22 Април, 2019 19:30 1 915 21

Протест срещу Стратегията за детето

  • стратегия за детето-
  • протест

Недоволните граждани се опасяват, че съществува риск и в България социалните служби да изземат функциите на родителите

Протест срещу Стратегията за детето - 1

Недоволни граждани протестираха пред сградата на Министерството на труда и социалната политика срещу предложената и приета от Държавната агенция за закрила на детето "Национална стратегия за детето 2019-2030 г.", предаде "Фокус".

Протестиращите смятат, че новият документ е плод на тоталитарно мислене и е категорично неприемлив за гражданите на България. Според тях в документа се предвижда "пълна власт" от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.

Протестиращите твърдят, че в основата на стратегията стои разрушаване на традиционното семейство, цели се ограничаване на правата на родителите и чрезмерно и недемократично разширяване на контролните функции на държавата по отношение на децата и семейния живот.

Недоволните граждани се опасяват, че съществува риск и в България социалните служби да изземат функциите на родителите, както и да се улесни изземването на деца от семействата им и преместването им в приемни семейства. Техните притеснения са за това, че децата ще бъдат третирани като обект на обществена и държавна намеса, при която ролята на родителите и естествената семейна среда са сведени до минимум.

Те посочват, че стратегията предвижда ранно сексуално обучение в и извън държавните училища, които се оставят в ръцете на държавните служители, както и неправителствените организации (доставчиците на услуги), работещи с тях.

Противниците на стратегията заявяват още, че стратегията е изготвена в нарушение на основни конституционни и човешки права, записани в Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    65 2 Отговор
    Прокарват тихомълком Истанбулската конвенция на части за да заблудят хората. Джендарите и педофилите са във властта.
  • 2 Ех, че лош беше комунизма

    39 2 Отговор
    А сега какво е хубавооооо....
  • 3 анти седераст

    25 1 Отговор
    Много евр(оп)ейско

    Коментиран от #14

  • 4 гост46

    54 2 Отговор
    Писна ми от това джендърско управление на държавата. Не е ли време народа да се събуди и да поеме нещата в свои ръце
  • 5 НА ВИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ...

    38 1 Отговор
    ПРОСТОТИЯ, МИЗЕРИЯ , , ОТРОВНИ ХРАНИ, БОЛНИ ХОРА , БЕЗБРАЧИЕ , МАЛКО ДЕЦА и т н.А И ДА ИМАШ НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ГИ ВЪЗПИТАШ И НАПРАВИШ ИСТИНСКИ И СТОЙНОСТНИ !!!
  • 6 Etnolog

    11 29 Отговор
    Добра вечер лицемери...
    Защо не протестирате, когато дечицата пафкат наргилета и цигари до припадък !?
    Защо не протестирате, когато се надират с алкохол като руски обущари !?
    Защо не протестирате, че бачкате до последно, за да мръхтят до 11.00 и после да си разхождат татусите из Люлин !?
    Защо не протестирате, срещу насилието над деца, от самите родители, често полупияни ?!
    Защо не протестирате, когато закона позволява 18 годишни келемета, да управляват и се самоубива с автомобили от над 200 конски сили !?
    Аз ще ви кажа защо... защото сте една лицемерна пасмина, умело манипулирана от азиатски медии, с две мозъчни гънки, едната да разпознава Азис, а другата двете нули...

    Коментиран от #11, #15

  • 7 Иванов

    23 2 Отговор
    Явно гейберските калинки искат да ни радикализират и се справят добре с това нещо. По всичко личи, че властта тегне на Бойко и той прави всичко възможно да се отърве от нея. Нека му помогнем на изборите и го изпратим в заслужен отдих с аплаузи!
  • 8 И аз съм недоволен

    2 18 Отговор
    От всичко и постоянно, ама нищо не правя, освен ако не дадат сигнал от Масква...

    Коментиран от #13

  • 9 Логистиката

    1 19 Отговор
    Който не знае какви нещастни деца има, може да говори така нагло, защото. му е широко около врата..! Поне тази статия, може да се вземе на сериозно...!

    Коментиран от #10, #16

  • 10 А бе НПО,

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "Логистиката":

    Налягай си дрипите, то като се вземат децата от родителите, където са нещастни от семейството си и се дадат на джендарите и педофилите от НПО - тата голямо детско щастие ще настане. Аман от подлоги.

    Коментиран от #12

  • 11 ...

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Etnolog":

    Като руски обущари или като английски ”балконинг”исти?
  • 12 Добре подлого?!

    1 12 Отговор

    До коментар #10 от "А бе НПО,":

    Не си много ясен, да не си ти джендъра...?!
  • 13 ...

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "И аз съм недоволен":

    И хан Аспарух през 681 ли са му "дали сигнал" от онованата през 1147 МAсква;-)?
  • 14 леко съмнение

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "анти седераст":

    или евр(оГ)ейско?
  • 15 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Etnolog":

    И на ум не ми идва да протестирам, че някой родител си е оставил детето без контрол да пие и пуши, колкото и да е тъжен този факт. Но ще протестирам, ако държавата наложи сексуално образование в основноти училище и обяснява на децата ни колко е супер да имаш любов с дете от същия пол. Следващата стъпка, ще бъде вече педофилията, ако се оставим джендър идеологията да мине.

    Коментиран от #18

  • 16 Румяна Костова

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Логистиката":

    Нещастни деца ще има също и когато ги вземат от биологичните им семейства защото родителите нямат нужните средства за издръжката им, а после на приемно семейство дават сума ти пари, вместо финансовата помощ да отиде при истинските родители. Така правят вече в Сърбия. А пък отделна тема е, че в Европа вече има практика да ти отнемат детето, ако си активно против джендърската идеология в училище.
  • 17 Бамби

    4 0 Отговор
    Това е норвежката система на терор от социалните служби и отнемане на деца от семействата йм, програмата е финансирана 30% европейски пари от норвежки фонд,без обществрно обсъждане на тъмно без инфо за хората.
  • 18 Кактуса

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Значи явно по наше време, е имало часове по сексуално образование, на мен явно ми. е влязло нещо в главицата тогава...! Такъв човек като тебе, който е пробвал всичко през живота си и ще протестира, за какво...!? Стига толкова лицемерие...!!!
  • 19 Ядеитн

    5 0 Отговор
    Аааа, сети са раята да шава, ама чак като и посегнаха на дяцата. То туй беше ясно, че ша стане - тия гейове, джендъре и прочее извращенци дяца нали немой да имат, ама сакат някой да им ги ражда. И нещат мангалчета, а убави, здрави българчета. Опичайте си акъля и си вардете дяцата!
  • 20 Родител

    4 0 Отговор
    Тия драскачи на малоумни стратегии явно не ги е газила разярена мечка....опаа разярена мама. Изтърпяхме много, но да посегнат на децата, това си е политическо самоубийство.
  • 21 Деос

    1 0 Отговор
    Изроди, посегне те ли на децата ще се наложи да умрете. Няма да останат нито НПО - та, нито партии нито паразити.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове