25 Април, 2019 19:19 1 901 29

Записът „Ало, Банов съм“ пак в прокуратурата

  • банов съм-
  • ларгото-
  • прокуратура

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да коментира изнесеното от Йончева

Записът „Ало, Банов съм“ пак в прокуратурата - 1

БСП внесе оригинала на записа по случая "Ало, Банов съм" в Апелативната специализирана прокуратура, в запечатан и нотариално заверен плик. Това съобщиха от пресцентъра на партия.

По думите на депутата Елена Йончева неговата продължителност и съдържание отговорят напълно на електронния запис, предоставен на Специализираната прокуратура.

Законно установеният срок за произнасяне е едномесечен.

Припомняме, че на 22 април водачът на листата на БСП за евровота Елена Йончева излезе с нови данни по скандала "Ало, Банов съм". Тогава тя съобщи, че ще даде на прокуратурата оригиналния запис, направен от служител на културното ведомство.

Седмица по-рано в централата на БСП Йончева заяви, че "Апартаментгейт" ще бъде заметен като скандал "Ало, Банов съм". Тогава тя подчерта, че ще обжалват решението на прокуратурата да не повдига обвинения на министъра на културата Боил Банов.

Депутатът от БСП Елена Йончева разкри запис, уличаващ Банов в корупционна схема за опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лева на фирмата изпълнител на ремонтните дейности на Ларгото.

Веднага след това главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по изнесените данни от Йончева.

След разпространения запис Боил Банов заяви, че ще съди всички по веригата.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов заяви в парламента, че проектът е минал няколко проверки, а още преди години той е дал случая на съда.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да коментира изнесеното от Йончева и заяви, че Столична община е получила Ларгото само за стопанисване, иначе проектът е на Министерство на културата.

Още през април 2015 г., когато започна заключителният етап от работата по Ларгото, тогавашният министър на културата Вежди Рашидов заяви, че проектът отдавна е трябвало да бъде готов. Въпреки предвидените 16 милиона обаче процедура така и не е започнала.

Близо година по-късно Рашидов увери, че проектът за ремонт на Ларгото се изпълнява стриктно и по високи стандарти. Случайно или не обаче само седмица след официалното откриване през май 2016 г. реставрираният античен комплекс протече. В началото на годината стана ясно, че Министерство на културата е завело дело срещу строителните фирми от консорциума заради забавени срокове и неточно изпълнение - нещо, което потвърди днес и бившият министър на културата Вежди Рашидов.

По тази причина за Ларгото се заговори и покрай нашумелите през последните месеци случаи на "ремонт на ремонта", от които най-емблематичен беше казусът със столичния бул. "Граф Игнатиев".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    27 11 Отговор
    Цацаратурата се опъва като магаре на мост
  • 2 Цацаратурата

    25 10 Отговор
    за пореден път ще скрие престъпниците.
  • 3 Реалист

    11 30 Отговор
    Това не беше ли запис направен от един педерас с телефон? До колко може да се вярва на педерас с телефон? А на обвинена за пране на пари от КТБ кандидат дупетатка? А дали записа не е изманипулиран още преди да е даден на когото и да е?

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Кольо

    12 31 Отговор
    Йончева ще ходи в Сливен, но не в града, а в затвора, защото този фалшив запис ще бъде изпратен за международно разследване !

    Коментиран от #6

  • 5 Сера Стата

    21 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    И от кой е обвинена?Цв.Цв. дали е чист като е оправдан? Кажи г-н Всезнайко то по твойта логика и в Северна Корея няма престъпления...Набий си го в тиквата Бажно е кой те обвинява и оправдава.

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Айди стига нахалнижи такива

    10 24 Отговор
    Е защо никой не я разледва и нея?????.
    Разбирам да беше честна , но и тя е голяма лакомница според имотите и.
    Нека ни обясни откъдеса парите и имотите? И как успяла да се уреди с евросредства???
    Ако някой бивш министър председател има пръстцв това нещо що не се подвежда под отговорност ???
    Те въобще не са за европейския парламент, а са за българския затвор
  • 8 Червен айдук

    6 15 Отговор
    ИЗРОД
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АБВГЗ

    25 8 Отговор
    Тоя "Младоженец" от самолет се вижда че това което грухти по телефона е истина.Корупция,кражби,корупция,кражби= ГРОБ
  • 11 Реалист

    6 18 Отговор

    До коментар #5 от "Сера Стата":

    Прокуратурата я разследва а доказателствата са банковите извлечения, нали? Ще я видим май зад решетките на Сливенския. И ТОГАВА ЧЕ ПОВЯРВАМ В БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ...

    Коментиран от #13

  • 12 Ива Петрони

    7 6 Отговор
    То заради тая Елена не му става. Нема сватба.
  • 13 Сера Стата

    13 7 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    О.К кажи ми за Цветанов, нали обичаш истината. Виновен ли е, лъжец ли е, може ли да докаже доходи, ще го рзследва ли някой? Кажи братле нали си честен човек?

    Коментиран от #14

  • 14 Реалист

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Сера Стата":

    Ако е виновен - да влиза в панделата. България е пълна със разни селски тарикати докопали кокала. НО ЗАЩО СМЕ СЛЕПИ ЗА РОВЧ И КУРНЕЛА - 1 200 000 000 ЛЕВА НИ СТРУВАТ ТЕЯ ДВАМАТА И ОЩЕ НЕ СА В ЗАТВОРА... Сравни сам мащабите... Аз бих ги затворил тея с апартаментите в затвора а тея с Белене бих ги набил на кол пред Парламента.
  • 15 офшоримпекс

    6 2 Отговор
    Няма да се учудя ако се окаже че записът не струва и Ьончева обвини прокуратурата за че го е манипулирала.

    Коментиран от #24

  • 16 ДА ПИТАМ НЕЩО

    7 2 Отговор
    Добре де Г.ца Йончева първо заяви че е направила запис и е унищожила оригинала (в което няма никаква логика) сега пък е предоставила оригинала, и аз незнам вече какво става
  • 17 Котьо Котев

    8 6 Отговор
    Тая кукумявка е изключително злобно човече и манипулаторка. Банов бил опростил 700 хил на фирмата изпълнител. Пълни глупости. Ниой не е присъдил неустойка ,че някойда я опрощава. Второ Банов се договарял документално да оправдае забавата . Забава има ,но Банов не е казал ,че фирмата изпълнител е виновна за тази забава. Това явно са думи на юриста на минисерството ,който е обяснил на Банов ,че тази забава трябва документално да се отрази с протоколи в противен случай , ще трябва да се заведе дело. иначе после ще се намери някоя Йонева да ги обвинява или прокоратурата да ги дърпа ,че не са завели дело. Само ,че кукумявката пак е недоволна. Проектът няколкократно е спиран поради възникване на разкични проблеми при реализацията не пради виновно поведение на някой . Милиончева обаче вече започна да присъжда неустойки ,да ги разпределя за социални цели и да се тръшка ,че ало Банов не било проблем ,а това бил начин на управление на Борисов. Е другарко всички нямаме офшорни сметки ,да разпределяме парите от КТБ

    Коментиран от #23

  • 18 А БЕ

    6 3 Отговор
    ТИ СЕ ОПЛЕТЕ, КАТО ПАТЕ В КАЛЧИЩА БЕ , НЕ ТИ ЛИ Е МИНАЛО ПРЕЗ УМ , ЕСТЕСТВЕНО АКО ГО ИМАШ , ЧЕ ЩЕ ИМА ЕКСПЕРТИЗА ЗА АВТЕНТИЧНОСТТА НА ЗАПИСА , НАЛИ БЕШЕ ГО УНИЩОЖИЛА , А ЗА ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАНЕ СЛЕДВА ПРИСЪДА? !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Стоян

    7 3 Отговор
    Някой компетентен от БСП ако може да ми обясни действията на другарката Йончева. Значи получаваш от някой анонимен в пощенската си кутия запис който уличава някой управляващ , тя обаче прави запис и изтрива оригинала (което не кореспондира с нормалния разум) после обаче намира вече изтрития оригинал и го предава на прокуратурата. Абе с две думи поредната комунистическа боза

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Еретика

    4 3 Отговор
    Да другарката Фандъкова/що за име.Май е джендърско./се тресе от страх да не последва Иванчева.Та за това е впрегнала Цацаров с фалшиви и под хвърлени доказателства.Иначе и изстива мястото.Пък Сливенския затвор не е много далече от София.Страх я е да не я изфандъчат.
  • 26 Другар

    5 3 Отговор
    Като гледам снимката у мен изниква логичния въпрос,защо Господ и природата са толкова жестоки понякога даже и към нежния пол,защо толкова много са взимали и им се свидяло да дадат поне малко нежност и красота на някой същества?От сърце и съчувствам на тази женичка,какво ли си казва,когато мине пред огледалото,но това може би я прави толкова "борбена и мъжествена".Все някъде трябва да избие напрежението.

    Коментиран от #28

  • 27 Другар

    3 1 Отговор
    Съжалявам,ако моя вкус не се е понравил на някого,не се опитвам да го натрапвам,а споделям,но ако някой харесва тази персона като жена,ПОВТАРЯМ КАТО ЖЕНА,моля да сподели поне една причина за това.Но всичко си има предистория,сигурно рускинята,майка и Лариса не я е придобила с любов или просто е искала да остане в България и малката Елена не е била в плановете и е объркала всичко,знае ли човек?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Другар

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "ха ха":

    Да поглеждам,може би си прав,но не ми слагат грозната снимка всеки ден,навсякъде в медиите,да им се повръща на всички хора,както правят някои другари,та даже и си плащат за това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове