2 403 7

Информацията за апартамента на Каракачанов - невярна

Несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса

Информацията за апартамента на Каракачанов - невярна

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на вицепремиерa Красимир Каракачанов, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации "В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса."

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира "Софметал 07", а "Сити Медико Груп", като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

Информацията за апартамента на Каракачанов - невярна

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

Информацията за апартамента на Каракачанов - невярна

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно - сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: "Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание."

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Незнайко
  Отговор
  1 17:25  22.04.19
  А ми, ако не е вярно, да съди Биволите ... щото медиите са склонни да съсипят човешки съдби с произволни интерпретации на неистини
 • смешни сте
  Отговор
  2 17:26  22.04.19
  Комунистите в крайна сметка срещу ГЕРБ ли сте или не? :) Май си се пазите един-друг.
 • Ото
  Отговор
  3 17:29  22.04.19
  Да му се не види. Не били 5, а 4 тераси.

 • 1944
  Отговор
  4 19:42  22.04.19
  аз цял живот нагъвам банички, а те хората милионери от спестени закуски. ти да видиш.
 • Ели
  Отговор
  5 19:43  22.04.19
  Спри се с писането на алабализми в угода на властта. Поне малко достойнство не ти ли се намира?
 • Локум
  Отговор
  6 05:33  23.04.19
  Пак манипулация и оправдание за закупуване на апартамент с влияние на ниска цена.Оставка и разследване!
 • гост
  Отговор
  7 11:01  23.04.19
  Невероятно разминаване в името на продавача на съседен апартамент, не се оспорва, че цената му е двойно по-ниска, а се оспорва, коя фирма била продавала съседния апартамент. А пък забележката за терасите е направо смешна. Каракачанов какъв доход е декларирал, за да може да си позволи подобно нещо? Аз като отида в банката и ми казват, че вноската ми по кредита не може да е повече от 60% от доходите, той какви доходи има?

Напиши коментар:


Публикувай