21 Май, 2019 13:36 11 143 23

Росен Бъчваров, НАП пред ФАКТИ: Нашата позиция за пощенските услуги е от 2007г.

  • нап-
  • закон за пощенските услуги-
  • куриери-
  • услуги

"Нищо специфично не се е случило сега"

Росен Бъчваров, НАП пред ФАКТИ: Нашата позиция за пощенските услуги е от 2007г. - 1
Снимка: БГНЕС

ФАКТИ вече ви запозна с казуса около частните фирми, предлагащи универсална пощенска услуга. Досега тези услуги бяха освободени от ДДС за всички оператори, както частни, така и "Български пощи". Наскоро се оказа, че предвид поправки в Закона за пощенските услуги, това вече се променя, но само за частните фирми и техните услуги ще бъдат облагани с ДДС. Нещо повече, НАП предвижда да събира това ДДС и със задна дата. От Агенцията по приходите твърдят, че по Закона за ДДС освободени от ДДС са единствено услугите на "Български пощи", но не и на частните оператори. В куриерските фирми и в момента вървят данъчни ревизии. Възниква въпросът защо НАП досега не е събирало това ДДС, какво се е променило и къде е разковничето в случая. Ето какво ни отговори говорителят на агенцията Росен Бъчваров пред ФАКТИ:

"Ние в общи линии имаме консистентна позиция по този въпрос от 2007 г., нищо специфично не се е случило сега. Позицията на НАП остава непроменена през последните повече от 12 г. Проведохме миналата седмица среща с пощенските оператори и в общи линии се изясниха позициите на двете страни. Става дума за законоустановени права и задължения. Има в момента текущи производства и не можем да коментираме повече детайли. Това е всичко, което може да се каже на този етап по този случай."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 DHL

    19 2 Отговор
    Каква ревизия бе, дембили!? Да не вадя архива на ЩАЗИ и сте аут! Утре немския посланик ще ви строи в 2 редици начело и Тиквоч ага.

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мартин

    41 1 Отговор
    Във уж почти фалирала гърция намаляват ддс а в бг въвеждат ново и със задна дата

    Коментиран от #9

  • 6 Гешев

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бесеперастки кавал":

    Никога. Тия червените са прокълнати. Където стъпят поне 4 години трева не никне.
  • 7 666

    36 3 Отговор
    Тия милиарди дет дръпна Борисов трябва да се връщат все пак. С лихвите. За няколко месеца живота в България поскъпна драстично. Ясно е, че това е косвен данък. Уж го плащат фирмите, които взимат парите от клиентите си и ги дават на 'дрържавата". Майната ви. Те за това съм със замразени фирми. Бачкам си в сивия сектор и не плащам данъци.
  • 8 666

    9 3 Отговор
    Тия милиарди дет дръпна Борисов трябва да се връщат все пак. С лихвите. За няколко месеца живота в България поскъпна драстично. Ясно е, че това е косвен данък. Уж го плащат фирмите, които взимат парите от клиентите си и ги дават на 'дрържавата". Майната ви. Те за това съм със замразени фирми. Бачкам си в сивия сектор и не плащам данъци.

    Коментиран от #10

  • 9 Бенито

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мартин":

    Не можаха да фалират точно заради МВФ и защото са в евро зоната. Иначе отдавна да имаха инфлация по 300%. Ако тръгнат пак по наклонената плоскост отново ще им сложат вилата на врата.
  • 10 Никодимов

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "666":

    Като ти гледам икономическата логика, май фирмите ти ще преминат от един ледников период в друг. С такава икономическа неграмотност как изобщо си се решил да регистрираш фирми. Има специализирани курсове. Учи бе, човек.
  • 11 254

    23 1 Отговор
    Що КОНПИ или прокуратурата не направят една проверка на всички шефове в НАП, как живеят, какво харчат, в какво се возят, как се обличат. Ама едва ли ще имат ТОПКИ.

    Коментиран от #15

  • 12 Оня с коня

    10 1 Отговор
    Стригане на овцете трябва!
    Вълната пак пораснала, много пари имате в банките, виждат ви ги! Ще ви ги вземат, споко

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 278

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Оня с коня":

    Нали живота е зле. От къде вие софиянците имате пари бе ?
  • 15 333

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "254":

    Не само шефовете! И обикновенните данъчни имат стандарт като на Бил Гейтс!
  • 16 DDdd5959

    20 0 Отговор
    От прочетеното по-горе разбирам ,че НАП в продължение на 12г.има твърда позиция по въпроса за ДДС-то за този вид дейност ,но необяснимо как не е извършвала ревизии по ЗДДС на такива фирми ,а те имат огромни обороти в сравнение с малките фирмички ,така старателно проверявани 5 години назад.Не разбирам как фирма Еконт и др.подобни за 12 г не са могли да си изтълкуват законовите разпоредби/нямат юристи и счетоводители на разположение ли или законът е толкова ясен ,че 12 г. грешно се спазва и НАП не забелязват ,т.е. спали са и сега се сетили откъде да пълнят празната хазна/.Много интересно....
  • 17 Трончо

    12 2 Отговор
    И какво каза представителя на НАП? Нищо, типичен държавен служител . Малко странно е толкова години да се въртят луди обороти , месечни, тримесечни, годишни отчети и заверки и никой да не ги попита , а къде е ДДС-то . Сега ще съсипят и куриерските фирми ... И за кой да гласуваме в неделя ? Всичките са от една банда само дето цветовете са им различни...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пешо

    0 0 Отговор
    След третата ракия съзнанието ми започва да се прояснява.
  • 20 ЕМИЛ

    3 0 Отговор
    РАБОТЯ САМ В МИНИАТЮРНО МАГАЗИНЧЕ /ГИШЕ/ ЗА ЯДКИ. ДАНЪЧНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО У НАС Е СЪЗДАВАНО ОТ ХОРА С РЕПРЕСИВНО МИСЛЕНЕ И НЯМАЩИ ВРЪЗКА С РЕАЛНИЯ ЖИВОТ. ТЕЗИ "ХОРА"НАПЪЛНИХА ГРОБИЩАТА С ДРЕБНИ ТЪРГОВЦИ .В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ОТДЕЛНИ СЛУЖИТЕЛИ НА НАП С УДОВОЛСТВИЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД БЕЗЗАЩИТНИ ДРЕБОСЪЦИ. ЦЕЛТА НЕ Е ДА Е УДОБНО ЗА ВСИЧКИ,А ДА СЕ ДЪРЖАТ ХОРАТА В ПОДЧИНЕНО ПОЛОЖЕНИЕ!НЕКА ВСЕ ПАК НЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ АКО ТЕЗИ ХОРА СЕ ОБЕДИНЯТ МОГАТ ДА ИЗРИНАТ ВСЯКАКЪВ БОКЛУК ! НЕНАВИЖДАМ ТАЗИ СИСТЕМА И КЕ Я САБОТИРАМ ПРИ ВСЯКА ВЪЗМОЖНОСТ.
  • 21 Узунов

    1 0 Отговор
    Аз често казано не разбрах, каква е позицията на НАП. Това си е изкуство - да говориш без реално да кажеш нищо.
  • 22 Роуз

    1 0 Отговор
    Позицията на НАП е искаме пари да запълним дупката дето я направиха всички властващи до сега, че да остане и за после да крадем:( Тоя да ходи си приказва на огледалото в банята-само то ще му повярва и разбере.
  • 23 Георги

    0 0 Отговор
    Росене, толкова ви е била ясна позицията, че никоя куриерска фирма с N на брой юристи и счетоводители не я е разбрала. Аман от чиновници в тая държава, дето не знаят, защо са сложени на ръководни постове. Нищо викаш, не се било случило. Само са изпреварили любимите БГ Пощи по пазарен дял, пък не платили приходи тия лошите частници...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове