Last news in Fakti

25 Април, 2019 10:19 1 169 17

Радан Кънев: България е малка, защото Борисов е малък в Европа

  • радан кънев-
  • апартамент

България е малка, защото Борисов е малък

Радан Кънев: България е малка, защото Борисов е малък в Европа - 1

Темата относно скандала с апартаментите на властта е много важна, но тя е тема на институциите, заяви пред „Здравей, България“ кандидатът за евродепутат на "Демократична България" Радан Кънев. „Докато Елена Йончева и Мария Габриел се плюят по тази тема, това не дава никакво решение на проблема с корупцията. Слава Богу, вече имаме медии, защото допреди година беше много трудно да се говори по такива въпроси. Имаме НАП, имаме прокуратура. След броени седмици ще има европейска прокуратура, която ще има компетентност точно в това отношение”, заяви Кънев.

„Надявам се да има реални правни последици. Убеден съм, че ще има такива”, посочи още той.

Кандидатът на евродепутат заяви, че всичко, което е придобил, освен една кола втора употреба, е преди той да влезе в активната политика.

„Аз имам половин апартамент, закупен с наследствени пари, заедно с брат ми като инвестиция, и още един семеен апартамент, който сме купили с ипотека с жена ми и си изплащаме с доста зор”, коментира Кънев.

„Аз се кандидатирам за депутат в Европейския парламент, за да бъда депутат там. Нашата цел и надежда е да вкараме двама души, но независимо колко влязат и какво покаже преференцията, ако аз съм човекът, който е предпочетен от избирателите, то аз ще бъда депутат там”, каза кандидатът за ЕП на обединение "Демократична България".

По думите му не може да се говори за вътрешни и европейски теми. „Европа отдавна не е чужбина. Темите, които са мой приоритет са правосъдие, енергетика, отбрана, сигурност. Това са теми, които са много български, но и за които Европа може много да даде на България”, посочи Кънев.

Според него предстоящите избори не са репетиция. „Изборите са защита на българския национален интерес, защита на определени политики в ЕП, след това в ЕК, която се излъчва от ЕП, както и в сложния диалог между различните европейски институции. За съжаление, всичко това е много слабо разбираемо и за българското правителство, и за досегашните представители на ГЕРБ, БСП и т.нар. патриоти в Брюксел”, посочи още той.

"Най-много се ядосвам като чуя, че България е малка. Тя е средна европейска държава и по население и по територия. България е малка само с едно – с политическия капацитет на своите лидери", коментира Радан Кънев.

По думите му Португалия е много по-малка, но тя е излъчила Барозо, който два мандата е бил шеф на ЕК. „България е малка, защото Борисов е малък в Европа, защото БСП са много малки в Европа. Това е тъжната истина”, допълни Кънев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    15 4 Отговор
    По-често трябва да им се казва истината, че да се събудят.
  • 2 Господин Никой

    18 4 Отговор
    Борисов е едно комплексирано джудже в политиката, което навън само се излага и в най-добрия случай получава снизходителни усмивки, а в страната си се прави на великан пред личните си слуги и лакеи, за да му се повдига самочувствието. За 10 години управление успя да вкара страната ни на последно място във всички класации за стандарти и прогрес.

    Коментиран от #17

  • 3 Абе

    8 6 Отговор
    ти пък да не мислиш, че си голям? Никой няма да ти обърне внимание на теб. Дори "Бай Х.й" няма кой да ти каже.
  • 4 Усмивката

    5 3 Отговор
    Доброго е перегразирал Кънев.„ ....проста държава защото прост е премиера.”

    Коментиран от #5

  • 5 Усмивката

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Усмивката":

    Или....прост премиер проста държава.Тъй излиза.И сам го казваБ.Б..Че ние сме ПРОСТО европейска граница.Черта .Линия.Щом само основно се издържаме от заловена контрабанда ....какво сме.??
  • 6 onq s konq

    2 4 Отговор
    Радан К/точка/ не разбира нещата относно причината да е малка България.И не "малък Бойко" е причина за "малка БГ" а точно тая Европа,която ни отне Македония и Добруджа,както и излаза на Гръцко море!ВТОРИ ОПИТ направи България да стане "голяма" - когато се очертаваха ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ ЗА "Евросубсидии" и се оказа че са 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ПЛОЩТА Й...И пак Европа се намеси и ни попари...Е може ли такъв човек да се кандидатира за Евродепутат - за да слугува на точно тая Европа?!

    Коментиран от #9

  • 7 Усмивката

    6 3 Отговор
    Но най ми хареса сравнението на политическия ни живот .Едните крадът с лявата ръка другите с дясната но са едно и също.Едните синове на комунисти,другите пък са шофьорите на бащите им......браво Кънев.Дано всички политици за бъдеще са такива като тебе.
  • 8 Тръмп

    3 4 Отговор
    Малкото се измерва при Избори,ха-хо Кънев!!!:););)Ултра сините сте комунисти служещи на КГБ и за това сте извън ЕНП!!!:):);)
  • 9 Усмивката

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Не забрави ли и Русия ,другарю.България има врагове от всички посоки.Македония е руски въпрос .А не на Европа

    Коментиран от #13

  • 10 007

    5 5 Отговор
    Tиkвaта сe обeзцени - тежи 120кг, а не стpува и 5ст :(
  • 11 Рада-дълбоката

    1 1 Отговор
    Аз се гъзя само на Рошко.......
  • 12 месара

    4 4 Отговор
    радано, ти си малък и жалък човечец!
  • 13 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Усмивката":

    Формално си прав,но неформално си много КРИВ! Верно че Македония е "руско деяние" и тя е ИЗВЪРШИТЕЛА,но Западът е ПОДБУДИТЕЛА защото ни ЗАХВЪРЛИ В РЪЦЕТЕ Й ЗА 45Г!И ще кажа като Сърбите относно войната им с НАТО-"ще простим,но няма да забравим"!
  • 14 гост

    5 3 Отговор
    Раде,как изплува от мътната утайка,къде беше до сега?Може би си много малка и не сме те забелязали?Политическите трупове,никой не ги забелязва.
  • 15 goni

    4 2 Отговор
    От статията се разбира че човека е на зор с вноските по апартамента и затова иска да стане евродепутат!:) До голяма степен съм съгласен с него, но не виждам връзката между един бедняк и десните!:0 Ама, те си знаят!:)
  • 16 Бако

    3 1 Отговор
    Прав е човека и казва истината.Някой като им чета коментарите се държат като наведени или коленичили.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове