28 Май, 2019 19:21 6 037 34

Татяна Дончева: БСП застарява стремглаво

  • татяна дончева-
  • бсп-
  • движение 21-
  • корнелия нинова

Според лидера на "Движение 21" това се дължи на "проспаното време от Станишев"

Татяна Дончева: БСП застарява стремглаво - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева е на мнение, че оставката на Корнелия Нинова като председател на БСП решава важни въпроси в партията. По думите ѝ в предаването "Лице в лице" по bTV, левицата е била длъжна да победи ГЕРБ на изборите за Европейски парламент.

"БСП казва, че е единствената опозиция, но това не я прави нито единствена, нито опозиция. Това я прави удобен противник на ГЕРБ, ако тя е в лоша организационна кондиция, в немощ като идеи и парламентарна практика", каза Дончева.

Тя допълни, че в левицата има тежки вътрешни конфликти.

"Тези вътрешни конфликти изиграха роля в резултата, който БСП получи на тези избори. БСП беше длъжна да победи ГЕРБ, защото България не може да живее твърде дълго време в това статукво, под знака на простотията, кражбата и лъжата. Аз знам, че българите харесват това статукво поради много причини", посочи Дончева.

По думите ѝ, БСП трябва бързо да се консолидира въпреки кадровото наследство на партията.

"Тази партия застарява стремглаво, не може твърдото ядро на партията да бъде едва ходещо. Това не се дължи нито на Нинова, нито на Миков. Това се дължи на проспаното време от Сергей Станишев. Сергей Станишев измисли практиката да бъдат изчиствани листите от негови конкуренти, това се отнасяше не само за "Позитано" 20, но и за регионите. Така БСП остана без потенциални кандидати за кметове в градовете. В продължение на години бяха смачкани няколко ръководства на младежки организации", заяви Дончева.

Дончева сподели още, че избирането на Елена Йончева за водач на евролистата с цел да се елиминира Сергей Станишев, е бил изключително лош ход на Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коментар

    17 8 Отговор
    Ха!Дончева май взе да се събужда!До скоро хвалеше бсп, че напредвали с надпреварата срещу партията която мразят заради която бкп/бсп не могат да вземат абсолютно никакви избори!!!!
  • 2 бай Даньо

    34 18 Отговор
    ИЗМИРАТЕ , ЧЕРВЕНИТЕ катили, а БЪЛГАРИЯ има шанс да се ВЪЗРОДИ без вас!
  • 3 ЗА БСПтууу

    26 20 Отговор
    ГЛАСУВАТ САМО НАД 60ГОДИШНИ ИЗКУКАЛНИЦИ,И МАЛОУМНИЦИ С ОСНОВНО,С ДВЕ ДУМИ БЕСЕПЕРАСТИЙСКА РАБОТА.!!!

    Коментиран от #6, #10, #28, #29

  • 4 Centurion

    26 12 Отговор
    Жалко ,че Нинова не успя да ги разчисти тези Дегенерати!Заради индивиди като Гергов, Станишев,Пирински, Мерджанов,Миков и прочие ,хората не гласуват за БСП.Ако тези реваншисти или техни марионетки овладеят ръководството, то БСП няма да събере и половината от гласовете които получи на евроизборите.

    Коментиран от #16, #20

  • 5 затъване бг

    29 5 Отговор
    И още, ще застарява, като гледам и слушам, как свинаря и неговите авери пак са се нахъсали да яхат партията ! Тия няма да се оправят, проблема обаче е че все още няма алтернатива на наглия еднокнижник от Банкя !

    Коментиран от #18

  • 6 ???

    12 13 Отговор

    До коментар #3 от "ЗА БСПтууу":

    Е ти затова ли гласува за БСП ??? Ама чест ти прави, че си признаваш, че си дърт тъпак ! Браво, браво господине, а дано ти мине !
  • 7 нещо не ясно

    19 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: не може твърдото ядро на партията да бъде едва ходещо. Танчето както винаги - в десятката.
  • 8 Бесен Язовец

    24 11 Отговор
    БСП-то от отдавна замириса на нафталин, време е вече това недоразумение наречено партия да се закрие.

    Коментиран от #34

  • 9 ГЕРБ завинаги

    15 12 Отговор
    Нека Нинова е председател на БСП,така още дълго комунистите няма да спечелят избори.Аферим ашколсун.

    Коментиран от #15

  • 10 Скункс

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЗА БСПтууу":

    Много си прав, приятелю.
  • 11 месара

    18 5 Отговор
    връщай се в редиците на бсп бе другарко, да ги подмладиш! всъщност ти що не си в затвора?
  • 12 Бай Ганя

    19 9 Отговор
    Докато съм Ви Премиер, работа,работа,работа и обещавам двойни заплати за 5 години и петорно увеличение на цените. пак гласувайте за бостана, бай ви Ганя милиардер стана

    Коментиран от #19

  • 13 Давид

    11 4 Отговор
    Как ще застарее БКП ? Всички сме от партията майка . Аз държа проститутки в Епсом - Англия . Доходи донасям за майката на майките - БСП . Диана Митова съм аз . От години ви подкрепям сега ли ще ме изоставите , след като мама умря .
  • 14 Истината

    24 1 Отговор
    БСП в този си вид е без бъдеще ! А такива като Гергов,Станишев и Йончева я довършват успешно !
  • 15 Лошо лошо лошо

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ завинаги":

    БСП повече никога не ще спечели ! Електората измря !

    Коментиран от #21

  • 16 Трябваше ама не стана

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Centurion":

    Абсолютно вярно ! Ако ги беше изключила Гергов ,Михов, Станишев би помела ГЕРБ ! Да не забравяме и злобата на Мили Йончева ! Груби грешки !
  • 17 Винету

    12 1 Отговор
    Тази уница, какъв процент взе на изборите?
  • 18 ОТВРАТЕН

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "затъване бг":

    Свинарят му платиха 50 милиона за една дупка за да довърши БСП ! Защо не е изключен още?
  • 19 бай Даньо

    15 6 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Ганя":

    Двойно увеличение на заплатите че има за по малко от 10 години. Смятай колко прави 10% ръста ( какъвто има последните 4-5 години) за 7 години. Абе чудотото на сложната лихва му викат. И тогава Бойко ще ви остави да ридаете с по 2500 лева средна заплата и да избирате филанкишията да ви оправи ... А цените няма как да стана дори двойни защото тогава ще подмината цените в САЩ , Япония и Хонк Конг... На червените катили смятането не ви е силна стана но затова помагаме.
  • 20 БСП ДПС Евророма

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Centurion":

    Лош анализ. Хората не гласуват за БСП заради БСП. Заради фалшивите им ценности, лицемерите милионер-социалисти, и заради вечното залагане на манипулации, лъжи и окалване. Затова.
  • 21 ГЕРБ завинаги

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Лошо лошо лошо":

    Вай вай вай,много лошо.

    Коментиран от #23

  • 22 Реалист

    8 6 Отговор
    Хайде сега комунистчетата под строй да започнат да обвиняват ГЕРБ и Бойко за това.Започвайте

    Коментиран от #26

  • 23 Кур завинаги

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "ГЕРБ завинаги":

    това е за партия Гроб и плиткоимните и гласоподаватели иииииууууу

    Коментиран от #24

  • 24 ГЕРБ завинаги

    5 7 Отговор

    До коментар #23 от "Кур завинаги":

    Гроба чака теб,умнико
  • 25 ИСТИНАТА

    11 2 Отговор
    "Аз знам, че българите харесват това статукво поради много причини", посочи Дончева. ГРЕШИШ ДОНЧЕВА !!! БЪЛГАРИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ МОДЕЛА ГЕРБ - БСП И ЗАТОВА ОТКАЗАХА ДА УЧАСТВАТ В ГЛАСУВАНЕТО. Възможно ли е със 7% гласували за ГЕРБ и 6 % гласували за БСП да има представителност в парламента ?!! Разбира се , че НЕ !!! ГЛАСУВАЛИ 20 % ОТКАЗАЛИ ДА ПОДКРЕПЯТ СИСТЕМАТА БСП - ГЕРБ 80% !!!!! Народа показа ЖЪЛТ КАРТОН и на управляващи и на опозиция!!! Нито тиквата , нито ти разчете казаното от хората!! Бръщолевите глупости и не виждате какво цунами се е задало!! Ще измете всички политици до един !!!
  • 26 тъп си

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Системата ГЕРБ - БСП не сработи. За нея гласуваха само 13% от имащите право на глас. За ГЕРБ са гласували само 7% от имащите право на гла , а за БСП -6% !!!! Това е пълно политическо фиаско на една система в която вожда Борисов бърка в парите на бюджета за да плати едни 43 милиона на КОМУНИСТА МИЛИАРДЕР Гергов за една варненска дупка !! Не останаха идиоти които да се вързват на показвани им червени и сини байраци. ЧУДЯ СЕ КАК САМО СЪС 7 % ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ БОРИСОВ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА !!! Нима мислиш, че ИНВЕСТИТОРИТЕ не забелязват това??? Мислиш, че не са наясно за липсващата представителност на управлението както на ГЕРБ , така и с измислена опозиция каквато е тази на Гергов и Корнелия??
  • 27 Тинейджър

    4 4 Отговор
    Ти също застаряваш, но и оглупяваш, а за БСП си права.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Една от Юпитер

    10 0 Отговор
    Трябва на политическата сцена да се появат нови хора, свежо попълнение с нови идеи и нови лица, и с дела, не с думи!!! Дали ще дочакаме този ден?!
  • 31 ФАКТ

    5 0 Отговор
    Цяла България застарява.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Варадин с бастуня

    1 2 Отговор
    Твърдото ядро на БСП са ходещи некролози изкукуригали кукумицини
  • 34 Колко си проЗД,

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    ами то бсп + гроп= БКП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове