Last news in Fakti

12 Май, 2019 14:10 4 124 53

Румен Радев: В правителството има корупция

  • корупция-
  • правителство-
  • румен радев-
  • vw-
  • volkswagen

Има важни теми, по които съгласието е наложително, посочи държавният глава

Румен Радев: В правителството има корупция - 1

Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и то е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция. Това каза пред журналисти в Асеновград президентът Румен Радев. Той обаче допълни, че има важни теми, по които съгласието е наложително, и като пример посочи привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето.

Специално за завода на Volkswagen аз поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и с водената от него делегация, подчерта държавният глава. "Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация", добави той.

Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата по старому, като се вихри безнаказаност и беззаконие. Възстановяването на държавността у нас минава през възмездието, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Асеновград, помолен да коментира диалога си с министър-председателя.

Не си мислете, че искам България да затъва в корупционни скандали, да бъде синоним на корупция. На това трябва да се сложи край, но това няма да стане с мълчание, със спиране на говоренето по тези теми, а с разнищване и прочистване, заяви Румен Радев. Той посочи, че за справяне с проблемите са необходими разкрития, конфискация, връщане на пари. „Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи и както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица“, посочи Румен Радев. По думите му компетентните институции няма да могат да мотивират своето бездействие ако медиите продължават да ги изпреварват с разкрития за корупция.

„Според мен проблемът на министър-председателя не е в липсата на домашни визити у негови министри и партийци. Не е дори и във факта, че назначеният от управляващите антикорупционен орган не хваща необяснимото богатство на някои политици и дори да го правеше, той щеше да констатира само крайната фаза на корупционния акт и малка част от откраднатото. Истинският проблем на премиера е, че безконтролността на управлението генерира корупция в големи размери и това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки“, посочи Румен Радев и призова за въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци.

Диалогът ми с изпълнителната власт е труден и това се дължи на безконтролното управление и безнаказаната корупция, но има важни теми, по които съгласието е наложително, заяви държавният глава и като такава тема открои привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето. Румен Радев посочи, че за целта е имал ползотворни разговори с федералния президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер при посещението му у нас през април тази година. „Изрично по мое настояване посетихме водещо германско предприятие и то в района на Пловдив, за да може чрез германските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен и че България е надеждна и перспективна дестинация“, заяви Румен Радев и допълни, че във връзка с това преди дни е получил обнадеждаващо писмо от президента Щайнмайер. „Всичко това е изцяло в подкрепа на българското правителство. Ще бъда първият, който ще поздрави кабинета, когато сключи договор със стратегически инвеститор“, заяви държавният глава.

Възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия не може да бъде цената на моето мълчание, категоричен беше Румен Радев. Той посочи, че дори и безвъзвратно закъсняла, тази стъпка е важна и тя трябва да бъде подкрепяна. „Премиерът пое личен ангажимент към мен за възстановяване на Висшето военновъздушно училище, който изпълни в кратък срок, за което му благодаря“, заяви Румен Радев. Той обаче подчерта, че подобни политики трябва да се водят по убеждение на самото правителство, а не в резултат на намеса от страна на президента.

Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, намеса за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си, трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно. Това заяви президентът Радев в отговор на въпрос за изказването на посланика на Турция у нас, свързано с „по-ефективно изучаване на турски език в България“. Румен Радев посочи, че е взел своеобразно отношение по темата, като с присъствието си вчера е подкрепил състезанието по правопис „Пазим езика си“, което е по инициативата на съпругата на президента – Десислава Радева, и чийто финал се състоя вчера.

Румен Радев бе в Асеновград по повод на празника на града. Той прие строя на почетните роти на Четвърти артилерийски полк и поздрави асеновградчани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 11 Отговор
    ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е КОРУПЦИЯ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА Е

    Коментиран от #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Давид

    60 24 Отговор
    Повтаряш го за 100 - ни път . Вдигни армията . Този прецедент е от 89 насам . Народа умира и емигрира , президента констатира . Действай и ще те подкрепим за президентска република . Ето искаме да застанем зад теб защо не действаш ?

    Коментиран от #34, #37

  • 5 тъй

    22 5 Отговор
    Ли.За пръв път чувам?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пилот

    14 29 Отговор
    Браво на милиционера.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Начо

    29 47 Отговор
    Тоя чехльо какво се изказва
  • 10 гост

    43 10 Отговор
    И какво правите вие във властта като има корупция? Защото ако народа се вдигне ще извадите жандармерията и ще се бият свестни хора срещу свестни хора, а не продажни политици срещу свестни хора. Ето вижте, нормалните страни нямат бронирана кола за всеки депутат и НСО не охранява т.н. политици, а напротив, те се возят в метрото, с велосипеди, пеша, лични автомобили и т.н. У нас всеки се пази като президент да не би на някой човечец да му пречернее след поредната гавра и да потърси сметка на политика.
    Вие сте властта, вие трябва да действате, за да има надежда за децата ни. Действайте моля Ви!
  • 11 Дали

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "Мария Захарова":

    Определено куфарчета патуват и до ЕС. Обаче Кьошеви ще се опита да ги спре, дано и се получи всичко, дано. Но не вярвам.
  • 12 Прост пилот

    26 7 Отговор
    Пилота: "в страна X има корупция". Целият свят онемява.
  • 13 Много интересно

    19 1 Отговор
    Аз съм в шок.
  • 14 реалиста

    30 10 Отговор
    тфа го знаем руменчо а нещо правиш ли по въпроса
  • 15 ЗАПАДНИ стандарти !

    19 3 Отговор
    РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА !
  • 16 Но само с констатации не става

    29 7 Отговор
    И от самолета на Радев се вижда корупцията.
  • 17 Така е Другарю,

    18 3 Отговор
    пък във армията има военни, да знаеш...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 СоцБоц

    21 29 Отговор
    Прав е Президента, единственния читав Политик.Слава на БКП единсвенната Партия направила лек и поносим живота на Народа!!!
  • 20 Давид

    23 3 Отговор
    Едно време болшевиките - евреи убиваха интелигенцията . Сега я гонят да емигрира . И пак евреи - Соломон Паси , царя , Кристалина ( Сталинка ) и куп продажници . А ние ще си говорим за корупция . Господин - президент , това го знае всеки българин вече и страда от последствията му 30 години вече . Дела трябват не думи . Не съм соросоид не и вие престанете да сте статистик . Имаме много такива от всички партий , които се оказаха една . Действайте или дайте път на будните .
  • 21 Сера Стата

    20 15 Отговор
    Ей, Гербераски боклуци за вас Съд и затвор, крадливи гадове ниедни.
  • 22 ВЪЗРАЖДАНЕ на К. Костадинов

    3 10 Отговор
    Ще УПРАИ ПОЛОЖЕНИЕТО. Той отива да КОПА в МАЛТА. Ако спечели повече от 1% гласове ще има повече от 400,000 лв. И тогаз ще ходи и до Карибите, Хонолулу и офиси там ще открие. Гласувайте за него той е по-БАМБАШКА от другите. Ти ко ш КАИШ ? Прииска на росна " Маргаритка " ама си е баш натурална наша родна - " ЛАЙКУЧКА "? Само глей ко шъ стани.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Западните Балкани

    25 6 Отговор
    Радев, изнеси фактите. Имаш механизми да покажеш банковите сметки на Борисов, Дебелото на Борисов, Фандъкова, Цветанов, Гергов, Станишев, ДПС-то, ОП и да ги видим. Това трябва да направиш. Както и на сидиите, прокурорите и тези от МВР.

    Коментиран от #33

  • 25 Ние това го знаем........

    16 11 Отговор
    Що .....ако са БСП на власт няма ли да има ?
  • 26 Ние това го знаем........

    15 10 Отговор
    Що .....ако са БСП на власт няма ли да има ?
  • 27 Ние това го знаем........

    15 8 Отговор
    Що .....ако БСП са на власт няма ли да има ?
  • 28 КОРУПЦИЯ БГ

    8 9 Отговор
    А кога не е имало корупция?
    Може би по времето на Станишф ?
    Това е в гена ни.
    ВРЕМЕ Е НОВИ ХОРА С АВТОРИТЕТ И ДОВЕРИЕ, ЧЕ ЩЕ ИМА КОРУПЦИЯ ЩЕ ИМА. НО КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ СА БЕЗ ЗЪБИ ИЛИ ДА ИМА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ.
    НАЙ ДОБРЕ Е ВЪВЕЖДАНЕ НА НЕМСКАТА СИСТЕМА БУКВАЛНО
  • 29 ДАААА

    13 11 Отговор
    И В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ИМА, ГРИПЕН , ЕДНО КРЪГОВО И ОЩЕ РЕД ПРИЩЕВКИ НА ДЕСА ПРОСТАКЕСА , ТО ВСЪЩНОСТ КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ?
  • 30 ОТКАЧАЛНИК

    14 9 Отговор
    МНОГО Е ПРАВ ПРЕЗИДЕНТА ЗАТВОР ЗА ГЕРБАДЖИЙТЕ ДА СЕ МАХАТ КРАДЦИ
  • 31 Обективен

    14 13 Отговор
    Да в правителството има корупция. Във всяко правителство има малко или много корупция. А в на Румен Радев главата няма нищо!
  • 32 ккс

    14 4 Отговор
    Много точно исказване на президента Радев.„Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи и както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари. Егати и службите и полицията - направили са ги клошари, ние мислим, че работят.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 The Guest

    15 13 Отговор

    До коментар #4 от "Давид":

    Луд ли си бе олиго? Тоя президент за нищио не става. Него ли да подкрепям?
  • 35 Borislav Popov

    12 5 Отговор
    Е то пък в президентството все едно няма.
  • 36 ФАКТ

    15 9 Отговор
    Комунистите ЗАТРИХА България и собствения си народ !!!! Една НАЦИЯ,така се унищожава -като умишлено не даваш пари на своите работници и не им зачиташ правата!!!! Ограбиха ни и ни изгониха !!!! НАЦИЯТА БЪЛГАРСКА къде ще е след 20-години ????? Долу БСП !!!!

    Коментиран от #39

  • 37 Николай

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Давид":

    Не го пожелавай не знаеш какво те чака ако тези шапкари взема властта. Всички са комунисти по убеждение. И не си мисли, че тоя фатмак някой го брои за нещо извън България.
  • 38 jo hustan

    5 2 Отговор
    Покани ама АЗЛК, а не VW хахаххаахха
  • 39 Просто статистика

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "ФАКТ":

    От 10 години с малки прекъсвания ни управляват комунистите от втория ешелон на бкп- т.е. - герб. Забравяш ли, че ТОЙ е член на БКП от 1977 година? Я разрови биографиите на членовете и шефовете на герб - лошо ще ти стане от червени книжки!
  • 40 ФАКТ

    12 8 Отговор
    НАЙ-големият виновник за изтичане на българите от държавата,са -БСП !!!!
  • 41 мухаха

    11 5 Отговор
    Корупция при БСП няма ли да има бе другарю Радев.....Р.Овч и други знайни и незнайни другари как направиха пари от заплати ли...!!!
  • 42 Начко

    7 5 Отговор
    По некомпетентно и корумпирано управление никога не е имало в историята на тая държава !!!!!
  • 43 ФАКТ

    10 5 Отговор
    Долу БСП !!! ПЪЛЕН ПРОВАЛ СТЕ !!!! НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ !!! ДОЛУ -БСП !!!!
  • 44 ФАКТ

    9 5 Отговор
    При -БСП -най-висока смъртност,най-ниска раждаемост,най-много избягала работна ръка-инженери,лекари,медицински сестри,строители,..... Най-ниските заплати и пенсии !!!-НАЙ НИСКАТА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА !!!! За БСП-съд и присъда !!!!

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Apple

    10 4 Отговор
    Абе Радев, аватар на Нинова и ти си същия дол дренки, стига се пъна като бастун...
  • 47 ФАКТ

    9 4 Отговор
    Долу БСП !!!!! Не ви искаме !!!! Късно е либе за китка !!!!- е казал НАРОДЪТ !!!!!
  • 48 До-28-ФАКТ

    11 0 Отговор
    И аз съм, за въвеждане на НЕМСКАТА СИСТЕМА на управление и то ВЕДНАГА !!! А -БСП,ДПС-да ги забранят със ЗАКОН !!!!!
  • 49 Марони

    8 2 Отговор
    Тази руска подлога се чуди как да докара червените крадци на власт,та пак да ни върнат в каменната ера.
  • 50 Усмивката

    1 4 Отговор
    Той посочи, че за справяне с проблемите са необходими разкрития, конфискация, връщане на пари”. ...Да за това вият най много ГЕРБерите.Заради заплахата от отнимаме на безконтролната им свобода.Вече не ще е тъй.За това говори Президентът.
  • 51 Националист

    2 1 Отговор
    "..... Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, намеса за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си, трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно. Това заяви президентът Радев в отговор на въпрос за изказването на посланика на Турция у нас, свързано с „по-ефективно изучаване на турски език в България“....."
  • 52 Пенчо

    1 0 Отговор
    Този няма ли най-накрая да си затвори мръсната клоака? Да си ходи на село с гнусната селянка, която през живота си не се е качвала на самолет, но сега има претенции до небето!
  • 53 +++++

    0 0 Отговор
    Гаден външен агент
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове