Last news in Fakti

25 Март, 2019 14:08 1 687 8

НАТО ще издържи само един мандат на Тръмп

  • атлантически съвет-
  • нато-
  • доналд тръмп-
  • турция

Турция поражда регионална несигурност

НАТО ще издържи само един мандат на Тръмп - 1

НАТО ще може да издържи само един мандат на американския президент Доналд Тръмп. Вторият му мандат ще предизвика сътресения на организацията. Това ще породи нови предизвикателства пред Алианса и неговите цели. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев на конференцията „Членството в НАТО - ключ към ЕС“, организирана от Атлантическия съвет в България.

Той призова политиците ни да не предприемат членството ни в НАТО като гаранция за националната сигурност на България.

Една имплозия на Турция е заплаха. Турция се отдръпва от ЕС и НАТО, защото двете организации са пречки на амбициите на Реджеп Ердоган да превърне родината си в регионален и световен лидер, отбеляза Бойко Ноев.

Според него България трябва да има активна позиция за изграждане на европейска армия.

В Европа се влиза през натовска врата. Това обяви председателят на 36-то Народно събрание и бивш посланик на България в Полша и Република Северна Македония доц. д-р Александър Йорданов на конференция "Членството в НАТО - ключ към Европейския съюз".

Той акцентира, че евроатлантическа България не трябва да позволи на натовска и европейска земя да се реализират антинатовски и антиевропейски проекти.

Такива били АЕЦ "Белене" и Турски поток, които по думите му са корупционни бомби, опасни за националната европейска сигурност.

Проблемите трябва да станат лесно разбираеми за българските граждани, защото как дипломатично да наречем анексирането на Крим и гибелта на хиляди хора. Според дипломата Крим е база на агресия в Европа.

"Агресивната политика на Русия се превърна в заплаха за световния мир", каза още той. Многократно и на различни форуми експертите в сферата на енергетиката представиха опасностите пред България и ЕС за приятелски държави като Украйна от тоталната енергийна зависимост на страната ни от Русия, както и енергийните проекти.

Руската политика е реална заплаха за националната ни сигурност. Настояваме България да води реална политика за укрепване на Югоизточния фланг на НАТО, настоя Йорданов.

Той поиска още нови натовски бази в България за гаранции в европейската сигурност, както и модерно превъоръжаване на българската армия, с оръжия, произведени в страните членки на НАТО.

"Времето доказа нашата принципност и правота - когато ние, от Атлантическия съвет на България, заемаме едни или други позиции, разбираме своята мисия в полза на гражданското общество, защото искаме България да бъде сигурна в НАТО и ЕС", категоричен е Йорданов.

Ние сме далеч от натовската ни зрялост, но това е ключ за членството ни в ЕС за останалите държави от Западните Балкани, посочи той допълни, че разширяването на НАТО е жизнено необходими процес.

Целта на настоящата конференция не е само да си припомним приноса на НАТО, но и очакваме важно послание към всички държави от региона на Югоизточна Европа и Черноморския район, обясни Йорданов.

Нека това послание бъде кратко и разбираемо - членството на Европейския съюз минава през членство в НАТО, подчерта председателят на 36-то Народно събрание.

По думите му историята няма скоростомер и затова е трудно да се отговори на въпроса кое се случва навреме и кое закъснява трагично.

Едно е сигурно - че създаването на НАТО преди 70 години е историческа необходимост и огромен шанс за мира и сигурността в целия свят, изтъкна Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин съм

    14 4 Отговор
    Тръмп го чакат поне 5 мандата
  • 2 Пешо

    24 5 Отговор
    ПАСИ и ЙОРДАНОВ са антибългари и слуги на краварите и Сорос. Какъв резултат имат на изборите, че да определят пътя на България.
  • 3 Един мандат

    4 6 Отговор
    Ами няма и един да издържи.
  • 4 Справедлив

    8 3 Отговор
    НАТО не е единно и най вероятно скоро ще се разпадне....въпросът е България да заложи на Силната карта;)
  • 5 Киро

    17 4 Отговор
    Тези отпаднали министри и негодни мъже от атлантическият клуб с какво допринасят за благото на родината.
  • 6 Реалист

    8 14 Отговор
    Един Умен Българин!!! Единна Европейска Армия е отговора и на безумието на пути, и на финтовете на патока, и на агресията на реджеп иведик ердомуз... Включително и изпращане на ротационен принцип на митничари и гранични части по различните граници на Европа. Нека да има рота германци на българо-турската граница и да ми обясни асан как ще премине браздата...
  • 7 Вова

    3 14 Отговор
    Даа,прав е човека, руската миризлива кочина е заплаха за мира на цялата планета.
  • 8 266

    3 0 Отговор
    Абе имаше нещо подобно под ръководството на Райха ама май не се получи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове