Last news in Fakti

21 Май, 2019 22:59 3 157 15

От големи ВЕИ-та токът излиза по 70 ст./квтч, от малките - едва по една

  • веи-
  • цена-
  • ток

Проблеми в енергетиката

От големи ВЕИ-та токът излиза по 70 ст./квтч, от малките - едва по една - 1

Заради бездействие на КЕВР и неспазване на законови поправки от 2015 г. на големи ВЕИ-та зелената енергия се изкупува в продължение на повече от 4 години почти по 70 ст. за киловатчас без ДДС, като минимумът, одобрен от регулатора, засега е 13,11 ст., сочат данни на сайта му.

Едновременно с това обаче за някои малки - с инсталирана мощност до 200 киловата въпросната субсидирана цена излиза малко над една стотинка, уточнява в. „Монитор“.

Това информираха от Съюза на европейските на производителите на зелена енергия, които алармираха за фалита на 50 от фотоволтаични централи с мощност до 200 киловата изградени предимно край малки селища със затихващи функции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    56 2 Отговор
    Това се казва узаконена кражба на народа.
  • 2 гнида

    43 8 Отговор
    Гробарите ориваха , че Р.Овч, крал от енергетиката ..... Ми Б.Б. + Д.П. + А.Д. я унищожиха !

    Коментиран от #5

  • 3 пижо

    43 6 Отговор
    На тия загуби ако лепнем и парите от заплати и осигуровки, който сме плащали на тези чиновници без да ги заслужават ще излезе, че по-големи айдуци от герберастите няма и не е имало, комунистите могат да си водят записки как се гепи, с техните нещастни комитетчета са
    като благородни девици в сравнения с хилядите агенции пъкащи от
    любовници, свои хора с командировките в Брюксел и сума ти други
    благинки.Щом държавата не работи добре и кара народа да мигрира
    значи всичките тези чиновници са излишни достатъчно е само съд
    полиция , доктори, даскали и армия другото са безполезни лапачи
    пиещи народна кръв.
  • 4 Мърши

    24 3 Отговор
    Убийци
  • 5 Соларни и разни перки

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "гнида":

    Всичко което е построено с пари от Европа трябва да продава евтин ток.

    Коментиран от #8

  • 6 НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ

    20 2 Отговор
    ОСТАВКА НА ГРАБИТЕЛИТЕ НА НАРОДА ПАРА.
  • 7 ами

    20 3 Отговор
    Тея нагли собственици на ВЕИ-та построени с Еврофондови пари да вземат да се е..т в г..а.Не стига,че вземат пари от вятъра и слънцето без да са дали и стотинка от джоба си за изграждане и съоръжения пък им били и малко...
  • 8 Госあ

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Соларни и разни перки":

    Е как да продава евтин ток,като не може да го произвеждат. Тея веита са най големия булшит и набутвация, която ЕС поощрява. И пак благодарение на Германия между другото, като с емигрантите

    Коментиран от #13

  • 9 схема

    11 0 Отговор
    Значи схемата е ясна - държавата обещава на малките, да построят и да им изгорят парите, после им взима всичко. Класика. А големите олигарси папат милионите.
  • 10 Гост

    4 2 Отговор
    Да обясня на пишещия тук лаладжия!Схемата е много проста ! Това са цени преди ББ да им ги намали ,и те си имат действащи договори! Какво да се направи да им се развалят договорите и онези да скъсат България от съд???? Или няма значение какво казваме важно е да плюем по ББ?
  • 11 Шабан

    5 0 Отговор
    Здраво ни дерат кожата но, на българина не му пука, щото е богат. Има заплатка, рентичка, имот от родителите където да живее и за това. От години събирам фактурите за тока и забелязвам че с всяка измината година за едно и също потребление плащам все -повече. А преди 10-15 години ми продънваха ушите че, виждате ли с новите енергийни източници ще плащаме все по-малко. Как нагло и безогледно манипулират стадото . Браво!

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    5 0 Отговор
    Е колко репортажа имаше, за откраднати ВЕИ централи, за фактурирани сметки от производство над потенциала на централите и безукорно разплатени? Ясно е, че дори и да се вика и крещи, резултат нулев, защото този, който прибира големите пари той също така си е купил и хората, които трябва да го санкционират. В същото време на мен ми отказват присъединяване на панелите от терасата и аз съм принуден или да си купя батерия, което е много скъпо, или неконсумираният от мен ток да отива на вятъра, ако го върна в мрежата ще си го платя като сметка, защото ерп отказва да ми монтира двупосочен електромер дори за моя сметка да е всичко. Отказват ми, а аз им предлагам безплатен ток, ако отворите и се разтърсите ще намерите много хора, закупили панели и останали на сухо, неприсъединени и разпродаващи на загуба всичко, точно заради ей такива мафиотски измами. Но това е държавата ни, тя го подкрепя. Всеки нормален човек в този сектор вижда, че това е измама, но щом си траят и оставят фалит след фалит, то няма какво да се направи освен бягство или насилие.
  • 13 гост

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Не е така. ВЕИ са най-доброто което можеше да се направи и затова има субсидия, за да могат да излязат на печалба и да се конкурират с останалите бидейки нова техника с висока цена. Ето, цените падат, мощностите стават все по-ефективни и оттам субсидиите намаляват. В развитите стани ВЕИ вече са конкурентни без субсидиране и точно това е целта. У нас е чиста мафия, още преди 20г. когато бях дете баща ми ми обясняваше кой терен от града от кой политик е купен за изграждане на веи, защото това било най-сигурното за източване на пари, гарантираното изплащане от държавата. Ей го на, минаха 20г. и става все по-зле и по-зле. ВЕИ са страхотно решение за енергия, но в нормална страна, а не корумпирана такава.
  • 14 Владислав Иванов Горанов

    4 0 Отговор
    Честността е класово понятие! Вие чели ли сте Айн Ранд, и адептите на дясното? Спряхме водата на циганите, ще я пуснем ако гласуват адекватно. и токът..
  • 15 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Шабан":

    Няма как цените да падат, не само на тока а по принцип, това би довело до сериозна криза, не забравяй, че в цените са включени и заплатите на работещите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове