Last news in Fakti

24 Април, 2019 20:40 2 393 23

Мъж почина на прага на софийска болница

  • почина-
  • пета градска

Това се случи минути, след като е изписан

Мъж почина на прага на софийска болница - 1
Снимката е илюстративна

Мъж почина на прага на столична болница минути, след като е изписан, съобщи бТВ. По информация на очевидци никой от болницата не се е отзовал.

Още при първите стъпки отвъд прага на здравното заведение 71-годишен мъж, който бил току-що изписан, се почувствал зле. Последвали опити да бъде повикан лекар, разказват близки на починалия. Но без успех. След минути мъжът починал.

Инцидентът се случва на метри от входа на Пета градска болница. От ръководството обясниха, че помощ от там не е търсена. Директорът на болницата се ангажира с проверка по случая и обеща, че ще санкционира всеки, който не е опитал да реанимира мъжа.

Това не е първи подобен инцидент. През 2015 г. мъж почина на спирка пред „Пирогов”, а през 2017-а лекари отказаха да напуснат работното си място, за да помогнат на блъснат от лек автомобил мъж.

Тогава беше обяснено, че при извънболнични спешни случаи отговорността е на Спешна помощ. Дори и те да са на прага на болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    66 6 Отговор
    ... докато не изгоним търговците от храма на медицината, така ще е!:((( Но пък кой ще ни лекума тогава? Всички медици от три десетилетия са търговци!

    Коментиран от #23

  • 2 СоцБоц

    50 5 Отговор
    такава апатия и безхаберие, да ни бяха учили в училище нямаше да добием.Само Гробарското управление е способно да накара хората да станат безчувственни и апатични към всичко живо.Пошлост, лицемерие,наглост и алчност това са ГРОБ. Оставка и Съд.
  • 3 Въпрос

    15 18 Отговор
    А близките защо не пренесоха на няколко метра болния ?

    Коментиран от #21

  • 4 Димитър

    36 5 Отговор
    После се чудят що пребиват лекари...ами за пребиване са. Поне половината от така наречените лекари у нас за не само за бой, но и за затвора! Замислете се само, за последните 30 години няма нито един - подчертавам НИТО ЕДИН лекар вкаран в затвора за лекарска небрежност, за случаите са стотици!

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 5 666

    24 1 Отговор
    Човещинка ни липсва вече. Лека му пръст на човека. Лека и пръст на България. Лека ни пръст и на малко останали българи. Да живее негово величество долара.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 отвратително !

    25 6 Отговор
    Подозирам, че са го изписали, защото са знаели, че човека си отива и не са искали да им умира в болницата ? Просто не можете да си представите, колко алчни и нагли са станали някой от сегашните "доктори" ! Ако племеника на починали вместо да беше ги молил за помощ да ходи чак при директора и ония да му вика да се обърне, към секретарката, ако беше извикал само, че дава1000 лв. някой да му помогне сигурно целия медицински персонал, щеше да си счупи краката да тича да помага ! Това обаче е държавата на Бойко Борисов, които научи 80% от населението да не работи а само да иска и гепи !

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Борис

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "отвратително !":

    Изписали са го защото е свършила пътеката по която са го лекували .И както почти винаги човека е бил болен от съвсем друга болест от която е и починал .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе локум

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "отвратително !":

    Това е от доста време е така .
  • 11 Радио Ереван

    0 0 Отговор
    m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218807877093207&id=1389262922&anchor_composer=false ...
  • 12 Не глеам таувизия

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър":

    Хиляди... Същите кретени умориха баща ми с ненужна операция...:(
  • 13 007

    14 2 Отговор
    Съвсем целенасочено са се отървали от него. Товa си е yмишлeно yбийство :(
  • 14 Катя Попинска

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър":

    Ами ти що не станеш лекар?!
  • 15 Катя Попинска

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър":

    Ами ти що не станеш лекар?!

    Коментиран от #22

  • 16 тъпаци

    11 2 Отговор
    Те ги изписват, за да си умрат в къщи - катили...
  • 17 Мук

    4 2 Отговор
    Докога бе, г- да доктори?Нямате срам,нямате страх от Бога.
  • 18 goni

    4 4 Отговор
    Едно момиченце попитало баба си: Какво е това любов? Бабата отговорила: Ааа! Чедо! Любовта я измислиха комунистите за да ни е....т без пари!:)
  • 19 боклуци

    2 1 Отговор
    Боклуци, това е, държавно управление ни доведе до това да сме боклуци, всеки от нас не е нищо повече от боклук, не само в очите на управлявашите, ами един на един така се гледаме.
  • 20 Рошко

    1 1 Отговор
    Ми то така по добре ,че ако беше влязъл щяха да му вземат и долните гащи и пак щеше да умре човечеца барем не са е мъчил
  • 21 Щото лекарите

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос":

    са "длъжни"...
  • 22 Страх го е

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Катя Попинска":

    да не забогатее...
  • 23 НАТО ВЕЦ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Нали всички скачате срещу "комунизма"?! Ми то само тогава беше "безплатно"(условно). Здравеопазването е едно от най-скъпите неща в света. Сори, но така е при "демокрацията". Ще споделяме "западни ценности". Снощи гледах един филм с Брад Пит, който завърши с много готино обяснение за същността на американското "общество".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове