24 Април, 2019 20:10 2 952 58

Елена Йончева: Или ще живеем в този авторитарен режим, или ще въстанем

  • елена йончева-
  • къщи за гости

Къщите за гости били петата бухалка на ГЕРБ срещу нея

Пред България има два пътя – или ще живеем в този авторитарен режим и криминална система, или ще въстанем на 26 май. Това каза водачът на листата на „БСП за България“ Елена Йончева по време на представянето на листата в София.

Тя коментира, че когато се минава през български села, сякаш се намираме в състояние на война. По думите ѝ селата са обезлюдени и опустошени, а хората - обезверени.

"Моят свекър е управител на такава къща за гости, но проектът е от 2009 - 2010 г. Тази къща е проверявана.

Очевидно тези атаки са, за да се отклони вниманието от големите корупционни афери, в които ГЕРБ са затънали."

Изграждането на къщите за гости е по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 - 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Това е петата бухалка на ГЕРБ срещу мен, категорична бе Йончева. И увери "всички, които организират тези бухалки, че няма да се уморя".

Казах - проектът е от 2009 - 2010 г., от времето на правителството на ГЕРБ. Как бих могла да съм упражнявала някакъв натиск, попита риторично Йончева?

"Защо проверките се правят кампанийно? Проверките е трябвало да се правят по време на цялата програма", коментира тя по повод започналите проверки от прокуратурата. Държавното обвинение се самосезира по една жълта публикация, каза Йончева.

Европа е напълно наясно какво се случва у нас, в доклад на ЕК се казва, че две трети от държавните служители не се разследват, припомни тя.

Апартаментгейт е огромна пирамида, а отдолу има грамада от офшорни сметки, изтъква водачът на червената евролиста.

Цветанов не е заподозрян, той си купува апартамент за милион и половина, а плаща много по-малко в резултат на прокарването на лобистки закон, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    47 46 Отговор
    Защо? Режимът на Курнелия демократичен ли е? Няма разлика между БСП и ГЕРБ, все комунисти и все за разстрел!
  • 2 гост

    43 11 Отговор
    "ще въстанем" Език мой, враг мой

    Коментиран от #12

  • 3 nnn

    54 28 Отговор
    Бойко Ша.йка да си събира багажа и да си ходи у Барцелона
  • 4 БСП ДПС Евророма

    23 20 Отговор
    Тогава са одобрени. Таман време за проверка на ком-крадци!
  • 5 Bahti

    6 7 Отговор
    След 30 годин, ще ставаме Седнали. Или ще си Лазиме, както Винаги.
  • 6 висок

    43 39 Отговор
    Елена Йончева е придобила множество недвижими имоти – НЯКОЛКО АПАРТАМЕНТА , МАГАЗИН, ВИЛА С ДВОР И ГАРАЖ НА ТЕРИТОРИЯТА НА СОФИЯ И ОЩЕ ДРУГИ НЕЩА ЗА КОИТО НЕЗНАЕМ !
    Впечатляващите покупки стават през 2006 година -точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели ОКОЛО 700 хил. лв за ПРОДУКЦИИ в БНТ. ( БРОКЕР НА РЕКЛАМНО ВРЕМЕ АЛА БАЛА ПАРИ ДАВАНИ ОТ ДЪРЖАВНА ТА БНТ ОТИВАТ В НЕЙНИЯ ДЖОБ !Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев. 10 години по-късно, когато Йончева вече е имала ОБЩА ФИРМА с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 ХИЛЯДИ ЛЕВА във фирмата си „Офроуд”. Реално, според прокуратурата, това са парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. ( С УСТАВЕН КАПИТАЛ 5000 ЛВ ПОЛУЧАВА ПРЕВОДИ ОТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЕЗ ДА МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ПРОИЗХОДА ИМ ) Тогава Йончева отново започва да пазарува апетитни имоти – става собственик на над 7 ДЕКАРА ГОРИ и безценни ТЕРЕНИ в района на Горубляне за около 500 хил. лв.също и гора в района на панчерево за 1. 5 милиона ! Според Тодоров няма яснота какъв е произходът на тези пари. ТЯ СИ Е ЕДНА МНОГО БОГАТА ДАЛАВЕРАДЖИЙКА И НЕ ВЯРВАМ ДА БЪДЕ СЪДЕНА !Тодоров показа в предаването си и счетоводен доклад от 2013 г., от който става ясно, че за създаването на два документални филма Йончева е изразходвала 64 х

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сливен Пандиза

    31 24 Отговор
    Няма да им се размине на грабителите на народа Импексова приватизира и фалира предприятието Милиончева граби от КТБ народна пара и ги изпира в Офшорки Ами дебилите тези ли искат да ни оправят
  • 9 херодот

    23 7 Отговор
    Демократичният режим на управление дава следните права - да гласуваш на избори и да мълчиш при арест. Срещу това си задължен да спазваш закона и да си плащаш данъците ! Скоро имаше едни дето искаха да въстанат в турция.......
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да ти отговоря нещо

    32 20 Отговор

    До коментар #6 от "висок":

    Ако ти заизреждам за Цб.Цб. , Боко , Добрев, мобрев и всички Герберасти колко тома ми трябват да опиша Кражбите им ???? 10 години Гербераска Бласт= кражби, тормоз и мутренски способи да овладеят народа. Затваряй си човката , че по големи крадци от ГРОБ няма!

    Коментиран от #17

  • 12 Така се пише

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    По новият правопис, а не “ възстание” , за да се разпознават въставащи те по поколения! Вие сте от старата генерация. Начин за стесняване на заподозрените “ врагове”, по Петко Бочаров, Бог да го прости!
  • 13 Тръмп

    23 26 Отговор
    Това уродливо изчадие дано не стигне до Брюксел,че голям срам и резил ви чакат!!!:):):)

    Коментиран от #16

  • 14 mediator37

    23 25 Отговор
    Значи със 70% пари от европейските фондове си е построила частна вила и сега е обидена, че я питат, как така моме Елено.
  • 15 Елена Йончева е супер

    15 7 Отговор
    Но ПРЕСТЪПНИКЪТ НА ЗАМЕНКИТЕ Е ЗА ЗАТВОРА.
  • 16 Максим

    25 17 Отговор

    До коментар #13 от "Тръмп":

    Вече 10 години е големия резил за България, та повече от това няма накъде. С хора като Елена можем само да се гордеем ... и че все пак за този народ има надежда!

    Коментиран от #56

  • 17 гост

    16 11 Отговор

    До коментар #11 от "Да ти отговоря нещо":

    Дай документи ,а не ми изреждай,че колко аз мога да измисля,бедна ти е фантазията,те това е Еленка.

    Коментиран от #19

  • 18 месара

    28 13 Отговор
    селата са обезлюдени и опустошени благодарение на вас от бсп_то бе другарко! та нали вие съсипахте България, вие отнехте всичко на българите, вие съсипахте селското стопанство - и сега ядем храни пълни с отрова, вие откраднахте парите на българите , вие затворихте работещи предприятия и вие ги приватизирахте, вие сте тия дето станахте милионери, и сега ни говорите как сте щяли да оправите всичко това! това ващо е ЦИНИЗЪМ ГРАНИЧЕЩ С ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
  • 19 Да ама не

    21 8 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Той и Боко я беше клеветил и уж документи имаше, ама го осъдиха за клевета на две инстанции. Така че важни са документите, които се представят пред съда.
  • 20 Истината

    9 9 Отговор
    Каквото и да коментирате за някои личности от ЗатоваП ,шайката в пъти е ограбила бг нарЗода.затова само наказателен вот срещу шайката
  • 21 Batushka

    10 14 Отговор

    До коментар #10 от "Тръмп":

    Едва ли е по голяма кучка от тебе!Без кръв герберастите няма да минат ....всичките са бивши комунисти по далавера а сега по герберасти пак по далавера
  • 22 Чичо

    13 0 Отговор
    И аз викам да възстанем, ама... Ако може от утре, че с едни приятели, една ракия .... пък и времето ... пролетната умора .... Но можем да пригласяме ....
    '' На крак, о парии презрени,
    на крак, о роби на труда!
    Потиснати и унизени,
    ставайте срещу врага!''
  • 23 ДАААА

    13 6 Отговор
    СБОГОМ БСП, НИНОВА УСПЯ ДА ВИ ГО ВЪРНЕ ЗА СДС !
  • 24 ДА ПИТАМ НЕЩО

    20 9 Отговор
    Ленчеее Ленче, какво ли не правиш да отървеш Сливенския, каде дрема 10год.мълча като партизанин и сега в последните 2 месеца се сети да бориш корупцията
  • 25 Приятел

    4 2 Отговор
    Естествено е,че авторитарните решения са пътя към деградацията.Никога и никъде,тояа не е водило да растеж. На изпитание е качеството на дългоизстрадалия български народ.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Булшитс

    10 14 Отговор
    Който ще да идва на власт но никога повече гроб. Народа има нижда да си почине от тая крадлива шайка и противни корумпирани мутри
  • 28 бай Даньо

    15 8 Отговор
    Аидей за възстание са готови червените катили!? Ами да като не ви сполетя съдбата на Чаушеско то сте готови, инак море....

    Коментиран от #33

  • 29 Ми не е вярно

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Приятел":

    Зависи от автократорът! От неговите знания, цели и резултати, в полза на БОЛИНСТВОТО! Факт! Примери много! Лъжа е, че плураризмът е панацея! Условие е за корупция ! Партийците искат да си запазят привилегии ! Но много крадат!

    Коментиран от #32

  • 30 ТОЧКАТА

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Наблюдавал":

    бе той е ТРЪМпппппфффф...кво му обясняваш ...
  • 31 Парламентарната

    4 5 Отговор
    Демокрация и ЕС, са корупционни схеми! Целта им е бързо забогатяване! С малко труд, много пари, а след тях и потоп! Донълд Тръмп да успее, да унищожи гнездото на осите!
  • 32 Приятел

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ми не е вярно":

    Светът е шарен и никога едноличното решение не би могло да се сравни с решение от съвет.Всеки опит за налагане на едностранен поляритет е грешвн.Света е устроен на базата на дуализма-позиция и опозиция. Ден-нощ,топло-студено и т.н.,всичко друго е противоестествено и води до разпад.
  • 33 бай Кольо

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "бай Даньо":

    А бе, наборе. Леко с нервите. Ще лепнеш, некой инсулт, не мож са порадва на демокрацията.
  • 34 Червената шайка терористи

    14 9 Отговор
    Това са последните напъни на подсъдимата милЙончева, преди да влезе в затвора Сливен.
  • 35 Само така

    11 16 Отговор
    Елена, цяла БЪЛГАРИЯ е с теб. Смело напред и успех ти пожелаваме да сменим това зло, което съсипаха ДЪРЖАВАТА.
  • 36 Иво

    12 6 Отговор
    Ленче ма, ТИ къде ще си , като въстанем? Или ще пишеш по това време прокламациите - в някое кабинетче в Белгия / или Швейцария/? Измет гнусна, и президентчето преди месец- два същите ги плещеше - то само това е в тъпите ви глави - революции и въстания! Ама не говорите за това - как ще е после, а? Защо ли?
  • 37 Елина Гойрдучева

    1 1 Отговор
    Тоталитарен ли?Еми то виинаги ебило така под една или друга форма.
  • 38 ДА ВЪСТАНЕМ

    4 5 Отговор
    С бюлетина № 11 за Десислава Петрова Иванчева !!!!!! ТЯ ЗНАЕ КАК И Е МОТИВИРАНА ДА ГО НАПРАВИ !!!!! Успех Иванчева!!!!
  • 39 Docenta

    10 4 Отговор
    Ленче ленче,върни парите.Та нали и ти като серго цял живот работа не сте хващали и като пиявици живеете на гърба на държавата.Сега искате да отидете в лошия евросъюз и да взимате по 15 000 евро на месец,а на нас да ни обеснявате колко е лошо в Европата и колко е хубаво в Русия.Цинизъм
  • 40 Ужас

    4 6 Отговор
    Каква лика прилика сте с този от снимката. Хвани единия удари другия. Ще гласувам за Иванчева. Тя понесе целия удар на системата.
  • 41 Вижте снимката баси

    4 2 Отговор
    Миррно!Нелев во ,равнист
  • 42 Ленче Ленче

    5 7 Отговор
    Ако имаше малко мозък в главата щеше да изровиш Декларацията което Борисов е подал в Сметната палата през 2008 година.
    Ето ти и Декларацията му: https://register.caciaf.bg/2008y/EA3B4BF5-0FC3-49D4-8880-BAD883F40CB112306.xml В нея Тогавашния кмет на София Борисов е заявил, че е придобил банкенското си имение през 2007 година за сумата от 3497 лева !!!!! В същото време общината му е платила за отчуждаване на 540 кв.м. 94000лв. !!!!! Как ти се струват тези посочени в зекларацията на Борисов две суми Ленче?? МИСЛЯ СИ , ЧЕ СИ ДОСТА ТЪПА ЗА ДА ПРОУМЕЕШ КАКВА ИЗМАМА Е НАПРАВИЛ ВОЖДА НА НАЦИЯТА!!! И ти Ленче си едно алчно същество което по нищо не се различава от него. Една матрица ви е правила!!
  • 43 МНЕНИЕ

    5 8 Отговор
    ЛЕНЧЕТО ПОКАЗА ЧЕ ИМА ТОПКИ. И НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГО ДОКАЖЕ. А ТАЯ ПАРОДИЯ НА ПАРТИЯ С УЖ "ДЕМОКРАТИ". ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА КАТО НАЙ КОРУМПИРАННАТА УСПЯЛА ЗА НЕ ЦЕЛИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ДА СЪСИПЕ ВСЕКИ БИЗНЕС, ВЪВ ВСЕКИ ДОМ ДА НАНЕСЕ ЩЕТА И ДА НАПРАВИ ПОЛИТИКАТА МНОГО НИСКА ТОПКА. И ЧИСТАЧКИТЕ ПО ДУРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВЗЕХА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПОЛИТИКА. ХАЙДЕ ЧАО И ДА ИСКАЧА НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ ЧЕ ТОЯ Е КАТО СКЪСНИ ВРЪВКИ. ВОЖДА ГИ НА ВРЪЗВА АМА ТЕ СЕ КЪСАТ. НОВИ ИСКА ВОЖДЕ, НОВИ. СОЦИАЛДЕМОКРАТИ С УМСТВЕН БАГАЖ.
  • 44 Ленин

    11 5 Отговор
    Браво ма Милиончева така се прави Първо крадеш и грабиш После вдигаш революция Истински Болшевик

    Коментиран от #53

  • 45 Кико

    8 2 Отговор
    Заминаваи си в Русия, там прави въстания, революции каквото ти дойде в комунистическата тиква. Олигофрен от препиване какво може да измисли.
  • 46 Киро Добрев

    6 2 Отговор
    Така разбрахме,че ти не играеш на дребно с апартаментчета,а имаш не една,а цели 3 къщи,ма това са дреболии,разкажи нещо за офшорките,мани ги тия мишки с имотите и за КТБ ни разкажи како Ленче.
  • 47 1944

    9 3 Отговор
    йончева, партията ти не въстана на 9 септември та сега ли.
  • 48 Мук

    5 0 Отговор
    Ще ни трябва Нов байрак? Кой ще го ушие и извеза?
  • 49 пламен

    6 1 Отговор
    Да трябва цялата политическа сган от прехода да изчезне
  • 50 Българофил

    2 0 Отговор
    Стига с тези стари муцуни. Трябват млади и необременени с миналото хора!!!
  • 51 Сливен пандиза

    4 1 Отговор
    Милиончева Чакаме те
  • 52 да бъде себе си подобре

    4 0 Отговор
    Грешката на Йончева е, че демонстрира близост и защитава Станишев. Хората, които харесваха нея, не харесват Станишев. И с основание. Ако е по-обрана, а не се напъва да позира по модел "американски политически пиар-стойки и чупки" само ще спечели. Така стоят като Клинтън и жена му по предизборни кампании, след случая "Моника".
  • 53 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ленин":

    Те от другаря Ленин го знаят този трик!!!
  • 54 Docenta

    0 0 Отговор
    Ленче,ленче защо първа искаш да ходиш в лошата европа,а нас към хубавата москва да изпратиш.Каква саможертва
  • 55 Антикомунисt 1

    0 0 Отговор
    Ще възстанем срещу вас комунистическа сган.
  • 56 Антикомунисt 1

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Максим":

    Трябва да призная, че има и такива като теб. Можеш ли да ми кажеш какво и хареса на тази?
  • 57 Комбина

    0 0 Отговор
    Импийчмънт за президента и съд за БСП!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове