Last news in Fakti

23 Април, 2012 13:07 903 3

Оправдаха Красьо Черния /Обновена/

  • оправдаха-
  • красьо черния-
  • красимир георгиев

Софийският градски съд /СГС/ оправда за данъчни престъпления Красимир Георгиев - Красьо Черния.   Присъдата бе четена при закрити врати - журналисти не бяха допуснати в съдебната зала, тъй като делото било секретно.

Красьо Черния доби популярност като лобист в съдебната система с твърденията, че той е продавал постове в съдебната система срещу добро възнаграждение.

Част от разговорите на Георгиев с магистрати и политици са били по това дело. Те обаче не са били употребявани за изясняване на истината около данъците. 

  Присъдата може да бъде протестирана от прокуратурата пред Софийския апелативен съд.

" Когато фактите говорят, дори боговете мълчат", коментира след съдебното заседание Красьо Черния. Той заяви, че не е укривал данъци, спазва закона, има документи за всичко и е  коректен.

Според защитника на Красимир Георгиев адвокат Христо Ботев, в подслушаните разговори и в разпитите няма и дума за лобиране за едно или друго назначение в съдебната система."След като приключи данъчното дело на практика ще приключи и делото за търговия с влияние, но тъй като няма такова обвинение формулирано в обвинителния акт, то отдавна е приключило де факто",  коментира още адвокат Христо Ботев.

Обвинението твърдеше, че Красимир Георгиев е укривал данъци в размер на 95 хиляди лева в периода 2006 – 2008 година. Според Георгиев дори експертизата показала различна теза от тази на обвинението.

Припомняме, че Красимир Георгиев получи 2 години условна присъда по дело за лъжесвидетелстване. Тази присъда вече е обжалвана пред Софийския градски съд.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку

    0 0 Отговор
    А някой,да не си е мисли че ще го осъдят?
  • 2 хана

    0 0 Отговор
    Прави ми впечатление че единственият когото неоправдаха от всички престъпници беше някакъв циганин Киро. Всички останали са оправдани!!! Излезе че най/ голямият непоправим мафиот е този Киро циганина. Направо се питам къде е правосъдието в БГ_ Кога най после ще има такова_ Колко години столетия трябва да минат_ Най ми е тъжно че смятат хората в народа са глупаци.
  • 3 Избирател

    0 0 Отговор
    Защо делото е било секретно? И ащо са го обвинявали? Сега може би ще се кандидатира за следващият президент.