Last news in Fakti

21 Май, 2019 11:11 27 305 52

Отвличаният журналист Христо Гешов: Адвокат на Пеевски е зад кметицата на Троян

  • христо гешов-
  • отвличане-
  • троян-
  • кмет

"Хванете самолета и забравете, че сте били българи"

На 14 май журналистът на „ЗовНюз“ Христо Гешов беше обявен за издирване.

След като беше открит, стана ясно, че е бил отвлечен заради разследването си покрай частното ВиК в Троян. Преди това разследвания на Христо Гешов доведоха до обвинения и отстраняване от длъжност на кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Става въпрос за санирането на къщите на топ общинари с европейски пари и раздаване на "топъл обяд" по европрограма на социално слаби от общината от фирма, свързана с кмета на града.

Пред "Евроком" разследващият журналист проговори за случилото се.

"Накратко разследването е за незаконно ВиК. Ние озаглавихме това незаконно ВиК, защото става дума за една фирма, която се е самопровъзгласила за собственик на едни тръби чрез покровителството на общината. Общината се управлява от г-жа Донка Михайлова от БСП, зад която по наши данни стоят братя Мондешки, които всячески подкрепят въпросната кметица. Единият от двамата братя е адвокат на Делян Пеевски. Това, което ми се случи, стана след едни публикации в медии, свързани с Делян Пеевски. Обикновено полицията може да си е свършила работата, но някоя районна прокуратура прекратява въпросните производства заради т.н. "неизвестен извършител". Полицаят, който ми е бил начислен в този ден, г-н Слави Джурковски (бел.ред. - Гешов е бил с полицейска защита заради заплахи), от районната полиция в Червен бряг, няма абсолютно никаква вина за това. Самият факт, че в момента към мен се води такава масирана медийна атака, самият факт, че аз бях задържан повече от 12 часа насила, самият факт, че кметът Донка Михайлова в нито една медия в правото си на отговор не пожела да застане очи в очи с мен, самият факт, че нито една служителка на община Троян не пожела да отговори на явно неудобните ми въпроси, е повече от показателен, че в Троян има някакъв вид корупция. Да излязат най-накрая, да спрат да ни говорят глупости, да спрат с целия този цирк и пиар, и да си свършат работата наистина. Ние на думи се наслушахме. Видяхме и БСП, видяхме и всички останали формации, които се породиха, видяхме и ВМРО какво представляват, така че мисля, че е крайно време това, което говорят пред медиите е факт, нека да го направят. А не да се налага журналисти, които си вършат работата да бъдат с полицейска охрана като арестанти, не да ни отвличат и да ни бият, не да има медийни кампании към нас, които да нарушават гражданските ни права. Преди известно време Елена Йончева също говореше, че е репресирана и че срещу нея се е водила медийна кампания. Къде е сега г-жа Елена Йончева, когато на мен ми се случват тези неща. Или ще изчакаме да се появят другите големи телевизии, за да дойде да я снимат пред нас ли? Ако някой си мисли, че София е България, не не е. Ако някой си мисли, че Варна е България - и това не е. А истината - тя остава някъде там, между всичките тия листове хартии и в главата на хората, които ги е страх да излязат и да кажат всъщност какво са изживели. Аз не знам даже как ви дават да излъчите каквото и да е".

Кметът на Троян Донка Михайлова отрича да е замесена в случая: "Той говори, че е отвлечен, пък споменава моето име, някакви такива абсолютно нелепи неща, които...Не ми се влиза повече в тази тема. Плащат му добре на човека, ще продължат да му плащат до кампанията. ДКВР да се произнесат по случая. Това е организация, която се занимава с правомерността на водоснабдяване. Общинският съвет е принципал".

Гешов от своя страна добавя: "Имам нужда от почивка. Прекалено много ми дойде всичко. Хората в малките населени места ги е страх да говорят, те търсят медиите, само че кои медии да дойдат? Стигам до извода, че в България не може да има свободна регионална журналистика. Преди да започна да снимам каквото и да е, свързано с Троян, бях предупреден няколко пъти, че ще си имам сериозни проблеми с това, което ще снимам. Моят съвет към всички тези хора, които са решили някога да се занимават с журналистика, първо да им кажа, че те при всички случаи, ако бъдат честни и обективни ще бъдат смачкани рано или късно. Завършете си средното образование, хванете самолета, напуснете тая държава и забравете някога, че сте били българи, защото ако аз сега бях на 18-19 г. и завършвах, със сигурност щях да си хвана пътя и да си тръгна и когато мине известно време със сигурност нямаше да искам да имам българско гражданство."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 газ бок

    133 10 Отговор
    Не вярвам че това ще се превърне в новина, даже не вярвам че ще стигне до бтв и нова тъй като ще им бъде наложена цензура. Като цяло как стоят нещата в България са ясни, даже няма да се очудя ако го осъдят на 15 години. Бананова република
  • 3 Не много умно комунде,даже хич

    41 110 Отговор
    Сам се отвлякъл този май май,като оня репортер от господарите дето уж го биха
  • 4 месара

    41 98 Отговор
    ами хващай го тоя самолет и заминавай бе тупан, ама си остави паспорта на летището!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РАСО

    65 48 Отговор
    ....последните думи не ми харесват въобще.....този е един от всичките страхливци ,които предадоха България...да сме си хващали самолета и .....Така не става, защо пък да не говориш истината, да се бориш за нея,да отстояваш фактите и т.н.....а не да си хванеш самолета и дим да те няма от Бг.....когато се вдигне достатъчно голям шум , всичко си идва на мястото....

    Коментиран от #8, #17, #41

  • 7 един луд колоездач

    109 14 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    Не е виновен човека,че всички заминават. Ще заминават с минимална заплата 560лева,всеки ще замине. Тиквата освен да говори и да се хвали(като всички прости хора) друго не е направил. Избирам живота в Западна Европа,защото с образование,всичко се постига тук,докато в България само мизерия и мангали!!

    Коментиран от #38

  • 8 Маркиз дьо Отзад

    90 13 Отговор

    До коментар #6 от "РАСО":

    Ти смяташ, че със шумене ще се постигне нещо!? С шумене по форумите НИКОГА НИЩО НЯМА ДА СЕ ПОСТИГНЕ В ТАЯ "ДЪРЖАВА"!!!! Евала на човека за последните му думи - на 45г. съм, до сега съм устисквал, борил съм се с живота - сам, без връзки и до тук оцелявам, че и семейство създадох, но, казвам ви и го вярвам - ако бях на 18-20г., стягам си куфара, взимам си семейството и на Терминала ритуално ще си запаля БГ паспорта!! Тая кочина е обречена да загине, и който не го е осъзнал това - много жалко за него! С продухан патриотизъм не се живее - трябва работа, хляб и ред - неща, които тук ги няма и няма да ги има НИКОГА! Прост народ - Слаба държава!

    Коментиран от #46, #49

  • 9 танкист

    38 29 Отговор
    гешов!ТИ и такива като тебе бягайте.Но нали някой трябва да остане.За да я има нея-БЪЛГАРИЯ.Аз оставам.
  • 10 Преброяване на бесните язовци

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Чувал ли си за метода на пропаганда 60/40? Прочети за него и доста неща ще ти се изяснят.
  • 11 Алл

    17 40 Отговор
    ....бягай ти нещастно човече ...на мен ми е добре тук!!

    Коментиран от #12

  • 12 Урко

    46 12 Отговор

    До коментар #11 от "Алл":

    Сигурно си Гербераст или милиционер, познах ли?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мъдурко

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Урко":

    Не, #11 е Ал Бънди
  • 15 Витамин С

    10 14 Отговор
    Как само ближе на кенефа гърнето милия Прелива от любов

    Коментиран от #16

  • 16 Цв. Цв.

    24 3 Отговор

    До коментар #15 от "Витамин С":

    Ало тролчетата, я внимавайте и прочетете статията преди да плюете. Кметицата била от БСП!!! На тва трябва да наблегнете. БСП го бие, държи местната власт, а ние с МВР го пазим. За дебелян ще си правите пас.
  • 17 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "РАСО":

    Ти не си страхлив, само тука у форума
  • 18 прикордонник

    10 7 Отговор
    Че кой те спира! Виж преди 1989г. беше друго- ако не си на тате, бате или чичо- или бял роб в либия или при руските гопници в коми или в плитък гроб във Втора гранична зона...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Правилно говори човека

    7 5 Отговор
    Така е
  • 21 Българско робство

    8 12 Отговор
    1876г обслужва единствено интересите на управленската шаика народа преди това е живял добре а след тази дата започва да живее в българско робство рекетиран от своите ....така че бегаите кои къде види

    Коментиран от #27, #50

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 КОНСТАНТИНОВ

    28 5 Отговор
    ТАКА СЕ СЛУЧВА С ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА КАЖЕ НА ГЛАС ЧЕ 30 Г. НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ
  • 24 КОНСТАНТИНОВ

    17 3 Отговор
    ТАКА СЕ СЛУЧВА С ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА КАЖЕ НА ГЛАС ЧЕ 30 Г. НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Селянина с колелото

    13 2 Отговор
    Да тука останаха само хора които се карат един друг заради някви партии, които отдавна манипулират обикновения човек, нали знаете колко хора имат достъп до интернет и до различна телевизия от БНТ, НОЖА и БтВ а? Там какво се дава .....А? Само избрани моменти от помията в държавата. Точно толкова колкото да вие трябва да знаете и то поизопачено, нищо ново от 1944г насам
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иди в Турция и виж как живеят ората там

    19 7 Отговор

    До коментар #27 от "лапаш го целия и държиш с устни":

    Виж улиците сградите морето магистралите болниците палмите хората магазините тротоарите пристанищата градинките асфалта също виж мостовете поведението им по пътя по заведенията пазарите и го сравни с абсурдистан и помисли кой живее по добре и къде са те къде е абсурдистан след стотиците милиарди наляти евра от европата

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 България ЕС НАТО

    10 6 Отговор

    До коментар #28 от "Иди в Турция и виж как живеят ората там":

    Това е така защото Турция от създаването си като държава досега никога не е имало Комунизъм Това е ясно за всички
  • 31 сладкарница Роза

    5 7 Отговор
    Този го гледах в клип как бъркаше в задния си двор или по точно в шоколадовия цех и ядеше бонбони собствено производство
  • 32 bon

    2 6 Отговор
    супер оставете ни да си правим далаверите!
  • 33 Георги Григоров

    9 4 Отговор
    След като всички имате мнение поне си пишете имената , момчето излиза с името и становището си .
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ФИНЦИ

    4 4 Отговор
    ооо здравеи някои ще прозре истините ли шаиката герб е навсякаде те това искат умните да напуснем страната да останат само малоумните да им играят по гаидата да се организираме не да бягаме те и без това са страхливци като не са на власт и по сами помислете не се предаваите трябва един левски на българите а не поп кръсту
  • 36 щщщщщ

    1 1 Отговор
    Що бе....виж колко си е гот и има екшън.Е ако изтеглиш късата клечка може и да не те намерят никога но все пак...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Избирател

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "един луд колоездач":

    Подкрепям лудия колоездач.Защо трябва да учиш висше,след като завършиш,хора с основно или средно образование ти стават шефове.Назначават те на длъжности,за които не се иска много акъл,и те осигуряват на разни измислени прагове.Подхвърлят ти на ръка жълти стотинки,и се правят на много щедри.За съжаление това са българските бизнесмени,които ти одират кожата,унижават те,подиграват се с труда и образованието ти.Ако се намерят куражлий от НАП,да се разровят във фирмите,много бизнесмени ще станат клиенти на Темида,ще се напълни хазната.За съжаление нито НАП,нито българския съд ,са в състояние да свършат това.
  • 39 Има един

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Праведен":

    Има такъв но е дълтонист и бърка цветовете
  • 40 аз Льоката

    7 2 Отговор
    Щматка, страхливците винаги бягат, дори от себе си.
    Ако си истински българин, трябва да се бориш до край.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Stan

    4 6 Отговор
    Отдавна избягах Приятелю ... и дано никога повече да не се върна
  • 43 валентин

    8 2 Отговор
    Пеевски и Йончева - не се вързва приятел. По скоро ми се струва, че си лапнал някои лев предизборно и си си легнал с ГЕРБ. И ако това е вярно, взимай си билет за самолета и дим да те няма. Заради такива проститутки в журналистиката, България е на този хал. И между другото, като са те отвлекли хора на Пеевски, защо насочваш омраза срещу Йончева, а не срещу ДПС?
  • 44 qwertyuiiopasdffghhjklñzccvbmm

    4 1 Отговор
    Този сам се е отвлякъл, БГ журналистите се отвличат и се бият сами за да вземат кинтите. Най добре да вземе самолета и да се махне.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 фпфпт

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Маркиз дьо Отзад":

    Към днешна дата и християнската цивилизация бърза към залез. Прави си пластика на очите и бягай в Китай.
  • 47 НРБ

    5 1 Отговор
    ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ БЕЗ ТОШО ОТ ДЕН НА ДЕН СТАВА ПО ЛОШО!!!
  • 48 Гост

    0 1 Отговор
    И с тошо и без тошо се е лошо.
  • 49 vasik atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Маркиз дьо Отзад":

    съгласен съм с тебе
    с всичко написано
    писах ти и плюс но само с едно не съм
    кво като си на 45 г хората и на 60 г напускат България
    само че на който му стиска
  • 50 vasik atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българско робство":

    прав си приятел
    както го казва Петко Войвода
    сега казва е по лошо че и са наши
  • 51 Някой

    0 0 Отговор
    Някой може ли да каже как в България може да си адвокат при положение пе си лежал в затвора за измами?
  • 52 Шут

    2 0 Отговор
    Абе това момченце що не вземе да излезе от филма, на който сам си прави сценария. Уж го бяха били - това същество с пръстите не представи никакви доказателства нито в полицията, нито в прокуратурата. Ползва полицията за да го охраняват като ходи с баба си до фирма "Калинел" да си купуват калъфки. Охраната го е виждала. Ползва полицията да го съпровожда до заведение в Луковит (даже и приятели кани), че там работила майка му.
    После се изкара отвлечен :)! От кой и защо? Доста хора са го видели сам в колата, а и е засечен телефона му и без да се прави на интересен, органите на реда могат да кажат къде е бил :). А що не каже как се е обадил на баба си на следващия ден за да я успокои, че му няма нищо и бил някъде да прави репортаж :). Що не си извади наяве документацията от онова негово сдружение или фондация (кръщава си го както иска), че да видят хората да какво стана дума. Колко теста купи от благотворителните акции и защо е карал общините да му ги плащат пак. И накрая - нека си направит публичен тест, че да видим от какво е болен. Не е нормално, ако си с такава диагноза да водиш такъв живот - кръчми, алкохол, цигари и да влизаш единствено в болница за да си правиш реклама :) :) :). Не е ли наясно, че онези, които пишат и показват факти имат и едни други доказателства, които ще се извадят в един момент и които ще изненадат това същество Гешов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове