Last news in Fakti

25 Април, 2019 21:14 4 566 27

Бойко Борисов замрази и Стратегията за детето

  • бойко борисов-
  • дете-
  • стратегия за детето

Ниските доходи на семействата остават проблем

Бойко Борисов замрази и Стратегията за детето - 1
Снимки: Фейсбук/Бойко Борисов

Работата по проекта на Националната стратегия за детето (2019 - 2030 г.) е спряна поради породилите се негативни обществени реакции на част от обществото.

Това съобщават от министерството на труда и социалната политика, като се позовават на разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов.

Целта на документа никога не е била да отнема децата от техните семейства и да противопоставя интересите на децата и техните родители, заявяват от МТСП.

Въпреки това се отчитат реакциите на обществото и породилите се страхове в резултат на спекулативни интерпретации на заложените в проекта на стратегията мерки. Припомняме, че родители организираха протести в София, Пловдив и Варна с искане за цялостна отмяна на Националната стратегия за детето.

Държавата няма да решава вместо родителите или да изземва правата им. Подкрепата и грижите за детето и родителите са свързани. Най-добрата среда за детето е неговото семейство. За всички нас е важно да имаме общо разбиране за развитието на следващите поколения българи, заявяват от МТСП.

От ВМРО веднага обявиха решението на премиера и МТСП за победа. От партията определят документа като "скандален" и "меко казано проблемен документ". От ВМРО твърдят, че стратегията дава възможност да се узаконят спорни практики при възпитанието на децата, оспорва се ролята на семейството и родителите и са правят внушения, "които да поведат страната ни по пътя на извратените правила в държави като Норвегия и Холандия". От СДС също определиха стратегията като папагалско налагане на европейски опит.

На нея се противопоставят и от ПП "Възраждане".

Вчера пък в отворено писмо от Национална мрежа за децата настояха политическите партии да подкрепят Националната стратегия за детето 2019-2030 г. Те ги призовават да участват в дебатите по представянето и приемането ѝ и да осъществяват онези мерки, които водят до обединяването на обществото за решаването на проблеми, свързани с демографията, бедността, доходите на родителите и подкрепата към тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    79 1 Отговор
    Браво, тази стратегия беше за боклука и създадена от извратеняци. Сега трябва да бъдат уволнени и всички, които се опитаха да я пробутат. Педофилите за сега са неутрализирани.
  • 2 Б.Д.

    54 7 Отговор
    Бе нема ли кой да замрази и него. За радост на идните поколения. И те да му се порадват.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ураган

    8 18 Отговор
    Какво сте се раздухали бе компресори такива,политиката ва е издухала ?!
  • 6 Хк+йххххйххх

    15 3 Отговор
    Б Б фризера.
  • 7 Педалчеее си Сорос

    16 1 Отговор
    Хахаха
  • 8 Иванов

    24 26 Отговор
    Нека да сме обективни, Боко спря и ИК, колкото и патреотите да си приписват тази му заслуга. Определено има качества за държавник, но Цецо и неговото лоби го теглят към дъното и то яко!

    Коментиран от #9

  • 9 А,де ...

    21 2 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Има какво? Я, стига. Готов си. Викай жената да прибира ракията и да та слага да спиш.
  • 10 Гост

    4 12 Отговор
    taka ako napravi zasto go napravi ako ne go napravi eeee zasto ne go e napravil tapi kumunisti
  • 11 Антифашист

    36 4 Отговор
    Каква стратегия. На 8-9 годишни дечица в училищата раздават илюстрирани книжки разказващи колко са щастливи децата с дебитни карти и банкомати. Замислете се дали тези деца няма да са роби до живот на кредитните институции. Това е безмилостна пропаганда насочена към най-ценното и най-милото на тази нация, децата. За каква стратегия, ще говори тоз. Айде да идват БСП, че не се трае вече.

    Коментиран от #21

  • 12 Борисов е Антихрист

    19 2 Отговор
    Така той се доказа. Еее Бойко ти си луд!!
  • 13 Генерал

    38 2 Отговор
    Защо изобщо трябва да има "Национална стратегия за детето"? Закон за защита на децата от малтретиране, да, да и да - но национална стратегия? като че ли става дума за собственост, или за природни ресурси,,,, Това е втората и по-опасна Истанбулска „конвенция“

    Коментиран от #16

  • 14 007

    16 0 Отговор
    :( Най нaгло и бeзсрaмно ни пpaви на мa.мyни...
  • 15 Само питам

    16 0 Отговор
    А него кога ще го замразят
  • 16 Ръждив винкел

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "Генерал":

    Ние сме Собственост и те не го крият вече...
  • 17 Bingo

    26 0 Отговор
    Поредния закон на ГЕРБ с мотото "Ако мине номера", и поредния който "великия" Бойко спира. То има ли поне един нормално написан закон през последната година? Явно "Ботисов 3" е най-некадърното правителство от цялото му управление. Такова чудо не е било никога, то не бяха ТОЛ системи, не бяха наредби 18, сривове в Търговски регистър, суджуци, апартаменти, милиарди загуби само за няколко години. Време да бегаш бате Бойко, че народът ще те утрепе с камъни накрая.
  • 18 Bingo

    17 1 Отговор
    Поредния закон на ГЕРБ с мотото "Ако мине номера", и поредния който "великия" Бойко спира. То има ли поне един нормално написан закон през последната година? Явно "Ботисов 3" е най-некадърното правителство от цялото му управление. Такова чудо не е било никога, то не бяха ТОЛ системи, не бяха наредби 18, сривове в Търговски регистър, суджуци, апартаменти, милиарди загуби само за няколко години. Време да бегаш бате Бойко, че народът ще те утрепе с камъни накрая.
  • 19 Звяра

    5 22 Отговор
    БСП най-вероятно биха я приели , затова ако Герб падне от власт .... НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА БСП ДА ИДВА НА ВЛАСТ ПОВЕЧЕ НИКОГА !!!
  • 20 Робот

    13 4 Отговор
    Браво на Тиквата, натирил е педофилите, за сега! ИZродите на костов-сорос полудяват!!!
  • 21 Хмммм...

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Антифашист":

    Да отидеш и да .... учителите с се директора.
  • 22 Замразена...

    8 0 Отговор
    до след изборите и тогаавааа... ще каже, че лятото я е размразило с едно бързо гласуване в пакет, час преди лятната им ваканция...
  • 23 Данчето

    10 0 Отговор
    Поредната глупост кой е Босо,че да замразява стратегията за детето? Това едно,но да знаете какъв е закона, изключително калпав закон в полза на държавата и никакви права на родителите и неописуеми грижи на социалните работници те и за това не могат да се справят.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гад

    10 0 Отговор
    бойко Ко се правиш че обичаш ДЕЦАТА НА България,какво направи за ДЕЦАТА,бе урко ......
  • 27 Агент 00Боко

    6 0 Отговор
    Гласуйте за мен уа аз си права театър и сам си играя в него само взимам статисти от УНСС
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове