Last news in Fakti

1 Юни, 2019 18:41 3 803 23

Харизанов: Не успяха да вбият клин между Борисов и Цветанов

  • бойко борисов-
  • цветан цветанов-
  • герб-
  • бсп

Оценявам ролята на Цветанов във всички процеси през годините назад с ясното съзнание, че всичко се е случвало заради таланта и лидерството на Борисов, обясни той

Харизанов: Не успяха да вбият клин между Борисов и Цветанов - 1

Старата мечта на противниците на ГЕРБ да вбият клин в дуета Борисов-Цветанов не се сбъдна, двамата сами определиха бъдещето в отношенията си. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов.

Според него ситуацията в ГЕРБ в момента не е розова.

„Ако някой от ГЕРБ твърди, че е щастлив от последните събития, той най-вероятно е неискрен. Винаги и било налагано възприятието, че Бойко Борисов е душата на партията, а Цветан Цветанов – сърцето, моторът, двигателят. Фигуративните определения винаги са били, че има човек с природен политически талант и уникална харизма в лицето на Борисов, а до себе си той има Цветанов – човек, който претворява всичко това в организация, числа и успехи чрез много работа. Оценявам ролята на Цветан Цветанов във всички процеси през годините назад с ясното съзнание, че всичко се е случвало заради таланта и лидерството на Бойко Борисов“, обясни Георги Харизанов.

Според него отстраняването на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ не е жестоко. То е плод на разочарование и невъзможност за продължаване на съвместната работа с лидера на партията Бойко Борисов, обясни той.

Важно е политическото естество на оттеглянето на Цветан Цветанов от структурите на ГЕРБ, обясни анализаторът, като добави, че предстои политическите измерения да дават своето проявление.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е способна да размие процесите в партията, смята анализаторът.

Има задачи, с които трябва да се занимават конкретни хора, обясни той, като уточни, че Цветан Цветанов вършеше огромна част от тях. Политическият анализатор определи случващото се в последните дни като пореден епизод от сагата „Апартаментгейт“. Според него на фона на парадоксите бъдещето на ГЕРБ е сложно.

„Познавайки натовареността на Борисов и това как всевъзможни хора го занимават с различни казуси, на него тази роля очевидно му харесва и е добър в нея, но сега ще трябва да се занимава с още много допълнителни неща. Партията ще насочи цялото си внимание, комуникация, молби, искания и т.н. лично към него. Важно е ГЕРБ да върви добре и да има дясно проевропейско управление в страната, но през следващите месеци се бъде доста сложно.

Националната конференция, която трябва да се проведе на 7 юли може би ще даде някои от отговорите и ще се очертаят по-ясно конкретните фигури и личности, които ще се заемат с многото отговорности и задачи на Цветанов“, обясни Георги Харизанов.

Той каза още, че през следващите месеци рисковете се крият в кризи, които да демотивират Бойко Борисов. Докато той, като лидер на най-голямата партия, е в добра кондиция и има парламентарна подкрепа за политиките, начертани от ГЕРБ и „Обединени патриоти“, случващото се в останалите партии е без значение, добави политическият анализатор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Борисов

    17 4 Отговор
    С Цветанов си лапаме курчетата
  • 2 Batushka

    40 2 Отговор
    Тоя е голяма мъжка к.... изключително гнусно е да видиш голям мъж да лиже задници...

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Цветан Цветанов

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Българите са мизерници и тъпа нали имам вече пет-шест апартаменти и мезонети милиони евра теб съм ти обещал да ти уредя един евтин апартамент просто Коева квадрата е една Елитна проститутка съм ти обещал

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДС фриц

    18 6 Отговор
    Тиквата за пореден път доказа, че е куха лейка. В нормалните държави, партиите спечелили изборите, празнуват, радват се и се черпят, и се награждават за победата, а не си уволняват заместниците, Тиквуне празноглави....???!!! Цвъки е хитър, умен и ловък политик и без него просто броиме дните, да не кажа часовете, на края на ГЕРБ и на ТЪПОТО....
  • 6 гроб

    13 3 Отговор
    Жоро Тръбътъ мога да го уверя че Цвъки ще им го набие квадратен най късно до 6 месеца!!!!
  • 7 Centurion

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Мъжка калинка от ГЕРБ.По рано беше крадец на тръби продадени за скраб от Напоителни Системи
    Там едвам откачи затвора и сега се изживява като анализатор,и придворен слуга на Борисов.

    Коментиран от #8

  • 8 гроб

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Centurion":

    Не , той е аналлизатор!!!!!!!
  • 9 Мнение

    16 2 Отговор
    Безсмислен и плосък коментар от Харизанов. Лошо Харизанов, лошо особено, като перефразираш думи на други лидери от други времена -душа , тяло сърце ... да не изреждам други органи. Последното изречение за рисковете звучи като последна надежда и отправя противоречиво послание. Не подценявай публиката.
  • 10 Правят ни на луди

    24 2 Отговор
    Лизача на гъзове , ХАРИЗАНОВ. След време и ти си АУТ от телевизионния ефир.Никой няма да те потърси за нищо.Каквото си сдобил от ГЕРБ ,това е.ИБРИКЧИЯ.
  • 11 БОДИЛ

    5 7 Отговор
    Напротив, каквото и да говорите, да запазвате и обяснявате , точно това се случи...КЛИН между Б.Борисов и Цветанов ! Работещ тандем , с голямо доверие помежду си и отлични резултати !! Жалко , но ще има сътресения в ГЕРБ и тогава Борисов ще оцени липсата на "мотора" Цветанов! Лесно реже и изхвърля , но трябва гнева да не е водещ в политиката му !
  • 12 Идем

    5 0 Отговор
    Борисов трябва да помисли за подготовка на заместник. В Казахстан Назърбаев от страх да не го махнат от власт и не си създаде и сега пати якоооо

    Коментиран от #14

  • 13 къв е тоя идиот ?

    16 0 Отговор
    Клина направо им го набиха отзад нали Харизанов, ама ти най-добре ги разбираш тия герберастийки отзад !
  • 14 Сталинизъм - Бойковизъм

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Идем":

    Това е трагедията на всеки диктатор, ама ти що толкова си се загрижил за другаря Боко, герберастче ли си ? Колкото по-бързо и зрелищно приключи Борисов толкова по-добре !
  • 15 Цветанов Отмъстителя

    6 1 Отговор
    Имам цял сейф с клинове за забиване
  • 16 Дърводелеца

    4 0 Отговор
    Дали? То клина е разписан от ГЕРБ
  • 17 СХЕМАТА

    4 1 Отговор
    На Цветанув отдавна му бяха дигнали мернка някой му заби клин ореди изборите за да обвини него за ниския резултат който се очакваше и без др.!!! Историята с апартаментите беше да се отстреля Цецивия дивеч и антураж за пред партията! Цецо ще забива тепърва клинове, според мен той вече ги е посял зад границата тези клинове и скоро ще покълнат!
  • 18 Димитърд

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Цветан Цветанов":

    Другарите успяха да отклонят вниманието от себе си и голямата загуба която понесоха и с огромно удоволствие се включиха да помагат на Бойко плюейки по неудобният за тях Цветан Цветанов. Не бива да вярваме на лъжите и гьобелсовата пропаганда на кремълските мафиоти, които имаха за цел отстраняването на евроатлантика Цветанов. Смятам, че Цветанов трябва да бъде защитен и да се ползва неговият опит и натрупани знания.

    Коментиран от #20

  • 19 Цецуу

    8 1 Отговор
    Герб ще загубят местните избори септември.
  • 20 Цв. Цв.

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Димитърд":

    Големината на победата е правопропорционална на мозъка, който явно нямаш!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Батман Боко

    3 0 Отговор
    Пеевски се закани на Цветанов през 2014г.,и то с право,и сега заканите са факт,анализаторите да си спомнят фактите от 2014г.
    Това което се прави е нова стратегия за управление,а Цветанов не влиза в сметките.
    Цветанов блъфира,той умее да чака и ще си отмъсти точно когато никой няма да го очаква,ще накаже тия,които му подляха вода,ще ги дави един по един,а Боко по това време ще е далече,далече от България.
    Задкулисието не спи,играта загрубява,играчите са готови,кулминацията ще е наесен.НАРОДЕ????
  • 23 Харизанов

    1 0 Отговор
    Така ми казаха да кажа за 5 лева
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове