8 Май, 2019 12:00 6 466 22

''Спаси София'' пред ФАКТИ: Защо отново ни обричат на грозотия?

  • ремонти-
  • софия-
  • столична община

Столична община доста често мълчи по задаваните ѝ въпроси

''Спаси София'' пред ФАКТИ: Защо отново ни обричат на грозотия? - 1
Източник: БГНЕС

Предстоящото обновяване на софийския площад ''Александър Невски'' и в частност идеята за подмяна на гранитните павета около храм-паметника ''Св. Ал. Невски'' с бронзови плочки, предизвикаха остри реакции в интернет пространството от жители на София. Проектът е възложен на архитектурното бюро А.Д.А и ще струва на данъкоплатците 20 млн.лв. без ДДС. Бюрото се ръководи от арх. Иво Пантелеев и от ФАКТИ Ви припомняме, че същото архитектурно бюро беше ангажирано с ремонта на ул. ''Граф Игнатиев'' и водната стена на площад ''Гарибалди'' на същата улица. От ФАКТИ разговаряхме с представител на неправителствената гражданска организация ''Спаси София'' Гергин Борисов относно задаващите се поредни ремонтни сътресения в София.

''Още преди няколко месеца от ''Спаси София'' повдигнахме въпроса за ремонта на пространството около храм-паметника ''Св. Ал. Невски''. Първоначалната информация беше, че паветата няма да се подменят и тогава зададохме въпроса, ако паветата няма да се подменят, защо цената не е коригирана? Защо продължава да е толкова висока, ако нищо няма да се пипа по настилката? Второто, което питахме е защо се запазва паркирането около храм-паметника ''Св. Ал. Невски'' и там ли е най-удачното място за паркинг? Третото, което попитахме е след като вече знаем, че проектното решение на Пантелеев за ''Графа'' е грозно, защо се продължава, защо се прави опит за прилагане и на още едно място'', заяви пред ФАКТИ Гергин Борисов от ''Спаси София''.

''Господин Пантелеев категорично отговори, че на който не му харесва, няма право да коментира и той така си бил решил. В крайна сметка обаче това е пространство, което всички ще ползваме. От Столична община, разбира се, не получихме отговор. Въпросите на ''Спаси София'' към Столична община доста често остават без отговор'', каза още Борисов пред ФАКТИ.

''В проекта, който беше представен на хората, публикуван на сайта на Столична община, в него има много притеснителната тенденция, че на практика на ремонтираното пространство не му се дава абсолютно никаква нова функция. То продължава да е паркинг. Тази настилка, която ще се прилага е само по ул. ''Оборище'' от ''Незнайния воин'' до ул. ''Георги С. Раковски'', тоест точно там където се провеждат най-официалните церемонии ще бъде същата грозотия и сивотия, каквато е на ''Графа'', допълни пред ФАКТИ Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bg12

    55 7 Отговор
    Хайде да си го оставят така. Няма нужда, да прилича на същия кенеф като графа.
  • 2 Западните Балкани

    54 6 Отговор
    По цял свят се запазват павета и се считат за ценност, но нашите не могат да откраднат 50% ако не е с някоя глупост
  • 3 Джани

    35 6 Отговор
    Защо съсипват и чудесната улица Оборище, за Бога??

    Коментиран от #15

  • 4 bbb

    13 30 Отговор
    Няколко селянчета постоянно се правят на експерти.Майната ви!!!
  • 5 Ели

    29 8 Отговор
    Хайде пак ще има кражби нали Фани пак ще крадеш защо Господ не ти даде това което заслужаваш ??? Сливен Сливен Сливен за теб Фан
  • 6 Jack Bauer

    27 4 Отговор
    Така е, чужди пари лесно се харчат, а за комисионните да не говорим - 20 млн. лв. за смяна на настилка ...
  • 7 Тиня

    30 5 Отговор
    София е потънала в тиня и ла*на с извинение, благодарение на тези монополни чиновници
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ееееееееееееее

    11 18 Отговор
    Ами правете партия, спечелети изборите и покажете как се прави, хубаво и екологично и евтино.
  • 10 дедо

    24 7 Отговор
    ЧУДЯТ СЕ КАК ДА ОТКРАДНАТ ПАРИТЕ ОТ ХОРАТА
  • 11 Милан

    11 2 Отговор
    Парите трябва да се харчат за глупости

    Коментиран от #12

  • 12 България

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Милан":

    Гадове - чужди пари лесно се харчат, а за комисионните да не говорим - 20 млн. лв. за смяна на настилка ...
  • 13 Гост

    9 5 Отговор
    За никого не е тайна, че Гергинчо е един комплексиран лапач на мъжки полови членове, който поради факта, че природата е била не особено дащна откъм външния му вид няма как да практикува тази своя страст. И поради тази невъзможност идва и цялата стаена злоба, пасивна агресия, то с тоя гласец, всякакви активни действия- в леглото, а и извън него няма как да се състоят по обективни причини, а от там и размиването на възприятията за редно и нередно. Компания на истеричната пълничка швестерка в оплюването на всичко и всички прави едно македонско имигрантче, което беше позорно игонено от Кока Кола България, където се правеше на счетоводител. Явно набарал някаква далавера покрай дебелата Гергина, имигрантчето от Скопие като паразит се е преквалифицирало в професионален критикар на градската среда. А дали има компетенции за това, защо не го практикува в Скопие , както и каква е професията на македончето с вид на глист остава под въпрос, понеже едва ли толкова гнусен и прост човек може да усвои каквто и да е занаят.
  • 14 Ket

    5 10 Отговор
    Аман от тези гейове от "Спаси София", които винаги искат всичко да опорочат.
  • 15 Защото има кражбинааа😂😂😂😂

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Джани":

    Ше извадим павенцата и ше турим други и хоп 50 000 000 лв в жобчетоо ше дадем за труд на пумаците 100 - 200 бона за труд още некои лев за новите камъни и ше си поделим едни 45 48 милиона и сички щасливи а вие чекайте да има европеиска надница за работниците😂😂😂😂😂😂 и тази схема е масово навсякъде и народа нарочно е оставен да мизерства за да може да работи без пари на политиците и схемаджийте
  • 16 Мой

    9 5 Отговор
    Как очквате учителка от Самоков да реши проблемите на София? Та тя не познава града и мисленето и е с широчината на класната стая. А това, че е параван за кражбите на ГРОБ е излишно да го казвам.
  • 17 brendi

    7 2 Отговор
    Ма оставете Данчето на мира! От нея нищо не зависи.
    Казват й, подпиши тук, тук и тук и толкоз!
  • 18 brendi

    5 2 Отговор
    Мерилото за кое да е управление на България трябва да бъде: Престанала ли е България да е най- бедната страна в ЕС?! Ако си е останала най- бедна, слаб 2 за управлението и управниците!
  • 19 ВЕК

    4 3 Отговор
    След като се разбра, че това е поредната пропаганда...трябва да се забрани на такива хора да се изказват...по Нежълтите медии!!!
  • 20 София

    6 2 Отговор
    Какво стана с извадените преди години "жълти павета" ? Къде отидоха? При такива ремонти не трябва ли да се питат столичани? Защо общината упорства с едни и същи изпълнители? За качеството на проектите и изпълнението им да не говорим! Какво става с тази държава?
  • 21 възмутен

    2 0 Отговор
    И ТЕЗИ ПРОЕКТАНТИ СА ПОД КРИЛОТО НА ГРОБ КАКТО И ДЖИ ПИто ГРУП, които се ненакрадохо
  • 22 Народа

    0 0 Отговор
    За пари него ли разбрахте,а и парк искат да правят не се наядоха БОКЛУЦИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове