Last news in Fakti

5 Април, 2019 14:38 3 977 20

Валери даде Ангелкова на прокуратурата

  • валери симеонов-
  • николина ангелкова

Лидерът на НФСБ поиска и оставката ѝ

Валери даде Ангелкова на прокуратурата - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов призова премиерът Бойко Борисов да поиска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Коментарът Симеонов направи по повод изнесените от самия него вчера твърдения, че и Ангелкова е закупила апартамент на по-ниски цени, които тя след това категорично отхвърли.

По-рано днес новоизбраният министър на правосъдието Данаил Кирилов пък коментира готвените промени в закона за противодействие на корупцията, според които ще бъде приета "принципна забрана за допускане на корупционно поведение при общинските съветници".

След като вчера Валери Симеонов подхвърли на журналисти адрес на имот, закупен по думите му на ниски цени от сега действащ министър, а по-късно стана ясно че министърът е Николина Ангелкова, днес в кулоарите на парламента той коментира отговора на Ангелкова, че няма от какво да се притеснява така:

„Тези факти, според мен, са доста обезпокояващи, меко казано. Защото си заминаха хора, които бяха купили на груб строеж за по 700 и 800 евро на квадратен метър. В случая става дума за покупка за 220 евро на квадратен метър в годината на най-високи цени на недвижими имоти - 2008. Това е преди кризата. Смятам, че министър-председателят трябва да вземе своето решение дали да поиска оставка или пък да я причисли към групата на любимките си. Може пък да се прилага един и същ морален стандарт към всички. Защото тогава ще спечелим доверието на обществото. И най-вероятно тогава ще бъдат лишени от основания упреците, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните.“

По-рано пък новоизбраният министър на правосъдието Данаил Кирилов даде повече светлина как ще останат включени и общинските съветници в обхвата на антикорупционния закон. Задача, която му възложи министър-председателя Борисов при вчерашното обявяване на номинацията:

„Това, което като работна група решихме и се съгласиха, включително представителите на местната власт, е общинските съветници да бъдат в категорията на чл. 6 от Антикорупционния закон, т.е. да подават подробна имуществена декларация. По отношение на основанията за несъвместимост приехме, че с оглед трудностите да се приложи текстът, така както беше вписан, действащ до настоящия момент, той трябва да бъде преработен, така че да имаме принципна забрана за допускане на корупционно поведение, т.е. да се фокусираме към корупционния риск, а всички основания, всички факти, да бъдат обект на деклариране.

Ще дам пример с критичния казус, когато общински съветник лекар е наемател на кабинет в общинско лечебно заведение. Т.е. това няма да бъде предпоставка за несъвместимост, няма да загуби качеството си общински съветник, но ще бъде обявено обстоятелство в декларацията, за да може всички граждани, включително и антикорупционният орган, да знаят това обстоятелство, да го имат предвид, и евентуално, ако то послужи като основание, предпоставка, причина за нарушение на закона или конфликт на интереси, тогава съответно да се проведе процедура.“

През декември именно Данаил Кирилов, заедно с депутатите от ДПС предложи общинските съветници да бъдат извадени от контрола на антикоруционния закон, тъй като били много и няма ресурс да бъдат контролирани. Според сега готвените от Кирилов и работна група промени пък преценката дали има основания за корупционно поведение ще решава комисията за противодействие на корупцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тоя е ясен, ама греда

    20 7 Отговор
    Валерката пак иска министерството на туризма !!! Защо ли вероятно за да може, като го вземе и той да влезе в бизнеса с апартаментчета? Мнооого е огладнял горкия явно кокала на Боко не му стига и иска и останалите дупки да запълни ?

    Коментиран от #12

  • 3 Batushka

    26 4 Отговор
    Баце вече нощем сънува решетките....да беше ги санирал поне...
  • 4 Бумеранг

    33 4 Отговор
    Валерката е уникален ... с риск да бутне управлението, в което участва, сам почна да вади кирливи ризи на властта!

    Коментиран от #11, #14

  • 5 ЦЕЦО шлифера

    23 9 Отговор
    Бургаския циганин, прави сигански номера!
  • 6 Луд

    28 2 Отговор
    И тази не ми е любимка ,но точно Валерката да коментира за корупция е много забавно.Три въпроса.
    1.Кои фирми построиха оградата на границата.
    2.Едно рано наистина ли струва 2000 лева.
    3.На какви цени останаха полиция и армия в Хотел Козият рог.
    Дали Божинов дали Симеонов неадекватността е на високо равнище.

    Коментиран от #8

  • 7 Луд

    16 1 Отговор
    И тази не ми е любимка ,но точно Валерката да коментира за корупция е много забавно.Три въпроса.
    1.Кои фирми построиха оградата на границата.
    2.Едно рано наистина ли струва 2000 лева.
    3.На какви цени останаха полиция и армия в Хотел Козият рог.
    Дали Божинов дали Симеонов неадекватността е на високо равнище.
  • 8 Луд

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Луд":

    Пано от оградата.Грешката е моя.
  • 9 123456

    8 0 Отговор
    ТАЯ НЕ МЕ Е ПУСНАЛА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Byg

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бумеранг":

    Валери сам нагази в лайната , някой му скрои номер. Знаейки , че глупостите им с евтините апартаменти няма да минат при Ангелкова , възползвайки се от личното му отношение към нея и това че е лесен за манипулиране , го навряха на коня в ауспуха. Точно преди сезона ще го шкартират , да не би да им пречи пак , за да има до късно тумба лумба. Апартамента на Ангелкова е купен 2008 много преди да влезе в политиката , цената му е изготвена по оценка на лицензиран оценител , което го има в писмен вид , купен е по пазарни цени посочени в оценката на лицензирания оценител който е ползвал брокера. Ангелкова е декларирала доходи при влизането си в политиката близо 400000лв по сметка , доказани с платени данъци за тях. Богата и умна , комунистите са си дали сметка че там интригите им не вървят и са сготвили Валери , това е

    Коментиран от #17, #20

  • 12 сеирджия

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "тоя е ясен, ама греда":

    Нека. По-добре така отколкото да ми прилагат "гарван гарвану око не вади".
  • 13 Магариту

    3 0 Отговор
    Абе айди бие ат кога загрявам на тъч линията.
  • 14 сеирджия

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бумеранг":

    Много добре! Аз съм "за". Нека ѝ отрови живота на гербераската коза. Пък после някой друг от шайката да му отрови на него живота, се ще се намери повод. И така да се "изядат" един друг. А последния ще бъде "възнаграден" с автентична "народна любов".
  • 15 Голям Слон

    15 0 Отговор
    А мотела в Малко Търново кой купи?!
  • 16 Гифонович

    19 0 Отговор
    Всичките са милионери. Еднакви са до един. Ние сме простите че ги търпим
  • 17 Пешо

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Byg":

    "Свободна Европа" и ЦРУ - комунисти? Ти мозък имаш ли? Тези не ги готвят комунисти, а сами се пържат в собствен сос. 😂
  • 18 Tra

    5 1 Отговор
    Циркът вече е тотален, оставка на цялото правителство, това е пълен бардак
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Комунист един

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Byg":

    Вие да не си бъркате по дупките,че знаеш толкова много? Ква е тая пазарна цена от 220 еуро за квадрат през 2008? Ти пиян ли си или да?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове