръцко "Реалист-Гербераст"
  • 66 ИМПИЙЧМЪНТ

    2 1 Отговор
    този въздухар е срам за нацията
  • 67 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист":

    Ще ти се
  • 68 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "старото":

    Като видях репортажа как мънка и скимти пред гундяев от яд че е БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ излязох от стаята с благословии на уста. Такова падение, в собствената ти държава, в Родината която те е избрала, някакъв цигарен пропаднал кгб-ски поп ти държи такъв тон....?????!!!!! Амеба...
  • 69 мухаха

    0 0 Отговор
    A Президанта да каже нещо за двата мезонета по 200 кв. на Йончева или за вилата и с 5 декара двор....
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове