24 Март, 2019 20:29 1 629 17

Ципов: От БСП чухме откровени лъжи за бежанските центрове

  • красимир ципов-
  • бежански центрове

Няма подготовка за заселване на бежанци на териториите на Любимец, Малко Търново и Елхово

Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР, съобщи novini.bg.

Той се обърна към гражданите на трите населени места: "На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове. Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница". Ципов подчерта, че центровете са от затворен тип.

Трябва да опровергаем едни откровени лъжи, които чухме днес. Няма подготовка за заселване на бежанци на териториите на Любимец, Малко Търново и Елхово. Площадките, които ще се изградят, са на територията на обекти на МВР. Те са в покрайнините на населените места, оградени са, до тях няма свободен достъп. Има охрана от МВР, посочи Ципов.

Той обърна внимание, че ще има заградителни съоръжения, за да няма никаква възможност мигрантите да ги напускат. Изключително чудно ми е как хора като председателя на Комисията по европейски въпроси в парламента и водача на листата на БСП за предстоящите европейски избори не могат да направят такава елементарна разлика - какво е бежански център и какво е временен кризисен център, коментира зам.-вътрешният министър.

Той отчете, че миграционният натиск към страната ни в момента е нулев. След като един незаконно преминал държавната граница мигрант бъде задържан, ще бъде отведен в тези кризисни центрове от затворен тип. Там да му бъде извършена афис регистрация и ако не разполага с документи за самоличност ще бъдат направени интервюта от органите на "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност", посочи Красимир Ципов. Не стана ясно днес на пресконференцията какво предложиха БСП? Анализът показва, че те предлагат, България да няма готовност при положение, че военният конфликт в Сирия и Близкия Изток продължава, че в Турция има поне 3 млн. лица“, коментира той. Как България може да си позволи да не е готова за справяне с евентуален миграционен натиск, попита зам.-министърът.

Искам да обявя, че грантовото споразумение е сключено на 23 март 2017 година, където този проект за площадки за временни кризисни центрове се предвижда. Кое правителство управляваше тогава- временното правителство на президента Радев, с министър Пламен Узунов. По същото време на това правителство беше приключена една друга процедура. Беше сключен договор за доставка на 290 високопроходими автомобила. Същата процедура в момента е обект на проверка от ОЛАФ, съобщи Ципов.

Хубаво е Елена Йончева да отиде да поговори със служебния министър Узунов и да попита защо в момента ОЛАФ проверява тази поръчка, изтъкна той. По думите на зам.-министъра казаното от БСП за бежанските центрове са спекулации и манипулации във връзка с предстоящите избори. На днешната пресконференция на БСП беше обявено, че едва ли не се подготвят някакви корупционни схеми. Защо точно БСП ще говорят за корупционни схеми, когато по време на управлението на правителството на Орешарски станахме свидетели на процедури, еталон за непрозрачност, заяви Красимир Ципов. Трябва ли да припомним как се появиха бежанските центрове в София? Трябва ли да напомняме как се появи бежанският център в Харманли, попита той.

Ако не се реализира тази поръчка, на "Позитано" 20 ще приемат ли да бъдат извършвани процедури за снемане на самоличността и да се проверяват документите на незаконно влезлите на територията на България мигранти- предполагам, че не, коментира зам.-министърът. Обръщам се към БСП- спрете със спекулациите и манипулациите. Спрете да предизвиквате страх у хората, призова Ципов, цитиран от МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    31 5 Отговор
    С две думи ще стрпят центрове, но нямало да ги заселват в Машко Търново. Евтин трик за дебили и добитъци. Добре, че потвърди това, което искаше да отречеш. Гробари(на Сорос).
  • 2 Възмутен

    36 2 Отговор
    Защо ще строят центрове за още бежанци? Кой се интересува как ги наричат? Това са центрове за нелегални мигранти нарушители на държавна граница. Защо не са арестувани и осъдени? България държава ли е?

    Коментиран от #5

  • 3 Ernesto Guevara

    31 3 Отговор
    Няма да са бежански центрове,а временни кризисни центрове.Тия се изГЕРБИХА от лъжи и измами
  • 4 Симбад

    24 2 Отговор
    Не по врат а по шия!
  • 5 Ханко от село Осеня

    1 23 Отговор

    До коментар #2 от "Възмутен":

    Ами нали точно за това ги строят тия центрове , това са са места нан които ще се регистрира нарушителя преди да се депортира или каквато му е таМ СЪДБАТА. тАМ НЯМА ДА ИМА ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАЩИ , КАКТО СЕ ВИЖДА И В МОМЕНТА БЕЖАНЦИ НЯМА , НЕ СА ЗАПЛАХА И НЯМА ДА БЪДАТ ВРЪЩАНИ ОТ КЪДЕТО И ДА Е БИЛО , герб ПОСТИГНАХА СПОРАЗУМЕНИЕ , БЕЖАНЦИ В България ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ , КОМПАРТИЯТА ОТКРОВЕНО ЛЪЖЕ ПАК , ДОЛНОПРОБНИ ИНТРИГАНТИ И МИЗЕРНИЦИ С ТИЯ КОМУНИСТИ

    Коментиран от #6

  • 6 да те питам

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ханко от село Осеня":

    Идвал ли си в София?
  • 7 кккссссссфгггхгх

    12 0 Отговор
    И този изглежда е от протежетата на Цв.
  • 8 Електрошок

    13 0 Отговор
    Този е в топ 10 на най-противните политици!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Чичо

    12 0 Отговор
    Тоя тюфлек да прочете какво пише на сайта на АОП. Защото аз прочетох обявата да тези бежански центрове и виждам, че не БСП, а този мазен гейбер лъже!
  • 11 Иванов

    9 0 Отговор
    Господин Ципов, защо ни лъжеш, докато шефът ти си купува апартаменти, явно с меркеловите пари за мигранти терористи върнати от Германия?
  • 12 Townboy

    10 0 Отговор
    Докато ни занимават с апартаменти и сензации тихомълком ще напълнят страната ни с Орки. Дали някой от гореспоменатите населени места ще гласува за ГЕРБ отново?
  • 13 Гошо Хубавецът

    1 10 Отговор
    Червените тъпа-ци срам за човешката раса .Но те май не са нейни представители ! А за ГЕРБ ще гласува 65% от БГ народа !Даже и политически неутрални хора вече се стряскат от злобата и простотията на червените !
  • 14 Стамат

    2 0 Отговор
    Абе Цв.На молитвените закуски дъртата Соросня беше ли.
  • 15 СтефанП

    3 0 Отговор
    Президента да намери вратичка в конституцията. и да обяви военно положение. Да бъде българския. ПЕНОЧЕТ
  • 16 Един

    3 0 Отговор
    Проблем : как ще ги "усвоим"сега тези пари?
  • 17 гост21

    2 0 Отговор
    Бежански лагер и кризисен център звучат едно и също когато става въпрос за емигранти. А след като ГЕРБ иска тези центрове, защо не даде своята централа. Нали има за усвояване 160 млн.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове