Last news in Fakti

30 Април, 2019 14:09 5 660 44

Кметът на Варна: Новото кръгово в града е революционен проект

  • варна-
  • кръгово

Тук беше едно дере, което е изключително сложно като изпълнение

Кметът на Варна: Новото кръгово в града е революционен проект - 1

За кметa на Варна Иван Портних новото кръгово кръстовище в морския град е "революционен проект". "Радвам, се че варненци вече имат такава сериозна придобивка", отбеляза той пред bTV.

Изпълнението на новото кръстовище по бул. "Васил Левски" във Варна породи вълна от недоволство. Това е най-значимият пътен проект за града през последните десетилетия и един от големите за Североизточна България в мандатите на ГЕРБ. Новото съоръжение обаче стана обект на критика от страна на Камарата на архитектите в България. По проект то трябваше да е кръгово, но се получи елипсовидно, освен това е под наклон. „Неестествената смяна на траекторията на автомобилите е опасна. Истинското кръгово е кръгло“, алармира КАБ.

Иван Портних е категоричен, че са спазени всички норми. "Твърденията, че при зимни условия ще се хлъзга, мисля, че са несериозни. Става въпрос и за пътна поддръжка и да не се кара с летни гуми", добави той. Кметът на Варна отбеляза, че към момента движението по новото кръстовище е пуснато с временна организация, защото "има още доста довършителни работи по отношение на достъпната среда и пешеходните преминавания".

По негови думи прогнозната сума, която ще бъде платена за новата инфраструктура, е 110 млн. лева. На въпрос дали цената не е завишена, след като излиза приблизително по 30 млн. лв. на километър, Портних отговори, че "не може да се мери с този аршин". "Тук има 40 км изградени пилотни конструкции. Тук беше едно дере, което е изключително сложно като изпълнение. Няма как да мерим стойността му на километър. Не искам да се правят внушения за повече средства, които са изхрачени за това съоръжение", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    49 8 Отговор
    Ееее....нали идат избори, трябва да си се похвалите....

    Коментиран от #5, #20

  • 2 Господин Никой

    87 18 Отговор
    110 милиона народни пари за едно калпаво изпълнено кръстовище - това е пладнешки грабеж, поредния ... Народът ви е приготвил червения картон, на 26-ти ще го видите!

    Коментиран от #8, #44

  • 3 Кумчо Вълчо

    63 9 Отговор
    Някои фирми на запад от бивша Югославия щяха да ви довършат магистрала Хемус за тези пари.
  • 4 Още кражби на ГЕРБ

    66 9 Отговор
    През 2013 г. шайката ГЕрП отпусна СТО МИЛИОНА за електронно правителство. Къде отидоха тези пари, никой не знае, но все още НЯМА такова и никой не ползва услугите на това правителство, а се редим на опашки пред администрацията на герб и хабим нерви и ценни време !
  • 5 прокурора

    53 8 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Каква хвалба бе, това си е самопризнание за извършено престъпление - виж продукта, виж изпълнението, виж цената!
  • 6 ТИКВА

    47 7 Отговор
    БЪЛГАРОУБИЕЦ ! И КЪДЕ ПОТЪНАХА 110 МИЛИОНА ? ПАЧКИ ЗА ОСНОВА НА АСФАЛТА ЩЕ СТЕ СЛАГАЛИ !
  • 7 Синдикат на Ало Измамниците

    52 9 Отговор
    Наклоненото кръгово ще се посещава ли от туристите като атракция, да видят колко ви е умствения капацитет крадльовци такива!!!🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃🎃
  • 8 От Варна

    24 33 Отговор

    До коментар #2 от "Господин Никой":

    Изгради се нов булевард с 3 кръстовища на 2 нива. На места има по 10 ленти за движение. И всичко това под земята, на мястото на един канал. Честито на варненци.

    Коментиран от #9

  • 9 ха ха

    43 11 Отговор

    До коментар #8 от "От Варна":

    Къде го видя всичкото това ... да не идваш от Китай, 10 ленти за движение!!! - Намали си дозата и намали пиенето
  • 10 Густо Майна

    36 9 Отговор
    Ейиии, като чуя "изключително сложно изпълнение" за български път ми иде да си разкина ризатаааа!!! Деева и мириз.ивците непоръбени деевааа... Въпросът е; виждал ли е Портних наистина сложно пътно решение или му изнася да "не е виждал"?! По партийна линия. За много тъпи и ограничени ни имат народеее! Опичайте си акълите.

    Коментиран от #24

  • 11 гост

    30 7 Отговор
    Ами уникално кръгово е, щом не е кръгло. Вероятно във Европа за първи път се прави подобно нещо и затова струва 60млн. евро.
  • 12 гробари

    32 4 Отговор
    Направиха път до циганската махала на Варна. Аферим Боко! А обещаваха да изринат тази клоака от входа на града?? Лъжци!
  • 13 Тито

    21 6 Отговор
    Пълен каун
  • 14 Булшитс

    32 7 Отговор
    Колко се смях като го гледах тоя клоун по новините като вика - ето влизат колите, обърнете камерата да видите, ето вижте излизат колите.....
  • 15 нагли

    20 5 Отговор
    Същото говореше дебеланка Павлова за "детелината" Шумен/Рарзград/Търговище. Върха на невежеството !
  • 16 Bibendum

    17 6 Отговор
    Новия булевард започва със задръстване на езерния път още и завършва със забележете - светофар в кв. Левски. Толкова до ефективността му.
  • 17 Чудя се

    15 3 Отговор
    Камарата на инженерите по пътища защо мълчи, а органа за контрол по пътищата няма ли да успокои хората?
  • 18 видял

    5 15 Отговор
    Не искам да споря за цена и качество.предполагам доста е "усвоено" .искам да споделя ,че по света съм виждал доста елипсовидни,под наклон,под земята и т.н. "кръгови" .не е нещо невиждано

    Коментиран от #43

  • 19 Зевса

    17 6 Отговор
    Ма как да не е революционно! Къде по света за нищо работа се прибират 110 млн в касите на ГЕРБ. Революционно, че оттатък! Хората с кражбите за 35 млн правят 50 км магистрала, вие ..... Ама Вие си ги избирате и търпите! Сами сте си виновни!

    Коментиран от #22

  • 20 Реалист

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Честито на верненци!!! Сега остана да се разшири околовръстното и 2 мост през езерото за да не се натрупват камиони на езерния път.

    Коментиран от #26, #29

  • 21 Чичо

    18 4 Отговор
    Само 110 милиона? Че то си е направо без пари бе, ако питате некой гербераст! А какво ще кажете за Народната библиотека в Софето, с нейния покрив за 20 милиона? А камарата на архитектите твърди, че чисто нова такава сграда може да се направи за под 10 милиона!?
  • 22 видял

    6 14 Отговор

    До коментар #19 от "Зевса":

    Казах,че не искам дадпоря за цена и качество.но по-добре 110млн в джоба на цветанов и нещо черно на бяло ,отколкото 110 за нинова и да вися всяка сутрин в задръствания.от варна съм
  • 23 ИЗБОРИ

    19 3 Отговор
    КМЕТЕ ГЛЕДАЙ САМО КАТО ВАЛИ ДА НЕ СЕ СЪБИРА ВОДА, А ПРЕЗ ЗИМАТА ДА НЯМА ЛЕД,ЧЕ СТАВА МНОГО ИНТЕРЕСНО
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Физкултурник Цв Цветанов

    8 3 Отговор
    Голям пиар за Бойко. Браво. Каквото се направи все е добре. Но като гледам снимката - Бойко трябва да тича по 5 обиколки на кръговото на ден. Нещо е качил кило горе, кило долу.
  • 26 СтарТИРаджия

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Само да питам, къде видя Варна + околовръстно?! А трябва! И на Варна, и Бургас. Камионите даже нямат работа на езерния път в режим транзит, при добре позициониран байпас! Даже мога и да го "начертая на картата" варненския байпас, с втория мост.

    Коментиран от #31

  • 27 Бай Ставри

    6 3 Отговор
    Момчета и момичета, сложни пътни съоръжения има в квартал Левент в Истанбул. Вижте в нета. Това си е едно кръгово двежение - тип Сточна гара. Г-н Портних, ела у Софето да видиш , бе. Нема нищо ново измислено. Река тече отдолу. от 70годин.
  • 28 Софиянец четвърто поколение

    15 2 Отговор
    Най-сбърканото и обърканото движение е във Варна. Сравнете го с Пловдив, Бургас, София, Стара Загора. А за табели да не говорим.Объкващи, пречещи. Влизането във Варна и за Балчик - отврат, наобратно - три пъти повече, отиваш да въртиш под, зад, над, пред летището, за да се качиш на магистралата.. Абе, вие идиоти ли сте??????? Алооооооооо кмета, оправи нещата.
  • 29 Бачо

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Ти книжка нямаш , нали? Вози се у рейсо и се радвай.
  • 30 Васил

    13 0 Отговор
    Революционно ще е ако прати сонда на Уран няма нищо революционно в правенето на пътища още преди десет века Римляните са се справяли по добре от нас сега!
  • 31 СтарТИРаджия

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "СтарТИРаджия":

    Ай верно много дебили! Някой наистина вижда околовръстно, около Варна! Звездите много му го говорят.
  • 32 франко Варна

    6 1 Отговор
    Тъпак.То даже не е и кръгово.
  • 33 8333

    5 0 Отговор
    Такансе говори преди евро избори
  • 34 Иван Потник Ибрикчиев

    8 0 Отговор
    Сега елипса , догодина паралелепипед !
  • 35 Иван Бакалов:

    5 2 Отговор
    В Европа ще повярват на "Бивол", не на Цацаров. Бандата на Борисов се разпада. Никога в България не е имало толкова крадлива добре организирана машина "за усвояване" като ГЕРБ.Но така или иначе, предстои бандата на Борисов (той се държи точно като главатар на банда) да се разпада отвътре и отвън. А то няма да е трудно и е необратимо. Толкова неграмотници и простаци на власт също никога не е имало, дори при соца .https: liberta.bg
  • 36 bat cuk

    7 1 Отговор
    Нищо му няма на булеварда.Проблема е че трябваше да бъде скоростен защото няма пешеходци-нали е в дерето,а вече са му сложили камера за скорост.Тъпа простотия!
  • 37 Бобслей

    4 0 Отговор
    Варна с това кръгово ( крушовидно) ще прави световно по бобслей. Всички нови кръгови са с нарушена траектория на движение,но искат да изкарат хората слепи.
  • 38 Варна

    7 1 Отговор
    Е революционно е! - Направиха удължение на булевард, който като цяло няма общо със задръстванията. А въпросното криво кръгово е уникално започва с изкачване, после спускане, после пак изкачване и после пак спускане. Наклонът е наистина уникален! Тъпаците като го строиха ляха бетона върху пръста, а после прокопаваха под него. Нормално е да изкопаеш пръста, да направиш долното шосе и спрямо него да лееш колони и трегери. Тук стана всичко наопаки, да не говорим, че точно там събориха още един ред къщи, понеже стана ясно, че проект напрактика няма, а има само картинка. Задръстванията продължават да са налични по "Цар освободител" и влизат във въпросното кръгово и запушват подходите към другите улици. А бе грозна картина, но Борисов, Пеевски и някои други облажиха. Колкото и да смятате за тези около 3км удължение на старият булевард няма как цената да е такава! А изпълнението е уникално! Толкова некадърно изпълнение не съм виждал никъде по света!
  • 39 Made in Varna

    3 2 Отговор
    Пролет и есен при дъжд, ще е водната парзалка на Варна, а зимъска, когато сняг забръска, ще е писта за бобслей, ще се кара само лятото и то съсзимни гуми ;)... тим тири рим и тиквени семки за всички ! Варненци да не съжаляват сега, ще са известни по света с това кръгово, а както знаем за всеки варненеца това да е "голям" и да го знаят е най-могъщия комплекс, ай чиститУ !
  • 40 VAG

    4 0 Отговор
    Да направят на всички булеварди в града подлези и надлези и да махнат пешеходните пътеки и легналите полицай.Да може да няма задръствания и да увеличат разрешената скорост тогава на 80 по булевардите и околовръстните пътища.
  • 41 Варналийката

    5 1 Отговор
    Поредната кражба на народни пари. Защо мълчим и нищо не правим?
  • 42 Варна

    1 2 Отговор
    Елате,покарайте и тогава пишете.Големи специалисти.
  • 43 Варненка

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "видял":

    Зависи ако е в друг климатичен пояс добре.Тук зимата винаги ни изненадва.Във Варна може да е много сурова иподдържаща лед със дниТопи ср замръзва и отново.
  • 44 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Господин Никой":

    За съжаление след това всички българи ще видят червения картон и тогава милионите ще са милиарди. Но масово българниа винаги и бил тъпанар итъпанар ще си остане. Много тъпа нация..само сърбите ни изпеварват в това отношение....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове