Last news in Fakti

26 Март, 2019 17:01 2 882 33

Нинова: Борисов реже една глава, идва друг човек, а моделът продължава

  • корнелия нинова-
  • бойко борисов-
  • цветан цветанов

Борисов каза, че е създал партията си, за да бори корупцията, но след десет години корупцията пребори партията му

Нинова: Борисов реже една глава, идва друг човек, а моделът продължава - 1
Снимка: БСП

„Цветанов си отива, моделът остава. Няма как Борисов да реши проблема с апартаментгейт, защото той е следствие, а не е причина. Проблемът е в изградения модел на управление през тези десет години”, това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на „Позитано” 20.

По думите ѝ това е модел, в който всички правителства и мнозинства на Борисов приемат лобистки закони в интерес на определени олигарси, които след това им се отблагодаряват. Тя показа списък с доказателства за 26 лобистки закони, които от БСП са изготвили по време на правителстово „Борисов 2” и съобщи, че в следващите дни ще представят такава разработка и за „Борисов 3”.

„Ще видите, за краткото време на съществуването на това правителство колко лобистки закони са приети, в чий интерес и за какви пари. Затова казвам, че това е модел”, коментира Нинова.

Тя изрази мнение, че втората характеристика на този модел е политическият рекет върху бизнеса – дали за да го откраднеш, или да ти плати в апартаменти. „Моделът е политическият рекет. Ето защо дори Цветанов да си иде – ще дойде друг Цветанов, но моделът остава”, категорична бе Нинова. Тя припомни още, че от първите случаи на апартаменти на Цветанов не е последвало нищо, от апартамента на Горанов, „Суджукгейт”, оградата и „Хасковогейт” и всичко останало, което от БСП са показвали пред обществото – също нищо.

Нинова коментира още, че Борисов реже една глава, идва друг човек, а моделът продължава- самият Борисов е главата на този модел.

„Борисов каза, че е създал партията си, за да бори корупцията, но след десет години корупцията пребори партията му. Единственият демократичен начин този модел да бъде променен е предсрочни избори”, заключи Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    36 18 Отговор
    Така е !
  • 2 Ernesto Guevara

    35 15 Отговор
    Рядко се съгласявам с тая,но тук е напълно права

    Коментиран от #23

  • 3 123

    32 10 Отговор
    Еи тия герб са като стоглава змия колко и да режеш се появяват нови и нови крадци
  • 4 Факт

    29 13 Отговор
    Герб са престъпна група ........
  • 5 К Нинова

    28 20 Отговор
    При нас няма такива неща,ние сме и с батко и братко и с р.овч и с Ленчето милионерчето,ми кво толкоз,навремето и аз опатках милиони от техноимпекс
  • 6 ДДД

    18 6 Отговор
    за вас не знам ма аз не виждам светлина

    Коментиран от #9

  • 7 гост 2

    34 13 Отговор
    Дреме ти на тутурутката другарко Нинова! Гледаш само да се докопаш до властта!! Яли сме Ви попарата - и с Луканов, и с Беров, и с Виденов, и със Станишев..... Стига вече, тоя филм сме го играли вече....
  • 8 справедлив

    20 10 Отговор
    Таа па никаквата що и обръщат още внимание, с оная изрусената, дето се прави на разследваща журналистка, а има имунитет, нека са в една килия, да се утешават, трябва да имаме поне малко съчувствие, нали сме християни.

    Коментиран от #11

  • 9 Ernesto Guevara

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "ДДД":

    Има някаква светлина....откъм Терминалите на летището
  • 10 Герберугите

    17 9 Отговор
    Са като триглав змей. Режеш едната глава и три други изникват на нейно място три пъти по алчни
  • 11 Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "справедлив":

    тл плати ли си данъка че заплата чакам

    Коментиран от #16

  • 12 ....

    20 8 Отговор
    Курвелия да погледне най напред себе си и тогава да говори за корупция.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 И. КОСТОВ

    18 3 Отговор
    НАПРЕД С РОГАТА КУРНИ , УНИЩОЖАВАНЕ Е ЦЕЛТА НИ НА БСП , НИЩО ЧЕ И НИЕ С ТЕБ ОКРАДОХМЕ БЪЛГАРИЯ, ТИ ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ВИКАШ ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА, САМО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ СЕ ОГЛЕЖДАЙ ДА НЕ ХВАНАТ ТЕБ !
  • 16 боярышник

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Ми то от такива като вас военни ,чиновници и т.н. няма пари.Капиш?!
    Никога повече "бсп"(безскруполни страхливи предатели)на власт.
    Да живее България!!!
  • 17 Тотьо Марков

    1 4 Отговор
    БСП па за какво се косят? Нали не са във парламента !? ГЕРБ нека се самоизяждат като змийска, един друг...
  • 18 onq s konq

    10 5 Отговор
    Да каже Нинова КОЛКО ПЪТИ БСП у управлявала след 10.Ноемвре и ЗАЩО Е ПАДАЛА ОТ ВЛАСТ.Показателно е,че ВИНАГИ когато БСП управляват,Европа спира ЕВРОФОНДОВЕТИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ С8УБСИДИИ ЗА БЪЛГАРИЯ...което значи,че НЕ ХАРЕСВА "МОДЕЛИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕ" НА БСП.Затова и да обясни Нинова-С КАКВО СЕГАШНИЯТ ПРЕДЛАГАН МОДЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БСП Е ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ ПРЕДХОДНИТЕ ИМ?А след като искат ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ,защо не кажат на бълг. общественост че едни избори принципно струват ОКОЛО 30 МИЛИОНА ЛВ и защо тия пари да не се раздадат на пенсионерите примерно,а МАСРАФА ПО "БЪРЗАТА ПОРЪЧКА" ИЗБОРИ НЕ СЕ ПОЕМЕ ОТ КАСАТА НА БСП?Защото лично аз не желая с данъците ми да се правят експерименти за ИЗВЪНРЕДНИ ИЗБОРИ,РЕФЕРЕНДУМИ /те са по-евтини-около 15млн лв/ и т.н.

    Коментиран от #20, #31

  • 19 Загрижен

    4 0 Отговор
    Предсрочните избори ще отсекът ли главата на триглавата ламя?В Народното Събрание е пълно с триглави лами и понеже са с три глави много са лакоми.Лапат,лапат,вече 30 години,няма ли да се пръснете господа депотати,бивши и настоящи?Не се храните здравословно.Човек би си помислил,че някой са живели в колиби,голи и боси и така са се комплексирали,че мечтаят да живеят в 5,6,7 и т.н. апартамента.В колко апартамента може да живее човек,в колко клозета ще се изхожда,цялата държава на тоалетна я направихте,и тия и ония,едно сте,наакали сте се ,до ушите сте потънали в шоколадови яйца.
  • 20 Нинова на кон

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    1Ти може и да не желаеш предсрочни избори, но не си само ти на тоя свят. 2Твоите пари от данъци отидоха за командировъчни за Цецо. 3Управлението на БСП може и да е довело България до криза, но тогава не съм била аз начело на партията. А до колкото за евро средствата, на теб тази грешна информация ти е набита в главата отЦЕЦО и Бойка. И не забравяй че именно 2007 по време на управлението на нашата партия и другаря Станишев , България се присъедини към ЕС, и потекоха реки от Евросредства. Има даже и за Бойко.
  • 21 Nostradamus

    6 8 Отговор
    Браво Нинова ! Шайката ГЕрП трябва да си плати за престъпленията и кражбите. 2019 е годината на ИСТИНАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА и Съдбата е на страната на малките хора, на честните, справедливите и морални Личности, а не на Крадливите, Лъжливите и Престъпни Индивиди от Групировката_Шайка герб
  • 22 Nostradamus

    5 5 Отговор
    Нинова дори и в най смелите си мечти НЕ е допускала, че от USA ще и помогнат толкова много в неравната борба със Шайката ГЕрП чрез Свободна Европа , която се издържа от американското правителство и заработи отново след 15 години прекъсване за да защитава свободата на словото, демократичните ценности и норми, които боко и Герберунгите ОТНЕХА на България и целта и е да ce бори с МУТРИТЕ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КРАДЦИТЕ и МАФИОТИТЕ от Групировката герб.
  • 23 nnn

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ernesto Guevara":

    като са в опозиция всички говорят много добре...ама после
  • 24 Националист

    4 1 Отговор
    Военните да вземат властта и продажниците, предателите и корумпираните политици да си получат заслуженото.
  • 25 Соломон

    2 6 Отговор
    НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО . ЕДНА ЖЕНА РУМЪНКА МОНИКА МОКАВЕЙ СИ КАЗА ДИРЕКТНО В БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЙ ,ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ Е БОРИСОВ КОЙТО УЖ СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА. НО САМО УЖ .
    ТОЕСТ ЛЪЖЕ И МАЖЕ БОЙКО . Е ВИДЯХТЕ ,ЧЕ НАЙСТИНА СИ ПОСЛЪГВА И ПРИКРИВА ПАРТИИНИТЕ СИ ДРУГАРЧЕТА . КОЛКО ЗНАЕ ТОЙ ,КОЛКО ........РАЗДАДЕ С НАШИ ПАРИ ДА СИ ИМАТ НЕГОВИТЕ ХОРА ... ПОРЕДНИЯТ ТАРИКАТ УПРАВЛЯВАЛ ДЪРЖАВА . ТОЕСТ МУТРА ОТ ОНО ВРЕМЕ .

    Коментиран от #26

  • 26 Висшият Съдебен Съвет

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Соломон":

    Даа, много добре казано но...алтернативата НЕ Е БСП поне на този етап.Защото, можеби К.Нинова също си мисли че може да управлява тази партия *БСПто* от апартамента придобит по не много ясни обсоятелства.
  • 27 Какa Сийка

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов реже една глава...'' Речник на махленска клюкарка.
  • 28 ДОКО

    1 2 Отговор
    СЪВСЕМ ТОЧНО АМА НЕ МОДЕЛ А МАФИЯ С ШАПКА НА ВЛАСТТА..
  • 29 Важното е ,

    1 0 Отговор
    Че реже тумора!
  • 30 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Нинова...Нинова и вашия модел не е по-добър...
    Да ви ева в боклуците скапани да ви ева...вас и вашите майки, лели и чичовци комунисти....
    Всички сте от едно и също котило боклуци с боклуци такива.
    Всички сте за бесене!!!
  • 31 Бай Благой

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Ами щом спират еврофондовете по време на БСП сети се кой назначава правителството в България !!
    Какво ГЕРБ не крадат от еврофондовете така ли? Или просто са "правилните" хора?!
  • 32 С болка на сърце

    1 0 Отговор
    Моделът на БСП не е по-различен. Те също са част от статуквото. Сменят Станишев с Нинова и си продължават с политиката, като лъжат последователите си, че са нещо ново. И така 30 години вече. Смениха Живков, после смениха името, после се коалираха, после са изпокараха за власт като СДС, не могат да се гледат сега и все така. Това се явява проблем в България. Няма алтернатива. Народът се нагледа на политики, но алтернативата липсва. Голямата част от народът не гласува, понеже през всичките тези години все "спасители" бяха на власт и вече са обезверени хората. Като дойдат БСП на власт до никъде няма да се стигне пак. Ще развалят ли сделките с тецовете, ще възстановят ли Южен поток, спрян от Орешарски, ще върнат ли добива на злато на държавата, ще вдигнат ли заплатите и пенсиите(понеже са част от критиките им към управлението на ГЕРБ), а дано ама надали. Те нямат никаква единност, лидерите им се карат за влияние. Всеки си урежда неговите си хора. Принципност не чакай също. Това е. Навремето СДС дойде със силата на народната вълна. И какво!? Иванчо Ви Костов пропиля държавата. За царя и трайната не ми се говори изобщо.
  • 33 гост

    0 0 Отговор
    Пене реже глави Кури … щото ти ако тръгнеш да режеш една глава няма да остане в БКПто включително и твоята ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове