Last news in Fakti

24 Март, 2019 11:15 1 830 35

Цачева: Сделката е спрямо законите на страната

  • цецка цачева-
  • апартамент

Цецка Цачева беше категорична, че оставката не е по искане на премиера

Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя г-н Борисов да се завърне в България от Брюксел, коментира в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева.

Тя каза още, че в петък сутринта е поискала да бъдат извършени проверки и установени фактите дали има отношения с фирмата продавач, както и произхода на средствата.

Цецка Цачева беше категорична, че оставката не е по искане на премиера, а двамата са споделили общата позиция.

В интерес на ГЕРБ и на правителството е този акт, който аз извърших, каза Цачева и допълни, че се е консултирала с нотариуси и адвокати. Да оставим проверката да установи кое как е, призова тя.

Цецка Цачева: Работя 10 години, за тези години имам някакви спестявания, не се притеснявам, нека да се проследи.

Тя заяви, че няма взаимовръзки с фирмата по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството твърдението за лобизъм в законодателството, тъй като това е нещо, което трябва да бъде доказано.

Според Цачева вероятно някъде нещо не е направила както трябва, но като юрист беше сигурна, че сделката е спрямо законите на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    32 2 Отговор
    ОСТАВКА НА ЦВЕТАНОВ
  • 2 Сорос

    33 1 Отговор
    Конфискация на апартаментите веднага !!!!!
  • 3 Срам за народа

    33 1 Отговор
    Не ви ли е срам бе нали сте много европейски Кой друг политик от европа има мезонети по 1 милион бе ?
  • 4 12345

    31 1 Отговор
    Тя сигурно е законна, но дали е морална? Но те ГЕРБ морал нямат.

    Коментиран от #11

  • 5 миризлив пор

    23 0 Отговор
    Естествено, че всичко е според закона. Има продавач който продава над себестойност има и купувач. Само друго е интересното, преди да се подпише сделката е имало проверка на фирмата, интересно е, това проверка ли е било или просто част от преговорния процес.

    Коментиран от #26

  • 6 Цецо шлифера

    15 1 Отговор
    Деса Дуловската, къде се скри?
  • 7 Кви закони ма крво

    19 0 Отговор
    Вие от парламента не ги спазвате. А се правите че ги спазвате. Нали се пишете на недосегаеми. Е затова трябва да облечем жълти жилетки като Франция. Не жалете полицията. В бг полиция вече няма. Полицията е 100% на бандитите. Па народа им плаща заплатите. И те ни тритират като боклуци. Полицайско насилие. Стига толкова. Още повече бг ще бягат. Защото бг не сме смели като французите.
  • 8 Анонимен

    28 1 Отговор
    Ето ви възможен сценарий: "Алоу, Цецке, адашът съм. Разбрах се с" Артекс"- пускат апартаменти на себестойност, за да няма шамари. Ти искаш ли един?" "Ама, Цецо, ох, ах, да не се разчуе, таковата... ами, искам, да!" "Айде, отивай да си избираш, кажи им, че аз те пращам!"
  • 9 Реалист

    18 0 Отговор
    Цецка Цецко Артекс Фандъчиту у пандиза
  • 10 Някой си

    22 1 Отговор
    Омерзително при тази бедност и мизерия на голямата част от населението да парадираш с лукс, който дори не плащаш по съответната цена. Защо ли 2,5 млн. напуснаха?
  • 11 А СПРЯМО МОРАЛА ?????

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    НО ТАКВОЗ НЕЩО ИМ Е ЧУЖДО А ИНАК ГОНЯТ БАБИЧКИТЕ ПО ПАЗАРИТЕ ЗА ФИСКАЛЕН БОН ОТ ВРЪЗКА МАГДАНОЗ ЧИ ХАЗНАТА ОТЪНЯВАЛА.....
  • 12 Иво Инджев

    14 1 Отговор
    Цветанов и Цачева са добри и морални хора, те никога не биха се възползвали от положението си, за да се сдобият със скъпи апартаменти! Ако се окаже обратното, аз ще се самоубия публично! Цецке, всички русофоби сме с вас, обичаме ви... господарят Сорос също ви обича!
  • 13 щом и ти

    14 0 Отговор
    щом и тая е загладила косъма, сматай
  • 14 аврамъ бакалинъ

    16 0 Отговор
    Еех да им имам доходити от последните 10г. само и ниека после дъ мъ уволнът че и с техните пенсийки от по 2-3000лв. дъ мъ пенсионират...! Дали бих се оплаквал или опъвъл а... ?! Горкити то направо да ги оплачеш че и на далавера даже на първъ ценъ а не продажна офицялнъ ...! За такива хорица важи соц. химна - че сме земен рай... но дали за останалити този текст важи въ пълнъ силъ а..?! Да вземем да ги ожалим да не ги мъчим да ни ,,служътъ,, повече но за жалост нямат алтернатива която да изберем защото те пред ,,червенити каскети,, пасти да ядътъ..!!! Боже пази България !

    Коментиран от #15

  • 15 Алооу

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "аврамъ бакалинъ":

    Аврааме, Авраамее, Изгоря моят любим Maybach. Нищо не е останало от него, както се вижда. Все нещо друго ще си купим, но не е в това въпросът-даеба тоз шоплук скапан покварен.Избави ни боже милостиви от него.
  • 16 Врата в полето

    10 0 Отговор
    Закон, вместо 3000 - 670. Кой го прави? Закона го правят тези които купуват за 670 вместо за 3000 евро (няма такава цена на квадратен метър!), но все пак има тотална сума - примерно - 651000 евро. Но друго си е - примерно - 140700 евро. Е, избори идват и си отиват, ала апатамнт си остава!
  • 17 ТОЧКАТА

    16 0 Отговор
    Оставката на Цецка е напразен опит да сведат 100те лекета върху костюма на ГЕРБ до 99......И стига сте врели МОШЕНИЧЕСКИТЕ закони в носа ни в които НЯМА КАПКА СПРАВЕДЛИВОСТ,ДЪРЖАВНОСТ И ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС....Да не говорим за МОРАЛ И ЕТИКА....Пак Англия ме смая като извади ДЕЙСТВАЩ ЗАКОН ОТ 1640!!!Г...А нашите траят докато ,,артекс,, си направи небостъргача... ТЕ са именно виновни за състоянието на държавата ни,закони ,,мейд ин америчка,,....
  • 18 Димитър

    13 0 Отговор
    Ако и да е законна сделката, това е само защото герб и другите антибългарски партии пишат тия закони. Разбирате ли, хора, някакви престъпници и аморални изроди пишат законите, според които трябва да живеете и да им се подчинявате! Това устройва ли ви? Съдейки по незаинтересоваността на населението и апатията то явно ви устройва, но мен лично и 3 милиона българи напуснали страната заради престъпните управници и бездушното незаинтересовано население не ни устройва!!!
  • 19 Оптимист

    12 0 Отговор
    Аз, съм добре! Работя по 12 часа, 7 дена в седмицата за 300 - 400 лв. Вечер се прибирам сипвам си една голяма ракия, слагам си салатка според сезона, пускам си чалга и чакам дядо Иван да дойде и да ни оправи страната. Наздраве!

    Коментиран от #20, #29

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ernesto Guevara

    7 0 Отговор
    НИЕ ЗНАЕМ ЧЕ КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ЗАКОННА,НО НЕ ИСКАМЕ ДА Е ТАКА.УТРЕ ЗАКОННО ЩЕ ИМ ПРОДАДАТ МЕРЦЕДЕСИ ЗА ПО 1ЛВ И ЯХТИ ПО 10ЛВ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    4 0 Отговор
    Мършите от герб.
  • 24 Гошо

    3 0 Отговор
    Проста стругарка какво разбира от правосъдие, че и министър?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 goni

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "миризлив пор":

    Е, и! Госпожата е изрядна! Има си хас да си министър на правосъдието и документите по една покупка на недвижим имот да не са ти в ред!:) Пази Боже! Ами, какво остава за простият народ?!:)
  • 27 Слабограмотен

    6 0 Отговор
    е как може да купиш жилище под неговата истинска цена и да ме убеждаваш че всичко е точно... то ние, че сме эагубен народ е вярно но не сме идиоти...не става въпрос эа самата сделка и докмонтите по нея а эа морала и етиката ...бе майчице на нацията ни, ти эа тва ли рева и се дра по телевиэиите само и само да се вкопчите в власта ...то бива алчност и беэочиие ама вашето минава всекви граници... и сега кво ще правим ....само със оставка и иэвенения ли ще ви се раэмине....мъмрене от бащицата на който вие сами му го н....те в навечерието на иэбори и готово ни лук яли ни лук мирисали....а стига вече эасрамете се ...
  • 28 Опа

    4 0 Отговор
    Ами парите от къде ги взехте, вашта ма...! От хората ли крадохте?
  • 29 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Оптимист":

    и ще дойде...Той поне има самолети....Лошото е ,че и той е вече поамериканчен....
  • 30 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор
    Не ви ли прави впечатление , че всички имат носове на ПИНОКИО/РАСТАТ С ЛЪЖИТЕ!!!Верно бе,погледнете старите снимки и сегашните....по-големи носове...Пък на ,,АРТЕКС,, какъв е!!!!Леле мале...
  • 31 Тетава е

    0 1 Отговор
    Взимайте си законите и вън от България. И ни оставете да си оправим държавата некадърници на прехода толко пък нагли прости крадливи беш към Америка да харчите краденото там ще ви оправят вас с по 250 години затвор това е бъдещето ви или по добре си напълнете ушите с барут а народът ще ви даде огънче и всичко ще се оправи веднага тумори долни
  • 32 За елементарно мислищите

    1 0 Отговор
    Цецка Цачева е честна и много умна и начетена жена професионалист в правото така че тя е последния човек който ще тръгне с рогата напред да върти далавера като алчните неграмотни комунисти
  • 33 Тодоров

    0 0 Отговор
    Оставката на Цачева е коректна и морална постъпка. Безидейният аморалист Цветан Цветанов има какво да научи от своите съпартийци.
  • 34 Грую

    0 0 Отговор
    Да му ядете на вашия Бо'ко пожарникарския маркуч!
  • 35 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Горят бушоните един по един....с най-голям ампераж(разбирай наглост) се оказа физкултурника.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове