Last news in Fakti

17 Април, 2019 12:50 13 278 36

3 дни крият от майката, че бебето ѝ е загинало в ПТП-то с Местан

  • лютви местан-
  • катастрофа

В Първица хората са гневни, че Лютви Местан е освободен срещу гаранция от 10 000 лева

Три дни близките на семейството, чието дете загина на 14 април при катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан, крили от майката смъртта на 6-месечното бебе.

Имало е съмнения, че 29-годишната Емине е с черепно-мозъчна травма и роднините не искали да я тревожат допълнително.

Във вторник състоянието на Емине, съпруга ѝ Юсеин Ахмед и 10-годишното им момче вече бе стабилно, казаха от кърджалийската болница.

В родното село на семейство Ахмед - Първица, всички скърбят. Там всички се познават и загубата на бебето е потресла и роднини, и съседи. В Първица хората са гневни, че Лютви Местан е освободен срещу гаранция от 10 000 лева. Смятат, че мястото му е в ареста.

Между местните дори се прокрадват съмнения, че случаят може да бъде потулен. Приятели и съседи на 31-годишния шофьор Юсеин Ахмед са убедени, че той няма вина за катастрофата.

"Беемвето се е движело с 90, максимум до 100 километра в час", твърди пред "24 часа" братовчедът Фердун Юсеин. Той е бил на свиждане в болницата при Юсеин Ахмед. Братовчед му разказал, че секунди преди сблъсъка видял как на главния път излиза автомобил.

"Братовчед ми е преценил, че фолксвагенът ще спре на знака "Стоп", а след като видял, че автомобилът продължава да се движи, свил в насрещното платно, за да избегне удара", твърди Фердун.

Междувременно се разбра, че съпругата на Лютви Местан - Ширин, се обадила на семейството, изразила съболезнования, докато той е бил в ареста, и пожелала да отиде на погребението на бебето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 някой

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Alex":

    Човек, извинявай, ама не е тази статия мястото да си правиш подобни шеги. А ако наистина продаваш си за затвора, защото заради купени дипломи и книжки умират хора.
  • 4 Шансу Имамов

    11 62 Отговор
    Проблема не е в Местан,ама нали е известен и сега си изкарват злобата на него,ако бащата беше карал с 90 щяха да ужулени само тенекиите,сега да пращат юсеинчо в ареста и това е.

    Коментиран от #8, #12, #30, #31

  • 5 Batushka

    1 16 Отговор

    До коментар #1 от "Alex":

    Аз продавам уюви главички,който иска да заповяда,може и бартер.
  • 6 Ники

    43 15 Отговор
    Трябва да се внимава ... обикновенно при такива инциденти и двамата водачи имат вина ... Иначе относно роднините ... колкото по прости са толкова по голямо наказание ще искат ... Но само да кажа на всички нещо ... бебетата по закон се транспортират в бебешки КОШЧЕТА за кола !!! Моето дете като го изписаха с майка му ... тя отзад с колан бебето на съседната седалка в най доброто и сигурно кошче дето намерих на пазара и така до днес Няма такива детето реве дай да го гушна щото даже едни резки спирачки с лек удар и трябва да изстъргвам детето от предния прозорец ... спираме на бензиностанция и си гушваш детето ... И ПО ЗАКОН Е ТАКА !!!! .... Обаче в тоя случай 10 000 % Майката е била без колан и с детето в ръцете .... ? и после кой е виновен ... Човек трябва сам да се пази ... не да очаква другите да го правят ...

    Коментиран от #32

  • 7 гост

    28 6 Отговор
    Никой не казва това малко бебе било ли е в кошче прикрепено с колана към седалката или не е било? Ако се огледаш как се карат бебетата например, то 95% са без кошчета в ръцете на майката и то не само в града. Реално щом всички други са оцеляли, а бебето не, явно не е било обезопасено. Съжалявам, никое бебе не заслужава да загуби живота си, но бащата и майката биха ли казали как са го превозвали. А седалка за повдигане на 10г. имало ли е? Въобще кога ще се обърне внимание на този огромен риск, който родителите поемат?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 doe

    37 4 Отговор
    Ако Ахмед е бил на път с предимство а Местан на път със знак стоп,то тогава вторият е виновен.Знакът стоп означава спирането задължително,за мен тогава няма съмнение кой е виновен.
  • 11 ПЛАМЕН

    16 4 Отговор
    Да му отнемат имунитета и да го съдят!

    Коментиран от #13

  • 12 гост

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шансу Имамов":

    Ти катастрофирал ли си с 90км/ч с насрещно мпс, за да знаеш това? Пълни глупости са, че ще има само драскотини. Представи си, че с 90 имаш 40м. спирачен път при пълен натиск на педала и първото нещо не е да удариш спирачките, а да се опиташ да избегнеш предмета. Ясно е, че Местан е причинител на птп-то. Няма спор. Въпросът е родителите как са си превозвали бебето, защото ако е било като по закон тогава само много лошо стечение на обстоятелствата би довело до летален изход на най-малкото. Физиката гласи, че тяло с ниска маса има по-малка инерция от тяло с висока маса или колкото е по-голям, толкова повече ще пострада човек. По статистики децата понасят по-малко наранявания от кинетичнатата енергия на удара. Хайде МВР да се изкаже какви са били заварените на място доказателства.

    Коментиран от #24

  • 13 Johansson

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "ПЛАМЕН":

    Къв имунитет той не е депутат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Никито

    10 3 Отговор
    На село ... кошчето за бебе ... е някаква градска измислица ... и полицайте не ползват такива ... камо ли да следят ... Освен това бебетата се случва да плачат по време на път и дори да има кошче тъпите майки ги вадят .. нали как ще оставим бебето да реве ... ето това трябва да е криминално престъпление ... защото бебето не се държи за нищо .. няма опора майката и тя няма .... и стане ли инцидент не чак толова тежък като в случая ... си заминава само бебето .... сега ако сме нормална държава майката отива на съд !!

    Коментиран от #16, #18, #25

  • 16 Кукуригу

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "Никито":

    Освен да родиш и да покажеш на лошите майки как се гледа дете!...Щото си умен!
  • 17 Васил Левскии

    17 6 Отговор
    Нека хората от Първица и от цяло Кърджалийско да се обединят като Габровци и да настояват за наказание към убийците ! Цяла България ще ги подкрепим. Тези пто-турскии продажни политици не ги бърка за човешкия живот, пъм камо ли за българите от Източните Родопи ! Цяла България е с вас Семейство !!!
  • 18 гост

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "Никито":

    Да, ама у нас не става така. У нас имаш ли вина ти се прощава, а ако нямаш те съдят по-зле от убиец. Ето, Московски причини смърт на собственото си дете и не му повдигнаха обвинения, макар че случая е горе-долу същата родителска немърливост и дори по-зле, понеже се дължи само и единственно на действията на Московски без намеса на трето лице.
    Сега ще пренебрегнат факта кой как е превозвал бебчето и ще сочат Местан. Да, той е причинител, но щом останалите са оцеляли то каква е вероятността бебето да е единственото без късмет и шанс? Местан е виновен до сблъсъка, а за последствията от него вече вина носят родителите. Омръзна ми да чувам, че то нямало нужда, то никой не проверявал, то било само разход, то детето ревяло. Ами реве като не си го слагал в седалка, затова, ако го слагаш от бебе то само си знае и направо си скача в седалката и си слага коланите като порастне, само, без да плаче. Никой не е застрахован от лошо стечение на обстоятелствата, но не трябва да си извинява който и да е, защото от село или не, щом се движиш по шосето значи трябва да отговаряш на всички изисквания, защото те не са глупави и измислени за доене на пари, а за сигурност и на Запад са и доста по-строги и скъпи.
  • 19 Жарко патронааа

    10 4 Отговор
    Тоз утрепал избирателите си😂😂😂😂😂 са ка ше сбира гласове на изборите😂😂😂😂нема да гласува никой за него

    Коментиран от #20

  • 20 Жарко глупака

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Жарко патронааа":

    Много си проззззззззззззззз бъди сигорен???????????????
  • 21 Хали

    12 4 Отговор
    Местан не спазва знака stop, влизайки в магистралата удря с дясната страна другата кола и я изхвърля извън пътя.
  • 22 Кейн

    10 3 Отговор
    Ако и при този случай Местан не е виновен,не знам какво трябва да направи за да е в ареста
  • 23 1944

    3 3 Отговор
    къде се покри тези дни онова леке от банкя?
  • 24 Тъпак такъв

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Колко му е дебело гръбначето на дете което няма годинка че ми развиваш теории бе малоумник
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ОБ4

    8 0 Отговор
    Да не дава господ!На всеки може да се случи ПТП
  • 27 Турски гастарбайтер

    9 1 Отговор
    Ром скиор и Местан шафиор...
  • 28 коце

    6 2 Отговор
    Абе ако не беше известен и нямаше пари Местан - щеше да лежи, това е тъжната истина. Съболезнования за детенцето - много тъжна работа!
  • 29 Патриот

    8 1 Отговор
    Мир и светлина на душата на загиналото момиченце. Дай Боже всички пострадали се възстановят бързо.
  • 30 Шансу гей

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шансу Имамов":

    Шнсу.... Ти си за затвора... Плужек нещатен. Гледай да не ти се случи на теб.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ники":

    Все пак се намери някой даизкара бебето виновно..
  • 33 Мнение

    3 0 Отговор
    В БГ който си плати той е прав, така работи съдебната система последните 30 г., а и преди това. Никога не е имало истинско правораздаване в тази държава, може би това е основната причина нищо да не се получава на тази територия.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 836

    8 0 Отговор
    Чета коментарите и се чудя как е възможно да има толкова злоба и простотия... Починало е бебче, кой крив кой прав то няма да се върне.. Тази майка никога няма да го превъзмогне.. А вие тук се чудите имало ли е кошче нямало ли е,майката най-вероятно е виновна, че не си е обезопасила детето. Аз съм майка на 11 месечно бебе, което вярвайте ми е почти невъзможно понякога да не го гушнеш в колата щом плаче и почне да се задавя.. Това е да си майка.. Хора, просто сведете глава и недейте да разсъждавате много..
  • 36 Пулен тъпак

    0 0 Отговор
    До коментар 836 правасте
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове