28 Март, 2019 08:50 5 449 30

Шефът на КПКОНПИ скрил тераса от 186 кв. м. в имотната си декларация

  • кпконпи-
  • имот-
  • тераса

Това е жилище, което обхваща последните етажи на сградата

Шефът на КПКОНПИ скрил тераса от 186 кв. м. в имотната си декларация - 1
Снимка: бТВ

"Казус и с имуществената декларация на шефа на самата Комисия за противодействие на корупцията Пламен Георгиев. От неправителствения "Антикорупционен фонд" твърдят, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент.Април 2017 г, шефът на Антикорупционната комисия си купува жилище в квартал ''Гео Милев''. Пламен Георгиев декларира придобивката си като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с площ 48 квадратни метра.

Плаща за имота 293 хиляди лева, припомня бТВ. Това е много по-ниска цена от данъчната му оценка, която е над 450 000 лева.В имуществената декларация не е отбелязана една част от имота, която фигурира в нотариалния му.Застроена площ от 16 квадратни метра, състояща се от галерия и баня-тоалетна, и тераса – плосък покрив, с площ от 186 квадратни метра.Терасата от 186 квадрата е трябвало да бъде отразена в имуществената декларация на Георгиев, категорични са Антикорупционния фонд.„По снимките на сградата се вижда, че тия тераси, уж са усвоени, и са си чиста жилищна площ.

Това е жилище, което обхваща последните етажи на сградата и тези т.нар. тераси са част от покривните пространства, но тъй като са за индивидуално ползване, не са общи части и са част от площта на апартамента”, каза Лора Георгиева от Антикорупционния фонд.От нотариалния акт става ясно, че Георгиев живее в апартамент на три нива или т.нар. тризонет, а от Антикорупционния фонд казват, че реалната цена на жилището е 670 хиляди лева, а не 293 хиляди, колкото е платил Георгиев.Самият Георгиев се въздържа от коментар пред камерата ни, с мотива: "Няма да влизам в обяснителен режим".„Оставаме в ситуацията, в която господин Георгиев трябва сам да се провери, тъй като той ръководи комисията, разследваща такива сделки”, допълни Георгиева.

С влизането в сила на закона за противодействие на корупцията Сметната палата вече няма правомощия да проверява декларациите на висшите държавни служители.Освен това целият архив от последните 10 години е предаден в комисията, ръководена от Георгиев, уточниха за bTV от Сметната палата."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    87 1 Отговор
    Шефът на КПКОНПИ ако е избран от политици тези същите продажни св*не, то нещата са ясни!!! :(
  • 2 Ставри

    96 1 Отговор
    И тоя боклук ще проверява за конфликт на интереси и корупция?!
  • 3 МХтоМХто

    58 0 Отговор
    Хайде почна надцакването кой е по-маскара. Не се морете-всичко е от ясно по-ясно.
  • 4 Новобранец

    34 3 Отговор
    След като знае как да краде, значи знае и как да хваща кръдците.

    Коментиран от #24

  • 5 неам думи

    52 2 Отговор
    прав е Слави с "нема такава държава"
  • 6 гост

    54 0 Отговор
    Те затуй си гласуват законите и си назначават подходящи хора, за да няма кой да ги пипне и дори да стане известно пак никой нищо не може да им каже. Този индивид трябва да проверява всички други нарушители като той самият е един от тях, няма как да стане. Абсурдното е, че никой не му иска оставката, след което вече може да го подхванат за измама, но никой не го прави, дори и пред очите на ЕС.
  • 7 балкан баце

    30 1 Отговор
    welcome to Absurdistan
  • 8 Народа

    22 0 Отговор
    Кажете че всички с кумонистическа жилка са лъжците и крадците .какво ми ги сервирате по един на ден.това ли ви е планчето
  • 9 Бачо Киро

    48 1 Отговор
    Че някой изобщо очаквал ли е в кпконпи да бачкат свестни хора?
  • 10 Статис

    31 0 Отговор
    Взимайте си вие минимални заплати за да има повече за тия дето се правят на улави
  • 11 Симпатизантна ГЕРБ

    35 0 Отговор
    Чуствам се като дете което токущо е узнало истината за дядо Мраз
  • 12 така е добре

    18 1 Отговор
    Сами да си разчистват,че законите са такива да не можеш да се обадиш,нито да протестираш/пак тях трябва да питаш дали може/
  • 13 лошия

    32 0 Отговор
    Що оставам с впечатление, че политиците си купуват жилищата на реална цена. В смисъл колкото му е излязъл на строителя + нормална печалба. А за нас просто смъртните ни скубят с разни измислици, от рода на: зависи от района, зависи от изложението, зависи от етажа...и най любимото ми пазарна цена! А бе какво е това пазарна цена. Звучи ми като оправданията на бензиностанциите, лятото има по-голямо търсене на дизел и затова го вдигаме!
  • 14 Хитлер

    28 0 Отговор
    Тоя шапшал ква заплата взема - че има тризонет за 500 000 😁😁😫😫
  • 15 1234

    34 0 Отговор
    Цял запис Ало Ваньо успя да скрие като неразпозна гласа на шефа са, камо ли покрив във вид на тераса... Вика му се магьосничество, а не ОПГ.
  • 16 Дедо Шишарко

    39 0 Отговор
    Егати терасата!Този е държавен служител в Бруней!
  • 17 Кирчо

    18 0 Отговор
    от това по-голем та.ш.к НЕМА.
  • 18 123

    27 0 Отговор
    Това е все едно да вкараш вълкъ в кошарата с овцете корумпирания да се бори с корупцията е нема как да стане
  • 19 Фатих Мехмед

    7 9 Отговор
    Оправия ще има само ако гръмне аеца или дойде Ердоган сруга опция нямаа
  • 20 Фатих Мехмед

    5 10 Отговор
    Лески чапкънина затва го обесихме сега да сте под българско робство😂😂😂😂😂

    Коментиран от #22

  • 21 Грую

    13 1 Отговор
    Ето готово терасата за апартамента на Цветанов "Аз тераса , ти апартамент " и карай всичко е на 6. Няма проблеми!
  • 22 смърта

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Фатих Мехмед":

    значи твой ред е за бесене пък може и удавяне както си избереш Запази ли си час или тези дни да е
  • 23 гост

    20 0 Отговор
    Поредният мошеник и крадец...
    Как ще проверява другите като няма никакъв морал в него...?
  • 24 Именно

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Новобранец":

    Остава само въпросът дали иска или ... нема желание?
  • 25 Следващата проверка нека бъде

    10 0 Отговор
    Къде работят жените им, къде учат децата им? Хаха, семейството ви е вашият тест за корупция!
  • 26 Националист

    13 0 Отговор
    Един луд за премиер ни трябва, "нормалния" тиквеник само ненормалности ражда. Следователно само истински откачен като Филипинския президент Дутерте ще може да ги стресне. Ако си спомняте Филипинците имаха много голям проблем с наркотиците. Дутерте даде право на полицаите да разстрелват на место нарко дилърите или доброволно да се предадат на властта.
    Можем да помолим Дутерте да дойде да управлява България за два-три месеца със задача премахване на корупцията. Представяте ли си колко политици и управници сами ще напуснат не само работата си но и корупционните си апартаменти! Ще се крият под дърво и камък.
  • 27 стоян георгиев

    15 0 Отговор
    абе как така тия държавни служители спестяват по 2-3 млн.лева за да си купуват такива апартаменти?що никои не го задава този въпрос?ааа щото този дето трябва да го зададе е в същата ситуация?смях!!!!
  • 28 Булшитс

    1 0 Отговор
    Оо да тия койтонтрябва да се борят с корупцията лъжат а партията създадена за "борба" с корупцията е пълна с корумпирани министурчета с апартаментчета и къщи.... Ние да не сме балами? Всеки който го е хрижа за бъдещето на тази държава трябва да накаже гробаджийте на следващите избори
  • 29 Алекс

    1 0 Отговор
    Всички са маскари! Както казваше героят на Алеко.
  • 30 VUTE

    0 0 Отговор
    Е, па то крадецо вика ражте крадецо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове