Last news in Fakti

21 Май, 2019 09:50 2 462 32

Възраждане: Сигурност и спокойствие за всеки – поредната лъжа на управляващата шайка

  • възраждане

Тези, които се довериха на ГЕРБ, дори поставяха снимката на Борисов на видно място у дома

Журналист беше в неизвестност в продължение на дни, през което време, го държаха в плен, докато не се откаже от свое разследване, грабежите, циганските издевателства и телефонните измами са ежедневие, а въоръжен и опасен убиец продължава да броди из страната вече втора седмица. Това е една нищожна част от регистрираните криминални деяния, случили се в европейска България, само от началото на месеца, пишат в официално обръщение от "Възраждане".

От години новинарските емисии у нас започват с представяне на данни за извършени криминални престъпления – грабежи, изнасилвания, убийства, измами. И също така, от години властта ни уверява, че се бори с престъпността и съвсем скоро ще ѝ счупи гръбнака. Преди повече от десет години сегашния министър-председател Бойко Борисов, който тогава бе в ролята на главен секретар на МВР, даваше обещания, как ще превърне България в сигурна държава. Десетилетия наред председателя на управляващата в момента ВМРО-БНД - Красимир Каракачанов, сега заемащ и поста заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, се заканваше на криминалния контингент и циганските банди, обещаваше ред, спокойствие и полицейско присъствие във всяко село.

И хората вярваха. Тези, които се довериха на ГЕРБ, дори поставяха снимката на Борисов на видно място у дома, а последователите на възпълната „войвода“ го следваха като зомбирани по протести и факелни шествия. Години наред едните ни обещаваха, че техния водач, който идва от структурите на МВР, има куража и познанията за справяне с проблема, а другите се заканваха с пяна на устата, че щом влязат във властта ще действат безпощадно и с размах.

Оказа се, че ни лъжат. Точно през изминалите десет години, през които ни управляват ГЕРБ, подкрепяни явно или не от именуващите се „патриоти“, България бе превърната в най-престъпната и криминализирана държава в Европейския съюз. Ежегодно в докладите на европейските институции се посочва, че страната ни е завладяна от престъпността, а бюлетините на МВР за извършените престъпления стават все по-дълги и по-дълги. Възрастовата граница на извършващите криминални престъпления пада постоянно и вече дори не ни прави впечатление, когато чуем за поредния грабеж от непълнолетни. Мутрите от 90-те години на миналия век се завърнаха, а позабравените им „бизнес методи“ се превърнаха в нормална практика. Фразата „Господ да ни пази“ вече е сред най-използваните от българските граждани, когато излизат вечер по улиците или оставят домовете си празни, отивайки на работа. Възрастните хора в селата, заспиват със страх, молейки се на Бога да не станат поредната жертва на циганските банди, а роднините им, които в повечето случаи са в чужбина, изпадат в паника всеки път, когато чуят по новините за извършени посегателства в родния им край, защото пострадалите може да са техните родители.

Според управляващите ни наглеци от ГЕРБ и Обединени патриоти, посочените по-горе примери от нашето ежедневие са фалшиви новини и заиграване със страховете на хората.

Ако трябва да говорим за фалшиви новини обаче, такива са именно предизборните обещания на „патриотичните” мошеници. Две години, след началото на тяхното управление, не само, че няма полицай във всяко село, а недокомплекта в редиците на МВР се увеличава всяка година. Както сред униформеният състав, така и сред дознателския апарат.

Днес лъжите и фалшивите новини, произвеждани от управляващата ни коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти продължават да ни заливат. Можем да кажем дори, че настоящата предизборна кампания е сред фаворитите за приза „Най-лъжлива кампания на прехода“. Леви, десни, центристи и „националисти”, с цялата условност на тези понятия, ни обясняват с плам в очите, как ще се борят за българския национален интерес в Брюксел. Сред най-често срещаните обещания продължават да бъдат привличането на инвестиции и даряване на заплатата за справедливи и хуманни каузи. Борбата с битовата престъпност и справянето с корупцията по високите етажи на властта, също се вадят ежедневно от кошницата с обещания. Всички вкупом изразяват възмущението си от липсата на сигурност в страната и с пяна на уста ни уверяват, че ще дадат гласност на проблема от парламентарната трибуна в Брюксел и ще намерят правилните решения.

Фабриката за илюзии, както бе казал един политик от близкото минало, обаче вече затвори. Обещанията за благоденствие и сигурност, които ни се дават ежедневно от окопалата се във властта партийна клика, вече не галят ушите на избирателите, а напротив – отвращават ги. Българите престанаха да вярват на политиците на прехода и търсят не просто нови лица, а такива, които действително отстояват своите позиции и държат на думата си.

Истината е, че само рязко завишаване на наказанията и коренна промяна във философията на наказателния процес, ще доведат до успех в борбата с битовата престъпност и циганската престъпност. По-високи наказания, премахването на съкратеното съдебно следствие и формулировката „маловажен случай” и най-вече – компетентност и професионализъм при управлението на системата на вътрешните работи. Нещо, на което сега управляващите не са способни, и с което ще трябва да се заемем ние от Възраждане. Защото, както е добре известно:

Само ние можем!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 месара

    9 52 Отговор
    бсп има много имена, едно от тях е - възраждане (дето само те можели)!
  • 3 Надграждане

    10 45 Отговор
    Вие ПЪК така ще ни Възродите че!!!!! Направо не знам какво ШЪ правим после.
  • 4 832

    10 43 Отговор
    Било добре известно,че само те можели.Ама на кого е известно,че нещо не разбрах.Един файтон хора. Я да слезе на земята.

    Коментиран от #7

  • 5 Ай сти аааа

    8 38 Отговор
    Ние знем що е фурнаджийска лопата ,и предполагаме кой ви финансира вас таварищ.

    Беай леай
  • 6 Реалист

    9 39 Отговор

    До коментар #1 от "Копейкин":

    пудела на снимката е прибрал над 500 000лева от партийна субсидия според слави учиндолския. Докато има шарани да гласуват за марионетки като тоя, така ще е. Новата пешка на решетников...

    Коментиран от #13

  • 7 Избори

    42 3 Отговор

    До коментар #4 от "832":

    Ами нали от нови хора имаме нужда, как да стане ако все предишните едни и същи мошеници избираме...

    Коментиран от #9, #10

  • 8 бате бойко бие без упойка

    37 4 Отговор
    Колкото и опити да се правят за събуждане на обществото, пак масово ще се гласува за герб, бсп и другите шайка. И пак нищо няма да се промени. После ела ми разправяй колко лошо живееш и колко мразиш българкисте политици. Ти като си си избрал да те крадат и да те тъпчат, кой да ти помогне?
  • 9 267

    8 23 Отговор

    До коментар #7 от "Избори":

    Ама този за ''нов'' ли се води.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гъзрожденец

    10 28 Отговор
    Костя Копейкин, пий си хапчетата и недей да говориш глупости
  • 12 Дедо

    5 20 Отговор
    То новото същото като предишното!
  • 13 Боклучец

    30 9 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    , пудела от снимката е дарил всичката партийна субсидия, отделно че е на няколко вагона книги пред теб.
  • 14 Българин съм

    42 8 Отговор
    Хора,осъзнайте се!Стига с това негативното мислене!Следя много малки партии,за да извлека най-добрите за които ще гласувам и съвсем отговорно заявявам,че ще гласувам за ПП"Възраждане!"Четете само негативните новини от хора,които не мога да нарича журналисти,защото един журналист трябва да представя събитията танива,каквито са в действителност.Само некадърните са се прикрепили към някой мафиот и след добро заплащане пишат щуротии и фантазии!Костадин Костадинов,както наричате Копейкин,измислен прякор от хора,които не можаха да останат в партията му,защото искаха и тази партия да заработи по модела на Герб,БСП,ВМРО,Атака,НДСВ,Воля.Да си предадат избирателите,в името на властта и парите.Възраждане не е патерица на нито една от тези партии!Възраждане е единствената партия,която не е в коалиция с други партии.Те са единствените,които се опълчиха срещу корупцията и погрешната политика,която води правителството на Бойко!Цялата им програма можете да прочетете на офециалната им страница.Заложи ли са на много позитивни неща и само те могат да доведат нещата докрай!Нормално е да ги говорят.Нормално е да ги плюят,защото се увериха,че са тръгнали много сериозно и няма да се откажат.Това е сериозна причина да се страхуват от Възраждане.На кого е откраднал партията не ми я ясно.На този,който сега обикаля по телевизиите с оная пеперудка и го плюе ли?Ами нали точно той е човека който искаше да се възползва от правомощията си във Възраждане и да вкара партията във великолепн
  • 15 222113

    6 8 Отговор
    Много долни. И използват много неадекватно опоркат "чети бе, не си чел, не знаеш, нямаш право на мнение", въпреки че масово са полуидиоти, които си противоречат през ред, докато обиждат инакомислещият български народ на всяка удобна възможност. Чужди посолства им ползват обидите, за да сквернят българското име. Този човек няма да доживее до старини, с нещата, които говори.
  • 16 монч

    7 30 Отговор
    По-тъпа физиономия не съм виждал. Този човек прилича на търтей, който става само за навикване. Гледа те и мучи
  • 17 Българин съм

    24 5 Отговор
    Хора,осъзнайте се!Стига с това негативното мислене!Следя много малки партии,за да извлека най-добрите за които ще гласувам и съвсем отговорно заявявам,че ще гласувам за ПП"Възраждане!"Четете само негативните новини от хора,които не мога да нарича журналисти,защото един журналист трябва да представя събитията танива,каквито са в действителност.Само некадърните са се прикрепили към някой мафиот и след добро заплащане пишат щуротии и фантазии!Костадин Костадинов,както наричате Копейкин,измислен прякор от хора,които не можаха да останат в партията му,защото искаха и тази партия да заработи по модела на Герб,БСП,ВМРО,Атака,НДСВ,Воля.Да си предадат избирателите,в името на властта и парите.Възраждане не е патерица на нито една от тези партии!Възраждане е единствената партия,която не е в коалиция с други партии.Те са единствените,които се опълчиха срещу корупцията и погрешната политика,която води правителството на Бойко!Цялата им програма можете да прочетете на офециалната им страница.Заложи ли са на много позитивни неща и само те могат да доведат нещата докрай!Нормално е да ги говорят.Нормално е да ги плюят,защото се увериха,че са тръгнали много сериозно и няма да се откажат.Това е сериозна причина да се страхуват от Възраждане.На кого е откраднал партията не ми я ясно.На този,който сега обикаля по телевизиите с оная пеперудка и го плюе ли?Ами нали точно той е човека който искаше да се възползва от правомощията си във Възраждане и да вкара партията във великолепн
  • 18 Цецо

    3 15 Отговор
    Защо ли ми се струва, че подобно нещо съм чел и преди...?!? Честно казано, в безизходица съм, просто не знам и не виждам за кого да гласувам...
  • 19 Напред

    3 15 Отговор
    Съвсем нормално е патриотичните и социалните партии да си помагат. Аз пък за разлика от други бих решила да гласувам за Възраждане, ако не бяха БСП. Просто не искам гласът ми да отиде на кино, иначе затова ше гласувам за БСП.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 християнин

    7 23 Отговор
    За руски патриоти не гласувам Да си духат таратора
  • 22 До Възраждане

    4 16 Отговор
    И сега, кво? Платили сте си тази смехория и дай да цъкаме + и -!
    От сега ви казвам, че нищо няма да направите!
  • 23 Мда

    14 4 Отговор
    Обяснявайте, как нищо няма да стане и си седете в диваните докато ГЕРБ, БСП и другите боклуци ви е*ат! За това сме умираща държава и народ!
  • 24 Даниела Векова

    17 4 Отговор
    Единствената партия, която се отказа от субсидиите си, защото предизборно се беше обявила за намаляване на субсидиите за партиите на 1 лев за глас, е партия Възраждане. Казаха и направиха каквото казват! Гласувам за Възраждане. Обидите към лидера са изцяло плод на жълтата преса.
  • 25 Българин

    5 13 Отговор
    Боклуци като Костя Копейкин са вредни за България. Моля, не го публикувайте или сложете надпис "Платена публикация".
  • 26 пипи дългото чорапче

    10 4 Отговор
    С Косьо сме състуденти.Идеалисти бяхме,мислехме че ще се оправи живота в страната.Увличаше се от Балканска история.Остана си все същия идеалист .За жалост и аз.Не Ви агитирам,само че сме историци,а те винаги са били хора обичащи родината си,любознателни и интелигентни.Почнахме да се бунтуваме когато излязоха първите учебници в които пишеше че има турско присъствие и ах!-българите живеели добре.Спомням си че публично се карахме с Мария Радева за това.Нарече ни Как ли не,не сме разбирали,защото той специализирал Балканска,аз-обща история.Самата Радева се хвалеше Как с парите само от 1 учебник ходела на екскурзия екзотична дестинация.Искаше се дързост и глупост и наивност щото гонеха от работа щом се опълчиш.Доста хора сме и честно не съм забогатяла.Заплатата ми е 750лева и живея като Вас.
  • 27 соросоидни кърлежи

    5 3 Отговор
    уважаеми соросидни нпо -кърлежи, понеже съм закъсал финансово, искам да бъда във вашите редици ,само да кажете къде да получавам заплата, в коя каса,дай те адрес.
  • 28 Не на грабежа

    10 4 Отговор
    Единственият, който няма да ни въвлече като фронтова линия срещу Русия. Разберете го, не можем да тръгнем срещу своята освободителка, а всички останали партии искат санкции срещу Русия, искат въвеждане на еврото, искат България да се управлява от Брюксел и Анкара. Само Възраждане може да отиве в Брюксел за да им натири носовете, да си запазим лева, да върнем селското стопнаство и да си възстановим отношенията с Русия. Всеки един истински патриот, който не е забравил връзката ни с Русия, трябва да гласува за Възражадне. Стига вече 30 години американско робство.
  • 29 Копейката

    2 10 Отговор
    Пуделът на Нинова бил алтернатива, моля ви се, тоя премина през множество партии, сега просто някой го бута с пари отзад. Политическа уличница!
  • 30 даниел

    8 1 Отговор
    за пореден път нормалното становище и истинските гледни точки се възприемат от булшинството дебили като нещо ненормално...
    браво на Възраждане ,че исказват правилното национално мъжко становище за пореден път
  • 31 Долу Джамбазина!

    8 0 Отговор
    Ще гласувам с чиста съвест за Възраждане! Не искам комуняги и тикви, камо ли лъжци и крадци като Джамбазина! Долу лъжливото овчарче Джамбазчето!
  • 32 2ггг

    0 5 Отговор
    Докога ще ни тровите деня с това нелицеприятно човече?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове