14 Май, 2019 14:35 2 091 17

Каракачанов: 30 години финансираме маргиналната раждаемост в гетата

  • красимир каракачанов

Стратегията за интеграция на ромите ще влезе в МС след изборите

Каракачанов: 30 години финансираме маргиналната раждаемост в гетата - 1

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е научил от медиите за оставката на земеделския министър Румен Порожанов, тъй като никой от кабинета не е коментирал темата с него. Това заяви самият Каракачанов.

"Този въпрос го решава министър-председателят Бойко Борисов. Вероятно г-н Порожанов е решил, че трябва да подаде оставка. В крайна сметка той е от друга квота в кабинета", допълни вицепремиерът, цитиран от БНР.

Красимир Каракачанов не е съгласен, че държавните институции не правят нищо, за да разкриват злоупотребите: "Просто медиите са по-активни, а преди избори някои от тях стават особено активни".

По повод евентуални санкции от ЕК за къщите за гости министър Каракачанов подчерта, че за съжаление в подобни ситуации винаги обществото плаща сметката: "Дори и в поредица нелепи политически решения, взети в различни сфери. Още от преговорите. Всички тези сметки ги плаща обществото. Всеки облечен с власт, който не решава проблеми, след това плаща обществото".

Красимир Каракачанов не се ангажира с мнение дали могат да се очакват нови оставки на членове на кабинета.

По повод преговорите в САЩ за купуване на нови изтребители Ф-16 военният министър подчерта, че те още не са приключили, въпреки, че част от екипа вече се завърна в България.

"Представителите на ВВС останаха във Вашингтон да продължат разговорите. Част от предложенията в ценово отношение не са задоволителни, затова преговорите продължават. Трябва да се съобразим с цената, с пакета услуги и сроковете за плащане. Всичко е въпрос на пазарлък, на преговори. Ако цената не ни удовлетворява, ще кажем не. Няма да приемем всяка цена, която би ни била предложена. Не е коректно да назовавам конкретни параметри. Ако тук не се получи нещо, може да поискаме от НС разрешение да започнем разговори с другите страни - Швеция или Италия", уточни той.

"Дипломатическа практика е да се привика за обяснения чужд дипломат, когато наруши Женевската конвенция за дипломатическата служба", подчерта Красимир Каракачанов и каза още: "Така е и в случая с турския посланик Хасан Улусой, който препоръча правителството да стимулира изучаването на турски език в училище, за да има повече турски инвестиции. Както България не се бърка във вътрешните работи на Турция, така е неприемливо чужд посланик да се произнася по подобни въпроси".

Стратегията за интеграция на ромите ще влезе в МС след изборите, за да не се използва в кампанията, се разбра още от думите на министър Каракачанов. Според него много помощи влизат в циганските семейства и тези хора са се научили, че могат само да получават без да дават.

"30 години финансираме маргиналната раждаемост в гетата, а не грамотната. Това е сбъркан модел на интеграция на циганите в обществото", категоричен бе Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каракачанин

    39 5 Отговор
    И продължавате да го правите, празнодумци нещастни. Вън от властта, за нищо не ставате, измекяри патриотари
  • 2 Хаймана

    25 8 Отговор
    Тоя Каракачанов защо не кажа нищо за апартамента където купи той ? Джамбазки и той си купи но траят и народа вярва на тези където си купуват евтини апартаменти
  • 3 Шабан

    16 8 Отговор
    Тоя толумб, не се ли наяде! Още драпа! Интересно ми е колко кретена ще налапат въдицата му!
  • 4 О.Ч.З

    14 0 Отговор
    Стратегията за интеграция на ромите е ясна всички Българи да излязат по света като бели роби да работят а най м......л ще ядат и пият по цяла нощ и ден
  • 5 Мехмед

    9 2 Отговор
    Заглавието почти няма нищо общо с текста, освен последните няколко реда.
  • 6 пишман български политици

    13 1 Отговор
    Е защо сега бе пишман войводо наш?
    Нали ти си в кюпа на тая територия от 30 години.
    Къде дремахте?
    То акъл и мензи****с ако не дойдат навреме, то пиши го заминало.
    След някоя друга година циганин ще е начело на Министерството на войната не , че сега не управляват "те" с раздадените им кюфтета и кебапчета по ИЗБОРИТЕ.
  • 7 жълти стотинки

    5 2 Отговор
    В старната ще стартира отново кампанията "Операция Жълти Стотинки".
    наопределени места в градовете ще се събират събраните от населението (жълти дребни стотинки 9едно няма нищо) за благородни каузи, помощ на деца, болнични отделения, крайно нуждаещи се родители. Остатъка след това ще се предаде на Праситу да закупи американски самальоти , едномоторни летящи бидони, краъно належащи за да изпълним препоръките на лайНАТУ, Помпата и бай Дончу лумпена. Иначе няма да ни здрависват и държат на власт краварите. Честито предварително за придобивката !
  • 8 Кавал Бареков

    8 1 Отговор
    Този агент на ДС е добър актьор.Плюе циганите преди избори,а през другото време пие и яде с тях .
  • 9 As roma

    6 2 Отговор
    Бре пак ромите са виновни за това и онова все помощти и помощти я кажи нещо за тебе колко
    Си открал , свиня замо заблуждава те народа
  • 10 Булшитс

    3 0 Отговор
    Вожда ти ги прави тия работи с безхаберието си, по важно му е да краде и помпи народа вместо да види какво се случва там долу на планетата земя и по точно в държавата България
  • 11 Батман Боко

    2 1 Отговор
    Трапезните патриоти след изборите ще си останат на трапезата на село,само дето трапезата ще е вече почти празна.Ха,наздраве,НАРОДЕ????
  • 12 Националист

    3 0 Отговор
    Спирали или връзване на тръбите на всички циганки в детеродна възраст! Това е най-хуманното за тях!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Клюкар

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Националист":

    Е как да вържеш тръбите на 10 годишно момиче????. Или да му сложиш спирала???
  • 15 babaqga

    0 0 Отговор
    По малко крадат от червените буржоа в името на народа и за народа … и за другаря със златната яхта … за Лас Вегас … вЪобще другаря се търкаляше, сега е четвърт и онкологиите пълни. Помак след помака, три дена го били - син та лилаФ, от нащУ момче - ни лаф?!
  • 16 SAAB

    0 0 Отговор
    Вярно........и ти 30 години се тъпчеш с кИфтета и купуваш цигански гласове ! :)
  • 17 КОЧА

    0 0 Отговор
    АБЕ КАРАКАЧАНОВ ТИ САМО ГОВОРИШ ИНИЩО НЕ ПРАВИШ - САМО ЛАПАШ НАШИТЕ ПАРИ - ЗАСРАМИ СЕ ВЕЧЕ -ПОНЕ НЕ ОБЕЩАВАИ - СМЕШЕН СИ Я СЕ ВИШ САМО КАКЬВ ШИПАР СИ СТАНАЛ ЯЖ ПО МАЛКО КЕБАПЧЕТА ЗА ДА ОСТАНЕ И НЕЩО - ЗА НАЗИ БЕДНИТЕ ХОРА .........................................................................МАЗНО ПРАСЕ ........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове