Last news in Fakti

24 Май, 2019 18:33 4 084 30

Орхан Исмаилов: Важно е да не гласувате за партии с под 1% подкрепа

  • орхан исмаилов-
  • евровот

Гласувайте за промяна, призова политикът

Доц. д-р Орхан Исмаилов е втори в евролистата на коалиция „Воля – българските родолюбци“. Последните социологически проучвания сочат, че коалицията ще прескочи бариерата за разпределение на 17-те мандата за Европейския мандат, и на този етап печели поне един мандат.
Наш репортер разговаря с доц. д-р Орхан Исмаилов при поредната му обиколка в областите Кърджали и Хасково.

Интервю на "Родопи24":


Г-н Исмаилов, в последния ден за агитация в предизборната кампания какво ще говорите пред избирателите? Има ли нещо, което сте си запазили за този ден?

-Каквото съм говорил от първия ден на кампанията – истините. Да гласуват с разум, да не се окаже, че напразно са били път до секцията, а пуснатата в урната бюлетина е била „открадната“.

И днес ще кажа: Ако усещате, че България има нужда от промяна, животът ви се нуждае от промяна, гласувайте за промяна. Когато в една къща има теч на покрива, стопаните взимат мерки и ремонтират веднага, а не казват „Бе, нека да тече, да не пипаме, че да не стане по-голяма дупка, да не стане по-голям проблемът“.

Животът на всеки един зависи от политиката. Не е вярно, че „всички политици са маскари и ще ги накажем с мълчание и отказ от гласуване“. В контекста на вида на изборите – за Европейски парламент, ще кажа, че е важно кой ще представлява хората в Брюксел. Само една скоба да отворя – нима не искате да има нови лица, различни от предишните евродепутати, за да наложат механизъм на контрол на европейските средства за селските райони в България, за да стигат тези пари до истинските и можещи земеделци, а не до тези с къщите за гости?! Това са огромни средства, които ако се усвояват не за далавери, а за развитието на регионите, няма да има обезлюдяване на села, няма да има толкова много разделени семейство от гурбета.

Европа иска нова България, променена. Иска да бъдат отстранени недъзите в институциите у нас, да се изкорени корупцията, но това няма как да се направи административно от Брюксел. Единственият начин е промяната да започне от евроизборите.

Втори сте в евролистата в коалиция „Воля – българските родолюбци“. Имате ли шанс за мандат или гласовете за Вас ще „потънат“, като на повечето участници в Европейски избори`2019?

-На много места хората ме питат „Орхане, вярно ли е, че от нашата общност ти единствен имаш шанс за Европейския парламент?“. Нима не е така!? Кой от Кърджали, Хасково, Разград, Шумен, Търговище, Силистра… има шанс. Няма такъв. Или са на неизбираеми позиции, или въобще ги няма. Опровергайте ме.


Ами, Вашите бивши коалиционни партньори от ДОСТ, да речем. Тяхната листа е с хора от тези региони.
-Да, но тази листа няма никакъв шанс. Социолозите не могат да я „хванат“, за да я доближат до единия процент. Да приемем, че ДОСТ постигне 1 процент с 20 000 гласа. И какво от това? Гласовете ще отидат за тези, които ще прескочат бариерата. Гласовете за ДОСТ ще помогнат на ВМРО за 17-ия мандат. Такава е логиката на преразпределението на големия остатък.
Нашата листа печели мандат и отгоре. Затова хората трябва да преосмислят избора си и през призмата на преразпределението на гласовете, както и през истината, че гласувайки за малка формация, гласът им отива за другите. Гласуваш уж за свой, а реално помагаш на Ангел Джамбазки. Важно е да не се гласува за партии, които имат под 1 процент подкрепа.

Това ли говорите на хората?
Аз, екипът ми, нашите партньори в коалицията, водим позитивна кампания. Залагаме на неща, от които зависи промяната, които ще направят България по-добро място за живеене. Но се налага да отговаряме на въпроси и от този род, както и за бившите ни партньори от ДОСТ. При нас няма теми табу. Колкото до ДОСТ, по-голямата част от актива подкрепя нас, защото реалностите са такива, че нашата евролиста е по-близкият път на общността до Брюксел. Младежите от ДОСТ в Североизточна България са с нас, половината от актива на Младежи ДОСТ в Кърджалийско са с нас. Работим, за да има промяна, за да не разочароваме вярващите в нас и промяната хора.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AmiX

    14 15 Отговор
    Този човек е алтернатива на ДПС.
    Накажете дпс чрез глас за Орхан Исмаилов.!!!

    Коментиран от #16

  • 2 месара

    5 11 Отговор
    не трябва да се гласува за партии под 20 %!
  • 3 Bau

    12 8 Отговор
    Циган

    Коментиран от #10

  • 4 КОЙ

    17 6 Отговор
    Още един анти-българин борещ за кокала и в услуга на своите господари,
  • 5 767

    9 7 Отговор
    Важното е изобщо да не се гласува, за да не останете разочаровани!
  • 6 Родопи24

    10 4 Отговор
    Е продажен вестник! Не вярваме на нито една дума на този господин и ПР интервюто!
  • 7 Радо

    12 4 Отговор
    Тоя онбашия по какво е доцентин и кой университет му е издал тапията за доцент????...за да станеш доцент, трябва да основеш лаборатория най-малкото към някой университет, и тя да работи/учи студенцията на някви науки....как е станал доцент тоя господин???
  • 8 Българи

    10 4 Отговор
    Гласувайте за българи

    Коментиран от #11

  • 9 JPower

    17 7 Отговор
    НИКОГА не гласувай за партия в , която има ЦИГАНИ!!! А въпросния доцент, беше шеф по досиетата на ДС, и много често посещава туркия.. Истински предател. Само Боко тиквата може да назначава такива!!!
  • 10 Гост

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Bau":

    И така да е, четеш ли какво пише преди името му, а сега виждаш ли какво пише преди твоето име, Е, това си ти, едно голямо НИЩО.
  • 11 ercan

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "Българи":

    Турци гласувайте за турци
    Цигани гласеваъте за цигани
    Арменци гласувайте за арменци
    Извънземни гласувайте за извънземни

    Коментиран от #17

  • 12 сакин

    4 7 Отговор
    не говореше преди така.
    на миналите избори за Обединение Дост даваха 0.2-0.3 а получиха 3%
    социолозите и тогава не хванаха.
    Гласува се за идеи и принципи, аз така винаги гласувам. Не мога да си дам гласът за марешки, който е първо много ограничен в изказа си и второ е битов националист, човек, който има хиляди изяви по екрани, медии и т.н. но никога не съм го чул да излезе и да говори в защита на малцинствени права. ДОСТ е либерална проевропейска и пронатовска партия и тя не може да има нищо общо с европа на льо пен и салвини.
    №16
  • 13 аъаъ

    8 0 Отговор
    дали льо пен и салвини знаят какви хора се спотайват в листата на воля?
  • 14 Грую

    8 0 Отговор
    По важно е да не гласувате за мафията
  • 15 Кой

    3 1 Отговор
    Си ти бе
  • 16 Димитърдд

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "AmiX":

    Пълни глупости и лъжи. Османчо беше изключен като лидер от Касим дал за нарушаване на устава на партията им и злоупотреба с правомощията си, като беше изключен му бяха отнети. Същият бе зам министър а сега иска пак да бъде на руската софра. Марешки е една руска подлога свързана с бизнеса си с Русия. Жена му е на руски олигарх дъщеря. Ненапразно се снима с подкрепената от Кремъл льо Пен. Той е поредното тайно оръжие на Русия в България. Неговите горива са с изключителни лошо качество и скапват по бързо двигателите на колите ни. Поредният измамник и мошеник от Варна.
  • 17 JPower

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "ercan":

    И накрая, всички си вървете по родните ви места,че вече 600год. Тровите България!!!
  • 18 Петко

    6 3 Отговор
    За вашата важи най-вече турски боклук
  • 19 Радо

    6 4 Отговор
    Добре е да се разделят гласовете на наште талибани/амуджи, за да имат по-малко депутати като цяло - подозирам, че ДОСТ е партия създадена от ДАНС или бившата ДС, за да разедини гласовете на нашите братя мюсулмани/талибани.

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Радо":

    А бе смешко вземи си един буквар, Аман от неграмотни българи
  • 21 зики

    2 1 Отговор
    гладна кокошка просо сънува
  • 22 Георги Прокопов

    5 1 Отговор
    Ако промяна в европарламента се извърши от турци и турски етнически партии, както и от ибрикчии - егати европарламента. Впрочем този парламент е под всякаква критика. Да в момента няма такъв, защото е разпуснат, но след дни ще го има, след 26 МАЙ, но няма да е по-различен от предния, педали, педофили, либерали и каква ли не .... ще се въздържа от определение. Да ни е честит новият парламент с " новите" евродепутати. Разбира се, че не слагам всички под един знаменател, но читавите и достойните се броят на пръсти.
  • 23 Кокъл

    1 1 Отговор
    Ей,НЯМА ДА ГЛАСУВАМ за никого,каква промяна бе алчник,все чакаме ПРОМЯНАТА и накрая К..Продажници алчни,сега ви е нужен народа за да крадете пак нели,тоя филм го гледаме 20 год.Искате да седнете във БРЮКСЕЛ и ХОП заплатка 20 000евро,досега защо не ви беше нужен народа?ВАЖНОТО е да не се гласува за никого.
  • 24 КокълВ

    1 1 Отговор
    Важното е да не се гласува за да не останете разочаровани както винаги,все една и съща песен,ПРОМЯНАТА.ПРОМЯНАТА ще дойде като изедете ТОЯГАТА народната обич.
  • 25 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Важно!!! Никога да не гласуваме за организирани престъпни групи (герб, бсп, патриоти, атаки, вмро, ДПС) И ред нагли гепачи и лъжци. Дай ти им шанс да си намерят нормална работа. НЕ ГЛАСУВАЙТЕ СТИГА СТЕ ГИ ПРАВИЛИ БОГАТИ.
  • 26 гост

    0 0 Отговор
    Тази статия не е ли предизборна агитация? Днес май вече не трябва да я има на сайта.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 1989

    0 0 Отговор
    Само НПСД долу ДПС
  • 29 1989

    1 0 Отговор
    Това е единственият борец срещу Пеевски.
  • 30 1122

    1 0 Отговор
    Този беше от ДПС,после стана от ДОСТ сега е във ВОЛЯ. Има ли смисъл да пиша нещо по вече за него и партиите в които е бил или е в момента?Никой да не гласува за такива хора и партии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове