Last news in Fakti

11 Май, 2019 18:11 2 782 22

Ангел Джамбазки: Турският посланик с недопустима агресия срещу Конституцията на България

  • турция-
  • вмро-
  • ангел джамбазки

Поредната провокация е висша форма на наглост и политически цинизъм, подчерта кандидатът за евродепутат от ВМРО

Турция направи поредна провокация чрез посланика си в България! Това е недопустима намеса и агресия срещу Конституцията на Република България! Това написа в профила си във "Фейсбук" водачът на листата на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки по повод изказването на турския посланик в България, че разчита на българските власти за по-ефективно изучаване на турски език в училище.

"И това е само ден, след като Ердоган заяви отново претенции за членство на Турция в ЕС. И даже си позволи да каже, че ЕС има повече нужда от Турция, отколкото Турция от ЕС. Да искаш задължително изучаване на турски език в суверенна страна с официален език български, и то в деня на българските просветители – Светите братя Кирил и Методий, е висша форма на наглост и политически цинизъм", пише Джамбазки.

Той подчертава още: "Ние, Патриотите от ВМРО, няма да допуснем това и ще настояваме българското външно министерство да вземе категорично отношение по казуса. Турция не веднъж си позволява да размахва пръст, дава ни наставления как да се случват нещата в страната ни, но и не веднъж ние показахме, че не сме послушните васали на Анкара.

След решителните действия на властта по инициатива на Патриотите за пресичане на турското духовно влияние у нас, както и за признаването на турско малцинство, Турция днес явно се опитва да провокира икономическите си опити за инвазия.

Като водач на листата на Патриотите от ВМРО, категорично се противопоставям на поредната провокация и заявявам, че всеки честен български гражданин, който обича Отечеството си, може да бъде спокоен, че докато ние сме в управлението, изучаването на турския език и щенията за всякакви други сърдечни и мисловни граници, бленувани от страна на Ердоган, няма да бъдат прекрачвани", увери Джамбазки.

"Призовавам също така да се спре политическото лицемерие и напомням на БСП, че българският народ е мъдър и помни целувката между Местан и Станишев на "Лъвов мост“. Не си правете гаргара с интелекта на хората.

Още нещо – призовавам всички кандидати за български представители в ЕП, да декларират пред българските избиратели, че няма да подкрепят членството на Турция в ЕС и техните партии официално ще се противопоставят на искането за задължително изучаване на официален турски език в училищата.

Това е честната, спрямо сънародниците ни позиция. Защото Ние от ВМРО браним България вече 126 години!", допълва още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дръж

    10 5 Отговор
    Абе 50 000 евро са си 50 000 евро.
  • 2 Булшитс

    16 8 Отговор
    Боко каза, че всичко е точно бре, вервай на вожда си
  • 3 ковенда

    33 2 Отговор
    Бойкоооо, разбра ли сега до къде стига турското приятелство, гевезеше им се, Тайпи наричаше черибашията им. Един път те закопаха за мюфтийските пари, че уж те , те натиснали, сега пак ти удариха балтията, преди изборите. Такова е турското приятелство лицемерно, сега изгони веднага посланика им, и арестувай всичките им агенти и спри да им предаваш техни опозиционери с белезници. Те те пожертваха, смятат да жертват и България. Ти си виновен, че им се мазнеше.
  • 4 Миризлив пор

    10 20 Отговор
    Преди време, приятел тираджия със сериозен километраж след като му казах че детето учи английски отговора му ме потресе - "човече, не знам за а.нглийдкия, по-добре турски, след няколко години с тез гастербайтери ще е официален навсякъде".
  • 5 дядоЯго

    11 18 Отговор
    Турците играят опасно по свирката на московците и търсят дестабилизация на натовски съюзник и целия регион .....
  • 6 Хасан

    12 23 Отговор
    Джамбаза получи пас ...гарантира си преизбиране ..таман хората се питаха какво е направил за България през изминалия мандат
  • 7 БЪЛГАРИЯ КАЗА

    27 4 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ ВЪВ ВСЯКО ТУРСКО УЧИЛИЩЕ ДА СЕ ИЗУЧАВА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА А, ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ПРОИЗВЕДЕНИЕ ЗА ЯВЯВАНЕ НА МАТУРА ДА БЪДЕ "ПОД ИГОТО" !!!

    Коментиран от #9, #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сенко

    10 11 Отговор
    Сега маскари долни виждате ли къде е разликата между роми и турци. Кой квото прави все циганите виновни,а под носа ви турците ви се гаврят и вие продължавате да им се мазните.

    Коментиран от #13

  • 11 Гост

    8 3 Отговор
    Само гледай как леко по- леко ще го приемат,тея продажници!
  • 12 Бамби

    23 1 Отговор
    Дали турският посланик би се осмелил на направи това предложение и на друга рвропейска страна, или е спциален подарък за нас българите?а обяснява ли че стази стъпка върви заедно с приемане на турски имена, масово покръстване на градове,местности, приемане на ислям, асимилация до пълно изчезване на българщината-каквато е била целта и преди но кротко,постеннп,тихо....спи мародът.....
  • 13 маврика

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "Сенко":

    Тези роми, които си говорят ромски, и не са си предали вярата, не са се потурчили, са истинските роми и аз ги уважавам.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Груйо

    7 10 Отговор
    Няма смисъл от крайности, турците са свестни и работливи хора в мнозинството си. Единствено глупавия Ердоган с неоосманския си империализъм мъти водата. Турция си създава врагове и наляво и надясно. Като цяло такива глупави изказвания като това на посланика само мобилизират електората на десните партии и са добре дошли за тях.
  • 17 Тоя

    4 5 Отговор
    Не прилича на мъж. И на жена не прилича
  • 18 Волен Сидеров

    8 0 Отговор
    Никога нама да забравя обещанието си- доида ли на власт ще преименувам Мусала и ще върна Българските имена на местности и др. Е излъгах на власт съм но нищо не правя самио лъжа, затова ми викат политик щото съм лъжец.
  • 19 ИЗТРЕЗНЯЛ

    6 3 Отговор
    И джамбаза знае как да е дупитат, знае слабото ни място и добре се възползва.
    Иначе колко е патриот няма да ви кажа, той е патриот колкото аз съм космонавт.
    Само как намират жилката ни докът ни вкарат в капана.
    Та той е капан за мишки буквално, и има дарба слово .
    Но мен ме интересува честния и истинския патриот, мен не може да ме прецака два пъти.
    Има наивници и шарани които ще попаднат в капана му, но не всеки е олигофрен и хамелеон.
    Той и оня торбалан ще ни яхнат докато има кой да ги избира, но АЗ НЕ ДАВАМ ДВА ПЪТИ ШАНС на никого .
    А тези са ми ясни .
  • 20 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "БЪЛГАРИЯ КАЗА":

    Идете в Турция, откривайте заводи, инвестирайте и изисквайте, че във вашите заводи работника трябва да владее писмено и говоримо български език. То нали ако можехте в България щяхте да откривате заводи и не да закривате готови построени, работещи или да ги продавате за по един долар
  • 21 Оня с коня

    2 0 Отговор
    Трябваше да върнат Митю очите в турскиа затвор и да не го пускат да се враща тук,но сега вече някой може да му види сметката на тоя гад,защото толкова години трови хората и децата с наркотици !Хората в дома си трябва да имат оръжие и като дойдат апашите да ги гърмят и да ги няма !
  • 22 Националист

    3 0 Отговор
    Турците си имат Турция. Защо трябва да се Турцизира България?
    Защо не се направи Кюрдския или Българския език официален в Турция?
    Нека Турция има уважение към нас и ни остави да си бъдем България. 500г. Турско иго в историята ни са повече от достатъчни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове