16 Май, 2019 19:35 4 551 20

Танева уволнила служител още в първия си работен ден

  • десислава танева

В момента тече проверка от прокуратурата в ДФ "Земеделие"

Танева уволнила служител още в първия си работен ден - 1
Кадър: БТВ

"Още вчера бях на УС на Фонд "Земеделие", освободихме Иванка Багдатова, на нейно място назначихме Евдокия Кръстева, по настоящем експерт и началник-отдел, била е държавен експерт в Брюксел, ескперт в земеделието, надяваме се, че ще успее да се справи със задълженията си. Това е избор за хората."

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ новият земеделски министър Десислава Танева.

"Усещането за корупция е много тежко, какви са точните размери, са процеси, които в момента работят, проверяват се всички къщи за гости, но темата и съмнението, че там може да възникне проблем по отношение на правила и корупция бяха още в първия ми мандат като министър.

Тези къщи сигурно са направени по правилата, които Брюксел е задал, но не са изпълнили целите, но това не е масовото, защото къщи за гости има и те са повечето, и те ще излязат с такива функции, където хората работят семейно, фамилно, в райони където са подходящи за такъв вид дейност, свързани с културно историческото ни наследство", посочи още министърът.

"Проверките и риск анализа в държавното земеделие се разпределят със софтуер на случаен принцип и субективен фактор е невъзможен", посочи Танева. Субективен фактор е възможен, ако е възможно да бъде пробит този софтуер, обясни тя.

По отношение на близките и семейни връзки в къщите за гости тя коментира така: "Всеки конкретен случай трябва да бъде проследен и да се види има ли субективен елемент, има втори, трети братовчеди, не винаги са в добри отношения, не може едно лице в обществено- политическия живот, да има роднини и да не може нищо да работи. Но там, където е имало субективизъм или не по правилата, всичко това е установимо.

В момента тече проверка от прокуратурата в ДФ "Земеделие" няколко човека преснимат цялата документация на всеки един проект на къщи за гости, трябва да се приложат всички санкции и да не допуска това, и да не се изкривява една мярка, която е добра за развитие на районите, които имат нужда от това."

Танева посочи, че няма къща за гости, декларирала е всичко и се въздържала от придобивания откакто е във властта, заради усещането, което могат да донесат към обществото.

"Това е съзнателен мой избор, аз обичам да живея сред природата и смятам, че на човек не му трябва толкова много", заключи за имотните желания Танева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    40 15 Отговор
    Изчезвай ма,боклук

    Коментиран от #9

  • 2 Да добавя

    37 12 Отговор
    Манията на Борисов да назначава жени на възлови държавни постове не стихва. Както е тръгнало току виж назначил и Нинова за премиер, както назначи президента.

    Коментиран от #6

  • 3 Точи и Меси

    48 12 Отговор
    Оказа се че партията на ББ е най крадливата в цялата ни история ?

    Коментиран от #16

  • 4 Западните Балкани

    30 10 Отговор
    Веднага да подава оставка, докато не са й разкрили къщите и апартаментите :)
  • 5 Гошо

    26 11 Отговор
    Тази овцъ вече я знаем .....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 4 Отговор
    НЕУДОБНИТЕ ГИ МАХАТ
  • 8 448

    20 11 Отговор
    Каква свенливо изглеждаща патка:
  • 9 бл.134 в Зап. парк

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Танева , председател на ЕК.
    Нашата гордост , въплъщение на българския дух и грация
    АртКекс не я оставяйте без дом.Дайте й 500 квадрата
  • 10 Опа

    25 7 Отговор
    'Усещането за корупция е мн. голямо'' искаме да го няма това усещане за да може да си крадем на спокойствие. Това са гадни, безкруполни паразити, нищо повече!

    Коментиран от #11

  • 11 Да да

    12 13 Отговор

    До коментар #10 от "Опа":

    При БСП/ДПС нямаше таков усещане за корупция! Ама корупцията беше толкова голяма, че не оставаха пари за строеж! Нека се говори, нека се види и да се знае. Стига сме се крили и почитали крадци като Доган, Пеевски и Нинива!
  • 12 filo

    10 22 Отговор
    ГЕРБ управлява добре и разбира се има и пропуски, но реална алтернатива НЯМА. Това е проблема.

    Коментиран от #14

  • 13 Биде

    15 3 Отговор
    Малииии, колко честна и праволинейна! Немам думи! А иначе да си хване и министерството и фонд„Земеделие” и во главе със себе си и всички останали лежачи да ги запали! Щото в България заради такива като нея, мошенника Порожанов Миро Найденов и мн. други земеделие Няма!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сички управници от 1878г насам

    4 3 Отговор
    Заедно с котилата им на гилотината
  • 16 Без име

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Точи и Меси":

    Просто са неграмотни в опитите да прикриват следите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ira

    4 2 Отговор
    Дива, веселичка физиономия. Махленски говор. Големанов е жив...
  • 19 Никола

    1 1 Отговор
    Не е вярно, че автоматично се разпределят проверките на място, ad hoc проверките и оторизацията на проектите. В ДФЗ няма автоматично разпределение на работата. Началник отделите "разпределят" работата и то не е на случаен принцип. Кой къде ще отиде за проверка/посещение на място някой решава по свое усмотрение, няма автоматично разпределение, като по този начин може да се влияе на резултата им. Определени проекти, посещения/проверки на място се разпределят на определени служители. Но това е така, заради МЗХГ (на тях им е "удобно" да е така)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове