7 Май, 2019 12:11 3 074 67

Ерик Рубин: България ще получи най-модерния боен самолет

  • ф-16-
  • сащ-
  • изтребител

Ангажиментът на САЩ е да подкрепя българската армия и авиация

Ерик Рубин: България ще получи най-модерния боен самолет - 1

България ще получи най-модерния боен самолет на възможно най-добра цена.

Това каза посланикът на САЩ Ерик Рубин по повод желанието на България да закупи F-16.

Рубин участва в конференцията на тема "Политиките на България в евроатлантическата реалност“. На форума присъстват бившият белгийски премиер и председател на ЕС Херман ван Ромпой, президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017г.) и конституционният съдия Филип Димитров.

"Като погледнете целия пакет ще разберете, че ангажиментът на САЩ е да подкрепя българската армия и авиация. Смятам, че цената е разумна. Разбирам, че това е висока цена, но ние ще подкрепяме нуждите на България и реалността, в която се намира. Уверявам ви, че България ще има най-модерния боен самолет, когато сделката бъде завършена. Това ще доведе до подобряване както на сигурността на България, така и на НАТО и по този начин ще стане неин стратегически партньор“, заяви Рубин.

Той обясни още, че двете държави имат добро партньорство помежду си и ако някога то е било само по отношение на сигурността и отбраната, то днес те са многостранни.

"Думата взаимозависимост е ключов фактор в оформянето на отношенията между България и САЩ. Ние трябва да продължим да защитаваме, това, което сме постигнали, но и да гарантираме, че това ще продължи и в бъдеще. Аз вярвам в бъдещите отношения между САЩ и България, които датират от 150 години“, беше категоричен пред "Канал 3" посланикът на САЩ в София.

"Ние подкрепяме и диверсификацията, и завършването на българския газопровод. Очакваме скоро да видим резултатите. Доставка на газ от други източници, например от Азербайджан, е ключов проект, който ще даде енергийна независимост на България. Това е важен фактор и за Националната сигурност на страната“, заяви още той и припомни, че топлинната енергия, която се произвежда у нас е благодарение на ТЕЦ "Марица-Изток“ 1 и 3, които са построени с американска инвестиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КГБ Териер

    46 14 Отговор
    Между най- модерния фейслиф на Ф16 и най- модерния съвременне самолет има разлика от 40 години! Що Су 57 ще доставят от САЩ на България?

    Коментиран от #61

  • 2 Истината съм аз

    53 10 Отговор
    Поредната явна кражба на америка...2 милиарда за нещо дето струва много по малко

    Коментиран от #27

  • 3 Ицо

    54 10 Отговор
    40 грдишни таралясници за 3 милиарда това е просперитет за нас!
  • 4 Георги

    42 11 Отговор
    С тези кофи за боклук ще плашим гаргите 8 Ф-16=2,5 милиарда=30 години плащане
  • 5 Townboy

    41 9 Отговор
    Рубин от Рубенщайн. Вервайте му на тоя лъжлив чифутин ако щете.

    Коментиран от #46

  • 6 666

    46 8 Отговор
    Ще получим толкова,колкото получихме и с ТЕЦ - овете, гърч до дупка!!!
  • 7 КГБ Териер

    34 8 Отговор
    Сега да обяснявам ли как Су- 35 който се води поколение 4++ как превъзхожда най - новия фейслифт на Ф16 който е не повече от поколение 3!!!

    Коментиран от #34

  • 8 Чичо

    42 10 Отговор
    Добре, че бяха железните джугани и Кразове от времето на Тато, че иначе вчера, на т.н. парад, щяха да дрънчат само палките на барабанчиците от оркестъра!

    Коментиран от #17

  • 9 Borislav Popov

    26 8 Отговор
    Като пребоядисат сега едни самолети от 1974 година и ги тунинговат малко - да видиш ти каква сила сме !!! Ще бъдат като нови - ама не съвсем !! Вервайте ни !!!
  • 10 Гост

    39 5 Отговор
    Че като ф16 е най-модерният самолет, За какво хвърлят пари за производство на ф35?
  • 11 394

    36 5 Отговор
    Основният въпрос е "Кой ще получи комисионна от сделката за самолети?" - въпрос упорито избягван от всички наши журналя по тая тема?

    Коментиран от #14

  • 12 ТОЧКАТА

    14 6 Отговор
    отношения от 150 години????А ние сме държава от 111години!!!!1908 ОБЯВЯВАМЕ НЕЗАВИСИМОСТ И СУВЕРЕНИТЕТ!!!!!!Па що да не им върнем едни бомби за да сме квит.....
  • 13 Хаджи хаджи Българин

    33 3 Отговор
    "президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017г.) и конституционният съдия Филип Димитров"- това ми беше достатъчно да пропета и ми стана ясно за какво става въпрос! Риск и е бивш президент, от когото цяла България се срамува! А Ф. Димитров е проводникът на проекта, за унищожаването на ГРЪНАКА на българската икономика! А сега и двамата участват в нов проект , по зарибяването с дългове на страната!
  • 14 ТОЧКАТА

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "394":

    няма такъв въпрос!!!ТЕ на подлогите ПАРИ НЕ ДАВАТ!!!Нареждат им и даже ВЗЕМАТ ПАРИ за натиска си...
  • 15 Янките ВЪН

    25 7 Отговор
    Тоз евреин да мълчи. Не щем самолети, искаме да освободите централите дето ни щавите толкова години, искаме да напуснете Ново село и да изплатите репарации на най-бедната в Европа държава. Мръсни гадове сте това янките, където минете само ОРЪЖИЕ и разруха.
  • 16 Стамат

    31 7 Отговор
    Някоя и друга гумена лодка няма ли да ни подарите пак .То не за друго ами поне да не сме чак толкова вътре. Иначе чудесна сделка .10 морално остарели самолета за 3 млрд долара .А глупавите пуйки ще купят само100 бр от пето поколение за 16 млрд долара. Браво на управляващите. както винаги с интелект честност и висок морал сключват поредната добра сделка .Е след сделката ще гледат най новите каталози с луксозни яхти но те заслужават . Трудят се,, хората,, Имат цел и огромното желание да загробят този народец изстрадал.И работят неуморно.
  • 17 Чичовото

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Чичо":

    7 май е Международният ден на радиото и телевизията. На този ден през 1895 г. Александър Попов представя своето ново откритие. Той демонстрира за първи път пред Руското физическо дружество в Санкт Петербург изобретения от него уред за предаване и приемане на електрически колебания на големи разстояния без проводник
    На днешния ден преди 116 години в Санкт Петербург Александър Попов показва своето изобретение. Устройството е имало кохерер и електрически звънец с чукче, с което са приемани сигнали, излъчени с морзовата азбука. Апаратът на Попов давал възможност за първи път да се приемат радиосигнали, носещи информация чрез радиовълни и отваря пътя към създаването на други радиоустройства, позволяващи практическо използване на радиовълните. От една зала на университетската сграда Попов изпраща в друга думите "Хайнрих Херц", които председателят на дружеството възпроизвежда на черната дъска, пише БГНЕС. Така името на Хайнрих Херц въвежда безжичното предаване на съобщения на разстояние. Именно това, че не само са излъчвани радиовълни, а чрез тях е предадена информация, е основата на претенцията Попов да се сочи за откривател на радиото. През 1899 г. той включва към уреда телефонна слушалка и създава възможност за слухово приемане на сигналите. През 1907 г., според договор между българското и руското правителство, до село Франга (днес Каменар), северно от Варна, започва работа първият български безжичен телеграф. През лятото на 1911 г. на борда на крайцера "Наде
  • 18 НАТО ВЕЦ

    16 4 Отговор
    Тоя е голЕм шегаджия....
  • 19 сектант

    15 5 Отговор
    и като на тоя фон сложиме хипермодерния PAK-FA, ф16 изглежда като чесна за скачане с парашут

    Коментиран от #39

  • 20 Main Fürher

    9 21 Отговор
    Аз като национал-социалист,подкрепям дружбата със САЩ.Бъдещето е САЩ и това всеки умен го знае.Русофилите пък да си ходят в Сибир и да мълчат,щото веднъж им се размина Аушвиц,ама втори път няма.САЩ не пречи на България и никога не е пречила.Пречат ни Боко тиквата и другите комуняги,които крадат парите,които идват от САЩ и ЕС.Знаете ли,че България е получила над 50 милиарда от САЩ и ЕС за последните 10 години?Според вас къде са парите?В имотите на КУРнелия Нинова и другите комунягите от БКП,Гроб,Атака и т.н.Също така държа да кажа и нещо друго.На Берлинския конгрес,за България се застъпват Германия, Австо-Унгария и САЩ.Русия, Великобритания и Франция са против Сан Стефанска България.Да не говорим,че след освобождението САЩ и Германия ни помагат финансово и през 1910 година сме 8 икономическа сила в света.Китай и Русия са зад нас,както и Османската империя.Четете малко,преди да дрънкате глупости като това,как Русия едва ли не плачела и духала сополи в мисли за България.НЕ СЪМ СОРОСОИД И МРАЗЯ ЕВРЕЙТЕ,НО БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ДРУЖИ СЪС ЕВРОПА И САЩ,А НЕ С АНАДОЛА И СИБИР.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Петър

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Main Fürher":

    И понеже ти четеш, а русофилите не си слагаш й ,където ти падне.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хайл

    14 7 Отговор
    Защо се пише президента плювналиев,щом сегашния е Генерал Румен Радев...плювню никога не ми е бил президент,така че това недоразумение не е нормално да се споменава като такъв за българите...та този самолет ще бъде с най-модерните лети джанти,кожен салон,мултимедия и климатроник...па много пари,това го има във всеки голф вече
  • 24 Учуден

    19 5 Отговор
    Как е най модерния ф16 като никъде него искат в света а миналия месец един стар Су27 направи луди и щастливи 6 ф16 на японците в японско море !

    Коментиран от #36

  • 25 Удивен

    16 4 Отговор
    Милиарди ще дадат за скапани самолети а за пенсии пари нямало !
  • 26 ТОЧКАТА

    10 2 Отговор
    този е кривоглед...гледа само себе си/носа си!!!/
  • 27 червен боклук

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Истината съм аз":

    Пак отвори торбата с лъжите като за апартаментите на Цветанов. Да не си питал брокерска агенция по колко вървят F-16 към днешна дата ? И като ти отговорят, ще ревнеш като оная комунистка Лъжнинова, че сме ги купили на занижени цени. Е няма кой да ви вярва вече.
  • 28 Дидо

    15 3 Отговор
    Стига глупости бе .... той Реал Мадрид барабар със стадиона и всички играчиструва 3 ‘милярда купете Реал поне ще носи приходи на държавата ми сте взели един самолет за тия пари да ни пази .... Тиквеници
  • 29 ционистка отрова

    10 6 Отговор
    Заври си ги отзад , драги, тия работи! На България не пробутвай стока втора употреба . Единствената цел на бай Дончу е да продава ОРЪЖИЕ и да усигури някоя заплата на закъсал завод от военно промишления комплекс. Изобщо не ги интересува дали ще ги ползвате и срешу кого. А това не знаят и българските политици защото идват избори !
  • 30 Само питам

    8 9 Отговор
    Ще тръгнат ли реките обратно? Ще изгрее ли Слънцето от Запад? Ще спре ли воят на руската измет закупуването на нови изтребители?

    Коментиран от #35

  • 31 КОЮ

    14 4 Отговор
    Политиците ни са в плен на оръжейното лоби , ако не купят ф 16 на каквато цена им се каже няма да изкарат зимата. Всички до един са компрометирани ,за всеки един има готов куршум в буквалния смисъл . Така че не очаквайте някакво чудо. Ще се върнат ще докладват че сделката е сключена ,на Еди каква си цена и ще чакаме изборите.
  • 32 Scout for funn

    6 2 Отговор
    Е тва е като модернизираме обединени със европа Турция ще яде шутове по целия гъз ако дава много зор ТУРЦИ НЕ СТЕ ТОЛКОВА СИЛНИ И НЕ ГОВОРЯ ЗА НЯКЪВ САМОЛЕТ ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ СВЪРШИХА БАЛЪЦИТЕ ДЕТ СЕ ПЛАШАТ ОТ ВОЙ И ГЮБЕЦИ .
  • 33 Давид

    12 5 Отговор
    Този и американските бази трябва да бъдат изгонени от България . Както всички НПО - проекти . Под НПО имам предвид Америка за България и свидетелите на Йехова - примерно . Да осъществим няколко руски проекта и вм есто да ни плащат за тях да ни дадат под формата на заем - дългосрочен с малка лихва - бойна техника и пазари . Така ще можем да се пазарим не само с Европа но и с покварена Америка или по точно USA .
  • 34 Рашка с чашка

    6 12 Отговор

    До коментар #7 от "КГБ Териер":

    Е хайде обясни как Су-27 М, което по предложение на Елцин нарекоха Су-35 е 4++++ и как Ф-16 блок 70 е от най-много трето поколение. Обясни също така, как нито един съветски изстребител няма положителна статистика.

    Коментиран от #41

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Кенеди

    2 3 Отговор
    Ще станем стратегически партньор ???
  • 38 Ко, нее

    16 4 Отговор
    Нали уж Ф-35 беше най-модерният "невидим" боен гейлет на краварника, с който дори плуваха под вода в Тихия океан, което е невъзможно за останалите самолети, а сега дъртият Ф-16 - пребоядисан и с лек мод - изведнъж стана най?!

    Коментиран от #62

  • 39 Рашка с чашка

    4 6 Отговор

    До коментар #19 от "сектант":

    Кой е хипермодерния бе, онзи дето индийците казаха че за нищо не става ли? Онзи ли дето още няма двигатели които могат да преодоляват свръхзвуковата бариера на без форсажна тяга ли?
  • 40 Fermera

    11 5 Отговор
    Съвремените самолети имат суперкруйз,тоесъ подържат свръхзвукова скорост без форсаж.Ф 16 не може защото е с архитектура от 70 те години и бързо губи кинетична енергия.Су 35 и Грипен Е имат суперкруйз.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Българче

    6 9 Отговор
    Вън американците и техните български подлоги !!!

    Коментиран от #43

  • 43 Само питам

    9 6 Отговор

    До коментар #42 от "Българче":

    Кога русофилите сте били българи?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Само питам

    8 9 Отговор

    До коментар #41 от "Просто статистика":

    407 свалени самолета от руснаците? Голям майтап и огромна лъжа!

    Коментиран от #48

  • 46 Само питам

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Townboy":

    ........ Рубин от Рубенщайн. Вервайте му на тоя лъжлив чифутин......

    А Путин по твоята логика трябва да е от Путинщайн. И той ли е лъжлив чифутин?
  • 47 Рашка с чашка

    5 7 Отговор

    До коментар #41 от "Просто статистика":

    Пак се изказа неподготвен! Кое му е руското на Миг-15, освен че е сглобен там? По проект на Курт Танк и с английски двигател Ролс! От тогава до днес няма руски самолет със положителна статистика.
  • 48 КГБ Териер

    8 3 Отговор

    До коментар #45 от "Само питам":

    На теб истинага никога не ти е добра оферта!

    Коментиран от #51

  • 49 Само питам

    8 9 Отговор

    До коментар #44 от "Бивш канадец":

    В доставката за Бахрейн не е включено обучението на пилоти, наземен екипаж и въоръжение, умнико.
  • 50 Adam

    3 1 Отговор
    и чафутский в тех лъжи....... колко актуално стихотворение:)
  • 51 Само питам

    4 11 Отговор

    До коментар #48 от "КГБ Териер":

    Откога руската пропаганда проповядвана от русофили се нарича истина? Лъжете безобразно!

    Коментиран от #54

  • 52 Наблюдател

    14 5 Отговор
    България ще получи най-модерния и скъп в историята боен самолет от миналото.
  • 53 Рашка с чашка

    6 5 Отговор

    До коментар #44 от "Бивш канадец":

    Цената за България още не е договорена. Тази която беше представена е примерна и включва пълен пакет, самолети, въоръжение, убочение на пилоти и персонал. Цената за Словакия е сходна. За Бахрейн и Мароко, както и за Тайван и евентуално за Полша е логично цената да е по-ниска, защото те вече оперират с Ф-16.
  • 54 КГБ Териер

    4 5 Отговор

    До коментар #51 от "Само питам":

    Най безобразно отхвърляш неоспоримите фактите. Сигурно имаш добър финасов стимул за да го правиш публично!

    Коментиран от #58

  • 55 Питам

    6 6 Отговор
    Абе , посланиците на САЩ в България , да не ги избират с конкурс за изроди ?
  • 56 Д-р

    7 5 Отговор
    След тази сделка , Шкембе Войвода ще стане 300 кила .
  • 57 Близ Близ

    4 5 Отговор
    На най добрата цена , цената е разумна , това е висока цена ........ ?
    А сега де ?
    Какво ни обясни КРАВАРА ?
    Да сметнем къде по пътя се повиши ценообразуването ?
    И колко мезонета с лична летяща чиния са това ?
    По 67 евро квадрата !
  • 58 Само питам

    6 5 Отговор

    До коментар #54 от "КГБ Териер":

    Има инфо от свободно достъпни източници бе русоид. По американски данни коефициент на побизите е 10:1. За 78 загубени във въздушен бой Сейлър са свалени 792 Миг. Общо загуби на Сейлър за Корейската война са 250 американски F-86 Сейбър и 6 Южно африкански. Лъжете на порази.
  • 59 Близ Близ

    4 2 Отговор
    Айде пак попитай -САМО ПИТАМ
    Аааа да -пак Путин е виновен !
  • 60 M. A. G. A.

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "Просто статистика":

    Точно статистиката от Корейската война не трябваше да споменаваш! Там директните сблъсъци между Ф-86 и Миг-15 завършват 10-1.
  • 61 Доцента

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "КГБ Териер":

    Су 57 е анимация за малки деца,поредната фалшива новина на путлер и компания за повдигане духа на гладните солдати
  • 62 159357

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ко, нее":

    Ако ги докарат в Дупница да ги тунинговат ще ни излезе по еФтино )))
  • 63 Грую

    5 2 Отговор
    Това да не е ресто, където се канят да резнат привилегиите на ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 така, наречените Американски централи, от които се оказа, че държавата губи по половин милиард всяка година заради изкупуване на скъп ток и задължение за изплащане на квоти за парникови газове или "Американските" централи излизат на уж "свободния" пазар на ток и започват да си плащат квотите за парникови газове , а пък ние плащаме за една дузина "кошници" Ф16 за военната авиация. Това му се вика да жертваш нещо, което е обречено а пък и отдавна се е изплатило, срещу придобиване на нов пазар на скъпоструваща военна продукция. Добра сделка, но не е ясно за коя страна точно . Сега остава да сключат сделка за строителството на АЕЦ Белене с Росатом пак по подобие на американските централи с държавни гаранции за изкупуване на тока и народът е в батака поне до края на века, като не през десет, а през пет години ще има нови и нови имигрантски вълни на бягство от тази държава. Те затова вече предвидиха документите и шофьорските книжки да се сменят през 5 години , а не през 10. Един вид "Преброяване на дивите зайци" - серсемите , които все още издържат и са останали в държавата.
  • 64 Лъже !

    5 4 Отговор
    Не е най- модерният ! За война са щедри а за Визи Ска е.ни ! За Шенген е същият Мо.ков - уж аха да го стигнем но е все на същото разстояние ! Но зо НАТО - Поздравления " УЕЛКОМ ОН БОАРД !" Да минем ние вместо тях ! Скръб или Смях ?
  • 65 патриотъ

    3 3 Отговор
    Егати смешника!България желаела ?!Аз например не желая,а и по-голямата част от народа също!Ние не желаем нито американците,нито самолетите им!

    Коментиран от #67

  • 66 гост

    0 2 Отговор
    най-модерния но за 1976г
  • 67 транс галактически мурзилки

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "патриотъ":

    Ти не си българин ,имаш руско самосъзнание ,теб ли да те питаме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове