Last news in Fakti

25 Март, 2019 22:31 1 617 22

Започва обединение на политическите сили в дясно

  • възход-
  • десни партии

Целта на широкия демократичен алианс е достойнството на България, справедливостта и развитието да получат шанс в политическата надпревара

10 организации от Движение „Възход“ започнаха процеса на обединение на дясното политическо пространство и заявиха готовност за общо явяване на изборите за Европейски парламент. Новото дясно обединение включва на този етап 6 политически партии и подкрепата на 4 неправителствени организации, които искат да върнат свободата, демокрацията и законността в България.

„Членовете ни са десни и дясноцентристки организации. Част от тях са сред основателите на някогашния голям Съюз на демократичните сили, онзи, който донесе фундаментална промяна за България - промяната към демокрация. Днес именно тя е заплашена в страната ни и това е сериозната тема, която ни събра“, каза Валентина Василева – председател на Единна народна партия. По думите ѝ и четирите фундамента на демократичната държава са в руини. Икономиката е завладяна от олигархия и монополи, съдебната система е неефективна и зависима, свободата на словото е заменена със слугинаж към интересите на собствениците, а не на обществото, изборите отдавна не са свободни и честни. „Ние отказваме да повярваме, че съдбата ни е в ръцете единствено на хора, като Борисов, Нинова и Доган. Вярваме, че у нас има много талантливи, съвестни и смели хора, които настояват да живеят по-добре и по-честно, а не в страх, бедност и унижение“, подчерта Валентина Василева.

Коалицията е създадена не за да робува на старите дрязги и амбиции на бивши лидери, а да даде хоризонт за бъдещето на модерна България. Водим разговори с „Демократични България“ и ДБГ“, каза Стефан Иванов - председател на Движение демократично действие. „Нашата ръка остава протегната към други демократични формации при две условия. Първото е пълно равноправие на политическите партньори. Очаква ни много работа и не смятаме, че е разумно да продължи доминацията на политическия егоизъм“, подчерта Стефан Иванов. Второто условие е създаването на дългосрочна политическа алтернатива на цялото статукво, а не кандидатиране за младши коалиционен партньор на сега управляващите.

„Пред вас не стоят политически търгаши, които смятат да рекетират преговорния процес с бракове по сметка с управляващите от ГЕРБ. Това е въпрос на принципи“, подчерта Радослав Кацаров – председател на Съюз на свободните демократи.

Първите избори, на които партиите от Движение „Възход“ ще се явят заедно, са тези за Европейски парламент. „Нямаме илюзии, но имаме решимост да покажем на хората възможност за създаване на широк демократичен алианс, който иска достойнството на България, справедливостта и развитието ни да получат шанс в политическата надпревара“, посочват още от Движение „Възход“.

Движение „Възход“ обединява 6 политически формации и 4 неправителствени организации, сред които Единна народна партия (ЕНП), Движение демократично действие – Д3, Съюз на свободните демократи (ССД), Радикалдемократическа партия (РДП), Българска социалдемократическа партия (БСДП), Български демократичен съюз „Радикали”, Български национален фронт – Чикаго, Национално консервативно движение „Десен профил“, Организация на българите в Република Северна Македония – „Радко“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    24 4 Отговор
    И тези искат апартаменти с вип асансьор.
  • 2 Пфф

    17 4 Отговор
    Без кръв и гражданска война няма да видите промяна. Това монополите и олигарсите лошите. Те няма да се дадат толкова лесно на таз промяна.
  • 3 232

    25 5 Отговор
    Вероятно е грешка. Движението се казва ВъзДУх и то под налягане.
  • 4 Оппа

    20 2 Отговор
    В дясно "сили" кой видя? - Да сложи очила!
  • 5 Ауу

    12 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Водим разговори с „Демократични България“ и ДБГ“, каза Стефан Иванов. Т.е. от един да станат два файтона. Бойкикев и Пръмова дали ще са съгласни напълно равноправно да разпределя грантовете?
  • 6 Софиян Бибиян

    13 2 Отговор
    "Част от тях са сред основателите на някогашния голям Съюз на демократичните сили"
    .
    Помним края на 1989г., когато БКП набързо си отгледа удобна опозиция.
  • 7 Джони

    7 10 Отговор
    Каквито и да са , са по добри от настоящите . Ако и те не стават на улицата и така докато дойдат можещите .

    Коментиран от #8

  • 8 324

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Джони":

    Ама те тези отдавна са на магистралата.
  • 9 КОНТРАТА

    11 4 Отговор
    Замири са им на баница на лешоядитеи почнаха да се скупчват. Разни дедесарчета си мислят че мина време и наивниците забравиха. Има голям луфт в крадливото дясно! Сигурен съм че балъците отново че се излъжат, и ще гласуват за такива като тях!
  • 10 Хронология

    13 9 Отговор
    Най големите беди за България от новата история 1997-2001г.Костовото правителство приватизацията след тях 2001-2005г. след тива 2009-2018г.кражбата от фондове и от данъците с поръчките е невижданата корупция е наследството на герберастите!

    Коментиран от #16

  • 11 заката

    8 1 Отговор
    Дайте за Великден на Цветанов апартамент а на баба 40 лева абее нали работите за народа а си купувате апартаменти за милиони абе от къде тия пари бе народа ще ви гласува пак
  • 12 ха ха ха

    13 2 Отговор
    Всички тези отрепки са са част от раковата метастазия бкп. Правят "нови", стари сбирщини, но нова са едни и същи престъпници. Готвят баба "yes"- пръмова - кунева, тази с кривата устичка за боковия престол. Зълва й уляна коли и беси в бнт какви новини да де пускат и какво не.Раковата метастазия се видоизменя, но захваща България и народа с все по - задушаваща хватка в името на грабежа, властта.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ernesto Guevara

    11 4 Отговор
    Тия като чуха кви апартаментчета се раздават....ше си счупят краката да се обединяват
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Фен

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хронология":

    Е де, по - големи щети, от нанесените от комунистите, България не е понасяла последните 100 години...
  • 17 Националист

    6 2 Отговор
    А така, ГЕРБ изпускат баницата .... А новите-стари десни, апартаменти ще вземат ли под масата? Обета за вярност към Брюксел и Евроатлантическите хомо ценности преди или след изборите ще го дадат? По-добре е сега да се грабне баницата с обещания за добри отношения с Русия, нали трябва да се спечелят гласовете на русофилите, а пък после ще хвърлим и тях и България под влака на Еврогейските и др. западни интереси. Бойко може да е тиквун, но успява да хвърли прах в очите на милиони Българи и да ги заблуди, че той е "пътя" за прогреса и благоденствието на България. "По плодовете им ще ги познаете." Цецка апартамент, Цецко апартамент .... как да няма прогрес в България?
  • 18 Българин

    4 5 Отговор
    Аз ще гласувам за ПП Възраждане. Последната реална надежда. Никога няма да се предам и да не гласувам или да избягам, като предател от страната си !!!
  • 19 ....

    3 1 Отговор
    Права е жената,на циганин и на комунист не може да се вярва.
  • 20 FOW

    2 1 Отговор
    НАРОДА ги изхвърли със замах тези продажни костовисти а сега Герб (по точно гроб) се опитват да ги върнат против волята на суверена!!!
    Но за всичко си има обяснение- герберастите основателно видяха ,че края им наближава и също като "патриотите"(по точно ПАТРИОТАРИТЕ)и ВОЛЯ се стремят да се задържат на власт на всяка цена- типично по български-без морал, без достойнство...Историята такива не ги помни
  • 21 ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕМОКРАТИ И АНТИКОМУНИСТИ

    1 0 Отговор
    АЗ НЕ ВИЖДАМ ОБЕДИНЕНИЕ ТАМ, КЪДЕ СА АНТИКОМУНИСТИ И КОНЦЛАГЕРИСТИТЕ?????????
    Пак се прави менте нещо,за заблуда на електората .
  • 22 красивата

    1 0 Отговор
    хайдееееееееее, започна наддаването, благините са пред тях...ама че пасмини, огладнели и освирепели от нямане - то политиката е за обогатяване по тези ширини...пък България нека си обезлюдява заради чужди апетити за територията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове