1 325 9

Фандъкова с коментар за "Златен век" и ремонтите по "Графа"

Въпросът с ограничителите е сериозен, защото е свързан със здравето на хората, каза кметът на София

Фандъкова с коментар за "Златен век" и ремонтите по "Графа"

"Златен век" не е законна сграда, след като главният архитект не удължи разрешително за строителство. По-малко от една година се строи незаконно на мястото. Това е становището на Столична община. Специалистите ни твърдят, че разрешителното е изтекло в края на 2018 г. Било е заложено строителство на доста по-ниска сграда. Към момента е спряно строителството на място. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БТВ.

"Към момента няма законово изискване главният архитект арх. Здравко Здравков да изрази официално писмено становище. Не сме институцията, която контролира строежа, а само средата. Отговорността е на ДНСК. На място няма и да се строи надлез за 20 млн. лева", каза още кметът на София.

"Поведението и позицията са категорични за скандала с апартаментите. Дори при поява на съмнение колегите поемат отговорност. Надявам се, че и другите политически сили ще докажат, че може да има връщане на доверие. Изборите ще покажат настроенията около скандалите", допълни Фандъкова за скандала с апартаментите.

"Надявам се ремонтът на "Графа" да приключи скоро. Ще има озеленяване, фонтан на "Славейков" и още довършителни работи. Въпросът с ограничителите е сериозен, защото е свързан със здравето на хората. 200 000 лева на ден ще струва закъснението за изпълнителите", коментира столичният кмет за ремонта на "Графа" .

"Графът" все още е строителна площадка. Следим всичко по довършителните работи", завърши Йорданка Фандъкова.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 12345
  Отговор
  1 11:51  19.04.19
  Така се бяга от отговорност. Понеже яко са се оак.ли от Общината и от ДНСК, сега ще си прехвърлят отговорността като горещ картоф.
 • Незнайко
  Отговор
  2 11:59  19.04.19
  И от коментара на тая фъфла, някой нещо разбра ли?
 • тази
  Отговор
  3 12:01  19.04.19
  Излъга че ще възстановят трамвай 6 до Лозенец!

 • Рошко
  Отговор
  4 12:03  19.04.19
  Фъндъчкова колко пъти да ви казвам ,засадете тикви и проблема ше бъде решен
 • Бастун
  Отговор
  5 12:20  19.04.19
  И тази е за затвора.
 • Ivan
  Отговор
  6 12:21  19.04.19
  Данче, със селският манталитет на столичани не можеш да се пребориш. Възпитанието е труден процес и отнема време. Винаги ще бъдат недоволни. Ние сме си такива. Освен хляба и парите има и едно понятие, което се казва култура и то ни липсва. Останахме си диво степно азиатско племе, което не се интересува от равитието на света и не търси нови предизвикателства. Все пак успех, с ГЕРБ следвате вярната посока.
 • Именно
  Отговор
  7 12:22  19.04.19
  Уфцъ! "че може да има връщане на доверие" Подаването на оставка като те хванат в крачка не връщане на доверие - това е по-скоро "Аз се облажих вече - спирам. Който е наред да идва." "Надявам се ремонтът на "Графа" да приключи скоро..." А когато и поръчителя на въпросния ремонт може само да се надява, струва ми се че е време да си намерим нов поръчител ;)
 • Гост
  Отговор
  8 13:59  19.04.19
  Прехвърлят отговорност,не се застава с лице да се решат проблемите и накрая градът ни става кочина.
 • 123
  Отговор
  9 21:49  19.04.19
  Много кградете ма како

Напиши коментар:


Публикувай