Last news in Fakti

25 Април, 2019 18:19 3 470 13

Прокуратурата зове "гостите" на Манолев да излязат на светло

  • александър манолев-
  • къща за гости

Продължава да се издирва регистъра за гости, който до този момент не е открит

Прокуратурата зове "гостите" на Манолев да излязат на светло - 1

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова призова всички посещавали къщата за гости на Ана Димитрова и Александър Манолев да се заявят пред властите.

Прокуратурата продължава да издирва такива заедно с регистъра за гости, който до този момент не е открит.

За къщата за гости е платен туристически данък в размер на 700 лв, посочи още Арнаудова, но уточни, че длъжностните лица от община Сандански не знаят кой е платил данъка.

Румяна Арнаудова повтори, че от община Сандански не се оказали съдействие на разследващите и обясни, че едва след като са получили заплаха за изземване са ги допуснали до документацията. Арнаудова се закани, че ако не получат съдействие от общината, ще влязат в нея дори при съпротива, отбелязва news.bg.

На журналистическите въпроси дали Ана Димитрова действително съществува, Арнаудова потвърди факта, че Ана Димитрова е жив човек и посочи, че тя е дъщеря на бавачката в семейството на Александър Манолев.

Всички доказателства сочат, че действителните намерения и дейност на подалия оставка заместник-министър на икономиката всъщност е задоволяване на лични нужди, посочи още Арнаудова.

Обемът от доказателствата към настоящия момент сочат, че къщата е използвана единствено и само от Александър Манолев и неговото семейство.

Александър Манолев е предоставил 9.7 декара лозови насаждения на Ана Димитрова, но при разпита си като свидетел тя е заявила, че не знае как се отглеждат лозовите насаждения. Споменала е име на човек, когото не познава и който се грижел за лозовите масиви.

От думите на Арнаудова стана ясно, че Ана Димитрова и Александър Манолев отказват да дават обяснения - като това е тяхно изконно право. Манолев е отказал да му бъде направена и криминалистическа регистрация, а също така и да попълни декларация за имотно състояние, като е поискал да си направи справка и тогава да попълни такава декларация.

Арнаудова заяви категорично обаче, че наложените мерки за неотклонение - на Манолев в размер на 100 000 лв. - отговарят на имотното състояние на двамата обвинени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    33 1 Отговор
    И как е отказал да му бъде направена полицейска регистрация, като по наредбата е задължителна. Или е задължителна само за обикновените боклуци, а за Гербавите не е задължителна.
  • 2 Мърльовци

    26 0 Отговор
    Като отказва, по очи, белезници, в килията на Иванчева да има време да си помисли.
  • 3 Маймунска държава

    13 1 Отговор
    Най добре е управляващите при следващото преброяване на населението да включат и въпрос “Посещавали ли сте къщата за гости на Манолев, кога и колко платихте?”
  • 4 А,де ...

    11 0 Отговор
    '' Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова призова всички посещавали къщата за гости на Ана Димитрова и Александър Манолев да се заявят пред властите '' , а разследващите органи да си върнат взетите досега заплати.
  • 5 Дебелян Беевски

    8 0 Отговор
    Пу за мен и гидроинжинера с теца.

    Коментиран от #6

  • 6 Ицо С.

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дебелян Беевски":

    Я,въ я. Той доктор хонорис кауза на Шуменскя университет. Не може.
  • 7 Боклуци

    14 0 Отговор
    Тия от общината и те са в кюпа и за това се дърпат,нали и кметчето е хотелиерче.В тоя боклушки град всичко е навързано.Що се отнася до това как се ползва къщата ви казвам,че се ползва единствено и само за лични нужди,всеки ден минавам от там.Странно ми е,че го атакуват тоя,ама може и да е само театър,баща му на тоя лигльо е истинския играч,от тоя и дъска за кочина не става.
  • 8 свободен Българин

    11 0 Отговор
    Представете си , какво би се получило ако сигнала за тази кражба на европейски пари от Манолев , беше подадена до местното РПУ ?
    Или местната Районна или Окръжна Прокуратура?
    Действията на Цацаров показват че всичко в тази корумпирана държава България, е" уан ман шоу" и шоумена кой е?
    Фантома на операта кой е?
  • 9 ???

    9 0 Отговор
    Нещо не разбрах:в къщата за гости Манолев е задоволявал личните си нужди със дъщерята на забавачката,защото тя не разбирала от лозарство?

    Коментиран от #10

  • 10 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "???":

    Горе долу добре си го уцелил. Но имало и още един дето се грижел. Явно е в двойно проникване далаверата.
  • 11 1944

    2 0 Отговор
    алоуууу, цацаратурата, ко са праите на шашави. всеки хотел или къща за гости ежедневно изпращат адресните карти на гостите в полицията. лесно е, ама не искате да работите.
  • 12 Помаклар

    2 0 Отговор
    В тоя южняшки град Сандански освен за проституция не се сещам за какво друго се използват къщите за гости.
  • 13 димитров

    1 0 Отговор
    Тука пипат много внимателно сакън да не открият нещо, не като при Иванчева. Все пак става въпрос за наш човек.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове