Last news in Fakti

23 Март, 2019 19:39 4 124 32

Йончева: Борисов предаде два пъти превозвачите

  • елена йончева-
  • мобилност-
  • превозвачи

Тя припомни, че по време на нашето председателство тази тема не беше приоритет

Йончева: Борисов предаде два пъти превозвачите - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството изпусна момента за пакета „Мобилност“. В България беше Макрон. Борисов предаде българските превозвачи два пъти и то категорично. Той не постави този въпрос пред Макрон и не защити интересите на нашите превозвачи. Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева пред Дарик радио, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

Тя припомни, че по време на нашето председателство тази тема не беше приоритет. „Ние я оставихме за австрийското председателство, което има най-неблагоприятни позиции за този пакет“, допълни тя. Йончева е категорична, че България е част от ЕС, но трябва да намери своето достойно място. „За това трябва да се борим. Аз съм против Европа на две скорости“, категорична е тя. По повод Брекзит Йончева е на мнение, че трябва да бъде със сделка.

„Има изследвания, които показват, че ако няма сделка, България губи 111 млн. евро всяка година, а ако е със сделка – около 60 млн. евро. Става въпрос и за нашата сигурност, за българите, които работят там и как ще гарантираме техните права, за тези, които се обучават във Великобритания“, каза още тя. Йончева коментира и ситуацията във Венецуела.

Според нея не трябва да се намесваме във вътрешни отношения, но Европа е голяма сила и трябва да направи всичко възможно за провеждането на честни избори. „С всяка намеса, виждате какво стана в Ирак, Афганистан, Сирия“, посочи тя.

„Грабежът в България е 11 млрд. лв всяка година, според доклад на Зелените в ЕП“, коментира водачът на листата на БСП за европейските избори. Като пример за корупция тя посочи случая „Ало, Банов съм!“ и подчерта, че всичко е в ръцете на прокуратурата и ОЛАФ.

„Събираме още документи, които ще докажат по категоричен начин, че всичко, което е наредил Банов от своя кабинет – да не бъдат взети от една фирма минимум 700 000 лв., а става ясно, че са повече от 1 млн. лв., тези нареждания са били изпълнени“, допълни тя.

По повод исканите проби от магистралите, Елена Йончева обяви, че има напредък. „Всеки опит да бъде показан грабежът в България среща силна съпротива. В началото АПИ казаха, че нямаме право да правим такава проверка. Сега вероятно ще ни мотаят, но тази битка ще я спечелим и благодарение на европейските институции. Битката трябва да започне от България“, категорична е тя. Йончева подчерта, че проверката ще бъде направена по всички законови изисквания и то в европейска лаборатория.

„Когато ни разрешат от АПИ, ще поканим и журналисти, които да проследят проверката“, каза още тя и допълни, че 40% от стойността на тези магистрали се връща към управляващите. „ГЕРБ си отиват. Те са пътници. Важно е следващите, които ще дойдат на власт, да променят начина, по който се управлява България“, каза още Йончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    38 12 Отговор
    Бойко не предава само себе си
  • 2 5555

    35 8 Отговор
    Видяхме го как предаде Мама Цеца и кумицата
  • 3 старото

    23 54 Отговор
    Елена МИЛИЙОНЧЕВА кога ще възстанови тези 670 000 лева от КТБ ???

    Коментиран от #11, #18, #23, #30

  • 4 Batushka

    39 15 Отговор
    Всички са пешки в цирка на цар Тиква....гербероухите ще го разберат по трудния начин...те милите не съзнават ,че за него те са нещо той уважава само по силните от него а те милите помислиха ,че ще има другарска трапеза докато свят светува....скоро ще тръгнат делата и той ще къса живо месо...
  • 5 Юда от Банкя

    30 13 Отговор
    Той Вожда само за едното "Конграчулейшънс, г-н Борисов" живее ....е и за 3-4 милвания от папи !
  • 6 Било

    12 20 Отговор
    Ленчето с Много яка снимка
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стига с тия превозвачи ..!

    31 10 Отговор
    Гърците протестират с трактори, защитавайки земята си , а ние с ТИРове защитавайки чужди интереси!
  • 9 старото

    20 41 Отговор
    каво стана със "скандала" според Елена Милийончева със стената между България и Турция? По памет другарката Милийончева беше застанала до една вадичка,която се беше изкопала под мрежата след проливния дъжд и сочеше мъдро как била ограбена България.
  • 10 Нафарфори

    22 38 Отговор
    Елена милиончева лъже повече и от господарката си курнела , Точно ГЕРБ и евродепутатите на ГЕРБ за разлика от комунистите направихя всичко възможно закона да не се гласува. Андрей Новаков от ГЕРБ влезе в ролята на тираджия, и няколко дни пътува по европейските пътища, за да докаже, че промените в плана за мобилност, станали известни като „Закона Макрон”, ощетяват българските превозвачи. Милиончева с нейните офшорки , тя която си раздаваше заплати от по 12000,00лв. с парите които открадна от КТБ , да ми се прави на стожер за истина и справедливост , стига глупости оставка веднага и затвор.

    Коментиран от #31

  • 11 Комуниста

    32 16 Отговор

    До коментар #3 от "старото":

    Когато Боко върне 150 000 000 000 милиарда+10години икономически застой на българския народ!

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    22 26 Отговор

    До коментар #11 от "Комуниста":

    Ами твоите хора комунистите колко повече трябва да върнат? Или малкия ти мозък не може да напише такава цифра? Ако ги върнат България ще стане по-богата от Швейцария!

    Коментиран от #15

  • 13 Kef

    17 23 Отговор
    Малийй тази какъв таласъм! Викаме че нашите жени най красивите в Европа ,а тази как противоречи на това! Направо плаши!

    Коментиран от #16

  • 14 Пост

    17 8 Отговор
    Ей ама как техните далавери не се виждат, а някой друг само нещо да направи и като отворят една уста тези двете че и подчинения им уж безпристрастен президент.
  • 15 До #12

    10 9 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    БОКО = КОМУНИСТИ

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Националист

    19 11 Отговор
    Само с писане на статии и изявления Борисов няма да се махне. Той е изпечен мошеник и добър манипулатор.
    Въпроса е какво трябва да се направи за да се махне час по-скоро!
  • 21 Гост

    15 10 Отговор

    До коментар #15 от "До #12":

    Това само най залюханите комунисти го повтаряте постоянно, ама не ви се връзват нещата! Човека ви ненавижда, ама има достатъчно съзнание да не ви го показва. То и аз бях пионерче ,и какво ще ми кажеш че и аз съм комунист ли??? Много си заблуден!
  • 22 Запознат

    22 2 Отговор
    Нищо не са предали. Хората си защитават пазарите. Всички превозвачи, големите, си направиха фирми в Германия, Австрия, Испания, Словения и карат камионите на техни табели. Българи работещи в чужди фирми, като шофьори и карат в Европа, казват, че всичко е по правила, никой не ги кара да слагат магнити на тахографите, никой не ги кара да си ремонтират сами камионите, плащат им добре. Дори и да не приемат пакета, самите държави вече приеха този закон. Така че, нашите дерибеи превозвачи, и да се пеняват, пак ще им намалят печалбите. Няма да има за скъпи коли, проститутки, скъпи дестинации и пр. Нали скоро един превозач си купи някаква скъпа безмислена кола. Нали е син на генерал или полковник от ДС. Целта е, нашата работна ръка да отиде там, щото от европейците няма кой да работи. Ние да сме китайците или мексиканците на Европа. А, и тия европейци, не мога да ги разбера, нашите купуват техните боклуци камиони, и пак са недоволни. България губела. От какво губи, като няма икономика, няма зеленчуци, няма нищо. Всички превозвачи работят навън. Да, ще им намалеят малко джобните.. Кой си мислят, че лъжат.
  • 23 Mango number five

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "старото":

    Никой не си ги е поискал. Ти ако беше теглил кредит от КТБ щеше ли да го върнеш на куб без никой да те накара?
  • 24 чернобил

    10 12 Отговор
    Хубаво е,че генерацията от старчоци,които гласуваха за комунистическата измет измря...Истината е,че повече никога няма да управлявате г—жо Станишева...,никога!!!
  • 25 Анонимен

    14 11 Отговор
    Таз мацка има топки. Поради липса на Мъже в управлението на БГ на жените им се налага да изземат мъжките функции.
  • 26 Павел

    5 7 Отговор
    Тази Йончева е голяма патка
  • 27 Павел

    6 5 Отговор
    Тази Йончева е голяма патка
  • 28 Пенсионера

    9 6 Отговор
    Аз незнам що да и вярвам на тази птитежателка на милиони, ква социалистка е тя? Защо не ни обясни от къде са и парите като няма и един ден стаж никъде?
    Защо аз съм беден след 40 години труд?
    Е кой е този луд да застане зад нея и да тръгне подир нея.
    Кво излиза : крадецът казал ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА, И КОЙ Е ОТ РАБОТНИЧЕДКАТА ПАРТИЯ В ТАЗИ ГРУПА ОЛИГАРСИ???????
    Е
    И ТОЛКОВО ЛИ СМЕ НАИВНИЦИ И КЬОРАВИ ДА НЕЗНАЕМ ЩО ЗА СТОКА Е ТАЗИ ДАМА
  • 29 Киро

    7 2 Отговор
    Елена ела да те по разходя безплатно с камион а из Европа.Много е хубаво ще ти хареса.
  • 30 Стара брънтия

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "старото":

    Крадеца ще го вкарат в ,,кошарата" с помоща на бсп. За да избегне сливенския пандел.
  • 31 Сашо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Нафарфори":

    Ти нормален ли си бе?
  • 32 Наблюдател

    1 3 Отговор
    Комунистите като Йончева постоянно са предавали България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове