Last news in Fakti

11 Май, 2019 08:50 2 804 19

Проверката на КПКОНПИ на Румен Порожанов е приключила с доклад за несъответствие

  • румен порожанов-
  • корупция-
  • имот

Публикуваната на интернет портала на Комисията информация напълно съответства на подадената от него декларация, твърдят от антикорупционния орган

Проверката на КПКОНПИ на Румен Порожанов е приключила с доклад за несъответствие - 1

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от министъра на земеделието Румен Порожанов, включително и за лицето, за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие, обявиха в петък от пресцентъра на КПКОНПИ.

Ето и текста на съобщението на КПКОНПИ:

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е публикувала на интернет портала си всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г., на лица заемащи висши публични длъжности, включително и декларацията на Румен Андонов Порожанов - министър.

Румен Порожанов, в подадената от него декларация, е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Декларирал е пред Комисията, и че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице, в съответствие с разпоредбата на чл. 37, ал. 7 от ЗПКОНПИ.

Публикуваната на интернет портала на Комисията информация напълно съответства на подадената от него декларация, тъй като на страница 2-ра задълженото лице изрично декларира, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Електронната система на регистъра, при публикуване на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е посочил, че не желае да бъде публикувана.

Комисията, на основание чл. 43, ал. 1 от ЗПКОНПИ, е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от Румен Андонов Порожанов, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала.

Проверката е приключила с доклад за несъответствие.

Предистория

През март при представяне на отчета за дейността на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, който в момента заради скандал с недекларирана тераса е в отпуск, обяви от парламентарната трибуна за фрапиращи пропуски в публичните декларации, като каза, че повече от 700 от подадените за 2018 година са с пропуски или несъответствия, припомня БНР.

Впоследствие стана ясно, че става дума за министри, заместник-министри, висши държавни служители. Всички те по закон са получили право да подадат коригиращи документи, които след обработката им ще бъдат публикувани на сайта на Антикорупционния орган.

Кога ще стане това не е ясно. Не ясно и какво е разминаването, установено от комисарите в декларацията на Румен Порожанов, нито дали е подал коригираща декларация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 347

    26 4 Отговор
    На Боко Тиквата данъчните декларации през годините, като се започне от Цветелина Бориславова ме интересуват за несъответствия!

    Коментиран от #6, #17

  • 2 И като има несъответствие какво следва?

    17 2 Отговор
    Закони.............нареди......правилници.........
    Хаос и светнали от щастие очи на чисти и вярващи хора.
    Пълно щастие. Закрила от несгодите и пълноценен живот за някои и вечни мъки за други. Територията ни предлага липса на справедливост. Срам, знаете ли какво е?

    Коментиран от #3, #7, #14

  • 3 То е ясно

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "И като има несъответствие какво следва?":

    Ти пък, що за въпрос - за герберасти нищо не следва

    Коментиран от #12

  • 4 дедо Станю

    14 2 Отговор
    В тая комисия какви заплати получават? Влиза ли им в работата например, прикриване на далавери на висши служители и партийни функционери?
  • 5 Кочо

    12 2 Отговор
    На пазарни цени ли му оценяте придобитите активи или като за наши хора на данъчна оценка, както при физкултурника на държавата? Щото на пазарни цени несъответствието е по-голямо, а при данъчна оценка по-малко. Чак до съответствие не вярвам да стигнете.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ххх

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "И като има несъответствие какво следва?":

    Баце каза: При несъответствие си подава оставката. Толкоз! Нещо съд, конфискация, затвор не е нужно. Хелмут Кол си подаде оставката за едни 20-50хиляди марки черна каса, а беше най-успешния немски канцлер последните 50години.

    Коментиран от #9, #16

  • 8 Бари

    10 3 Отговор
    Порожанов . Само поредния евреин у власта !
  • 9 goni

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ххх":

    Беше си позволил да приеме подарък от Мерцедес! Голяма работа! Една лимузинка! Собствената му партия го съсипа! Е! И Мерцедес го отнесе! Ама,това е Германия!
  • 10 Нещо липсва в този форум

    8 3 Отговор
    Още никой не се е хвърлил на амбразурата !!!
    Емигрираха ли Т.Биковците и А.Тодоровците ???
  • 11 аграр

    5 1 Отговор
    Ся с коя живее,с Вержиния ли?

    Коментиран от #15

  • 12 стоян

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "То е ясно":

    До 3 ком =По интересното е сега от тук нататък за твоите крадливи комунисти с повдигнати обвинения какво ще последва=чакаме с интерес

    Коментиран от #18

  • 13 Ачо

    3 2 Отговор
    Гласувайте за гербаците - граждани за европейско разграбване на България. Папокът каза, важното е магистрали да има. Не е проблем че гербаромафиотите крадат къде каквото сварят. Така че, стадо, няма да се плашите. Гласувайте за Цецо Цецов. Усвояването продължава.
  • 14 Д.Кънев

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "И като има несъответствие какво следва?":

    А ми следва НИЩО.Нали е човек на Бойко.А ми ти си много нагъл.Как така ще безпокоиш Бойко и слугата му.Просто се засрами и ако си вярващ си посипи главата с пепел. А ако не си си отрежи върха на езика да не питаш Бойко за неудобни неща.Засрами се.
  • 15 Еретика

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "аграр":

    Как с коя.А ми със Азис или Цветелин Кънчев.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Д.Кънев

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "стоян":

    Има да чакаш.Комуниста Бойко и сол нашата му Цецо милиционеро без бой няма да се дадат.Ако ще и през трупове да минат.
  • 19 Д.Кънев

    1 2 Отговор
    Има да чакаш.Комуниста Бойко и сол ташака му Цецо милиционеро без бой няма да се дадат.Ако ще и през трупове да минат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове