3 Май, 2019 13:44 14 214 39

Уволниха полицая, превзел "Бадр" по пиратски

  • бадр-
  • александър лонгочев

Александър Лонгочев тихомълком е освободен дисциплинарно от МВР

Уволниха полицая, превзел "Бадр" по пиратски - 1
Колаж: Биволъ

От МВР тихомълком са уволнили полицая от специалните части Александър Лонгочев, предвождал групата, превзела насила танкера "Бадр", узнаха от "БиволЪ". Окръжен съд – Бургас излезе с определение № ІV-775 от 25.04.2019, с което обезсили заповедта за незабавно изпълнение на ЧСИ Тотко Колев. След решението на още няколко съдебни инстанции, на практика всички претенции на "пиратите" са отхвърлени и танкерът окончателно трябва да бъде върнат на либийската държавна компания.

В състава на частната охранителна фирма “Башев секюрити” са били действащи служители на полицията, изпълняващи ролята на частни охранители в разрез със закона на МВР. Александър Василев Лонгочев (на водещата снимка), действащ полицай от СПС-София се е качил на танкера "Бадр" с униформа на охранител на „Башев Секюрити Тийм“. Той е разпознат от капитана на кораба като едно от лицата, превзели насилствено танкера.

След няколко въпроса на "БиволЪ" до МВР, включително и по Закона за достъп до обществена информация, се получи отговор, че след извършена проверка срещу него е образувано дисциплинарно производство и той е уволнен.

Уволниха полицая, превзел "Бадр" по пиратски

Сагата с либийския танкер БАДР влезе в остра фаза в края на миналата година, точно преди коледните празници. На 21 декември в Бургаския залив е осъществена въоръжена атака срещу кораба. В нея участват държавни служители и мутри от нелицензираната фирма “Башев Секюрити Тийм“, които са малтретирали, насилвали и унижавали моряците на борда на "Бадр", свалили са законния екипаж и са го сменили с друг под командването на украински капитан.

След разгарянето на скандала, от българска страна започна досъдебно производство срещу ЧСИ Тотко Колев, който организира пиратското превземане на БАДР. Стана ясно, че той е лишен от права от Дисциплинарната комисия на КЧСИ по искане на правосъдния министър заради груби нарушения на закона, но държавата мълчи и кой знае защо не се хвали с тази своя инициатива. Тотко Колев обжалва решението на ДК на КЧСИ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо Свирката

    71 0 Отговор
    Мама му на тоя, прилича на мутряга” Га Ле Ваа”

    Коментиран от #5

  • 2 666

    121 8 Отговор
    С това просто потвърждаваме, че сме пиратска държава. Частен съдебен изпълнител с полицаи и мутри превзема танкер на либийската държава, сагата се води с месеци, международните медии ни сравняват със Сомалия, а имаме 1 (един) уволнен полицай? И то защото е работил на две места? Ако нямаше такъв международен отзвук и ако Либия не беше споменала, че ще задържа всеки наш кораб минал през техни териториални води, танкерът отдавна щеше да е препродаден. Срам ме е, че съм българин. Срам ме е, че има сънародници, които все още са готови да гласуват за ГЕРБ!

    Коментиран от #8, #14, #24, #25, #29

  • 3 далавера

    60 1 Отговор
    този на бабаит ли се е правил ,и си е намерил маистора .
  • 4 КОНТРАТА

    61 2 Отговор
    Полицаите бандити
  • 5 Синдикат на Ало Измамниците

    60 4 Отговор

    До коментар #1 от "Минчо Свирката":

    Че той си е тъпа мутра, няма що да прилича. Само че на държавна хранилка и под протекцията на пагона, по-точно е бил.
  • 6 куку руку ку

    38 2 Отговор
    Винаги преди Коледа в България стават крупни нещастия или изцепки... Индиго, Хитрино, миналата година и международен скандал, защото станахме пиратска държава.
  • 7 Емил

    52 1 Отговор
    Разлика между ченгета и мутри няма - сменят си "униформите" в зависимост от заплащането!
  • 8 Гербестан

    49 2 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    А най-голямата мутра нали знаете, къде се намира, ама нея няма, кой да я уволни щот тя се самозбира вече няколко мандата ! Рибата се вмирисва откъм тивата, пардон главата !
  • 9 КОНТРАТА

    46 4 Отговор
    В това СПС (Специални Полицейски Сили) са ги събрали едни комплексапета на 800 лв. заплата където като с по 5-6 на едно място се мислят за много силни, и голяма работа. Мишлета! Мислят се за специални, а са едни неграмотни овчарчета зобнали малко стероиди.
  • 10 Бесен Язовец

    30 1 Отговор
    Къв е тоя? Като мутра от 90те ми се изживява? А като направи беля има ли пари за адвокат? С тея 1000 левчета направо оттича а и допълнителните левчета няма да му стигнат. Като е от СПС безмъртен ли е?
  • 11 Бесен Язовец

    27 2 Отговор
    Като почнат работа в МВР придобиват едно измамно чувство на безнаказаност. Приблема удва че ръководствито на МВР им го създава това чувство като покрива понякога слоеволята им. Идва един хубав ден когаго Ганьо сече не милициобер а си е навъртял доста проблеми приживе докато е бил милиционер, и го хваща параноята най логично.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Batushka

    24 2 Отговор
    Изглежда интелигентно момче милеещо за закона и превеждащо бабички по пешеходни пътеки...
  • 14 Оня с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Аз търся облякани
  • 15 Давид

    15 0 Отговор
    Герб начело с Бойко Борисов се готви за чиста и свята опозиция в новия парламент . Без нито един осъден крадец от политиците , без нито едно отнето имущество .
  • 16 Психолог

    9 0 Отговор
    batushka, той е резултат на възхваляваната от теб "сегашна демокрация".

    Коментиран от #17

  • 17 Batushka

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Психолог":

    Пии си хапчетата бе !
  • 18 Бойчето

    12 2 Отговор
    Този е полицай колкото аз съм космонавт. Туй си е чиста анаболна батка. Гласувайте за бОЙЧЕТО И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ АНАБОЛНАТА БАТКА БАРАБАР В КОМПЛЕКТ С ЦИГАНСКИ ОРДИ И МАФИОТИ В БЕЛИ ЯКИЧКИ. нАСАМ НАРОДЕ ГЛАСУВАЙ РАЯ И ЖИВОТА НА ДЕЦАТА ВИ ЩЕ Е ВЕСЕЛ КАКТО БОЙЧЕТО ВСЕ СЕ СМЕЕ НА ГЛУПОСТИТЕ СИ.
  • 19 8888

    9 0 Отговор
    Полицаите са бандити, е случая пирати!
    Трябва сериозно прочистване!
  • 20 Ххх

    11 2 Отговор
    Кочина на СИК. Тъпи българи си избират ТИКВИ за управленци и мутри за полицаи. България е по-зле от Сиера Леоне и Либерия
  • 21 Рекетьор

    8 1 Отговор
    Пират е той нашия полицай. Но когато отиде в село Царевица или става на пуканки или като циганин ще го боядисат.

    Коментиран от #38

  • 22 Те така те

    9 1 Отговор
    Действащи полицаи да са в частна охранителна фирма- тава само у назе е възможно .Моем да благодарим на баце ББ
    Мого се осрахте ,бацеее
    На другите избори шъ върите малко в опозиция ,да починете
  • 23 Мхм

    2 0 Отговор
    Тоз кораб носи тайни наркотици.
  • 24 Джейми Карагър

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Нищо не знаеш по въпроса, затова се въздържа от квалификации! Става дума за пари от българска държавна фирма, но която през 1989 работи в Либия. Завежда се дело в либийския съд заради либийски задължения, които либийците отказват да плащат. Осъдени са през 1995 в либийския Върховен съд и трябва да платят дълговете, ама намират друг начин и просто... изгонват българската фирма от Либия! Типичната циганска работа - утре ще платя, после - ела вдругиден! И така едно 30 години. У нас фирмите вече са в частни ръце, но в Либия всичко е държавно и ти не се бориш само с някаква фирма, ти се бориш с всевъзможни комитети и комитетчета, нарочно нанесени там, за да не излязат пари от държавата. На всичко отгоре има и българин с контакти на високо ниво в Либия, който малко поумрял при опит за решава
    решаване на въпроса. Има редица филми в Интернет как се прави бизнес с араби и дали не опитват да не платят всячески. Потърси и тогава давай констатация "пирати"!
  • 25 Джейми Карагър

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Впрочем, спомни си как квичаха като свине либийците срещу нашите медицински сестри. Набедиха ги за престъпници и ги освободиха едва след анулирането на либийския дълг към българската държава. Не помниш? Нормално, парите бяха на всички ни, не лично твои!

    Коментиран от #26

  • 26 Давид

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Джейми Карагър":

    Така говориш защото незнаещ какво правиха там нашето разузнаване и ЦРУ .

    Коментиран от #27

  • 27 Джейми Карагър

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Давид":

    30 години няма българско разузнаване, не говори глупости!

    Коментиран от #28

  • 28 Давид

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Джейми Карагър":

    Не знаех , че ти контролираш дрогата през България ;) извинявай за неуместния коментар .

    Коментиран от #39

  • 29 Реалист

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Далаверката с танкера беше на червените куфарчета и стила на поведение беше същия - АДВОКАТА ПРЕПРАЛ ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ МИЛИОНИ Е И ЗАД ТАЯ "СДЕЛКА". Айде, ще "срам ли те е" от червените пирати??? ГЕРБ пак ще ви бие на изборите защото всички които НЕ ИСКАМЕ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ...

    Коментиран от #34

  • 30 ЛОШ МАТЕРИЯЛ

    4 1 Отговор
    Кво става в държавата тука че има много смрад , лошшш материал.
    Цялата ни държава е на този принци, ИЗНЕНАДЕНИ ХА????????
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 1944

    3 0 Отговор
    на баце мутрафоните
  • 33 Еl comandante

    2 0 Отговор
    Духаи го бе ушеФФФФ!!!!
  • 34 Отряд манафи в ЦСЗ

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Липсваш ни ма бориславо😢😢😢😢😢😢
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 хехехехе

    4 0 Отговор
    бравоооо ама нека и го пратят и на топло мутрата му ниедна е като има такива в МВР как да им съдейства човек пълно е с идиоти там с акъл колкото аспирин и после не обичали МВР ето заради такива
  • 37 Тоз е криминален

    2 0 Отговор
    Вижте му външния вид 😂😂😂😂мутра в униформа 😂😂😂как го виждате този да е отишъл в мвр заради заплатката от 800 лв?щот аз не го виждам да преживява от заплатката😂😂😂
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Джейми Карагър

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Давид":

    А, що не каза веднага, бе?! Аз за Либия говоря, той за дрогата през България... Е, какво, ЦРУ ли контролират дрогата през България? Те сигурно на тебе лично се отчитат - "Бачо Давиде, да знаеш, до вчера Хасан от ЦРУ-то контролираше Балканския път на дрогата, от днеска Мюмюн Бакал, запиши си някъде!". А къде е общото с Либия е отделен въпрос, навярно медицинските сестри са били пласьори и са работели за ЦРУ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове