24 Март, 2019 18:19 4 434 25

Свиленски: Апартаментгейт не тръгна от България

  • георги свиленски-
  • апартаменти

Свиленски бе категоричен, че БСП няма за какво да се извинява

Свиленски: Апартаментгейт не тръгна от България - 1
Снимка: БГНЕС

Нещата, които се случват в държавата вече не ни изненадват. Това заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски пред БНР.

Според него разрасналият се скандал с апартаментите на властта е придобил огромни размери и основният въпрос е дали българският парламент е приемал закони в интерес на дадена фирма. Свиленски подчерта, че е важно как ще си свърши работата комисията, която трябва да провери съответните случаи. Тя неведнъж е проверявала подобни случаи и винаги излиза с констатацията, че няма проблеми, посочи той и напомни, че въпросната комисия е назначена лично от Цветан Цветанов.

"Точно в този скандал БСП няма никакво участие. Всички вие знаете откъде дойде информацията. Със сигурност тя не е от България. И г-н Цветанов, и г-н Борисов трябва много добре да си направят изводите. Кой и защо, и защо точно сега дава тези сигнали", изтъкна Свиленски, напомняйки, че информацията за сделките с луксозните апартаменти се появи най-напред в "Свободна Европа".

Той изрази мнение, че първо скандалът трябва да се разнищи докрай и да стане ясно ощетена ли е българската държава. Кой точно е инициирал скандалните данни не било толкова съществено според него.

Свиленски бе категоричен, че БСП няма за какво да се извинява, ако след проверката всичко с разследваните имоти излезе законно, защото те са извършили само "констатация на това, което е излязло в една медия".

По отношение на апартамента, закупен от лидера на социалистите Корнелия Нинова също на преференциални цени, зам.-председателят на БСП отказа да играе ролята на неин адвокат. "Тя ясно обясни в коя година на какви цени е закупила даденото жилище - 2004 година или 2003, преди 19 години, когато г-жа Нинова не е била нито народен представител, нито зам.-министър, както се опита вчера някой да каже, че вече е била зам.-министър, нито е имала намерение да се занимава с политика", обобщи той.

Въпреки разкритията БСП няма да връща депутатите си в Народното събрание, за да иска анкетна комисия по случая. Според Свиленски предсрочни парламентарни избори вече са неизбежни.

Няма как в едно гнездо на оси да влезеш с добри намерения, отсече той.

Припомняме, вчера министърът на правосъдието Цецка Цачева подаде оставка, след като е имала разговор с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, на който сама е пожелала да напусне правителството. Причината е закупеният от нея апартамент на занижени цени в елитния столичен квартал "Изток". Малко по-късно оставка подаде и заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

По-рано днес от БСП поискаха не само оставката на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, но и напускането му на българската политика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    59 11 Отговор
    ОСТАВКА НА ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ
  • 2 Цецо крадецо марш

    60 11 Отговор
    Оставка на Цецо крадецо
  • 3 Сотир Цацаров

    56 13 Отговор
    Апартамент (гейт) сложи края на герб ...
  • 4 Шехерезада

    43 7 Отговор
    Корупция гейт тръгна от,, Свободна Европа "! По едно етажче рушвет за всеки помогнал да се промени закона в НС.
  • 5 Кики рики три

    58 9 Отговор
    Винетки , Такси , Данъци , Горива , Мезонети , Присвояване на пари и кражби за десетки милиони така ще запомним Борисов 3 !!!!!!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цветан Цветанов съм

    41 10 Отговор
    Ревете си там от изгнилите панелки на по 50 години строителство , пишете хейтвайте на воля но аз съм не досегаем аз съм правителството и аз в момента съм в ФАЩ но като се върна всички да мълчите и смирено рубувайте за по 500 лева на месец
    Аз ще си бъда в джакузито в апартамента за 900 бона и ще взимам 7 бона заплата хахахахаха
  • 8 Възмотен

    32 9 Отговор
    ОСТАВКА НА ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ

    Коментиран от #13

  • 9 Прав е

    19 7 Отговор
    Верно идва отвън. Ми да ви таковам у опозицията.
  • 10 Иво Инджев

    18 25 Отговор
    Този удар по ГЕРБ е подготвен от руснаците и осъществен чрез подлогите им от БСП и марионетката Радев, разбира се, точно преди изборите! Цецо Цветанов и Цачева са добри и морални хора, те никога не биха се възползвали от положението си, за да се сдобият със скъпи апартаменти! Ако накрая се окаже обратното, аз ще се самоубия публично!
    Цецко, дръж се, приятелю, не подавай оставка, не пускай кокала! Цялата русофобска измет сме зад теб: да живее господарят Сорос, Вейдър и Пентагонът на смъртта!
  • 11 Анти седераст

    4 8 Отговор
    От един голям руски град
  • 12 Грипен Решетников

    11 8 Отговор
    Баджанак,ж.к. Изток стана елите и столичен защото всички комунисти живееха там,нали помниш,иначе даже и село не беше!!!
  • 13 Будител

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Възмотен":

    Научи се да пишеш правилно на Български тролик !
  • 14 срамна демокрация

    27 4 Отговор
    Точно това е най-срамното, г-н Свиленски! Цяла година нито една наша "демократична" медия не е посмяла да напише и един ред за тези далавери! Трябваше да напишат в "Свободна Европа", за научи народа с какво се занимават отрудените му политици от управляващата партия! Също като по времето на тоталитаризма!
  • 15 Ernesto Guevara

    10 4 Отговор
    Как да не е от България бе?Цвичката си е "купил" апартамента именно в България.
  • 16 Сливарски

    11 12 Отговор
    Сливчо какво прави баджанака ти льотчик Радев Десито кара ли му самальота
  • 17 овчар

    23 4 Отговор
    Герберастите бяха остреляни от създателите си! Този път бесепарите не са им виновни, да не блеят нататък!
  • 18 Урко

    18 3 Отговор
    Те поГЕРБиха България.
  • 19 Олег

    18 5 Отговор
    Герб си отивааа, спете спокойно децааа :)
  • 20 КалуГер

    8 10 Отговор
    ГЕРБ, разклонението на БСП са потънали в корупция, да.бНо и БСП са същите. Разликата е че в БСП няма оставка за нищо, даже такива като лудото Ленче ги пращат в Европа...
  • 21 боярышник

    5 8 Отговор
    Никога повече "бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт.
    Да живее България!!!
  • 22 Народа

    2 8 Отговор
    Кумонягите взеха да си изкарват кирливите ризи в борбата за власт .алчни некадърници какво направите за България ограбихте я .омръзна ни от нескопосания театър .неискам повече да чуя за вас.
  • 23 Вени

    4 3 Отговор
    Къде отидоха парите от джакпота10милиона Били спечелили наведнъж пет човека по два. Нещо много съмнително. Като знаем какви алчници ни управляват може да са изкарали поставени лица да кажат че са спечелили а всъщност да са потънали в някой ненаситник. Няма ли кой да ги излекува най-после от тая алчност. Или са платили на ходжите разходите да ни правят магий.
  • 24 Крайно разочарован

    4 0 Отговор
    Вън герберите и оставка и да им се отнемат придобитите жилища затвора да им е единствено жилище до живот
  • 25 гшиг

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: нито е имала намерение да се занимава с политика
    То и Б.Б. не е имал намерение да става премиер , когато е бил мистериозен охранител. От това държавата не става по-читава обаче.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове