Last news in Fakti

18 Май, 2019 20:20 3 134 31

Мигрантите в България искат в Германия

  • сергей станишев-
  • мигранти-
  • ес

Станишев иска промяна в Дъблинското споразумение

Мигрантите в България искат в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Няма реална опасност от мигрантско наводняване в страната, увери президентът на ПЕС и кандидат за член на Европейския парламент Сергей Станишев от "БСП за България" по Дарик радио. Лидерът на ПЕС коментира темата за приемането на мигранти в държавите-членки на ЕС, определени като квоти от Съюза.

"България трябва да промени Дъблинското споразумение, което действа сега. Според това споразумение, за всеки бежанец, мигрант, влезнал на територията на ЕС, отговорност за него носи първата държава на влизане. Това е несправедливо. Социалистите в ЕП настояват този регламент да бъде променен и да се свали тежестта от граничните държави, да има солидарност с останалите“, заяви Станишев.

"Няма опасност от наводняване от мигранти“, заяви той. "Нали знаете, че всички, които влизат тук, искат да заминат за Италия, Германия, Швеция. Няма такава реална опасност“, допълни Станишев.

"Това означава по-малко рискове за България, отколкото сега. Всяка държава, която изпадне в затруднение, в каквото България е изпадала, спомнете си 2014 г., трябва да получи помощ от останалите“, добави Сергей Станишев.

Според него никой не може да ни наложи квоти. "Аз съм за това да се промени Дъблинският регламент, който в момента задължава България, всеки мигрант минал първо през нея, стигал да Германия, да може да бъде върнат у нас. Това е много по-страшно. Това са фактически действащи квоти. Добрата промяна е всяка държава да получи помощ при голям приток на мигранти“, добави той.

Кандидатът за евродепутат допълни, че България трябва да влезе в Шенген. "По моя инициатива през декември се прие опреснена след 8 години позицията на ЕП, която е категорична. Веднага България по всички граници да влезне в Шенген“, посочи Станишев. По думите му това ще има значителен икономически растеж.

Сергей Станишев добави, че за да бъдат ефективни българските представители в ЕП те трябва да бъдат със самочувствие, да отстояват позиции и да печелят съюзници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Amix

    29 3 Отговор
    Коя партия е против мигрантите?
    Да знам за кой да гласувам???
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ей , Станишка...

    23 4 Отговор
    Хвани Бойко за ръчичка и ЕМИГГРИРАЙТЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ - ДАЛЕЧ...!
  • 4 Усмивката

    6 4 Отговор
    Кой казва че БСП мямат желание България да вшиза в Шенген
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 месара

    23 1 Отговор
    и аз искам мигрантите в България да заминават за Германия!

    Коментиран от #23

  • 7 Чилбер

    20 1 Отговор
    Защо никой не помисли за гладните риби в Средиземно море? Те също имат нужда от грижи.
  • 8 ДА ПИТАМ НЕЩО

    11 11 Отговор
    Ако може де, да ми отговорят русофилите, защо никога ама никога няма мигранска вълна към (най развитата най мощнаната най могъщата в военно и икономическо отношение, рая на света ) кадето обаче никой не иска да живее матушка Русия?

    Коментиран от #10, #18

  • 9 Анти милиционер и анти седераст

    7 1 Отговор
    Ако си за Путин и милиционерите, цъкни +. Ако си за Сорос, парада и седерастите, цъкни - .
  • 10 Хмм

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Ами... не ги канят? Пазят си границата? И не ги дундуркат и засипват с права и привилегии, ако все пак решат да влязат?

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДА ПИТАМ НЕЩО

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хмм":

    Е да де ама и никой не се натиска за там
  • 14 outlander

    7 5 Отговор
    Оставаше да искат вместо в Германия, да ходят в руслямистан, макар че не виждам с какво ще им е зле там. Руслямистан е мюсюлманска държава, в столицата москвабад е най-голямата джамия на континента Европа, руслямистанките са пет на един мъж, някои от тях хващат окото, пък и тая страна е на второ място в света по употреба на хероин след Афганистан, с една дума - рай. Е, на първо място е по заболеваемост от СПИН, ама то пък не може все плюсове да има.
  • 15 Е ми да

    13 1 Отговор
    Те не са прости,да останат в България,тя България си отива ,те българите бягат от България
  • 16 onq s konq

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "дада":

    Ясно че не живееш в Страната - личи си не толкова по това че нямаш "кирилица"/щото не ти е необходима там където си/,а по Омразата и Злобата в думите ти към "всичко що мърда" в България.Не знам и не ме интересува по каква причина Животът те е изхвърлил "извън Борда" на държавата наричана с нежност от теб "Булгаристан",но ЗАЩО при това положение продължаваш да се интересуваш и пишеш в Бълг. сайтове?Единственото ЛОГИЧНО обяснение е,че там където се подвизаваш не само че не си "цъфнал",а много по-лошо-ЧЕ НЕ ВИЖДАШ ИЗОБЩО "СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА",но...не е коректно и "мъжко" да си изливаш Отровата в страната,в която си се родил все пак!
  • 17 Причината

    3 3 Отговор
    Е тиквуций
  • 18 Румяна Костова

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Освен, че сте скарани с правописа, не Ви е известно, че в Русия са отишли да живеят и работят към 4 милиона украинци. И не зная кой Ви е казал, че Русия е най - мощната икономически държава. Аз такова нещо не съм прочела тук, и най-запалените русофили не се изразяват по този начин. Русия си има много проблеми, но тя може да кажа,, Не,, на когото си поиска и да бъде фактор в световната политика. Малко държави могат в днешно време да си го позволят.

    Коментиран от #22

  • 19 NikNay

    7 1 Отговор
    Дъблинския регламент важи само за страните от Шенген ! Стига сте ни заблуждавали и тъкали страната ни с талибани и черни тарамбуки.
  • 20 Наблюдател

    8 1 Отговор
    Защо руските мелези Станишев и Йончева драпат за еврогейски Брюксел а не за било каменна Москва?
  • 21 262

    4 1 Отговор
    Каква работа има руската партия БСП в Брюксел?? Задание от москва-да?
  • 22 ДА ПИТАМ НЕЩО

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Говорим за новата мигрантска вълна другарко Костова. А и понеже виждам че сте много информирана на темата Русия, бихте ли ми казали колко Руснаци са емигрирали в Америка и обратното. И колко Руснаци са емигрирали в ЕС.и обратното. И защо ли?
  • 23 луд с винкел

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "месара":

    Ако може и циганите да ги пишат мигранти ще е най-добре. Вкупом всички мигранти (цигани) при Макарон и Меркел, после да започнем да пращаме комунягите в панделата , а не в ПЕС и европарламента и България има шанс. За нашето поколение няма друг избор, ако искаме децата ни да живеят в България.
  • 24 SAAB

    2 1 Отговор
    Щот са прости и немогат да осмислят постиженията на главанака .....
  • 25 Биде

    1 1 Отговор
    А не искат ли поетапно със самолет кой от къде е???!!!Нагли и нахални до немай къде!!!
  • 26 всичко що е

    1 0 Отговор
    измет - арабелите и б. сигани искат в Германистан, там им е мястото
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 сноу

    0 0 Отговор
    Че кой го пита тоя и какво разбира тоя плазмодий от мигранти .
  • 30 Политически сюргюн

    0 0 Отговор
    При тези политици дето си имаме от 30 години , и мравките ще мигрират от това кралство на простотия и безхаберие.
    Буболечките са по защитени от хората тук!
    Нормално е и мигрантите да искат да живеят в НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!
  • 31 Грую

    0 0 Отговор
    Сами мигрантите ли? Че къде отидоха вероятно вече над два милиона българи, което представлява сигурно поне половината от трудоспособното население и четвърт от цялото. На България война не и трябва. В съвременната икономическа война тя вече изгуби четвърт от най-трудоспособното си население, принуждавайки част от останалото да протяга ръка към чуждите "мъртви" пари на имигрантите, превърнали се в един от най-големите стълбове, крепящи кекавата икономика. Не мисля, че България е понасяла и продължава да понася по-тежко поражения в цялата си история, която познаваме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове