Last news in Fakti

16 Април, 2019 08:53 10 491 30

Топадвокат прогнозира обрат по делото "Иванчева"

  • десислава иванчева-
  • дело-
  • съд-
  • подкуп

Това е най-тежката присъда за подкуп в последните 30 години

Топадвокат прогнозира обрат по делото "Иванчева" - 1

''Това е най-тежката присъда за подкуп в последните 30 години. Такава присъда за подкуп след 10 ноември 1989 г. не е установявана. Арестът на Иванчева и Петрова също бе рекорден, защото никой не е седял толкова дълго пред очите на обществото, докато го арестуват.'' Това заяви в ефира на БНТ адвокат Людмил Рангелов.

Припомняме, че вчера спецсъдът призна за виновна и осъди на 20 години затвор бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева за искан подкуп от Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тя ще трябва да заплати 10 000 лв. глоба и няма да може да заема държавни длъжности.

"Дори присъдата да е основателна, обществото остава с впечатление, че нещо не е така, то не е убедено в нейната справедливост. Представителите на държавното обвинение си позволиха доста приказки по отношение на това дело, което не беше редно.

Времето, в което подсъдимата стоя пред сградата на министерство на спорта - никой не е държан публично и представян пред медиите толкова дълго", каза още Рангелов.

"Имам усещането, че нещо не е точно така, какъвто е резултатът. Аз лично смятам, че ще има някаква ревизия в горните инстанции, може да се стигне и до връщане на делото за поправяне на пропуски и нарушения", завърши адвокатът.

"Смятам, че на горните инстанции ще има редукции на присъдите и даже може да се стигне до връщане на делото на първоначална инстанция", прогнозира адвокат Рангелов.

"Ако освен смъртта на детето има и други тежки последствия за останалите в катастрофата, наказанието може да бъде от 3 до 15 години. Вчера прочетох за наказание от 2 до 6 години, но това е при положение, че говорим само за смъртта на детето", коментира адвокат Рангелов катастрофата с участието на Лютви Местан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Оперативен

    24 87 Отговор
    Голяма е присъдата,защото и парите -подкупа са в особено голям размер,а седяха дълго задържани защото,такава сума изисква време за преброяването и!

    Коментиран от #7, #17

  • 3 Townboy

    98 10 Отговор
    Ако откажеш да делиш рушветите с Боко и Цурко получаваш 20г. Ако си циганин и опиташ да убиеш военнослужещ условна присъда. Нямам думи да изкажа какво мисля за официалната власт.
  • 4 Антон

    90 12 Отговор
    И децата разбраха че герб се саморазправи с двете жени, защото са независим и най-вероятно не са се отчитали на падишаха. Да корупцията е престъпление но само ако не внасяш в партийната касичка. Отделно , наглите разбиха психиката на много семейства, осакатиха доволен брой хора - рязаха пръсти, уши, дори съпругата на Бончев разви ипочина от рак мисля от тези негативни емоции, също така бяха убивали свои, и какво стана осъдиха гицна по12-15 год. С убиеца от борисовата градина какво стана - нищо, с лилавите извършители на убийства , изнасилвания и демонстрации на незачитане каквито к да било закони никой за нищо не им търси отговорност. И изведнъж оп на иванчева 20 год. пандела. Да да да .
  • 5 Абе

    18 59 Отговор
    Тая откъде има пари да плаща на най-дебелите (по хонорар) адвокати??
  • 6 Джудже

    80 9 Отговор
    Цялата показност при задържането, делото и самите присъди навеждат на мисълта, че е фарс и постановка. Който още не вярва, нека да отиде в Младост да види как се строи след Иванчева, и да си зададе въпроса, дали наистина е взела подкуп, или всичко е за да могат едни хора да си строят колкото си искат.
  • 7 Крали Марко

    38 9 Отговор

    До коментар #2 от "Оперативен":

    Това ли ти заповяда да кажеш шефа Буда?

    Коментиран от #9

  • 8 Пешо Крика

    7 28 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Мъдурко":

    Как няма да е кенеф, като е пълно с такива аки като тебе?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 SDECHEV

    13 37 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НЕВИННА Е ФРИЗЬОРКАТА ,ТЕ ПАРИТЕ ПОНИКНАЛИ КАТО ГЪБИ В КОЛАТА И Я ОЦВЕТИЛИ ЗА ДА СВЕТИ. ОТ ПРОКУРАТУРАТА ДАЛИ ЕДНА ТОРБА С ПАРИ НА ПОСРЕДНИКА ДА Я МЕТНЕ В КОЛАТА ИМ БЕЗ ДА РАЗБЕРАТ И ПОСЛЕ ЗА БЛАГОДАРНОСТ ГО ПОЧЕРПИЛИ С 12 ГОДИНИ. НЕВИННИ СА ГОРКИТЕ ЖЕНИЦИ ,ЗАЩИТНИЦИТЕ ИМ ОТ ВСЯКВИ КОМИТЕТИ ДА ХОДЯТ ДА РАБОТЯТ ЗА ПО 8 ЛЕВА НА ЧАС И ДА ЧАКАТ И В ТЯХНИТЕ ТРОШЛЯЦИ ДА ПОНИКНАТ КАШОНИ С ЕВРО

    Коментиран от #14

  • 11 Да свикваме идват трудни дни и бедност

    38 5 Отговор
    Мафията, съдийската и строителната, както и политическата, се оляха. Разбираемо е да си пазят терасите и апартаментите, но по-добре е да ги дарят на гладуващите сомалийци и българските пенсионери - сходни братя по мизерия.
  • 12 хахаха

    50 5 Отговор
    1. Бойко Борисов, Данаил Кирилов и ГЕРБ са трите субекта, които за има няма 4 години отнеха маса граждански права, чрез изменения на закони, като отнеха възможността за втора съдебна инстанция, а други действия на властта направиха необжалваеми.
    2. Бойко Борисов, Данаил Кирилов и ГЕРБ са трите субекта, които създадоха трибунал / прокурорския наказателен съд и чудовището КПКНПИ за разправа с неудобните на властта.
    В Р. България на дата 16.04.2019г. ВЕЧЕ имаме официално признати ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОТНИЦИ: Иванчева и Петрова.
    3. Бойко Борисов, Данаил Кирилов и ГЕРБ са трите субекта, които бламираха съдебната реформа и оставиха Цацаров да си царува и не премахнаха политическата квота в съдебната власт.
    ИЗВОД:
    Който гласува за ГЕРБ, той гласува за вече изградена диктатура. И да не си мисли, че може да му се размине. Рано или късно, диктатурата засяга всеки един по отделно и из основи.
    ДА СВАЛИМ ГЕРБ ОТ ВЛАСТ, за да СПАСИМ СЕБЕ СИ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Джудже

    22 6 Отговор

    До коментар #10 от "SDECHEV":

    А вземи прегледай какво и е светело и пак коментирай. "Външната страна на едната китка, носа и дланта на дясната ръка от към малкият пръст". А ти като си такъв факир пробвай да вземеш пари така, че и да ги броиш.
  • 15 Вектор Анонимус

    24 1 Отговор
    Кой не плаща е червен! Кой не плаща е червен! Кой не плаща е червен! Имам 100 000 жълти жилетки но няма на кого да ги дам !? НАРОДЕ ????

    Коментиран от #27

  • 16 Наивен

    22 3 Отговор
    Ами да. Прекомерно е! Тази даже ми я направиха симпатична. Не се прави така. Говори за ниско ниво на активно мероприятие на калинка натегач
  • 17 Trollhunter

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Оперативен":

    Поредният трол.
  • 18 Ххх

    19 5 Отговор
    Май това заслужават спецсъд и спецпрокуратура. Какво стана с АлоВаньо, АлоБанов, при апартаментите неплатените данъци са над милион...
  • 19 123

    10 18 Отговор
    Само като гледам коментарите и си мисля колко е прост и лесно манипулируем народа... Освен че се закани да спре строежите в Младост - което реално и направи нарушавайки сумата и закони дори за законни обекти, тази чевръста мома какво друго направи за времето което беше кметица. Аз поне си направих труда да прочета решението на съда а не това което му се желае на адвоката и онова подобие на младеш гъзолизец сутринта по телевизията който се пънеше да го съдят, той милия не може да говори без да срича а е тръгнал да се прави на юрист и да оправдава след решение на съда. Кметицата е осъдена не за приемане на подкупа а за искане на подкупа, адвоката монго завоелирано го забълбука за да не се разбере от квартал Младост и агитката на Иванчева и за да вдъхне нови надежди че ще и се размине ама нейсе. Признавам си 20 години не са присъда каквато очаквах но 10тина годинки смятам че е основателно. А на всички от Младост - ВИЕ СИ Я ИЗБРАХТЕ, сега си сърбайте попарата.
  • 20 brendi

    12 1 Отговор
    Принципно, точно за подкупи в големи и особено големи размери, за безстопанственост, за длъжностни престъпления в България трябва да се налагат най- тежките наказания. Иначе как ще се пребори тази триглава ламя наречена Корупция?!
  • 21 brendi

    8 10 Отговор
    И да не забравяме, че реално се изтърпява половината от наказанието. Иванчева 10 години, ако остане такова, но по- вероятно е да бъде намалено. За нея 12 години, за другите по- малко.
    Сега разсъждавайте, много или малко са 6 години затвор за такъв размер подкуп от такова длъжностно лице, на такава служба, при такава обществена опасност на деянието?
  • 22 Ацо

    10 5 Отговор
    Значи за 70000 евро поръчковия "специален съд" дава 20 години,а убийци и рецидивисти се разхожда на свобода,20 похарчени живота край Своге струват една,две оставки ,апартаменти за милиони също???!!!
  • 23 Ммв

    9 17 Отговор
    Такива като нея убиха цяло едно поколение,и присъдата е основателна и справедлива!

    Коментиран от #25

  • 24 Мето

    18 1 Отговор
    В България така се разчистват сметки
  • 25 Ацо

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ммв":

    Не знам за 3 години как се убива поколение? Истинските убийци ги търси на друго място! Ама защо направо не я разстрелят тая Иванчева щом за 30 години е извършила най тежкото престъпление в държавата!
  • 26 Пепо..

    4 8 Отговор
    В други страни дават и по 30 години затвор за такава поискана сума.Опитай се да подкупиш полицай вАмерика.Макар и с 50 долара.Години затвор те чака.
  • 27 467

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Вектор Анонимус":

    Остават вечно твой.
  • 28 Иванчева да чете за следващия път

    15 1 Отговор
    Новина: Цигани изнасилиха и убиха баба и взеха 30лв, признаха се за виновни и получиха 13г. затвор! Иванчева взела подкуп ако изобщо го е взела а не са и го сложили боклуците от власта че толкова строежи спря включително два на ф-ма Артекс или по известна като стойтелната фирма на ГЕРБ! Та нищо чудно да са я сготвили набързо, но получава справедливите 20г.:-) Значи следващия път и препоръчвам да му вземе парите на Ваклийн и задължително да го убие по особено жесток начин а по желание може и да го насили, те тогава ще се размине само с 10-13 години и то ако я хванат, щото свидетеля ще е убит:-)
  • 29 Да еба и

    10 2 Отговор
    Продажните боклуци
    Накеиснаха жената защото искаше да спре машинациите а разни платени кавали защитават крадците и полицеищината защото лапат наред пари чурки абе срам нямате ли
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 2 Отговор
    Единственият начин да ги спасим е да свалим ГЕРБ от власт...Дойде ВИДенОВ ДЕН за ГЕРБ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове