10 Май, 2019 16:52 5 549 52

Нинова: Кое е европейското в това да дадеш летище „София“ на Турция?

  • корнелия нинова-
  • летище софия

"Алтернатива има. БСП застава ще прилага политика, при която обекти от стратегическо значение за България ще се управляват от държавата, няма да се приватизират и няма да се дават на концесия", увери лидерът на социалистите

Нинова: Кое е европейското в това да дадеш летище „София“ на Турция? - 1

Кое е европейското в това да дадеш летище „София“ на Турция? Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с процедурата по отдаване на концесия на летище „София“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Твърдението, че държавата може да бъде лош стопанин, за нас не отговаря на истината. Факт е, че вчерашните кандидати, чиито оферти са отворени, са държавни фирми. Фактите за летище „София“ са, че в последните години се увеличават приходите с над 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата расте с 10% и е почти 13 млн. лв. годишно. Расте потокът на пътниците, които се увеличават през 2018 г. със 7%“, каза Нинова.

По думите ѝ летището се развива добре и тя попита кое е европейското в това то да се отдаде на концесия на Турция. Лидерът на БСП подчерта, че партията ще продължи усилията да спре тази концесия.

„Обикновено и не само преди избори, но и сега, българските граждани се питат каква е алтернативата и има ли такава. Предлагаме Ви тази алтернатива. БСП застава зад политика и ще прилага политика, при която обекти от стратегическо значение за България ще се управляват от държавата, няма да се приватизират и няма да се дават на концесия. Имате възможност за избор. ГЕРБ раздават всичко, което е държавно, което може да носи приходи и да служи за благото на народа. Ние ще пазим тези обекти като държавна собственост и те ще се управляват така, че приходите от тях да отиват при народа“, допълни Нинова.

Тя посочи, че тази тема е важна за БСП от три години и отчете, че партията ще продължи усилията си с всички законови мерки, както е замислена.

Експертите от Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната подкрепят нашата позиция срещу концесията на летище "София" обяви Нинова, след като подписа споразумение с организацията за подкрепа на изборите. Решението от страна на конфедерацията е взето на 12 април 2019 г. От страна на КООСО споразумението подписа председателят полк. Иван Иванов, който посочи, че конфедерацията дава безусловно своята подкрепа на БСП за изборите.

„Гледаме на европейските избори в това споразумение като на общи усилия, нашите представители в ЕП да представят достойно националния интерес и с тяхната експертиза, с тяхна подкрепа да работят в ЕП за общата европейска отбрана и по въпросите на сигурността. Гледаме и заедно на тези избори като на възможност да се промени политическата ситуация в България, да се свали правителството на Бойко Борисов, „Обединени патриоти“ и ДПС и да се върви към предсрочни избори, след което да сложим началото на възстановяването на страната“, каза Нинова. Тя посочи, че извън общото споразумение е поставила пред своите партньори един конкретен въпрос.

„Потърсих тяхното мнение, експертиза и подкрепа по актуална от вчера тема. От вчера конкретно, но важна за нас от БСП от три години, от 2016 г. - отдаването на концесия на летище „София“, допълни Нинова. Тя отчете, че при отваряне на офертите вчера на първо място стои предложението на френско-турско консорциум. Според нея обекти на националната сигурност не трябва да се отдават на концесия.

„Радвам се, че срещнахме подкрепа днес тук, но и най-вече като експертиза. Тук има хора, които разбират от военновъздушни сили, от отбрана, от национална сигурност, които цял живот са го работили. Тяхното становище е такова, каквото и е нашето“, допълни Нинова.

„БСП е алтернатива. Тя е изход от тази огромна криза - и политическа, и социална, и икономическа, в която се намира в момента България. Разбира се, ние твърдо вярваме, че в областта на сигурността и отбраната БСП ще вземе решителни мерки“, каза полк. Иванов. По думите му особено в последните 10 години Българската армия е доведена до там, че да не е в състояние да защитава националната сигурност и суверенитета на държавата.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че тези организации имат своето регионално представителство. „Тук са хора почти от цяла България. Няма да казвам всички градове, от които идват – много са. Радваме се, че подписахме с тях споразумение, защото това са хора, които са отдали целия си живот и усилия и труд на каузата – независимост и суверенитет на Българи. Наричам ги мъже на честта, които единственото, което са правили през живота си е да пазят България. Затова се радвам, че днес сме заедно и споделяме общи и идеи и обща програма“, допълни Нинова. Тя изброи, че с КООСО БСП споделя общи идеи за бъдещето на Европа, за отбранителните способности на континента и за развитието на България не само в областта на отбраната и сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Борисов агент Буда

    77 36 Отговор
    Бойко е предател на България. Народен съд и конфискация на милиардите, откраднати от народа.

    Коментиран от #44

  • 2 НИНОВА

    57 63 Отговор
    ЗАТВАРЯЙ СИ КРАДЛИВАТА УСТА! .......БЕЗСРАМНА И НАГЛА!

    Коментиран от #3, #27, #29

  • 3 ред код

    51 39 Отговор

    До коментар #2 от "НИНОВА":

    Нещо се нервиш, герберастче ... истината боли най-много

    Коментиран от #45

  • 4 баба Зоя

    36 22 Отговор
    - Дядо, намерих някаква стара книга. На корицата е останало само "...оралния ... eкс ... тeл... низмa." Това порно ли е?
    - Не, Сашко, това е "Моралният кодекс на строителя на комунизма".
  • 5 русенец

    48 25 Отговор
    Твоят Костов даде БГА "Балкан" на израелците. Всъщност много подаръци направи, ти също се облажи докато беше седесарка.:) Не ти ли стига? Пак ли искаш да блажиш?
  • 6 иванчо

    39 33 Отговор
    страшна простотия в тая държава пак си искат жан виденов
  • 7 мухаха

    47 19 Отговор
    Е според Вас тази другарка по добър Премиер ли ще бъде от Бате Бойко Борисов!!!

    Коментиран от #9, #10, #38, #42

  • 8 От завода за сапун

    44 15 Отговор
    Какво е комунист?
    - Някой, който е прочел трудовете на Маркс и Ленин.
    - А какво е антикомунист?
    - Някой, който ги е разбрал...
  • 9 е бре

    44 28 Отговор

    До коментар #7 от "мухаха":

    Всеки, който не прави това, което прави Борисов ще е по-добър премиер от него!
  • 10 РАЗБИРА СЕ

    39 21 Отговор

    До коментар #7 от "мухаха":

    ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е МУТРА Е ПО ДОБРО И СТАВА ЗА ПРЕМИЕР.

    Коментиран от #33

  • 11 баба Зоя

    47 6 Отговор
    Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: "Комунизмът си отива, спете спокойно деца." И ние спахме. А те не спаха...

    Коментиран от #12

  • 12 ха ха

    22 19 Отговор

    До коментар #11 от "баба Зоя":

    Що не смениш малко репертоара бе бабо, много често я пускаш тази песен
  • 13 Няма леви няма десни

    33 8 Отговор
    Не се връзвайте на стари "активни мероприятия"На никой от тях не му пука за народа! В политиката са единствено,заради КРАЖБАТА!
  • 14 Драйвър

    29 14 Отговор
    Времената в който търгувахме само с "братските народи" свършиха преди 30 години!Всички знаем колко много отне демокрацията на Курнела-но и тя бая отне от демокрацията-като ТЕХНОИМПЕКС например!С какво тя е била по добък купувач за тази фирма от Турска фирма например?Поне щеше да съществува още,пазарна икономика Курни-който предлага най добри условия-печели търга!Без значение от братски или от НЕбратски народ е купувача!

    Коментиран от #35

  • 15 Слава на БКП

    26 11 Отговор
    В годините на зрелия социализъм мъж заварва жена си с любовник и с назидателен глас започва да нарежда:
    - Ако не бях член на партията, щях да те пребия от бой... Ако не бях член на партията, щях да те хвана за косите и да те влача по улиците... Ако не бях член на партията, щях да...
    А тя го гледаше с разширени от ужас очи и тихичко си шепнеше:
    - Слава на БКП! Слава на БКП!

    Коментиран от #36

  • 16 Весо

    29 11 Отговор
    ПРОПАГАНДА НА МАКС!!!ТОВА ГО УМЕЯТ МНОГО ДОБРЕ ПЕТОЛЪЧКИТЕ ???
  • 17 Няма Нинова, няма Бойко,

    26 10 Отговор
    все боклуци са. Бойко иска комисионни, Нинова иска да източва държавното летище и да си назначава антуража там на леки и доходни службици. Все е лошо.

    Коментиран от #19

  • 18 Батката-Баш майстора

    27 11 Отговор
    Тоя комунистически парцал май само през ВИП-а минава, когато лети. Какво се прави, че не е виждала в какво окаяно състояние са нещата - бетона в паркинга изринат, на дупки, тоалетните кочина. Коридорите мръсни и прашасали.
  • 19 .....

    9 10 Отговор

    До коментар #17 от "Няма Нинова, няма Бойко,":

    Всеки, който вземе властта си назначава негови хора, ама не се сещам за друга партия ( освен бкп), която управлява 10 години подред. Това е цялата местна власт, изпълнителна, законодателна, съдебна.И какво? Дай да си разпродадем всичко...и всичко на гърба на народа.Какво предлагаш?
  • 20 Възраждане

    19 5 Отговор
    Време е да върнем за 5г смъртно наказание за държавно предателство
  • 21 туй беше

    26 8 Отговор
    Ами да го дадем на Техноимпекс ! Да крадне Корнелчето още малце !
  • 22 Истина зла

    29 8 Отговор
    Долна комунистическа пропаганда на пропаднали измекяри от БСП !
  • 23 Безпартиен

    27 12 Отговор
    Корнелия, КОЕ Е ЕВРПЕЙСКОТО да дадеш единствения комбинат на държавата ни, който снабдява цялата държава и армията ни на Русия, доказан агресор, анексиращ чужди територии

    Коментиран от #32

  • 24 ССХ КЛУБ

    15 7 Отговор
    Като вие Комунисти сте по-зле и от незнам какво на кой да дадеш нещо естествено на хора с Акъл а не на хора за алчност и власт като вас комуняги
  • 25 Кольо

    21 10 Отговор
    А КЪДЕ Е РОДОЛЮБИЕТО И БЪЛГАРСКОТО САМОЧУВСТВИЕ, СМАЧКАНО ОТ РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ И ПРОДЪЛЖАВА БСП ДА НИ ВЛАЧИ КЪМ РУСКОТО РОБСТВО!
  • 26 ГЕРβ

    4 5 Отговор
    Е европейска, вижте колко стриктно спазва плана на шефовете си
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Зузу

    21 9 Отговор
    Уникално проста женичка! Сигурно иска да ѝ го подарят на нея без пари, както Техноимпекс
  • 29 Хайл

    16 7 Отговор

    До коментар #2 от "НИНОВА":

    Ами бойко целува турското знаме,не Нинова...нещо да се разпениш още???
  • 30 РОСФАКТ

    5 8 Отговор
    ГЕРБ +БСП =ВНЛ
  • 31 Rado

    11 3 Отговор
    Търсят ли кадри в Техноимпекс?
  • 32 Хайл

    13 11 Отговор

    До коментар #23 от "Безпартиен":

    А да предадеш народа,рода,родината в полза на турски интереси,които 500 години са клали народа и да ходиш да целуваш турското знаме...др.Живков разстрелваше предателите на България
  • 33 Rado

    2 10 Отговор

    До коментар #10 от "РАЗБИРА СЕ":

    Орешарски президент!!!!!

    Коментиран от #34

  • 34 Rado

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Rado":

    ха ха ха
  • 35 Хайл

    17 6 Отговор

    До коментар #14 от "Драйвър":

    А какво пречи България да си печели от летището,турция що не даде летище Ататюрк на концесия на България?
  • 36 стоян

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Слава на БКП":

    До 15 ком =браво =разсмя ме =като знам колко им е акъла на гласуващите за тая олигарх комунистичска кгб партия сигурно историята от вица е вярна
  • 37 Ufzl

    6 3 Отговор
    То хубаво да не е мутра , ама тук искате да сменяме една ,с друга дето ог време на време мяза на жена. Ама си изтърва нервите и вика " Излез вън да се разберем като мъже ". Все е тая ,брат . Крадци и алчност са в основата на всичко . Но ,мислят ли си политиците ,че след 30 години някой истински ще им повярва ,освен ако не е роднина или да ближе от купичката на голямото куче ? Не , и те го знаят ,но играта е такава докато има партии . Затова сме обрани и най-бедни- за да подскачаш за огризки около купичката и си по-лесен ,според тях . За това на изборите ще им нарисувам една краставица с висящи два домата да се сетят.
  • 38 Бойко е срам

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "мухаха":

    За другарката не знам.
  • 39 Мамамия

    12 2 Отговор
    Щом може болници да купуват, значи може и летище Корнело загубена! 669
  • 40 JPower

    9 6 Отговор
    Колкото американските тецове са американски, толкова и тез турски компании са турски. Едното е Костов другото е доган... България е за разпродан всичко по 1лев. Кога ли ще му писне на българина, че да хване пушката???!!
  • 41 чернобил

    19 5 Отговор
    А какво европейско има да упрявляваш с протурска партия,другарко?Не си мислете,че хората са забравили....Това,че сайта е пълен със съветски подлоги не означава,че ще управлявате!
  • 42 100% 100%100%

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "мухаха":

    100%
  • 43 Гост

    13 2 Отговор
    Има ли още прости хора които да гласуват за тези боклуци от бсп освен някой заблудени пенсионири. Тази омразна крадлива партия трябва да бъде унищожена.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Националист

    6 4 Отговор
    Никакви стратегически обекти на чужди държави. ЧЕЗ нали виждате какви ги върши?
  • 47 Антисоциалист

    11 1 Отговор
    Господа, приватизаторката на "Техноимпекс" се обявява срещу приватизацията... Забележително! Чудовищно соц-дебелокожие и соцнаглост и соцпростащина!
  • 48 Истината

    2 1 Отговор
    Я си задръжте бандата на престъпната шайка .ЗА ДА МОЖЕ ОЩЕ ДА ОГРАДА И МНОГО ХОРА ЩЕ НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ.Но такъв смятан материал като вас не може да проумее че такива грабежи не е ималошо до сега.
  • 49 Истината

    3 0 Отговор
    Я си задръжте бандата на престъпната шайка .ЗА ДА МОЖЕ ОЩЕ ДА ОГРАДА И МНОГО ХОРА ЩЕ НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ.Но такъв смятан материал като вас не може да проумее че такива грабежи не е ималошо до сега.
  • 50 Не е турска

    1 0 Отговор
    Френска е компанията. Франция излезе със специално уведомление по въпроса. Корнелия се издъни. Обаче няма да й мигне окото. Друго е интересно. Как събира под знамената структури от силовите ведомства. Гласи служебно правителство на Радев, което да направи предсрочни избори. И ако БСП пак не спечели, тогава Радев да призове народа към извънпарламментарно решаване на въпроса. Чрез силовите ведомства. Както се подразбира. Но първата задача е оставка на правителството след победа на БСП в европейските избори. Както ясно го казва, цитирана и тук.
  • 51 Бубу

    1 0 Отговор
    Защо тези големи икономически експерти от организциите по „сигурност и отбрана„ не излезат с лицата си да ги видим кои са, защото май повечето са ченгета от ДС и клатят държавата, а нинова да внимава защото накрая и нея ще изклатят. Да комунистите мечтаят за повече държава в икиномиката защото така полесно се краде от държавата. Имаше много държава в икономиката и при луканов и при виденов и при орешарски, при всички техни управления и какво видяхме, масови фалити на държавни иастни банки, печатница на пари и хиперинфлация при която дълговете към банките на някои червени другари просто се стопиха, а да не говорим за това, че когато имаше много държава в икономиката, просто имаше дефицит на много стоки, дефицит на ток, два часа има три часа няма ток, имаше заплати и пенсии по 5 долара, а цените на стоките от сутрин до вечер скачаха в пъти и в тези мътни времена някои хора / разбира се от приближените на партията майка/ станаха капиталисти, Ей затова др. Нинова се е размечтала дуржавата пак да поеме в ръцете си важните икономически субекти, така за има няма година две пак ще си ги източат.Обърнете внимание в чии ръце са повечето от енергийните обекти от т н. алтернативни източници, как Киро далаверата, дясната ръка на нинова е горд притежател на няколко веца и печели прекрасно от продажбата на скъпата си енергия на същия този беден народ, а после лицемерно се е загрижил за доходите. Естестврно при повече намеса на държавата такива като елена йончева, пак ще
  • 52 бактисъл

    0 0 Отговор
    И изродите, и крадците от герб, и бесепарските вън от политиката, КАТОРГА ДО ЖИВОТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове