17 Април, 2019 21:14 2 804 34

Александър Манолев: Ловът на вещици придоби плашещи размери

  • александър манолев-
  • имот-
  • корупция-
  • къща за гости

Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят атака, твърди политикът в оставка

Александър Манолев: Ловът на вещици придоби плашещи размери - 1

Заместник - министърът на икономиката Александър Манолев, който днес подаде оставка заради проверката, която Върховна касационна прокуратура стартира по повод появили се в медиите публикации, свързани със злоупотреба с евросредства, обясни с емоционален пост във „Фейсбук“ решението си да се оттегли от поста.

"Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си", пише Манолев, цитиран от „Канал 3“.

"Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад", добавя Манолев. Той благодари на всички, гласували за него на предходните парламентарни избори.

"Съжалявам, че днес трябва да направя това действие, но наистина не бях готов за всичко това", посочва в заключение Манолев.

Ето и пълния текст на коментара му, който се появи на личния му профил във „Фейсбук“:

Днес депозирах своята оставка като заместник-министър на икономиката. Едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта.

Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си. Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но искам това да е за неща, които съм направил или в които съм се провалил. Да защитавам работата си, решенията си, позициите си.

А не да се обясняваш дали някога си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си честен, дали си почтен… Неща, които цял живот съм вярвал, че се показват с действия, а не се обясняват на думи. Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра. Стига толкова.

Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад.

И нещо, което знам, че няма да стигне до съзнанието на тези, които трябва и все пак съм длъжен да го кажа. Не си даваме сметка колко много постигна държавата за тези 10 г. в икономически план. Най-накрая започнахме да преодоляваме ниските нива, от които започнахме. Дано не допуснем да загубим всичко това като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват.

Успех на колегите ми от ГЕРБ и останалите коалиционни партньори. Вярвам, че с всички съм имал добър диалог и свършихме много, за да върви държавата във възходящ план. Благодаря на министър-председателя за доверието. И най-важното – благодаря на всички тези хора, които гласуваха лично за мен на предходните парламентарни избори. Съжалявам, че днес трябва да направя това действие, но наистина не бях готов за всичко това.

П.С. За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен – колеги, пиша "есе“ до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе да

    59 2 Отговор
    Добре че са журналистите. С чужди пари помен прваите. Отдавна да ви бяха хванали ама няма кой.
  • 2 така ли

    50 2 Отговор
    ``тарикат?!.....
  • 3 425

    30 1 Отговор
    И директора на "Пирогов " краде! И той е купил евтин апартамент!
  • 4 "ГОРКИЧКИЯТ..."

    61 2 Отговор
    ТОЙ ВСИЧКО Е ПРАВИЛ ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ В РАМКИТЕ НА ЗАКОНИТЕ НА ГЕРБ , А НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА...!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ккк

    41 0 Отговор
    Крадеца, ВИКА дръжте крадеца!!!

    Коментиран от #16

  • 7 СоцБоц

    56 2 Отговор
    Не е лов на вещици, а лов на корумпирани , герберски крадци!
  • 8 Ernesto Guevara

    44 1 Отговор
    Горкичкият крадлив гербераст.Още малко и ще заплаче,защото вече няма да КРАДЕ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гепаджия

    34 1 Отговор
    Тия пичове от ГЕРБ верно са супер нагли. ОПГ ГЕРБ НАГЛИТЕ V3.0
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да да да

    33 1 Отговор
    Ето за това няма пари за здраве за образование за по - високи заплати ! Защото , шайката краде ,граби ,строи . Какви евро пари ,бе ? Глутницата краде ВСИЧКО,безпощадно и безнаказано. Оставка на цялото ОПГ герб, иначе няма оцеляване. Ще ни довършат, хора!

    Коментиран от #27

  • 14 Да да да

    31 1 Отговор
    Какви вещици те гонят ,бе крадец . Конфискация и затвор ,минимум 20 години . Идва ,идва този ден!
  • 15 Bingo

    25 0 Отговор
    Много добра сметка си даваме за измисления ви ръст на икономиката, икономика в която заплатите в държавния сектор започват да изпреварват тези на частния сектор благодарение на тормоза върху него не може да издържи дълго време. Голяма част от бизнеса се изнесе в чужбина, или хлопна кепенци. С това изкуствено вдигане на заплатите на стачкуващите сектори без да се правят каквито и да е реформи в тях единствено ще утежните състоянието на икономиката ни. Горко на следващите управляващи щото наследството което ГРОБарите ще оставят няма да е никак красиво.
  • 16 Да да да

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ккк":

    Значи , герб са вещици .
  • 17 123

    13 0 Отговор
    Нямяте страх и от всевишния
  • 18 Да да да

    23 0 Отговор
    Опг герб ни говорят за евроценности, но за нас ,а за тях европарите. Ще ви изметем ,дошло е време вече.
  • 19 българина

    18 1 Отговор
    искаме баш башобозука ББ Шайковода да си ходи, стига се избърсва с мали парцали, искамe главаta на големия пешкир!
  • 20 Шляхтиц

    12 2 Отговор
    Прочетох само два, три от коментарите, нито статията, нито повече коментари. И в мен се върна мисълта към онази народна мъдрост, всеки човек е заслужил по някакъв начин съдбата си, всеки народ заслужава съдбата си. Освен оплюване, недоволство, протести от пенсионери с намазани с лютеница глави, за друго тоз БЪЛГАРСКИ НАРОД като че ли не е способен. За мен специално никак не е учудващо, че от НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, България се превърна в ЦИГАНСКА БАНАНОВА РЕПУБЛИКА. Като според мен това е само началото. Ускоряваме НАДОЛУ и спиране няма.
  • 21 1944

    7 1 Отговор
    поплачи си в скута на величието от банкя. за награда може да те облее душа на живота. гъсто и лепкаво, като гнусната ви партия.
  • 22 Бай Добри

    9 0 Отговор
    Що ми се струва Кооперация Гълъб от филма БАШ МАЙСТОРА
  • 23 Ал Каш

    8 0 Отговор
    Аз искам факти и документи! А не прочувствени писания и ала бала.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 куку руку ку

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Ловът на вещици придоби плашещи размери"... Просто Иванчева "повлече крак". Сега тези, които й спретнаха активното мероприятие ще усетят от същата попара.
  • 26 Баце ви Боко

    6 0 Отговор
    Кради народе!...За последно!
  • 27 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да да да":

    За 7 години от българите са откраднати 29 милиарда лева. Къде са парите познайте. ББ ДП ЦЦ
  • 28 Един

    6 0 Отговор
    Много "вещици" за 30 години "демокрация" - много лов!
    НАСЛУКА!
  • 29 пишман български политици

    5 0 Отговор
    Милия и тоя се прави на жертва.
    То цялата държава се управяла от жертви и хора консумиращи салата от рукула.
    Космосът е голям, а и кривите ракети у нас са много дал Бог!
  • 30 Бухалка требе

    2 0 Отговор
    Не бе! - "Тоя не е нагъл"! - Защо така след като прочетох и видях снимките се породи у мен едно необяснимо желание да бия?
  • 31 Хри

    4 0 Отговор
    Всички до един сте крадци. Излизате и говоерите за морал, а крадете ли крадете.
  • 32 Гост

    3 0 Отговор
    Вещици ли? Връщай парите, глаба и затвор.
  • 33 Дядо Вангьо,

    2 0 Отговор
    Кажи ми кои са ти съратниците и аз ще ти кажа кой си и какво ти е бъдещето. .12.. 16..19..Готово. Еее, ти се казваш Бойко Борисов! Ееее! А този Манолев ще те удави в миризливо блато с бетон на шията и шнорхел в задника.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове