Last news in Fakti

14 Май, 2019 13:32 5 195 27

Десислава Танева пак земеделски министър

  • румен порожанов-
  • десислава танева-
  • земеделие-
  • министър

Рокади в ключов сектор

Десислава Танева пак земеделски министър - 1

Десислава Танева ще бъде новият министър на земеделието храните и горите.

В деловодството на Народното събрание е внесен проект за персонални промени в правителството. Десислава Танева е предложена за нов министър на земеделието, храните и горите на мястото на подалия оставка Румен Порожанов.

Това е станало след консултации с коалиционните партньори.

Десислава Танева беше министър на земеделието във втория кабинет на Бойко Борисов.

Десислава Танева бе обявена за министър в първото правителство на Борисов през 2009 г., но на другата сутрин Борисов предпочете Мирослав Найденов. "Тя знае, може и един ден ще бъде министър", каза тогава премиерът. Причината да бъде предпочетен Найденов бе бизнесът на Танева, която управляваше 61 фирми под шапката на "Мел инвест холдинг".

И тя стана министър - във второто правителство на Борисов (от 7 ноември 2014 г. до 27 януари 2017 г.). В края му забременя, което е вероятно причината да остане първоначално извън състава на сегашния кабинет. Днес Танева е щастлива майка на близначки, които отглежда със съпруга си и татко на двете момиченца - кмета на Котел Коста Каранашев.

В първото и третото правителство на Борисов (41-ото и настоящето 44-ото НС) тя оглавява земеделската комисия в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    45 5 Отговор
    Тиквата със стари коври, нов барадак ще прави

    Коментиран от #6

  • 2 Радо

    39 6 Отговор
    Тая е толкова проста сюрмашката!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГербаФ Сиганин

    11 8 Отговор
    И двамата с тиквата съм ги ебалЬ до посиранЬее.ХЕХЕХЕ!!!
  • 5 само питам

    36 3 Отговор
    Нямаше ли нещо от околовръстното ... та да го забърше Баце за нов министър
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 И тази

    13 2 Отговор
    Е била само шефче....
  • 8 голем смех

    18 2 Отговор
    Скамейката е късаааа...
  • 9 Биде

    20 3 Отговор
    Цирк Борисов отново е при нас !Само че билетитеги плащаме ние и то на солени цени, а програмата до болка позната с едни и същи кукли на конци!!!
  • 10 Ненормалник

    13 2 Отговор
    Боко бокооо от торбата с п...и ти да вземеш да хванеш к...а
  • 11 Чичо

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Олимпийска надежда":

    ''Господарите'' ги няма. Тъй, че може да купи още няколко тойоти за горските.
  • 12 Клюкар

    15 1 Отговор
    А тоя ПОРОЖАНОВ ли е, ПЛУЖАНОВ ли е какво го правим сега????. Оставка и баста, така ли????

    Коментиран от #13

  • 13 Иванов

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "Клюкар":

    Порожанов ще стане пак министър в петото правителство на герб с премиер Цветанов, а също и в седмото с премиер Азис Хабиба и президент Зумбюл Шукар.
  • 14 Кирил

    11 2 Отговор
    е това преля каната Борисов луд ли си никой тази не я иска Провери я
  • 15 Бони

    8 2 Отговор
    тази разпусната крадлива кобила сасипа земеделието
  • 16 Иванка

    8 2 Отговор
    ЕГАТИ ПРОСТОТИЯТА КРЬСТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ИЗЛИЗАМЕ НА ПРОТЕСТ
  • 17 Гост

    7 2 Отговор
    Ще стане как няма да стане то не остана читав човек в ГЕРБ да не е корумпиран ..Ние Цецка замалко да изберем за Президент та тази няма да преглътнем...
  • 18 mdmd

    5 0 Отговор
    константин

    15.12.2016 в 13:47


    Мафията в МЗХ и ДФЗ е пословична. Призовавам разследващите журналисти да се позаинтересува като използват своите канали, и закона за достъп до информацията – колко човека са назначени от както първото правителство на ГЕРБ дойде на власт, в областната дирекция на ДФЗ в Шумен. Това е дирекциятя в която са одобрявани и оценяни тези проекти на Хитрино. Ще им помогна – 7. От тях само един е с конкурс а другите са без такъв – „хванати от улицата“. В същност не е точно така последното защото до един от тях са свързани с консултански фирми и пишат и си одобряват сами проектите. Интересни имена от най – висшият ешалон на Герб , ще излязат и от пусканите сигнали за свързани лица с консултански фирми, и корупционни практики в тази дирекция на ДФЗ. Има и образувани прокурорски проверки по случая – но потулени от съветници на ББ в София и самият ББ. Много показателно е едно изказване на Порожанов до предната шефка на областната дирекция на ДФЗ в Шумен – Ако не намериш кой издава неща от кухнята в твоят офис, и не преустановиш сигналите за конфликти на интереси в МЗФ и при нас ще закрия дирекцията !!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 abi

    9 1 Отговор
    Ivelingeo

    14.12.2016 в 7:44


    Безсрамна,“хитроумна“, пиарска хватка-парите ще се „оползотворят“,европата дори да преведе пари,после ще си ги вземе и всичко пак ще остане за сметка на бюджета,тоест ще го платим пак ние!!!
  • 21 397

    7 1 Отговор
    Како, КОЙ ще арестувя Танева, щом само Разбойкьо дава Заповедите в МАФИОТСКАТА Държава
  • 22 Капитана

    7 2 Отговор
    ЕДНА ХИЕНА СИ ОТИВА ДРУГА ИДВА - ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СА !!! ВИЖДА СЕ ЧЕ И КАДРИ НЯМА ВИНЕТУ ! ТРЯБВА ГЕРБ ДА СИ ХОДИ - ТОВА ВЕЧЕ И ЗА ДЕЦАТА Е ЯСНО !!!
  • 23 вуйчо Ваньо

    8 1 Отговор
    Мел инвест - фирма с много протекции от властта още от ранните години на прехода. Иначе жената може и да е кадърна. Герб правят отбор А и отбор Б от министри областни и кметове, крадат на воля като се издъни някой от отбор А, слагат съответния от отбор Б, поемат политическата отговорност и подават оставки. Като се забрави за корупционния гаф ги връщат отново във властта. Същото важи и за партията майка БСП те си имат отбор "С" във всяко министерство, като дойдат на власт направо ги слагат и така 30 години. В нормалните държави се поема и съдебна отговорност след като е осъден даден политик неможе да заема повече обществени постове.
  • 24 Рошко

    5 2 Отговор
    Не бе бунаци,тази не можела да а си купи навремето жилище ,и сега я връщат да може и тя да се уреди ,че избори идат да не остане на улицата

    Коментиран от #26

  • 25 възмутен

    6 1 Отговор
    Тиквуна върна далавераджийката отново, на него такива му трябват. Нека си припомним, че точна тази изкупи скъпи коли на съученика си уж за туризъм, а след това се оказа, че са за екскурзии на ГРОБАРИТЕ и лично Тиквуна се кипреше в една от тях. ЕХ НАГЪЛ ТИКВУН, ДАЙ БОЖЕ ПО- СКОРО ДА СЕ МАХНЕШ ОТ ТОЗИ ПОСТ!!!!!!!!!!ДАЙ Боже, стигнахме да се молим на Бог, че ти се оказа ПОДКУПЕН ПРЕДАТЕЛ И ТЕ КРЕПЯТ ОТВЪН.
  • 26 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Рошко":

    Тая не си знае парите. Още през 2000г. беше крупна милионерка.
  • 27 шише

    2 2 Отговор
    Нека ни е честите хванитоя удри оня.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове