Last news in Fakti

4 Април, 2019 11:11 1 289 17

Превозвачите ще изгорят ТИР в знак на протест

  • превозвачи-
  • протест-
  • тир

Камионът ще бъде унищожен в Пловдив

На 4.04.2019г. в 12.00 ч., тежкотоварен камион ще бъде изгорен като крайна мярка на протест срещу опитите на Европейския парламент, да бъде одобрен най-спорният документ в историята му - Мобилен пакет I. Това съобщиха от пресцентъра на Съюза на международните превозвачи.

Решението бе взето късно миналата вечер (03.04.2019 г.) от Управителният съвет на Съюза на международните превозвачи и е част от протеста им срещу всички дискриминационни мерки и техническите похвати за тяхното прокарване в Европейския парламент.

До тази крайна мярка се стига, след като на свое заседание вчера (02.04.2019 г.) Транспортната комисия на ЕП реши да предостави за гласуване в ЕП един от най-спорните документи в историята му – Мобилен пакет I.

Пакетът се дискутира и обсъжда вече две години и досега не можа да получи одобрението на мнозинството държави в ЕС заради заложените дискриминационни текстове, които разделят транспорта в Европа на две – привилегирован - за старите страни-членки от Централна и Западна Европа и рестриктивен – за страните от Източна Европа, считана за периферия на ЕС.

Демонстративното унищожаване на голям камион, облепен с протестни лозунги срещу европейската регулация, станала известна като пакета „Макрон“, ще се извърши в град Пловдив – Европейската столица на културата за 2019 г., но и център на най-големите логистични международни бази и международен транспортен бизнес.

В подкрепа на протеста ще се присъединят и представители на превозвачи от региона и страната, които ще заявят недоволството и огорчението си от отчаяните, но очевидно резултатни опити на западноевропейската дипломация да прокара дискриминиращите текстове.

Поради краткото време за реакция и необходимостта да се спазят изискванията от специални разрешителни, акта на протест ще се извърши на територията на частна собственост – в транспортна база „Колимар - Костурски“, с адрес, гр. Пловдив, Южна промишлена зона, координати на мястото https://g.co/kgs/HmyXQK

''Това е крайна мярка на протест, резултат от продължителните опити за унищожаване на българския международен транспорт (като част от транспорта на Източна Европа), срещу които водим битка повече от година'', заявяват от УС на СМП. Българските превозвачи вече проведоха два от най-мащабните протести срещу Мобилен пакет 1 пред сградите на ЕП в Брюксел и Страсбург, заедно със свои колеги от Румъния, Литва, Латвия, Полша, Словения и др. Въпреки това предстои документът да бъде одобрен, при крайно незачитане на интереса на България и всички ощетени държави от периферията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а тъй

    9 1 Отговор
    Сложете и Малинов в камиона че да не изтърва самолетите повече.
  • 2 Бай Ганьо

    11 3 Отговор
    Ако наистина запалят камион пред Европарламента, най-вероятно някои от тези умници ще посетят Евроареста
  • 3 Бай Благой

    6 8 Отговор
    Малко по малко западняците намаляват конкурентноспособността на българските превозвачи.
    Скоро очаквайте и в други бизнеси...

    Коментиран от #6, #10

  • 4 ванката

    12 5 Отговор
    ех тая мобилност значи голямо реване че няма да има пари за бентлита бугатита ламборжинита скъпи почивки и все подобни облаги които щели да "сринат" икономиката ни ... но когато бъде приет обикновенния човечец чиито мозък се промива че нещеш ли щял да бъде ощетен ще разбере че всичко е било заблуда само за да се подкрепят шепата милионери

    Коментиран от #17

  • 5 Един Недоволен

    15 2 Отговор
    Всичките камиони да ги запалят използвачи, наемат шофьори за без пари 1300€ на прав курс, карах като ненормален за да си платя следването. Слагат електронни блокировки на Евро 5-6 системите за да им пада разхода на нафта. Правят фалшиви Тахо-карти за да не си спазваме почивките...
  • 6 Крал Мас

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Благой":

    Обикновен капитализъм.
  • 7 скъперника

    9 1 Отговор
    И циганите по същия начин се съпротивляват срещу интеграцията.
  • 8 гост

    5 0 Отговор
    Като го изгорят е по добре, защото на скрап ще им дадът чиста цена, а ако не е изгорем ще им отдържат за чисто и ще вземат по малко пари
  • 9 Жоро

    7 3 Отговор
    Нашите превозвачи са бандити и няма да могат да печелят бързи пари. Иначе за шофиорите ще е по добре ще почиват повече.
  • 10 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Благой":

    Ние отдавна нямаме бизнес! Кажи един конкурентен бизнес който е тръгнал с чисти пари и продължава да върви с чисти пари???
  • 11 Госあ

    5 0 Отговор
    Що не си запали бентлито тоя австралопитек ? Боли ме фара,имат пари от експлоатацията не за един,а за повече камиони да запалят
  • 12 Mango number five

    1 0 Отговор
    Виж им якъла и им направи шапка. Казваше дедо. Простотията край няма.
  • 13 месара

    5 0 Отговор
    ше запалят некой барутарник дето не е в движение от години. 🤣🤣🤣
  • 14 Шефа на тираджиите

    4 0 Отговор
    Даже не ни отразиха , сега ще идем до Букурещ и там ще запалим една скрап белким Макарон си го премести в левия крачол , добре си беше да си ги осигуряваме шофьорите на 300€ в България а по 4-5 месеца да не с стъпвали на родна земя , как се правят 50 камиона за 2-3 години мислите
  • 15 Бамби

    3 0 Отговор
    Някой нещо да каже за тримата "български" евродепутати, които "случайно" пропуснаха възможността да гласуват предния път и изобщо да не се стига до днешното обсъждане на пакета "Макрон"?
    Николай Бареков, 1 от ГЕРБ и 1 от ДПС?ДПС твърдят, че не знаят защо техният депутат е отсъствал "случайно".Дали?!
  • 16 Джак

    1 0 Отговор
    Всичките си камиони ще запалят родните ни велики "бизнесмени". Европа ви игра по гърба яко нали? Мене не ми дреме за кой ще карам. Аз съм шофьор така или иначе. Много искам тоя закон да мине, много искам! Да видя искам поне малко възмездие!
  • 17 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    Голям експерт си по нещо. което дори не си прочел! Да се радваш на затруднения за българския бизнес е патриотично! Ясно е, че спейки по долнопробни хотели си се увредил умствено! Спи в камиона, ще имаш повече време за почивка. Виж германци и французи как си спят в кабините и са щастливи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове