Last news in Fakti

10 Май, 2019 14:30 12 285 53

Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва

  • ремонт-
  • централна градска част-
  • пл. славейков-
  • пл. гарибалди-
  • пейки-
  • граф игнатиев

Ставало дума за композиция, местата за сядане обаче са ограничени

Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва - 1
Снимка: Факти

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе гост днес в предаването "Денят започва" по БНТ. Тя коментира темата за ремонта на централната градска част в столицата и цената на пейките, за които се появи информация, че струват около 10 000 лева. Ето какво заяви Фандъкова:

"Няма пейки на цена 10 000 лева. Класическите пейки в зона 2 и 4 са между 850 и 1290 лева. Има 12 архитектурни композиции в зона 2. Те могат да бъдат видяни от хората на пл. Гарибалди, където вече е приключено. Там вече има пет композиции. Стойността на един елемент от тях е между 1460 и 2166 лева. Цялата композиция има цена около 8500 лева. Предстои монтажа и на пл. Славейков. Там все още проектантът не е дал точното решение. Първоначалният вариант беше да изглеждат по същия начин около дърветата, но се оказа, че това ще пречи на преминаването на хората покрай трамвайната линия, така че сега се търси друго решение. Няма пейка, която да струва 10 000 лева. Цените, които видях в каталога на тази компания, не са ниски. Според много архитекти това е водеща компания. Ние плащаме за това, което реално е монтирано. Фирмите са спечелили процедурата с обща цена, не с единична цена. Крайната цена на проекта не може да се повишава."

Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва
Снимка: Факти
Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва
Снимка: Факти
Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва
Снимка: Факти
Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва
Снимка: Факти
Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва
Снимка: Факти

ФАКТИ реши да покаже въпросните "композиции" на своите читатели. Действително те са от няколко компонента, но прави впечатление непрактичността им. Мястото за сядане е силно ограничено, тъй като само два от компонентите играят ролята на пейка. Същата е ситуацията и с поставените към момента композиции на пл. Славейков. Там, за нещастие, освен непрактични, елементите са с добавени и кошчета за боклук непосредствено до хората, които вече се ползват.

Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва
Снимка: Факти
Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва
Снимка: Факти

На граф Игнатиев няма индикации за активност по премахването на трамвайните ограничители, които предизвикаха пореден инцидент наскоро.

Фандъкова каза кои са "пейките за 10 000 лева", ФАКТИ ги показва
Снимка: Факти

Фандъкова коментира и ремонта на пространството около храм-паметник "Александър Невски".

"Паветата на пл. Александър Невски остават. Ще бъдат ремонтирани участъци от паважната настилка, които са в лошо състояние. Ще бъдат ремонтирани и тротоарите, който също са в изключително лошо състояние. Участъкът от ул. Оборище до "Раковска" става пешеходна зона..(...)...Трябва да се работи. За съжаление не виждам много голям ентусиазъм от страна на компанията. Срокът е 365 дни. За забавяне и некачествена работа има много сериозни санкции.

Тя допълни, че са два стратегическите обекти за тази година - работата по вътрешния ринг на града, разширението на ул. Филип Кутев в Лозенец. Очаква се и АПИ да започне работата и по разширението на Южната дъга от Младост до автомагистрала Тракия.

Следващата седмица предстои да бъдат пуснати първите 20 от общо 60 съчленени автобуса на природен газ. Ще бъдат пуснати по линия 11, която свързва Овча Купел и Гео Милев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    125 8 Отговор
    Грозотия .... и пълно безхаберие ... то беше зле направиха ремонт ... и стана реално една идея по добре ... но иначе пак същата грозотия .. сиво гадно ... това пък с кошчетата е направо абсурдно ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перър

    20 76 Отговор
    махленски клюки от софето. пречели им ограничителите пеиките им били скъпи... пълни глупости
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Владо

    133 11 Отговор
    И аз искам да правя пейки по 8500лв, а да си купувам апартаменти от 200кв.м. за 50 000лв........с 20 пейки-два апартамента......само трябва да стана член на ГЕРБ

    Коментиран от #24

  • 6 РУМЕН РАДЕВ

    9 50 Отговор
    ОТНОВО ФЕЙК
  • 7 Фандъка

    100 11 Отговор
    се оказа способна крадла. Направо отвя конкуренцията на останалите крадливи политици. Пейките не били пейки, а били композиции, не били по 10000 лева, а по 8500 лева. А 20 % ДДС и пак стават по 10000 лева.
  • 8 Голям Слон

    64 6 Отговор
    САМОдива от САМОкофффф. Снежната царица на кабинета Борисofff.
  • 9 гост

    60 5 Отговор
    Милионите текат, а остава една сбирщина от некомпетентни възгледи и крайно некачествена работа. В моят град точно пред дома на кмета положиха плочки и само първолаци могат да им се конкурират с некадърността. Ама на кмета не му пука, нали той е платил за този ремонт, макар че всеки ден го вижда колко е зле и далеч от нормалното, защото и той ходи по чужбина и знае как е там и как е у нас. Не може да ме убедите, че той разписва фактури за тройни цени за саниране, ама понеже нямал си на представа и толкова предлагали фирмите. Нали, никой нищо не знае, ама раздава милионите. Само у нас е възможно такова бездействие и безнаказаност, затова дори Уганда ни е задминала по жизнен стандарт.
  • 10 Лъки

    91 4 Отговор
    Значи един блок цимент и една дървена дъска за сядане и всичко това за 10 000 лева ?
  • 11 Hui

    91 5 Отговор
    Тая свиня колко е нагла не били 10 бона а 8.5 ама като сложиш ДДС и пак става 10.. И видиш ли това било композиция, една кофа и 5 дъски ебахти композицоята ако седне една като Лили Винетката и Цецка Цачева и ще си седиш прав. Хората пред блока за 1000 лева направиха беседка с 4 пейки + градоред и навес и всичко лакирано и ново, а тая за такава саборетина 8500.. Те това е да си крадец от класа!
  • 12 Герб честна партия

    43 4 Отговор
    Бойко не краде никога не вярвам
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пенчо

    62 1 Отговор
    Ами да се провери кой е представител на Benito и да се разследва. Толкова ли няма български фирми да отливат бетон и да бичат дъски!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хайл

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бияч на Гявури":

    Май не си ял бой скоро ми се струва...счупени колена и лакти ли искаш
  • 17 кракен

    44 1 Отговор
    Акулските перки много отиват на локвите от дъжда, направо човек все едно е в Челюсти.

    Коментиран от #26

  • 18 Хайл

    52 3 Отговор
    Тия пейки с махагон и абанос ли са правени че са по 800-1200 лв? Софиянци,пак за нея да гласувате-другия път и слонова кост да сложи....ами тези "пейки" от магазина са на 1/3 от цената-здраво гушна парички някой
  • 19 pedima

    53 3 Отговор
    Грозно, студено, неудобно. Напомня на гробищен парк.
  • 20 Фактолог

    25 1 Отговор
    Сядаш. Някой изгвърля обелка от банан, но... объркав.
  • 21 ССХ КЛУБ

    33 2 Отговор
    Освободихме се от Турците да ни Яхнат Нашите да ни е честито тихото робство и мрънкането хах
  • 22 Забележка

    36 2 Отговор
    Като вали дъжд, от саксиите в средата ще пръска кал по седалките и по лятия бял камък и ще стане мазало... нема да седна в калта я... Модулите са под 10000 лева, ама с монтажа и гаранцията сигурно ще е тройно...
  • 23 Колев

    7 36 Отговор
    На есен Курнелия като спечели общинските избори, може да смени и пейките,плочките и трамваите. И метрото ще го смени и руски ватмани ще докара.

    Коментиран от #27

  • 24 Баба Вуна

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Владо":

    Или техен бадженак, братле!
  • 25 Гост

    22 1 Отговор
    а защо седящите места са ограничени? не виждам логика в това, нека има места за сядане, като стане топло хората да не висят вкъщи а да са навънка.
  • 26 Хайл

    21 1 Отговор

    До коментар #17 от "кракен":

    Да плуваш сред акули е страхотно...😉
  • 27 Пак аз

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "Колев":

    Не е задължително да показваш простотията си
  • 28 Bubbles

    30 0 Отговор
    10 Бинки за парче амък и три дъски? Тия нещо бъзикат ли се?
  • 29 Професор Вучков

    25 0 Отговор
    Липсва само по един кръст посредата на всяко едно отия творения и Графа ще на гробище.
  • 30 Граф Монте Христо

    28 0 Отговор
    Чувствам как ще прави компания на една друга кметица, която между другото е по-скоро като ''светица'' пред тази, но това е сложна материя и по-добре хората, които разбират от тези неща да се занимават с тях /ако са верни тези неща разбира се, за пейки колкото цената на къща/. Стига с тоя Граф Игнатиев, има хора които умират от глад и никой не им обръща внимание и не им помага....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ели

    17 0 Отговор
    В Топлофикация сложиха камери една325 лева купиха над 1200 камери ? Просто класика топлофикациия е към Фандъкова ?
  • 33 Здравомислещ

    24 0 Отговор
    ,,Класическите пейки в зона 2 и 4 са между 850 и 1290 лева.,, Не мога да разбера, защо тези пейки с едрова цена от 350 лева общината ги купува на тройна цена!?????? Ние ИДИОТИ ли сме или тя не познава ПАРИТЕ!!!
  • 34 Здравомислещ

    16 1 Отговор
    Знаете ли, че ако ремонтът на ,,Алабин,, беше само полагане на бетон, то този бетон по цялата улица щеше да бъде с височина 12 м. (ДВАНАДЕСЕТ МЕТРА)
  • 35 Безпартиен

    3 30 Отговор
    Ники и червените боклуци се хващат за всяко дръвче, за всяко кошче за боклук. Защото за 45 г. социлаизъм..всичко беше много красиво, забравихте в каква кочина живеехме . Преди всеки конгрес на любимата ви партия се павираха няколко улички, откриваха се 5-6 магазина, пускаха се в продажба руски и български телевизори по 1500 лв. луканка и кока кола. Комунистчета, забравихте социализма, когато ходехте с гуменки и каскети

    Коментиран от #36

  • 36 Здравомислещ

    26 1 Отговор

    До коментар #35 от "Безпартиен":

    Не си безпартиен! Нито преди беше китка, нито е сега, но нямаше гладни умиращи в нищета хора, нито пенсии от 25 лева, сегашните недостижими за повечето пенсионери 250 лв.
    И така както сме тръгнали ние пенсии няма да видим, а внуците ни няма да знаят българският език. Иначе всичко в момента е ОК щом някои си лъскат егото с бентлито и майбаси!!!
  • 37 123

    10 0 Отговор
    Много крадни
  • 38 Честито

    10 0 Отговор
    Всички имат WiFi и вгrаден USB порт за зареждане на мозъка. Не е луд тоя дето яде баницата ....
  • 39 Рамзан Бойкович

    14 0 Отговор
    Мижи мажи, като разкриха пейките, нали трябва да се защитават, кво да кажат да прибрахме 90 процента от 10 бона за пейка.... Кой ще си признае или е признавал ? Я гепнах от тази обществена поръчка 1 милион, лятото за луксозна почивка си изкарах парите...
  • 40 Мусолини

    13 1 Отговор
    Пейките са мое производство , спечелих търга честно щото само аз участвах. 90% ми удържаха за това. Формата и изработката са от едно време , когато дядо беше начело. Останете със здраве и не сядайте, само им се наслаждавайте. Така по-дълго време ще се запазят чисти.
  • 41 София

    16 1 Отговор
    Как допуснахме самоковска крадла да ни унищожава града?
  • 42 некойси

    2 0 Отговор
    Поне тук не са избягали работниците :)
  • 43 Гюнеш от Максуда

    8 1 Отговор
    За 5500 си продадохме къщата на село,на два етажа и нова виличка с баня и кухня,плевня за 50 глави едър рогат добитък ,400 квадрата лозе и декар и половина дворно място
  • 44 Нуну

    11 0 Отговор
    Божеее, каква наглост! Как се харчат пари от нашите данъци? Ако трябваше да си поръчва за нея и плаща от нейния джоб, би ли избрала същите на такава цена и същата фирма?
  • 45 Ставрю

    11 0 Отговор
    Кубик бетон струва на бетоновъзела 160 лв. Тази композиция нее поела повече от 2-3 кубика. Мозаика чувалчето 20лв. да са вложени 5 чувалчвта. Желязо арматура за около 50 лева. Дъски не повече от 40 лева кубика е 480 лева на сухия матриал. и кво излиза в тая композиция ааа и кошш за 50 лв. и ето ти 670 лева за матриали за цялата композиция и труд 500 и монтаж 500..1670лв.ми дека са 10000 лв краде се здраво

    Коментиран от #48

  • 46 Обикновен човек

    5 0 Отговор
    Тези пейки като седнеш на тях ти правят свирки затова са толкова скъпи.
  • 47 Папа Шебек 8 ми

    5 0 Отговор
    Свини у човешки дрехи
  • 48 Сметка без кръчмар

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ставрю":

    А сега умнжи твойта сметка по пет - и колко се получава?
  • 49 Рамбо

    0 0 Отговор
    Селска чест. Но тя няма.
  • 50 Коко

    0 0 Отговор
    Тези “върхове на дизайна” приличат на гробове за 8500 лв. Направо да погребат там и всички,които са разрешили този ужас а в кошчетата хората да ги плюят, на емблематично за софиянци място. Можеха просто да направят още по- красив и атрактивен книжния пазар, да направят места за четене за възрастни и деца, за спокойствие и отмора! Грозно,нелепо поредно измислено от “ наш” човек,архитектурно и дизайнерско недуразумение! Даже селският мегадн “ Витошка” ми се струва по- красив!
  • 51 Коко

    0 0 Отговор
    Тази композиция от гробищен парк ли е инспирирана? В кошчетата можем да ги плюем на спокойствие! Можеше да се преобразува в нещо цветно,красиво и полезно това емблематично за София място! С красиви пейки и място за отдих и четене на книги и от деца и от възрастни.Да можем да се поровим в света на книгите! Даже и селският мегдам “Витошка” ми изглежда по- приемлив от това архитектурно и дизайнерско недуразумение !
  • 52 Читател

    0 0 Отговор
    Тaзи кoмпoзиция oт грoбищeн пaрк ли e инcпирирaнa? В кoшчeтaтa мoжeм дa ги плюeм нa cпoкoйcтвиe! Мoжeшe дa ce прeoбрaзувa в нeщo цвeтнo,крacивo и пoлeзнo тoвa eмблeмaтичнo зa Coфия мяcтo! C крacиви пeйки и мяcтo зa oтдих и чeтeнe нa книги и oт дeцa и oт възрacтни.Дa мoжeм дa ce пoрoвим в cвeтa нa книгитe! Дaжe и ceлcкият мeгдaм “Витoшкa” ми изглeждa пo- приeмлив oт тoвa aрхитeктурнo и дизaйнeрcкo нeдурaзумeниe !
  • 53 Читател

    0 0 Отговор
    Тaзи кoмпoзиция oт грoбищeн пaрк ли e инcпирирaнa? В кoшчeтaтa мoжeм дa ги плюeм нa cпoкoйcтвиe! Мoжeшe дa ce прeoбрaзувa в нeщo цвeтнo,крacивo и пoлeзнo тoвa eмблeмaтичнo зa Coфия мяcтo! C крacиви пeйки и мяcтo зa oтдих и чeтeнe нa книги и oт дeцa и oт възрacтни.Дa мoжeм дa ce пoрoвим в cвeтa нa книгитe! Дaжe и ceлcкият мeгдaм “Витoшкa” ми изглeждa пo- приeмлив oт тoвa aрхитeктурнo и дизaйнeрcкo нeдурaзумeниe !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове