Last news in Fakti

26 Април, 2019 10:57 1 517 25

Иван Нейков: Спирането на стратегията за детето е грешка

  • дете-
  • стратегия-
  • нейков-
  • мнение

Тя е опит да се координират ангажименти и усилия на много институции

Иван Нейков: Спирането на стратегията за детето е грешка - 1
Снимка: БГНЕС

"Грешка е спирането на работата по проекта за Националната стратегия за детето заради породилите се негативни обществени реакции на част от обществото", е мнението на Иван Нейков, бивш социален министър, а сега директор на Балканския институт по труда и социалната политика изказано пред аг. „Фокус“. Нейков обясни, че Националната стратегия за детето е опит да се координират ангажименти и усилия на много институции и на цялото ни общество с една единствена цел – да се осигури развитие и реализиране на капацитета на всяко дете в България.

Според Нейков в документа е възможно да има теми за дискусия, но това е визията, погледът, който обществото ни трябва да има по темата за развитие на детето през следващите 10 години. По отношение на бурните дебати в обществото, предизвикани от стратегията, Иван Нейков коментира, че е изумен от непрофесионалните изказвания, които се разпространяват в медийното пространство.

„Цяла Европа, включително и България, в продължение на десетилетия говори за създаването на т. нар. детско правосъдие, в което да бъдат защитавани интересите на децата“, допълни Нейков. По думите му подобна истерия може да бъде обяснена с непознаване на стратегията. Да се твърди, че 66% от родителите ще бъдат криминално проявени, а забраната за физическо насилие над дете е насилие над родителите, е уникално непознаване и емоционално отношение по толкова важни проблеми, каза още Нейков.

„Правителството си сърба попарата, която само надроби. А някой ревне, а веднага даваме заден ход. Това е стратегия, да не кажа и традиция, моето предложение е 6 месеца преди избори нищо да не се прави в България, защото каквото и да се направи, се спира. Грешка е, че се спира стратегията, по нея може да има много дискусии, но една голяма част от протестиращите твърдят, че това е закон, който лишава някого от нещо. Това не е закон, става дума за документ, който показва, как ще се развива този въпрос през следващите 10 години“, обясни Иван Нейков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросе дгд

    16 1 Отговор
    сега директор на Балканския институт по труда и социалната политика
  • 2 1234

    35 2 Отговор
    За тебе е грешка, щото си от партията на педофилите на Сорос.
  • 3 Иван Нейков

    7 1 Отговор
    Обичам Митко от Златица 21 см бургия вади и ми дете с нея дупарата оххххх котьоооо
  • 4 Иван Нейков

    16 1 Отговор
    Педераса
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жоро

    0 2 Отговор
    Яжте козунаци със стафиди.
  • 7 КамЕон

    20 0 Отговор
    Грешка е че се позволява на подобна измет да разхвърля мръсотията си наоколо и върху нормалните хора.

    Коментиран от #12

  • 8 Батман Боко

    24 0 Отговор
    Що не се скриеш,едно време прецака милион пенсионери с малките им пенсии,а сега искаш да навредиш и на децата ни.Разкарай се безполезно човече.Само за себе си мислите,алчни егоисти.НАРОДЕ????

    Коментиран от #10

  • 9 Ай сиктир

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това не е закон, става дума за документ, който показва, как ще се развива този въпрос през следващите 10 години.
    Не ви щем "развитието", това е една долна, извратеняшка деградация.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 0123

    14 0 Отговор
    Света е педерски.Много цивилизаций са изчезнали на земята по различни причии.Нашата ще я затрият педерасите.
  • 12 куку руку ку

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "КамЕон":

    Всички защитници на стратегията за детето в този й вид са най-голямото зло за всяко дете. Кой не се е отделял в детска възраст от мама и тате, той не знае какъв стрес е това за детето.
  • 13 Наивен

    1 0 Отговор
    Аз пък искам да ме научите практически как се правят и чуват деца, оти съм много дърт и тъп...
  • 14 Дивчо

    1 0 Отговор
    Стратегически погледнато как се правят деца?
  • 15 Напомпан

    0 1 Отговор
    Е, аз не съм правен у дупе...
  • 16 Тръмп

    8 0 Отговор
    Първо трябва да има деца и после да мъдрите тъпи стратегии!!!:):):)Приръста в момента на деца е плачевен и не се вижда светлина в тунела!!!:):):)Нейков,прави деца и не ни занимавай с мъртви думи върху лист!!!:):):)Без деца,произвеждаш тоалетна хартия!!!:):):)Правенето на деца е икономически взрив,другото са лъжи и фалшиви инвестиции!!!:):):)

    Коментиран от #18

  • 17 Боко

    2 0 Отговор
    Спирам всичко що има недоволство от него и давам пари кой където пойска, права първи копки и приемам оставки всякакви, че имам избори да печела
  • 18 Булшитс

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    Еее най после и тоя галфон Доналд Тръмп да каже нещо умно
  • 19 не бой се

    0 2 Отговор
    След изборите пак ще тръгне.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пешо

    4 0 Отговор
    Поредния соросоиден педофил.
  • 22 Фазомеро

    5 0 Отговор
    Видехме стратегията за вашите деца къде учат и що работят. Нашите ги оставете на мира. Егати директоро си и ти щом и труда е толкова платен а от социалната ти политика цяла България реве.
  • 23 Възмутена

    1 0 Отговор
    Ако се въведат истинските християнски принципи във възпитанието на децата, то тогава моралът на обществото ще се вдигне и няма да има нужда неолибера...ки дюкименти и други тям подобни глупости на алчни недорасляци, малки като лешника... Само че вместо да въвеждаме истинските принципи, ние все търсим заместители за пари и така става като в небеизвестната приказка за болната Марийка, дето викали краставичаря и майстора на гаванки да я лекуват и малко преди детето да хвърли топа се сетили за лекаря... Та и от тази стратегия деца и родители повсеместно ще хвърлят тпопа в дългосрочен план, ако вземе тоз' дюкимент, както го нарича горепосочения господинчо, стане, видите ли, основа на ново законодателство, което да защитава бедните дечица от собствените им родителите и да ги дава на пе...ерюг...ите
  • 24 Онзи

    0 2 Отговор
    Да се приеме стратегията за детето! Видяхме какви деца отгледахте и какви продължавате да отглеждате!
  • 25 п едал мръсен

    0 0 Отговор
    иван нейков, дано да я видиш в действие в/у твоите деца, и на твоите роднини децата, ....боклук, купен и продаден...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове