Last news in Fakti

22 Май, 2019 10:47 2 407 58

„Маркет линкс“: Кампанията на Борисов дръпна с 2% пред БСП

  • герб-
  • бсп-
  • бойко борисов

Четири партии ще изпратят представители в европарламента

„Маркет линкс“: Кампанията на Борисов дръпна с 2% пред БСП - 1

Като победител в предстоящите избори се очертава партия ГЕРБ, която има около 2% преднина пред БСП, сочат резултатите от съвместно национално-представително проучване на bТВ и „Маркет линкс“.

То е проведено сред 1024 лица над 18 години, в периода 11-19 май по метода на прякото-лично интервю.

През този месец резултатите от социологическото проучване посочват обръщане на тенденциите, обясни социологът Добромир Живков в предаването "Тази сутрин" на бТВ. По думите му това се дължи на по-активната кампания на ГЕРБ, особено в лицето на премиера Бойко Борисов.

"Когато премиерът излезе и говори и покаже, че нещата са под контрол, българските граждани се успокояват", посочи социологът. Той отбеляза, че за обръщането на резултата трябва да се има предвид мащаба на кампанията и медийното присъствие на ГЕРБ.

Според Добромир Живков четири партии със сигурност ще успеят да изпратят евродепутати, като е много вероятно те да са и пет.

Петата партия е "Демократична България", а четвъртата – ВМРО, като преди тях на третото място е ДПС. Според проучването, ГЕРБ получава 29,6% от доверието на избирателите, БСП - 27,5%, ДПС - 6,9%, ВМРО-БНД - 5,7%, Демократична България - 4,7%.

По данните от проучването на Маркет Линкс избирателната активност ще е близка до тази на последните избори за европейски парламент или над 35%. Обикновено казваме, че ще гласуваме, но след това сме разколебани, обясни Добромир Живков.

Над три четвърти от българските граждани смятат, че в България няма добър и работещ механизъм за контрол на това как се изразходват средствата от еврофондовете, сочат резултатите от проучването. След скандалите "Апартаментгейт" и тези с къщите за гости, 52% от българите са отговорили с "не" на въпроса "Има ли контрол за изразходването на евросредствата?".

В този контекст нагласите към политическата класа като цяло няма как да бъдат добри, отбеляза още Добромир Живков. Оценката за работата на българските евродепутати е ниска, тя е малко над среден 3, обясни социологът. По думите му гражданите не одобряват това, което виждат и дори някои от тях не си дават сметка каква е ролята на нашите представители в европарламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    56 16 Отговор
    Дръпнал е с толкова към дъното

    Коментиран от #54

  • 2 275

    17 44 Отговор
    НЕ гласувайте, просто не гласувайте, защото няма абсолютно никакъв смисъл!

    Коментиран от #10, #31

  • 3 БКП ТВ HD

    46 19 Отговор
    Кампанията на Борисов е с нашите данъци! :(

    Боко строи а Вие ще кърпите след него :D
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гайдаръ

    35 8 Отговор
    ПОВЯРВАХМЕ ВИ, НАИСТИНА.
  • 6 Давид

    29 9 Отговор
    Е как стана това след цялата торба лъжи при Хекимян и оставката на една дузина министри зарад корупция . Явно някой много го иска за опозиция , щом не изкарват хората по площадите . Една такава опозиция би била много полезна със зависимостите си . Особено за ДПС . То и сега Борисов го държат за топките ченгетата зад Доган и Пеевски .
  • 7 Сатаната

    34 10 Отговор
    Ще спечели с малко, нали за това напечата 7 мил. бюлетини в България за мак. 5 мил. имащи право на глас, с тези зад граница.

    Коментиран от #20

  • 8 ред код

    36 10 Отговор
    Тоя ще се скъса от напъване и яко плащане по всички писти на манипулиране и демагогия. Но този път народът е наясно,че Тиквата трябва да си ходи
  • 9 no name no face no number

    31 8 Отговор
    Противник на партийната система съм, но ако пак го изберете никак няма да мога да ви разбера.
  • 10 876 так

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "275":

    Не си прав. Така идиотите със субсидии ще им излезе сметката. Видяхме колко е хубаво да те управлява платения вот на всички.
  • 11 Танас

    32 6 Отговор
    Само заглавието ми хареса - компанията на Борисов!
    Как може премиер да кръстосва страната (с наши пари) и да раздава пари (пак наши пари)?!
    Освен това е и председател на предизборният щаб на ГЕРБ.
    Тия само не са въвели чл. 1 от едновремешната Конституция.
  • 12 Зуру

    12 8 Отговор
    Ако избирателната активност е 0% на всички партии преднината ще е 0% това заслужават!
  • 13 БОКС

    32 4 Отговор
    ПОМНЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТА КАКВИ ПРОЦЕНТИ ДАДАХА И НАКРАЯ СЕ ОКАЗА ДРУГО
  • 14 Какво му стана на тоя

    30 8 Отговор
    Тоя обикаля и обещава да раздава милиони като луд ! Направо ни се вижда изтрещял ! Естествено ще изпълни обещанията колкото изпълниха за минимална пенсия 300 лв !!! Лъже като циганин !!!
    Единствената истина е че краденето продължава с пълна сила !!!!

    Коментиран от #22

  • 15 FOW

    29 8 Отговор
    Не съм гласувал за герб и няма и да гласувам и смело твърдя, че не съм сбъркал досега. То на нищо не прилича- толкова продажни политици затънали в зависимости и корупция,че няма край.
  • 16 Borislav Popov

    24 7 Отговор
    35% си е направо наказателен вот ! Би трябвало закона да го променят така че няма ли 51% гласували с валидни бюлетини - да не се зачита
  • 17 смяна

    28 9 Отговор
    хич не ми дреме колко му дават на тоя крадец само от моето семейство и родата 25 гласа отиват за 18

    Коментиран от #39

  • 18 Фалшив герой

    24 8 Отговор
    Премиера има ли право да води активна предизборна агитация !?????
    май наистина се взе за диктатор за когото закон не важи !!!!!
  • 19 сектант

    6 1 Отговор
    електората в действие
  • 20 Истина зла

    26 8 Отговор

    До коментар #7 от "Сатаната":

    Фалшификации и купуване на гласове е патент на ГРОБ !
  • 21 густо майна

    20 6 Отговор
    А Баце що не си каже преди изборите за двете къщи дето не е декларирал ?! .............."Господин Борисов е на върха на "Апартаментгейт". Г-н Борисов си е направил къща, която не е декларирана. Той има и втора къща, тя е 138 кв. м. Тази къща не е вписана в декларацията му. Той се възмущава, че други не са си декларирали терасите, а той е направил същото. Той си е купил този терен в съседство"..."Здравей, България"

    Коментиран от #41

  • 22 туй беше

    20 6 Отговор

    До коментар #14 от "Какво му стана на тоя":

    Така е ! Тези милиони не са ли мои и твои ! Как този никаквец раздава от наше име ! Да раздава тези дето са му във фондовете и офшорките !
  • 23 Батиста

    22 5 Отговор
    Борисов що не каже нещо за градушките ? Какво стана с ракетите ? Нали цялата държава уж беше защитена ? А то всеки ден градушки !! Попиляхани още преди да е почнало лятото!! Къде отидоха парите за ракетите ??!!!

    Коментиран от #34

  • 24 Седящия бик

    5 13 Отговор
    Симпатяга е Баце на снимката
  • 25 soti toti moti

    11 2 Отговор
    Джендерастите и те взимат много - 4,7.
  • 26 огледалото на пеевски

    15 4 Отговор
    а кои са тези утайки маркет линкс
  • 27 химлер

    16 3 Отговор
    маркет ЛАЙНЕКС - ха ха ха какви бе сте вие прогнили душици които сте забравили лицата на бащите си също като тиквата. Що не ходите на м.................във п................... АААААА - тоя боклук трябва да умре а не да се гласи пак да печели
  • 28 onq s konq

    7 25 Отговор
    БОЛЯТ ЛИ ЗЪБКИТЕ бе руски лумпенчета с партизански мозъчета ааа?А като спечелим с бат Бойко НАЧЕЛО отиваме да ВАКАНЦУВАМЕ,а вие...отивате "на Опера със халфа и със стопера":)

    Коментиран от #30, #37, #47

  • 29 Резак

    13 1 Отговор
    Кампанията може и да е дръпнала напред, ако може някой от КОМПАНИЯТА му да ме дръпне за пишката.
  • 30 Давид

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Дали ще спечелите вие или БСП си е все едно . Картите ги държи ДПС . Дори и Нинова да спечели , как ще си изпълни плана с опозиция - коалиция между ДПС и ГЕРБ . Тя трябва да се коалира с някой . И този някой са тия . Понеже това се знае и ще обезвери още повече бедния народ ни подготвят следващите бандити като Слави Трифонов , Боец , движение Милениум на царя и още куп движения и мини партии за всеки случай . Колкото повече жокери имаш в една игра , толкова са по голями шансовете за полезни ходове . В този период на изпълнението на тези пъклени планове нещо ще се обърка здраво и това ще е края на всичката тази свинщина . Това виждам аз . Малкото камъче ; )
  • 31 стоян

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "275":

    До 2 ком =Я поясни кои да не гласуват бе кумонисче =гласоподавателите на Герб или Сдс =за да може вашите крадливи комунисти със Дпс да вземат власта ли
  • 32 Булшитс

    18 3 Отговор
    Още ли има идиоти които вярват на тиквоча, обиколи малко из страната, резна няколко ленти, качи няколко клипа у фейса, раздаде няколко милиона и вече е дръпнал 2 % ей това му се вика прост народ
  • 33 месара

    4 10 Отговор
    такива статии не трябва да се публикуват, все пак на бсп електората е от възрастни хора и сексуално не ориентирани младежи!
  • 34 Много крал

    9 4 Отговор

    До коментар #23 от "Батиста":

    Баце да каже защо се срути великото герберско шосе във Варна !
    Крало се е много ! Не се крий баце ! Иди във Варна !!!!
  • 35 Слави Славов

    6 5 Отговор
    Спечели ли Герб,трябва масово да тръгваме към терминал 2 или където ни видят очите и да оставим тия дето са го избрали да живеят щастливо с гербаджиите докато свят светува!Или трябва да се гръмнем!

    Коментиран от #36, #43

  • 36 химлер

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Слави Славов":

    или ние прокажените от провинцията отиваме в София и или те или ние - средно положени няма да има
  • 37 химлер

    8 4 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    ей пикоч миризлив недоклатен - затова сме на това дерижде, защото гнойната рана на БГ е от такива метили като теб дето го лигавят нон-стоп на другаря тъпа тиква и чакат на хранилката.

    Коментиран от #42

  • 38 истинко

    5 3 Отговор
    Хайде, хайде! По-добре кажете че ГЕРБ подготвяте мащабна фалшификация на изборите! Не е важно кой как гласува а кой брои гласовете! След кум-гейт, суджук-гейт, апартамент-гейт и още купища гейтове ГЕРБ да са на върха на вълната - просто няма как!
  • 39 Сатаната

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "смяна":

    Извинявай, невеж съм, поясни, къде е разликата?
  • 40 В Бг всичко е менте

    3 1 Отговор
    Не им вярвам. Поръчков е. Щефа е наредил.
  • 41 старото

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "густо майна":

    майна, лъжеш като дърт циганин-никакви две къщи няма Бойко в Испания! Ако беше така то до сега крадлвата и лъжлива Еленка щеше да вдига врява до облаците. По скоро Елена Йончева да даде отчет защо семейната и "къща за гости " ВЪОБЩЕ НЕ Е КЪЩА ЗА гости" Просто еленкината фамилия е отмъкнала европейсите пари уж за "къща за гости" а сие направила собствена къща с тези пари-защо да се набутват горките със собствените си пари докато могат да откраднат европейски-нищо,че с тези пари можеще държавата да свърши нещо по-добро. А да попитам какво стана с повдигнатото обвинение на Йончева за "ПРАНЕ НА ПАРИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ" Това не си го измислям а е текста на обвинението на прокуратурата дума по дума. Сега крадливата Еленка ще я набутат е европарламента за да и падне обвинението. Май по добре ще е да я набутат в сливенския затвор за седемстотин и двадесет хиляди лева откраднати присъдата и хич няма да е лека . Толкова пари отмъкна тая крадлива мръсница от КТБ!
  • 42 onq s konq

    4 5 Отговор

    До коментар #37 от "химлер":

    Химлере душо лумпенска,откого се заблуждаваш че отрепки като тебе ще казват на ОСТАНАЛИТЕ "Кой да кара влака"?Бе що ли не ти фърля 5лв да тичаш пред БМВ-то ми и да викаш "вардаааа"?!От време на време обаче искам да чувам и да призоваваш "Пролетарии от всички страни-съединявайте се",ама с патос и изразително:)

    Коментиран от #44, #46

  • 43 старото

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Слави Славов":

    Славе,Бойко вече няколко пъти печели избори защо не си дръпна все още към Европата,бре? Май не ти е много чист косъма-като че ли послъгваш и то заради тези пусти,червени пари ,май! хахахах
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 filo

    3 4 Отговор
    Естествено, че Бойко ще спечели. Не е изненадващо, няма да е за първи път.
  • 46 Лидетина

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "onq s konq":

    На дръгливото си магаре дето наричаш кон, сега е BMW ли започна да му викаш, тва герберастите сте мноо залупени баце
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Боко

    3 1 Отговор
    И ко напрайх за два дена че ми се дигнал ретинго с 2% освен че събрах една камара лумпени по за 5 лева всеки у армеецо да вдигат плакати, голям съм ей, ей сега да отида да тръсна крушата още 1% ше дигна
  • 50 Centurion

    4 1 Отговор
    Хубаво ще е крадливите комунисти от Герб да загубят.
  • 51 Ели

    4 2 Отговор
    То бяха къщи за гости то бяха Апартаменти ? Варна Своге Хитрино Пловдив Бургас то беше кражба то беше чудо бива може но чак пък толкова ??Къща Барселона в Банкя кой вярва на Винету това трябва да си супер тъп??
  • 52 Справедливост

    3 0 Отговор
    Какво направи Румъния преди ??кога ще стане тук
  • 53 Другия с коня

    1 4 Отговор
    Гласувайтв за тримата служители на ДС от БСП....Те са активни Разузнавачи и опитни Вербовчици....И Европарламента е местото,което им позволява да развърнат заложбите си максимално....Обучени са да Разузнават и Вербуват....Профита...
  • 54 Начуквачев

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Но пак ще ви го начука.
  • 55 ЕМИЛ

    1 1 Отговор
    ДА СЕ МАХА ТОЗИ ИЗРОД ! ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИЦЕМЕРИ ДЕТО , ГО ТУПАТ ПО РАМОТО ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА НАШИЯ НАРОД! И ТОЙ И ЦАЦАРОВ И ЦЯЛАТА ПАСМИНА НЕГОДНИЦИ ОКОЛО ТЯХ .ЗАДУШАВАТ БЪЛГАРИЯ , ТОВА ИМ БЕШЕ МИСИЯТА ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ .
  • 56 Съатистика

    3 1 Отговор
    Затова статистите са богати. Манипулират обществото, не вярвайте на тези статистики. Не оовече от 30% са за гроб това са платени хора.
  • 57 Информацията е

    1 1 Отговор
    Манипулация!
  • 58 Подкупен червен овчар

    1 0 Отговор
    Абе откъде ги вадите тези 27% за БСП?!? Толкова ли много роми и изкуфяли пенсионери има?!? Или това е при 25 процента гласували - ако гласуват 100% БСП вероятно ще имат не повече от 6-8%!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове