Last news in Fakti

12 Май, 2019 13:30 2 492 31

Иво Христов: Трябва да се върне социалната държава в Европа

  • иво христов-
  • бсп-
  • президент

Европа да не бъде насочена само към икономиката, а и към идентичността, културата и образованието

Иво Христов: Трябва да се върне социалната държава в Европа - 1

„Мой основен приоритет в ЕП ще бъде социалната държава в Европа – налагането на идеята за минимална европейска заплата и минимална европейска пенсия“. Така отговори кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България“ Иво Христов на въпроси- какви ще бъдат неговите приоритети в Европейския парламент. Той обясни, че това означава да се обвържат минималните заплати и пенсии във всички страни членки с твърд процент от необходимата сума за издръжка на един човек. „Това ще гарантира социална стабилност на целия континент. Трудовата миграция е резултат от лошите трудови условия в България и други страни от Източна Европа. Това е проблем както за нас, така и за Западна Европа“, обясни Христов. По думите му когато хора от Източна Европа отидат на запад, за да работят, например във Великобритания, там националистите се сърдят, че им отнемат работни места. „В същото време, ако някой инвеститор дойде в България, той трудно намира работна ръка, особено в някои райони на страната. Имаме интерес да има приблизително изравнени социални условия във всички страни членки“, каза още той.

Като друг свой приоритет Иво Христов посочи- Европа да не бъде насочена само към икономиката, а и към идентичността, културата и образованието. „Имаше страни, които бяха разумни да инвестират в образованието преди 20 години и които вече берат плодовете на тази инвестиция, но тя е бавна. Трябва да инвестираме в образование сега“ категоричен бе той. Според него вместо това- сме разградили всичко, което сме имали, а то е било добре структурирано и днес елитните дипломанти заминават да учат и работят зад граница. „Европа трябва да си спомни на какво дължи успеха си – че е континент и територия на цивилизацията, на културата и образованието, които са и винаги са били приоритет на левицата“, каза още той.

Иво Христов подчерта, че на предстоящите избори залогът е голям и от тях зависи дали ще се постигне реална промяна у нас. Той обясни, че основният сблъсък ще е между БСП и ГЕРБ. Христов подчерта, че неслучайно Борисов пътува из страната и с държавни средства прави капания. Той даде пример със средствата за болницата в Ямбол, които са обещани преди години, но удобно, точно сега, са дадени. „Трябва ясно да заявим своите позиции и да направим своя избор. Дали искаме това управление да продължава или искаме промяна“, заключи Иво Христов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъга

    14 15 Отговор
    Само не мога да се сетя какво добро е донесла соц партията. Сещам се само какво е отнесла. На мен лично ми е отнесли, т. е. малко повече малтретирала дядо ми и ми е отнесли само засега 43 години от живота. Ай баста.
  • 2 Дъга

    10 12 Отговор
    Само не мога да се сетя какво добро е донесла соц партията. Сещам се само какво е отнесла. На мен лично ми е отнесла, т. е. малко повече малтретирала дядо ми и ми е отнесла само засега 43 години от живота. Ай баста.
    ЗАРАДИ РЕДАКТОРА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Citizen X

    13 1 Отговор
    Прав си, че разградихте държавата! Сега, по коя формула ще обвържеш минималните заплати в ЕС.? Да не би откраднатите пари олигарсите да ги вкарат в бюджета? Ако е така, България ще стане богата държава.

    Коментиран от #15

  • 5 Що е социялна държава?

    10 10 Отговор
    Левче за Ивчо, левче за хората! И така, до последната стотинка! По братски! Колкото за Партията, толкова за хората! Партийците богати, народът беден! Това значи повече държава, по Нинова!
  • 6 Клюкар

    9 2 Отговор
    Това нема да стане никога. На плужеците от Англия, Германия, Франция, Италия, Гърция и Испания им трябва евтина работна ръка (роби). Ако взимам 300 евро на седмица,защо да ходя да им работя???. Ако изравнят мин.пенсия и заплата остават без роби.
  • 7 Давид

    14 6 Отговор
    Съгласен съм с Иво Христов но задавам следния въпрос ? Ще излъчат ли главен прокурор , който да подгони - Доган и Борисов и да ги вкара в затвора или ще се осланят на Кйовеши , която ще осъди най много България да плаща а именно бедния народ за кражбите на досегашните . ! ! !
  • 8 Госあ

    6 2 Отговор
    Ами много по правдива кауза е индексирана минимална работна заплата и пенсия за ЕС, което и Макрон говори, отколкото тоя рев за защита на експлоататорите от вмро.
  • 9 555

    12 7 Отговор
    Добре ще бъде Иво Христов да пледира и за таван на глобите за да бъдат обвързани с мин . заплата защото тези гробари се оляха ... а защо не и таван на Г.О.... в България ..понеже Гробарите точат яко зъби да изпият и последните капки кръв на плашливия ни и търпелив народ ...а ГЕРБ да бъдат обявени за Фашистка партия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Що е “ лява” политика?

    5 5 Отговор
    Сто процента преразпределение на националният доход! И на жените! Защото парите ще са в Партията на Ивчо Моливчо, на мама! То и сега е така, но процентите са около 80!

    Коментиран от #16

  • 12 Икономиката,

    7 9 Отговор
    Стопанската дейност, е саморегулираща се дейност, бе Христов, другото е тоталитаризъм, тероризъм, деспотизим... и каквото се сетиш! Но ти си “ нарцис” и искаш да властваш, над правата и свободите! Иначе казано : марксист, ленинец!
  • 13 Добри от Добрич

    6 7 Отговор
    Тоя Иво дрънка лъжи, колкото да се хареса на тези които не желаят да мислят. Ако изобщо някъде по света има нещо като „социална държава”, то това е в Европа. За какво точно ще се бори този измамник? Това, което не казва е, че социалните държави се правят, когато има развита икономика+високи данъци. Пари трябват! Затова всички говорят за икономика. Другаря Христов не ги разбира тези работи. Като всеки комунист знае само да лъже, да иска пари, а откъде ще дойдат не е ясно. Само развитието на икономиката може да акумулира достатъчно средства за социална държава. Руските подлоги дори не знаят какво е икономика, руската школа не е преминала още през феодализма.
  • 14 Антихриста

    3 6 Отговор
    Ивчо, ни казва да уловим рибата, която Той и съпартийците му, ще я раЗпределят и ГЕРБ също, защото всичките са комунисти! Не искат хората сами да си уловят рибата, храната!
  • 15 Най-новите теории,

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Citizen X":

    Са, че не суверенът е държавата, че властта произтича от народът и принадлежи, на народа, а политическата клика, каста, клан, класа... е държавата?! Абсурд? Но е факт?!

    Коментиран от #19

  • 16 Citizen X

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Що е “ лява” политика?":

    Лява политика, е да даваш нещо несъществуващо! Ако популиста Христов работи сам за себе си и спечели за месец 600 лв., как така ще ги направи 1000 лв. Нека да го обясни и тогава да приравнява. Защото, след изкуствено завишаване на заплати, следва инфлация, а този филм сме го гледали! И хората вместо да спечелят, ще загубят многократно повече, за разлика от олигарсите.
  • 17 От ТРЯБВА до реалност е

    7 2 Отговор
    Толкоз далеко , както да стигнеш до ХОРИЗОНТА ! Ама нали пусти ИЗБОРИ идат , всичките ЗВЕЗДИ са свалени от небесата и раздават щед.о сред РАЯТА ! Само БЮЛЕТИНА за тях пусни а после ЗАБРАВИ.Казаното и написаното по книгите НИ РАСТЕ ПО НИВИТЕ !
  • 18 Начо

    8 2 Отговор
    И аз така мисля и корнито да върне краднатото от техноимпекс и Ленчето,милионите от офшорката с краденото от КТБ и р.овч и кирето Добрев и......,ама надали
  • 19 Citizen X

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Най-новите теории,":

    Така е! Нещата са много прости. В една държава, без значение от формата на управление, най - важни са върховенството на закона и разпределението на общото благо. При трите прости форми на държавата, ако се изродят монархията става - тирания, аристокрацията - олигархия и демокрацията-анархия. При анархията, като не могат да я понасят вече си търсят диктатор, който да им сложи ред!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Batushka

    3 7 Отговор
    Един от най умните хора цанили се за политици...Радан Кънев също ...когато мега тъпото българско племе разбере ,че нагоре трябва да изтиква МНОГО УМНИ хора независимо от убежденията им тогава ще се изправим...тъпаци ,разберете ,че е по добре умен човек с пръчка да ви бие ,отколкото глупав с ръка да ви гали по празните кратунки!

    Коментиран от #22, #24, #26

  • 22 Citizen X

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Batushka":

    Убежденията, ако ги използуват в тяхна полза, няма да се оправим.
  • 23 Main Fürher

    2 4 Отговор
    Много добре съм си аз немеца Фридрих.Вземам 4500 евро като счетоводител в Берлин,имам си хубава,красива бяла жена от Нюрнберг,викам Хайл Хитлер и спя над портрет на фюрера,а вие руските роби работите за 300 евро,живеете в соц панелки пълни с хлебарки и гризачи,нямате пари да излезете от покойна България и празнувате деня на смъртта на България 09,09,1944.Бяхте ни братя,върнахме ви всички изгубени земи,а вие най-нагло ни предадохте!Можеше сега във Варна и Бургас да бъде пълно с немски,които да оставят заплатите си при вас,можеше да работите за няколко хиляди райхмарки и да бъдете световна сила,но вие избрахте да се надупите на Русия и сега си търпите последствията.Пожелавам ви всичко най-лошото и дай боже Турция отново ви завземи,щото вие не заслужавате свобода!!!
  • 24 Правиш ли разлика,

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Batushka":

    Между умен и начетен човек?! Двамата, са начетени, с много частни уроци, но не умни, честни и справедливи, защото са кариеристи интересчии, искащи да забогатеят от Власта! Не искат сами, с своите Способности! Искат да са на входа и изхода на властта! Я да ги видим сами какво могат! Нищо! Даже не са търтеи, защото са стерилни!

    Коментиран от #25

  • 25 Batushka

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Правиш ли разлика,":

    Правя разлика че си прост като матрос!

    Коментиран от #28

  • 26 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Batushka":

    Радан Кънев изобщо няма да влезе в парламента, защото българина гласува за такива като герб, воля, патриотите и не знам си к'ви събрани от кол и въже, дето ни са рак,нито риба. И нито има истинско ляво, нито истинско дясно. И в ЕП ще пратят същите измекяри,дето веднага ще забравят откъде са отишли и какво са говорили. Не че са казали нещо смислено.
  • 27 Гост

    4 3 Отговор
    ЕВропа нигога не е била по-социална от сега, какви глупости говори Христов.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Въпрос

    2 1 Отговор
    А смяташ ли да връщаш твоят патрон - ДС?
  • 30 Махленска клюкарка

    0 0 Отговор
    Как? Това трябва да е основният въпрос към всички. Ние знаем какво трябва, но КАК ти ще го реализираш, ако те изберем?
  • 31 Махленска клюкарка

    0 0 Отговор
    Как? Това трябва да е основният въпрос към всички. Ние знаем какво трябва, но КАК ти ще го реализираш, ако те изберем?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове